Ako sa dnes máš? 9
Strana 75 z 85 • 1 ... 39 ... 74, 75, 76 ... 80 ... 85
pre Danku
opat mas moj obdiv, ze pracujes a bojujes.
Hlupa nie si, na otcove reci zabudni, nie su uz podstatne. Dolezite je vzdy zobrat rozum do hrsti
a vediet rozlisit, co mi prospeje a co nie, resp. co je dobre a co pre mna zle.
Netreba nato ani maturitu, staci trocha uvazovat...
ID by bol mozny aspon polovicny, ale treba preklasifikovat diagnozu, uvidis, ako
sa to nakoniec vyvrbi. I ked, sama vies, na com to moze stroskotat, povedia, ze z
dovodu tzv. vlastného zavinenia vam neuzname atd...
Zenske kolektivy: ano, mam obdobne skusenosti a mal som aj vela problemov
so zenskymi elementmi v praci. V istom ohlade ma to stalo aj vedecku karieru.
Zeny su urcite specifikum v praci a vyzaduju urcity styl
komunikacie - ked to z roznych dovodov nesplnas (umyselne ci neumyselne),
maju zaujem Ta zo svojho okolia akoby odstranit a aj tak jednaju.
Osobne nerad pracujem so zenami, vyhovuju mi viac muzske kolektivy.
Osobne verim nato, ze zeny su od muzov sex. obtazovane a ze vo vedúcich
funkciách su hlavne muzi, co zeny chcu zmenit.
Ale ked budu vo vedúcich funkciách zeny, tiez to nebude
optimalne: zvyhodnení budu zase muzi (hlavne tí milí) a problemy
postupit budu mat zrejme zase zeny. Tiez tam budu hrat rolu sympatie,
co je tiez urcita forma sexizmu. Zeny akurát nemaju blbe poznamky a
nechytaju muzov za zadok atd...
Tiez uplne nesuhlasim s názorom, ake su zeny v praci utlacane: sice casto nie su
na vedúcich poziciach, ale napr. vo vede je profesor muz a odhadujem
60-70% asistentskych miest a odbornych spolupracovnikov zaberaju zeny.
To nehovorim o zenach, ktore sa vydali za niekoho v pozicii alebo dostali miesto cez frajera atd...
A to nespominam ich povahy, ješitné a intriganske, moje kolegine v Nemecku, nic som
nemohol, ani sa krivo na ne pozriet kancelarii. A stale bolo, ako ich utlacame, lebo
profesori su muzi - boli za tym podla mna hlavne neukojene ambície.
Takze tolko k tejto teme,
verim, ze som nikoho neurazil,
je to moj nazor vychádzajuci zo skuseností,
prajem prijemny den,
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Ako sa dnes máš? 9
spánok bol uspokojivý, aj vďaka tabletke. Spal som od nejakej 11-tej do 9-tej, čo je dostatočné množstvo hodín na to, aby som sa necítil unavený. Jediné, čo ma mrzí dnes je to, že som zabudol ísť do stacionára, čo je jedno veľké mínus. Keďže je to povinnosť ako pre pracujúcich chodiť do práce, ale nevadí. Nejako si doma poradím. Pri najhoršom budem zase v posteli skoro celý deň, čo sa mi iného môže stať?
Inak už asi 4 dní sa cítim približne rovnako. Nálada nie je dnes ani depresívna, ale ani nie neutrálna. Negatívne príznaky ochorenia nepociťujem nejako. Chýba mi len nejaký ten dostatok vôle do aktivít. Po včerajšej posilovni cítim celé telo, tak som sa zmrskal, ale nevadí. Cvičenie musí občas aj prinášať aj takéto stavy. Aj preto som rád, že sa môžem vyventilovať takýmto spôsobom.
