Ako sa dnes máš? 9
Strana 63 z 85 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
Dnešok strávim pravdepodobne pasívne, nechystám sa momentálne nikam. Teda zájdem možno pozrieť si hokej.
inak nepozná niekto dobrú knihu o schizofrénii príp. nemá ju oskenovanú? pomaly dochádzajú témy pre psychológa na skupinovej terapii a tiež chcel by som sa v niečom nájsť. Držte sa
sarah zabila si
matej dúfam, že sa ti polepší a nájdeš nejaké východiska z problémov, ktoré ťa trápia
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
---
Ahojte priatelia.
Už som čo-to napísal do témy "Práve som vstal". Čo ešte doplniť k nej? Mám sa v týchto časoch naďalej citlivejšie, mávam tlak plakať, dusím v sebe vzlyky, včera celú cestu od rodičov som mal pocit, že každú chvíľu sa rozplačem na plné vráta, priam sa rozvrieskam od žiaľu. Strašne som to zadržoval a dusil, až som si povedal, že možno by 2 minúty voľného plakania tú nahromadenú negatívnu energiu uvoľnilo a bolo by mi lepšie potom. Doma som však už necítil taký tlak a vzlyky už neboli také silné. Neskôr som sa triasol na gauči od napätia, asi to nemožno nazvať úzkosť, skôr akýsi všeobecný nepokoj, ktorý sa prejavoval pnutím v končatinách a nepohodou v svaloch, potrebou robiť zášklby, chvieť sa, poklepkávať. Behom 10 minút takéhoto stavu som to potom dostal pod kontrolu, urobil som si meditáciou (nádychom-hlbokým dlhým výdychom) nadhľad a oddelil som seba od negatívnych myšlienok, skrátka som sa odmietol s ich názormi stotožniť a prevziať ich za svoje. Vzápätí slabli a odplávali. Popritom ma boleli oči a hlava, dal som si Panadol. Na hroboch ma prefúkalo. Inak na cintorínoch bolo celkom pekne, zvládol som sociálne interagovať, aj potom u rodičov sa ešte debatovalo o svadbe brata a hoci som bol zväčša úplne ticho, aspoň som tam sedel a tváril sa zúčastnene. Napr. tak že som sa zasmial, keď sa zasmiali iní, alebo keď sa ukazovali fotky v mobile, tak som sa zdvihol a išiel sa tiež pozrieť k tomu mobilu. Hodnotím to ako pokrok u seba.
Doobeda mi bolo tiež dosť zle. Ale skúšam rôzne techniky, aby som sa nemusel zase zaviazať benzodiazepínom. Tá meditácia, ktorú spomínam v téme "Práve som vstal", tak tá mi dosť pomáhala. Trošku som aj cvičil, asi 5 minút, dal som si predsavzatie, že radšej len zopár skromných minútiek, ale za to každý deň. Časom si zvyknem, zautomatizujem si postupy a možno z toho bude aj viac minút. Riešim to cez tú stránku, ktorú mi navrhla v téme o chudnutí Suprafenestra.
Šupinatý ekzém na líci sa mi nejak začal lepšiť po 2 mesiacoch, pričom jedinou zmenou, ktorej by som to azda mohol pripísať, je, že som vymenil starý BB-krém od Mixy za inú značku. Ten mixácky už bol starý, teda už som ho používal naozaj dlho, nedal by som ruku do ohňa, či nebol náhodou už expirovaný. Tak možno som mal naňho nejakú reakciu. Uvidím, ako sa to prelieči ďalej. Proktologické veci sú zlepšené, používam zajačickú horkú minerálku, ale tie síričité anióny, či čo to tam je, z toho dosť zapáchajú vetry a ma to trochu trápi, lebo je to spoločensky v práci neprípustné. A zadržiavať sa to dá, musím, ale nie je to vôbec príjemné, niekedy to preráža do bolesti tým pádom.
