Ako sa dnes máš? 9
Strana 32 z 85 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
Víkend mi plynie typicky víkendovo. Vstávam po ôsmej, raňajky sú už tradičné mušličky s mliekom.
Sobota:
Včerajší deň sa vyznačoval najmä aktivitami ako návšteva u rodičov, prinesenie prádla na pranie, porozprávanie sa, čo nové. Mamina je trochu chorá, má vysoký tlak a tep, no je des ju dostať k lekárovi. Trochu obmedzila fajčenie teraz, viac leží, bojuje s počasím. Otec sa má zhruba dobre, bol aj na nejakej grilovačke včera mimo mesto, trochu pribral, lebo som mu už mesiac nezapisoval kilojouly a papá trochu viac, než pred mojím odsťahovaním. Okrem návštevy som bol u holičky, ďalej drobné nákupy, najedol som sa vo fastfoode. Dosť som si čítal, bojoval s horúčavou, kvázi-športoval, teda spravil nejakých cez 5000 krokov na bežiacom páse. Tieklo zo mňa... ale nejak som to potenie nevnímal subjektívne zle, skôr som mal pocit, že je to znak, že všetko ide, ako má. Umyl som po pár dňoch v drese riady, už sa tam robili smradľavé baktérie v tej vode, všetko som to prebehol s Purom. Bol som aj na 8 minút v solárku. Hral som sa asi 2 hodinky počítačovú hru a doobeda som ešte analyzoval svoj rozpočet.
Nedeľa:
Dnes som vstal opäť po ôsmej, raňajky ako vždy mušličky s mliekom. Zatiaľ som kvázi-športoval len 20 minút (asi 2300 krokov). Pozeral som pritom Prima Zoom, kde dávali náučný dokument o Slnku. Celý voľný čas dnes fakticky čítam, dočítal som knihu "Žite" od J. Wachoba a tiež knihu "Spomaľte na rýchlosť života" od R. Carlsona. Mal som v nich už len zopár strán dočítať, tak sa to podarilo dokončiť behom doobedia. Teraz sa pomaly chystám zahrať si PC hru na odreagovanie. Medzi cieľmi mi svietia aj nejaké čistiace práce na bytíku, ale asi sa do toho vložím, až keď budem mať na dnes odcvičené, čiže keď súhrnne odmakám 60 minút, teda asi 6900 krokov. Strašne som sa zľakol, že mi susedia búchajú, že robím hluk tým chodením, ale pokračovali v búchaní aj zopár dlhých minút po mojom náhlom vypnutí pásu. Uzatvoril som to s tým, že nešlo o mňa, ale pravdepodobne len klepali rezne.
Držte sa, priatelia, želám príjemný čas.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Len krátko - Matej. Netuším koľko má mamka rokov alebo jak je na tom obecne koľko času má na seba A tak. Otec môj ma/mal vysoký tlak A keď nemohol 2 roky pracovať začal chodiť. Prechádzky časom túry až z toho nepotreboval lieky na tlak! Nedivím sa jej že nechce k lekárovi pre mňa až z posledných možností.
Majte sa.
J.
PS: patrón nepatron hm hm. Ale cieľ zaujímavý dúfam, že všetko aj s nahrávaním
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
nazrela som sem a vidím, že to tu ožíva a viacerí sa znova ozývate, tak napíšem aj ja ako žijem.
Som pol roka od hospitalizácie, znova na AD a AP, pribrala som 17 kg, čo ma teda riadne štve. Nemôžem velmi ani cvičiť, lebo ma boli koleno. Začala som však so sestrou viac chodiť, denne 6,5 km rýchlejšou chôdzou a rada by som obmedzila sladké. Spánok mám už v pohode, nepotrebujem nic brat na to, aby som zaspala. Horšie je to so vstávaním. Sú dni, kedy sa až o 10-tej alebo aj až pred obedom vytiahnem z postele, najmä ak v ten deň nič nemusím. Psychologička mi robila nejaké testy a pozajtra idem psychiatričke. Zvažujem totiž požiadať o posúdenie nároku na opatrovanie. Nieže by som sa nevedela o seba postarať. Skôr ide o akýsi dohľad a povzbudenie k tomu, aby som doma všetko zvládala a napr. tak dlho nevyspávala a menej prokrastinovala. Aj psychiatrička v januári, ked ma hospitalizovali povedala manželovi, že ma samú doma nemôže nechať. On chodí totiž na týzdnovky a syn zas ide na jesen už na VŠ na internat. Je pravda, že samotu znášam zle a prípadný nábeh do mánie, sama ťažko rozpoznám a ubrzdím (prečo by som to ubrzďovala, ked mne je vtedy fajn).