Doobedu sa mi podarilo prečítať 5 strán z knižky o bankovníctve (konkrétne o typoch peňazí v ekonomike), čo sa mi páči, že pomaly zvyšujem tempo, ale je to pomerne kontraproduktívne. Bohužiaľ nedarí sa mi nastoliť koncentráciu na požadovanej úrovni a tak čítam knihu bez povestného zápalu. Dá sa povedať, že z takého to čítania mám len minimálny užitok. Som však rád, že som si mohol prečítať niečo aj z bankovníctva.
Na poludnie som riešil finančnú matematiku a musím povedať, že to jednoduché aj zložené úrokovanie ma pomerne nadchlo. Je to pomerne jednoduché a aj ráta sa to ľahko. Teší ma, že mi to tam tak dobre povychádzalo. Teraz pohrám si nejaké hry a večer odchádzam na šachový tréning...
Danka z nevhodnej pracovnej partie si nič nerob, snaž sa robiť poriadne svoju robotu a nevšímaj si poniektoré chrumkavé slečinky.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
u mňa dnes výýborne, uvidíme teda večer, aký bude, ale zatiaľ si v pravidelných intervaloch oslintávam tablet/notebook, lebo fotografka mi dodala fotky, síce zatiaľ len zmenšené, ale sú bohovské, už som ich vycapila, kam sa dalo (heslo Sonya Merchier) a proste sa cítim ako ten najväčší narcis pod slnkom, ale čo Inak všetko po starom. Pomaly mi dochádzajú zásielky, čo som si priam manicky (a teraz to nemyslím v zmysle choroby) naobjednávala, no môžem ísť fotiť zas Šibe mi z toho. Načisto. Whatever, I don't care
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rene007- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
S cigaretami je to aj u mňa pobiednejšie. Inak, niektoré nižšie situované témy na fóre sú špecializované na tabak, fajčenie, nikotinizmus..., kde môžete tiež o tomto podebatiť.
Tento deň bol pomerne pochabý. Vstávanie a zároveň udržanie sa pri preberaní bol malý horor. Fakticky som to ráno vzdal a skutočné vstávanie som realizoval až o jedenástej, teda kúsok od poludnia. Čakala ma krátka cesta k zubárovi, kde som ho zdržal asi na hodinu opravovania zubov. Má to skutočne nabité, ešte mi čosi málo na reparáciu zostalo. Reálne mám termín až na január. Ostatok dňa som riešil v meste aj doma. Obchody sú preplnené tovarom, ale aj tak mám pocit, že niečo originálne, účelné a potešujúce bude pod stromček ťažšie zohnať. Mrzelo by ma, keby to bolo len o "ponožkách". Čas doma som strávil tak stredne účelne. Znamená to venovaniu sa rutine, ktorá bola zatiaľ spestrená čítaním a žiaľ aj únavou. To, že sa mi pomerne rýchlo vyčerpajú sily je jeden z faktov, s ktorým takmer denne bojujem. Verím, že postupne to bude lepšie...
Rád vás všetkých čítam a som rád, že vám aspoň trošku fórum spestrí deň. Teším sa na každý príspevok. Veľa zdaru praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ďakujem Tomi zas podporu, o tom id ..no skúsim to asi, obvodný mi to navrhuje stále. A to obťažovanie som zažila teda aj ja v práci ale zas aj moj kamoš od nadriadenej, je to nepríjemné, ale je to relatívne všetko, mňa už ked prijímali mi naznačili že je problém v kolektíve so ženami a ja to nemienim znášať je aj iná práca. Niekedy mám pocit že ženy sa ani nesprávajú ako ženy, že veľa ohovárajú, nadradzujú sa, pohrdajú, odsudzujú a pritom sa vraví ruka ktorá hýbe kolískou hýbe svetom. no ale aj muži pomáhajú ženám byť ženami, aspon by mali, zas Matej spomína dobrú šéfku a ja som zažila aj raz dobrý kolektív žien, aelbo dobrú kolegynu, ale furt v novej práci sa človek musí presadiť a dokazovať niečo čo ja nemienim už sice všade sa nájdu taký ludia zlí, niekto sa vie cez to preniesť niekto ako ja nie. je to do plaču veru, drž sa tomi.
