Ako sa dnes máš? 9
Strana 62 z 85 • 1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 73 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
pre KIMI2028
Zdravotný stav
idem sa vychystať teraz na menšiu prechádzku, kým svieti slnko. inak dnes náladovo som celkom dobre, viem že dnes strávim celkom príjemne deň aj keď nemám nič na pláne. čiže bude sa dnešok riešiť za pochodu.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zdravotný stav
mám sa celkom dobre hodnotím to na 2. V práci som si už ako tak zvykla, i keď buzerácia typu že robím pomaly je stále prítomná. Inak sa to ale dá ....zabíja ma ale to ranné vstávanie, keďže počas rannej smeny musím vstávať už 4,30 ...ale nejak to zvládam. Tento víkend som aj trocha spoločensky žila, bratranec sa mi ženil,tak sme boli svadbovať bolo to veľmi pekné i keď trocha veľa cestovania lebo sobáš bol v BA a oslava pri Nových Zámkoch ale mali to parádne ...prvýkrát som bola vo vykurovanom stane na svadbe no a počasie ešte ako tak vydržalo až na ďalší deň prišla sodoma gomora, aj s počasím aj u mňa s únavou...
Inak veľmi silno držím palce všetkým, ktorí sa preliečujete, myslím na vás aj ja. Pevne verím, že sa podarí nastaviť správna liečba.
Tak toľko z mojej strany nateraz, a zas sa niekedy ozvem
Pekný večer ..držme sa !
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dlho som sa neozvala, mám sa celkom dobre. Pred týždňom som vysadila AD, zatial necítim žiadne zmeny. Brala som pol tabletky, teraz žiadnu. Ale po prvom znížení som cítila trochu návrat emócií, tak čakám či sa to ešte zlepší. Pripravujem sa do školy, spracovávam štátnicové otázky a je to riadna otročina. Dúfam, že tie štátnice nejak dám..a potom aj bakalárku :/.
Ahoj Sarah, vidím, že tu máme asi viacerí problém s tými emóciami. Je to asi tak, že tie emócie sú najcennejšie čo máme... U mňa už veľa vecí nabehlo zas do normálu, ale tá citlivosť. Stále to nie som ja. Tiež som si vedela užívať život, ale aj riadne sa trápiť. Teraz som nad vecou ale nejak až príliš. Ja celkom nechápem, ako ti mohli stanoviť diagnózu aj bez hospitalizácie...A takú vážnejšiu. Ale tak to je zas pozitívne, že hospitalizácia nebola nutná...
Ja tak občas čítam ako sa máte, obdivujem vás všetkých. Najmä tých čo ste sa zaradili a našli prácu. Pre mňa je to veľká neznáma, kde budem pracovať. Keďže študujem školu, čo nemá moc uplatnenie. A tak necítim zápal ísť niečo iné ešte študovať. A to som bola úplne študijný typ, vždy som sa dobre učila, rada vzdelávala... Aj teraz ma to baví, ale tak zatial som nemala už dlhú dobu žiadnu skúšku. Tak to ma preverí. Snáď to život už nejak zariadi.
Majte sa všetci pekne.
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
no safra, ja mám emócií až moc A neviem, čo s nimi. Ale zas nemám schizo ochorenie, to bude tým.
A čo mám nové? Dnes som bola na terapii, bolo fajn, len som psychologičke povedala, že sa pýta blbosti Ale prijala to. Nevynadala mi. Že yay!
Okrem toho som konečne zohnala fotografov a som s jednou dohodnutá na pondelok 6.11. Pripravovaný outfit (žiadny catsuit, plačte! ) som zavesila, kam sa dalo, snáď si to dovtedy 10x nerozmyslím.
Rozmyslím. Viem. Nevadí.
Takže sa dá. Akurát zle spávam, aj som kvôli tomu odmietla priateľovu návštevu, bol naštvaný, ale keď som bola taaak vyšťavená... Po psychickej stránke teda vcelku okej, po somatickej... glyčky nemeriam, pichám inzulín, ako príde, jem ešte horšie... Ach. Flákam to. A to som sa ešte neobjednala na očné, kde som bola tuším koncom septembra a mám chodiť min. raz ročne, ani k zubárke. Všetko flákam. Všetko jedno. Beztak umrieme.