O príspevok na opatrovanie žiadať vsak nebudem, kvoli manželovmu prijmu a mojmu dôchodku by nam nevysiel. Chcem ten posudok vlastne tak akosi do zálohy, že keby raz (o rok, dva) som potrebovala a mali by sme nizsi príjem, bola by tu aj taká možnosť. Zároveň chcem poziadat o preukaz ZTP-S.
Inak aj teraz som doma týždeň sama, manžel je v práci v Bratislave a syn na dovolenke s priatelmi. Vdaka tomu, že denne chodim k mame a sestre to zvládam. Chýbajú mi totiž sociálne kontakty.
Zamestnanie ani na pol uväzku mi dr. ani psychologička zatial nedoporucujú a aj ja si myslím, že by som pravidelne chodiť do práce nezvládla. S ťažkosťami zvládam niekedy aj domácnosť, tých par zvierat a záhradu.
Držte sa!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Dnes sa mám špeciálne. Znamená to asi toľko, že MUDr. a sestrička má týždňovú dovolenku, tým pádom prešiel môj depot Haloperidolu a Akinetonu do rúk obvodného lekára. Keď som tam však zašiel, bol aj so sestričkou prekvapený a o žiadnych depotoch ohľadom mňa nevedeli. Chápem to tak, že do nasledujúceho pondelka som bez injekcií. Na druhej strane si však môžem overiť prípadné zníženie a snáď ma to "netreskne" do nejakého bludu, alebo silnejších halucinácii. Na riešenie tejto situácie mám ešte zostatky v krabičkách, teda v prípade nutnosti.
Ostatné prakticky po starom. Myslievam na vás všetkých a som rád, že ste aj napísali. Cítim sa inak tak mľandravo a pasívnejšie ako nezvyknem po iné dni. Snáď to bude OK.
Majte sa čo možno najlepšie, pekné leto preje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tak opäť som sa dlhšie neozvala, čo ma mrzí....veľmi ma teší, že toto fórum stále žije a má veľa úžasných členov,ktorí sa navzájom podporujú.....ani veľmi neviem, čo napísať...v podstate žiadne veľké zmeny u mňa nenastali, akurát že som v napätí, či zas budem zháňať prácu či nie...ešte sa totiž vedenie nevyjadrilo či mi predĺžia zmluvu. Inak momentálne v tejto chvíli sa cítim trocha smutná, ani neviem prečo.....ale možno to bude aj tým že už by mohla prísť nejaká zmena, hlavne čo sa týka vzťahov...ten mám asi najlepší s posteľou nieže by som nemala kamošky a tak, ale veď viete čo myslím.
Ešte toľko, že uvažujem že zruším ten západniarsky podnájom ak mi predĺžia zmluvu, budem radšej šetriť peniažky...
Tak to je asi snáď všetko.....zajtra ideme s našimi na Donovaly, tak sa potom ozvem ako bolo.
Držte sa všetci!
MATEJ - gratulujem k bytíku, verím že sa Ti tam bude dobre bývať, a možno časom budeš mať aj spolubývajúcu
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vďaka za privítanie, potešilo Holt sa ma zas na chvíľu nezbavíte
A ako sa mám? V podstate... ono bolo fajn, ale šla som na terapiu a tá mi pokazila náladu. Netuším, či tam mám ostávať alebo nie. Ale čo s tým, keď pri každej téme sa mi ozýva v hlave: "Načo jej to hovoríš, beztak ti neverí." Ľutujem, že som kedy do nejakej terapie šla a naivne dôverovala, a hoci sa mi od Jany moc odchádzať nechce, asi budem musieť. Len neviem, ako potom ďalej, lebo ísť sa k niekomu ďalšiemu sklamať sa mi ozaj nechce. Sakra aj s tým...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
mne je suma fuk ci pri rozhovore mi niekdo veri alebo nie,dolezite je to raz povedat a vermi zaneha to na posluchacovi nejaku tu stopu,
tento vikend idem na gril uz sa tesim a dufam ze to neprezenem s alkom,
mam sa fajn,hladam robotu a v poslednej dobe sa hladanie zacalo zintenzovovat
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mam sa akosi dnes horsie. Vcera som bol na pohovore pracovnom a neuspel som. Mohol som mat fajn pracu 3x do tyzdna na polovicny uvazok 4h. Moja chyba zle som si precital ponuku prace kde som prehliadol zakon o soc.sluzbach a preto som aj pohorel. Inak dnes som bol s mamkou v meste na nakup inak co chodim autom do mesta vzdy len s mamkou. Nic som takeho poriadneho nerobil dnes. Som akysi pasivnejsi a lenivy, vela spavam doobeda po rannych liekoch. Cakam na telefonat od mudr ohladom injekcie, zajtra tam asi zavolam ci na mna nezabudli...)) trocha som sa pohral s bicyklom. Tesim sa na sobotu kedy pojdem na maraton pozret. Bol som aj so psom pri ovciach pozret. V podstate som kazdy den az ma to niekedy rozculuje.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Som rád, že som čítal vaše príspevky, myslím, že v živote je skôr výnimočné, že všetko je super, a to aj u zdravých ľudí.