Stav asi 2-. Nechcem dať horšie, lebo mávam svetlé chvíľky a stále si myslím, že sa mi dá ešte bojovať a že ma tie stavy neovládajú natoľko, aby som bol nimi pridusený pod krky. Je to proste len špatné obdobie vo vývoji poruchy, azda podčiarknuté počasím, sezónou, možno tým, že už dlhšie nepijem energeťáky, ani benzoan, dokonca aj biely cukor je už slabší. Asi si navýšim tryptofán na tisícku denne, ale niekedy mi je zle z tých kapsúľ, sú veľké a mám pocit, akoby som do seba dával nejaký jed navyše, hoci ide len o doplnok.
Ďakujem za prečítanie, priatelia. Mám Vás rád.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Suprafenestra- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F23.8, F34.0, F61
Súčasná medikácia: Kventiax, Oxazepam
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
pre Matej a ostatných priatelov
zda sa, ze tie neprijemne vykyvy znacne ovlyvnuje pocasie a celkova
sychrava atmosfera tzv. dušičiek.
Mama a jej kamaratky sa tiez stazuju.
Matej, osobne sa domnievam, ze paradoxne ani dovolenka Ti nemusela prospiet,
nakolko sa Ti zmenil zauzivany rytmus zivota a to Ta trochu asi vykolajilo.
Matej a aj ostaní priatelia, nic si z toho nerobte, hmly pomaly opadnu, bude chladnejsie a
castejsie vykukne slnko a vsetko sa zase napravi.
Je to obycajny vykyv a netreba mu venovat viac pozornosti,
ako si zasluzi.
S pozdravom
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahojte a držte sa.
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
mám sa dosť fajn, pretože hoci sa už neviemkoľký víkend zrejme neuvidím s priateľom (robí), blíži sa mi konečne ateliérové fotenie, a to hneď dve po sebe Celé ma to vyjde do 200 eur, nuž, viac než dosť, ale ruším si jeden web, za ktorý by som onedlho platila podobne. A to nehovorím o tom, že som si z Amazonu objednala ďalší kostým, oh, preplo mi z toho.
Skrátka, užívam si život, kým sa dá. Aj glykémie som už začala merať, sú dosť hrozné, treba to vyladiť, ale inak to ujde. Len zle spávam, stále.
A tak, majte sa, držte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
pre inšpiráciu
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
Sarah pekné obe videá. Prvé je veľmi vydarené a to druhé na motiváciu je tiež celkom dobre. Chcel by som sa tiež dostať tam, aj keď niektorí ľudia to majú ľahšie, iní zase ťažšie. duševne chorý potrebuje v prvom rade prajné prostredie, ktoré ako som už viac písal mám a verím tomu, že sa budem mať parádne. Bohužiaľ v roku 2017 to ešte nebude, ale snáď rok 2018 bude krajší. Mojou chybou momentálne je, že odmietam psychológa, možno by mi vedel pomôcť, aby som sa mal lepšie, ale to len možno.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tento deň sa vlečie a nie som s ním, teda mojím konaním celkom spokojný. Možno tá jeseň... Inak som najmä doma, akosi by mi dnes bolo skutočne lepšie v prírode, rozhodne by stačila aj záhrada. A tak som sa "domotkal" až k tejto hodine. Objektívne som síce porobil potrebné a aj vypomohol čo som mal v pláne, ale predsa mi to celkom nesedí. Okrem tradičnej tendencii k pasivite vnímam aj, najmä na balkóne, rozprávanie ľudí, akoby o mne hovorili a riešili ma. Ono aj ignorovanie podobného má svoje hranice, akosi je to také otázne. Viem, že toto nevyriešim hneď, ale snáď zajtra bude lepšie. Ostatné symptómy sú "pod čiarou", možno nad ňou je ešte nábeh do smutnej nálady a v menšom sociálna fóbia.
Keď vidím dnešok, dokážem sa pochopiť, že aký veľký "skok" by bolo treba urobiť v prípade chodenia do klasicky ponímaného zamestnania. Prirodzene chcem napredovať, do čoho najmä zahrňujem prácu, a snáď sa to do budúcna polepší. Dosť na to myslím a trápi ma to.
Prajem vám do pohody víkend. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Pozdravujem Vas
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
dnes je pekne u nás, svieti slnko, umyjem si vlasy a hybaj odvoliť a na cintorín zapáliť sviečku, snáď to vyjde. pozdravujem vás, držte sa.
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
Strana 63 z 85 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 85