Bože, lamo.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
V tieto dni to mám nahnuté a nebýva mi dobre. Stav by som možno ohodnotil až na 3, ale dám v snahe o pozitívne myslenie 2-. Ani neviem, čo a ako opisovať, mnohé svoje pocity nemám verbalizované natoľko, aby som ich pretavil do slov konkrétneho príspevku. V skratke ide pravdepodobne o úzkostnosť, akési vnútorné pnutie, napätie, býva mi duševne zle, silný tlak k negativistickému mysleniu. Veľa sa mi striedajú pocity a nálady, vyslovene v priebehu niekoľkých minút sa mi otočí komplet celá polarita nálady a to veľakrát za deň. V práci som to trochu nezvládal, cítil som sa zavalený, striedali sa mi stavy nadšenia a silných emócií dojatia, že aký som strašne šťastný, so stavmi, kedy som nemal nič pod kontrolou a potreboval som utiecť a cítil som frustráciu z toho, že nemôžem utiecť, lebo som nemohol len tak odísť predsa. Boli aj mĺkvoty, kedy nebolo so mnou reči, ale zas bola aj extrémna komunikatívnosť, kedy som všetko komentoval a všetko riešil. A to v priebehu vyslovene jednej-dvoch hodín! Som smutný, že šéfka tieto moje divnosti eviduje, resp. "sa jej nezdajú". Mrzí ma to, psychiatrička naozaj mala asi pravdu, že poruchu asi neskryjem, že je proste čiastočne na mne nejak vidieť. Nehovoriac o červenaní, ktoré ma prezradí vždy, vždy vytrúbi do sveta to, že sa cítim neistý a nejako nesebavedomý. Mám aj príznaky "skrytej depresie", ako o tom hovorí interná medicína, keď ku gastroenterológovi chodia pacienti s rôznymi obtiažami a napokon vylučovacou metódou sa zistí, že ide o (skrytú) depresiu. Napr. zlé trávenie, nafukovanie, problémy pri vyprázdňovaní, čemery, ťažkopádnosť, zlý vzťah k jedlu (prejedanie sa, výčitky, že som sa prejedol, niekedy ma to ťahá vyvracať na spôsob bulímie, ale keď som to skúšal, tak mi nefungoval ten reflex prstu do úst), zlé psychické pocity a nálady po jedle.
Dobre, toľko zlé správy. Skúsim doplniť príspevok aspoň troškou dobrých správ, nech nie som len negatívny. Podarilo sa mi zhruba po dovolenke nabehnúť na pracovné tempo, aj som zopár hodín nadčasoval. Kofeín zhruba zaberal. Agendu som riešil priebežne a šéfka ma povzbudzovala a bola tolerantná, veľa som si odložil aj na štvrtok po sviatku, a ona s tým bola v pohode, dokonca mi to sama navrhla. Mám šťastie a požehnanie na tolerantnú šéfku. A čo ešte napísať pozitívne? Čítam si nejaké knihy po večeroch, celkom ma bavia. Spánok je zhruba dobrý, počasie sa mi už páči, nosím ale už aj rukavice (zatiaľ bez čiapky). Internet mi od UPC ešte nezapojili, tak stále som v čakacej póze. Ale nejak mi to už nevadí, nejak to dopadne. Riady sa nenakopili. V bytíku je pomerne čisto. Dnes ideme na hroby, cieľmi sú 2 cintoríny, možno tento rok už aj 3, lebo medzičasom je na jednom pochovaný brat tatina, ktorý bol pochovaný inde, resp. na tom treťom. Dnes sa cítim trošku zlepšene, ale mám pocit, akoby som potreboval nejaké anxiolytikum. No nechcem si ho pýtať, mám pocit, že by to bol krok späť.
Ďakujem úprimne za prečítanie, kamaráti. Srdečne Vás pozdravujem a želám Vám všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 62 z 85 • 1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 73 ... 85