Dnes som mal celkom pekný deň, hoci som spal najmä len symbolicky (2 hodiny). Stále bez depotu dvoch liečiv (Akineton a Haloperidol). Ak sa znova nevyspím ani túto noc mal by som uvažovať o navýšení tabletiek a taktiež upozorniť blízke okolie k zvýšenej opatrnosti v zmysle pozorovania môjho správania. Dnes som navyše užil pol tabletky Haloperidolu navečer, tabletku Akinetonu na obed a tabletku Amisulpridu tiež na obed.
Myslievam na vás a teším sa na vaše príspevky. Všetci sa držte a aby vám bolo OK. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Aj ja sa teším, ako ste sa rozpísali. Strašne Vám držím všetkým palce, všetkých čítam a moc Vám fandím.
Ďakujem Ti, dzuli, za gratuláciu a ver, že veľmi Ti rád budem "vysielať" všetku pozitívnu energiu na podporu, aby Ti predĺžili tú zmluvu a získala si nejaké tie istoty opäť na ďalší rok.
Meret, skúšaj prebudovať svoje očakávania, možno by sa dalo menej brať Janu ako dôverníčku alebo kamarátku, skôr by som odporúčal ju brať ako "partnera v diskusii", teda niekoho, kto Ti pomáha vidieť Tvoje problémy v nejakom inom, azda novom málozúčastnenom svetle a uhle pohľadu, ktorý má za cieľ Ťa posúvať a rozširovať Tvoje ďalšie možnosti, ako pristupovať k sebe, k svojim spomienkam, ako aj súčasným záležitostiam. Želám Ti všetko dobré, drž sa!
Fajny, peknú grilovačku Ti prajem, uži si to.
Chinaman, priateľu, nerob si starosti s malým neúspechom, je to cesta, pokračuj v kráčaní, otvárajúc dvere novým šanciam a príležitostiam. Verím, že niečo ďalšie zase na Teba čaká. Žitie pokračuje, zatiaľ, kým hľadáš, si trochu relaxuj, nevyčítaj si menej aktivity. Hlavné je, že si stabilizovaný zdravotne, to je základ. Prajem Ti príjemný víkendový zážitok pri sledovaní maratónu. Drž sa!
Reginka, teším sa, že si napísala, rád som sa poinformoval, čo je nové u Teba. Pohospitalizačný stav sa Ti, vidím, už nejak vyrysoval, ustálil sa Ti režim, hoci chápem, že tie sociálne kontakty u seba doma chceš stmeliť viacej, ako si písala. V tom Ti veľmi fandím, nech sa Vám to v rodinke dokáže ponastavovať tak, aby to bolo aj v prospech Tvojho zdravia a situácie. Verím, že sa to nejak dá, hádam. Bude to chcieť všelikoľko vôle aj od druhých ľudí v Tvojej rodinke, ale nemyslím si, že by sa vôľa a cesta nenašla. Myslím, že máš dobré zázemie, aspoň to tak na mňa doteraz pôsobilo. Prajem Ti teda napokon mnoho zdaru pri ďalšom vývoji, zostaň nás informovať, prosím. Prajem Ti všetko dobré, drž sa, Regi!
Rasťo, aj Tebe chcem povedať nejaké prianie na podporu a práve tá úspešne prespaná noc je báječná príležitosť. Želám Ti teda naozaj, aby si mal takých skutočne prespaných nocí čo najviac a pravidelne, bodaj by sa to podarilo zabetónovať ako rutinný režim. O to sa snažíš, vidím to a moc Ti v tom chcem tiež fandiť aj ja. Drž sa.
Pozdravujem srdečne aj Jožina X, hojne lásky v rodinke, zdaru v práci a veľa radosti zo svojej ratolesti.
Ahoj Tuto. Vrelo Ťa podporujem v tom navyšovaní lieku. Mrzí ma, že Ti nedali tie depoty. Bude sa to musieť nejak doriešiť do budúcna. Zostávam držať palce, aby sa stav ukočíroval a zostal kompenzovaný. Si statočný bojovník, určite sa nenechaj zlomiť psychózou alebo mániou. Viem, človek to často vôbec nevie ovládať, proste sa mu to deje, a nie že to robí on sám. Je to zložité. Hlavu hore ale, drž sa pozitívnych myšlienok, nádejí, skús odpútavať myšlienky, ktoré sa nejak točia okolo Teba, smerom von do činnosti. Nejaké to upratovanie, čistenie, umývanie, fyzický typ činnosti, kde sa priveľmi nerozmýšľa. Drž sa, priateľu, už to nejak do ďalšieho depotu dobojujeme. Posielam kamarátske objatie.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V tieto dni som sa mal trošku zhoršene. Bývalo mi psychicky zle. Nedá sa povedať, že to bol smútok, hoci plačlivosť na mňa určite išla, aj som si poplakal veruže, i v práci sa mi viac ráz ligotali slzy v očiach. Subjektívne som zle znášal hlavne to, čo nazývam "je mi duševne zle". Neviem ten stav nejak presnejšie opísať, je to proste opak pohody, opak dobrého zdravého duševného fungovania, akási rozrušenosť, neurotickosť, roztrasenie, ťažké oči, temné myslenie, tlak k úteku pred ľuďmi niekam do skrytosti, kde ma nik nevidí. Mierne som nezvládal svoje povinnosti, napr. dnes som bol výrazne lenivý a prakticky od jednej hodiny som takmer nič zmysluplného v pracovnej dobe nerobil, hoci vskutku robiť bolo čo. Šéfka si to všimla, ale nič mi na to nehovorila, nejak mi to prepáčila... bol som si potom kúpiť sladený energeťák pollitrový a na nejaké 2 hodinky ma to ešte zachránilo a dačo drobné som porobil.
Okrem týchto skúseností mi vyskočilo trápenie s jedlom, resp. priznal som si, že môj vzťah k jedlu je nezdravý a vymyká sa norme. Na internete je test na ortorexiu, dotazník, na všetky otázky som odpovedal "áno", pričom čím viac kladných odpovedí, tým jasnejšie svieti porucha príjmu potravy. Viete, ono by mi to bolo jedno, lebo hmotnosť mám optimálnu, ale duševne nezvládam jedenie - pri jedení cítim silné pocity viny, akoby bolo jedenie zlé. A ešte keď náhodou ide o nezdravú vec, alebo kalorickú, tak moje výčitky ma úplne dusia, že upadám do spomínaného stavu "je mi duševne zle", niečo na spôsob depresie, ibaže smútok je len malou zložkou prežívania, skôr dominuje vina, úzkosť, ťažkosť, zavalenosť, neschopnosť cítiť sa vo svojej koži a úplná strata sebaúcty. Trochu to už nezvládam a vzhľadom na práve tieto vlastne depresívne prejavy z jedenia svoj vzťah k jedlu prvý raz vnímam ako nezdravý a ako psychologický problém. Neviem sa už v tejto chvíli vyjadriť viac, lebo neviem, ako to budem ešte riešiť, zatiaľ som len vo fáze priznania si problému.
V práci inak asi aj ok. Včera bola u nás strašná búrka a mne v byte vyrazil vietor stupačky a sutinový stavebný prach sa mi nafúkal v hustej hmle všade do bytu. Všetko som mal pokryté prachom, oblečenie, skrine, linku, záchod, vypínače, nafukovačku s bielizňou, stôl, elektroniku, podlahu a tak ďalej. Dnešný večer som čiastočne odstraňoval škody, leštil som podlahu, utieral skrinky, dvere, parapetu, stôl a tak podobne. Ešte cez víkend bude s tým trochu roboty, lebo nie je to ešte dobré. Víkend uvidím, ako budem tráviť, ešte jasné plány nemám, asi to ponechám na momentálnu improvizáciu.
Želám Vám, priatelia, pekný večer, dobrú noc a príjemný štart víkendu.
Mám Vás rád. Ste super.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 32 z 85 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85