Kimi, obdivujem Ta za Tvoj elán a energiu, robíš dosť veľa činností zato a inak neviem si nevšímať zlý kolektív, blbé nadávky, neviem sa cez to preniesť, dakujem za podporu, snažím sa pracovať ako viem, ale odídem stade a idem skúsit opatrovať.
Meret tie fotky sú úžasné, fandím Ti v tvojom koníčku, super.. drž sa a teším sa na fotky tie granáty jaj perfektný cosplay.
rene 007 aj ja robím s drevom a zelezom ale ma to nebaví a to fajčenie ..asi si ním kompenzujeme zlé pocity a stres a navykli sme si to riesit fajcenim, je to blbý zvyk. cim menej fajcenia tym lepsie. drž sa.
Tuto pozdravujem Ta a máš pravdu o tých vianočných darčekoch, že by to nemalo byť o ponožkách len, ja chcem objednať darčekové koše s kozmetikou, pre mamu na pleť dobrý krém na vrásky, pozerala som stránku vivaco, objednala si pravé oleje, ale naozaj este porozmyslam co koho by potesilo, aby to nebolo na poslednu chvilu. drz sa a prajem dobré spanie. ja som tiež unavená. drž sa
ahojte a majte sa dobre všetci
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
Nálada dnes môže byť, čo pripisujem krásnemu počasiu, aké vládne dnes. Stihol som doobedu absolvovať dlhšiu prechádzku, ktorá ma pozitívne naladila. Pozrel som si jedno polhodinové šachové video. Prečítal som opäť 5 strán z knihy o bankovníctve. Dúfam, že sa to stane tradíciou. Večer sa chystám do posilovne.
Neteší ma inak to, že v poslednej dobe som strašne lenivý, aj keď suvisí to aj s problémami so sustredením a negatívnymi príznakmi. Počas aktivít polihujem väčšinou v posteli. Na stacionári som nebol už 2 týždne, smutnejšie je to, že mi to nechýba, lebo nefunguje to tam tak ako by malo. Včera na šachový tréning som nešiel pre "únavu" a splnil som to, čo som si predsavzal, že unavený na šachy chodiť trénovať nebudem. Nemá to potom fakt cenu, hrajem vtedy strašne a len si dobabrem náladu. Aj keď včera nebolo, čo dobabrať na tej nálade. Dal som jednoducho bobok na to.
Danka ja ti budem držať palce, nech sa rozhodneš akokoľvek, aj keď vidím, že už si rozhodnutá. Na tom nie je nič zlého. Čo sa dá robiť, keď tam je taký kolektív, čo ťa vyčerpáva. Ďakujem ti za reakciu na mňa. Snažím sa aj niečo robiť, hoci nevyjde vždy všetko tak ako by malo. Čo sa dá robiť.
Mer gratulujem ku fotočkám, je načo sa pozerať. Čierna ti veľmi pristane.
Tuto, a darčeky, uvidím čo sa mi podarí splašiť. Dúfam, že neostane len pri sprchových géloch.
kimi2028- V.I.P. Golden
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
rene007- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ďakujem veeľmi pekne, danka, kimi, nuž, vydarilo sa Už som ich popchala asi všade, kam sa dalo, zahltila som sebou internet a zajtra sa fotí zas, ah, tešííím
A čo mám nové? Nič. Akurát včera som tu mala problémy s elektrinou, tak som večer volala poruchovú službu a že dnes či v pondelok prídu meniť elektromer - tak dnes už asi nie, tým pádom musím striehnuť aj v pondelok. Glykémie stále nemeriam ( ), ale v noci som mala po dlhej dobe hypoglykémiu, čo je dobre aj zle. Po psychickej stránke vcelku v poriadku. "Schytala" som kopu chvály, tak akože by nie
Toť vše, majte sa, držte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden