Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 9

Strana 37 z 85 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 61 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 37 Empty Re: Ako sa dnes máš? 9

Odoslať  regina So 26 august 2017 - 22:36

Ahojte,

vynikajúca sobota za mnou. Pôvodne som dnes mala ist s ďalšimi štyrmi členmi našej rodiny na Oravu na štvordňovú návštevu, ale včera večer som si to rozmyslela a rozhodla sa ostať doma s manželom. 4 dni tam totiž budú navštevovať rodinu, jesť a piť. Piť nemôžem a jesť veľmi nechcem Smile , tak určite zažijú aj kopec srandy... Nakoniec sme s mužom šli na výlet do Jelenca a na hrad Gýmeš. Bolo fajn aj keď dosť teplo. Predchádzajúce dni som sa nemala najlepšie, akosi mi chýbala energia a ako vravi moja psychiatrička: "ťahala ma posteľ" takže som dosť polihovala. Dúfam, že dnes sa mi podarilo dobiť baterky na viac dní Laughing
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Veroni Ne 27 august 2017 - 10:01

Ahojte,včera som zalomila niečo po piatej po obede a spala až dnes no popoludnia 9:30.
Celý rozhadzany spánok.Po tomto spánku sa cítim ako ufonec.Idem dať sprchu a uvidím čo ďalej.
Pekný deň všetkým.
Veroni
Veroni
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 123
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 27 august 2017 - 12:54

Ahoj Smile

Sobotu som strávil zväčša fyzicky pasívne, mysľou polo-aktívne. Čítal som si knižky, čítal som si tiež na webe nejaké články z oblasti "životného štýlu a zdravia". Zopár hodín som poobede sa hral počítačovú hru. Z kuchtenia som si len na večeru spravil vajcové chlebíky na panvici. Dosť som sa prežral - 14 tisíc kJ, váha sa zatiaľ nehýbe smerom hore... indifferent Doobeda som bol ešte u rodičov, bol som 2krát po knihy v kolečkovej kabeli. Počasie tu máme dosť teplé, padajú tridsiatky, takže mám všetko zastreté, privreté a fúka ventilátor statočne. Vcelku to pomáha, udržuje sa mi tu teplota asi 28 stupňov a tieň, čo sa mi zdá znesiteľné. Smile Dnes si plánujem ukuchtiť zemiaky bez šupky, minule som ich kuchtil ešte so šupkou, no niektoré veľké kusy boli vnútri nedovarené. Takže dnes budú moje druhé zemiaky v živote. Aké to je na pobavenie, že mám toľko rokov, a robím veci, ktoré majú iní za sebou už v tínedžerskom veku. Mamina napr. varievala pre svojich súrodencov ako najstaršie dieťa už v trinástich.  Shocked  Very Happy

Lieky beriem, doplnky tiež. V tento víkend namiesto Cofi-Tabs si dávam energeťáky, no od pondelka zase začínam fázu bez nich. Trošku to všetko striedam rôzne fázy, lebo nevydržím pri jednakom stereotype dlhodobo. Čo sa mi však darí, je, že už dlhšiu dobu mám fázu, že pijem čistú vodu - myslím, že asi týždeň. Je pravda, že som si asi 2krát včera dal včera po pohári sirupovej vody, ale inak som pil len vodu z vodovodu. Trošku si ju bublinkujem pomocou SodaStreamu a viac mi chutí, kvázi sa podobá na minerálku vtedy. Embarassed

Dnes ešte plánujem leňošenie, možno ku večeru pôjdem holičke a na nákup, zatiaľ sa mi však tam nechce zatelefonovať, aby som sa objednal... Rolling Eyes Zatiaľ lemraviem, čítam si všeličo a pôjdem pokračovať v načatej PC-hre. Smile

Prajem Vám, priatelia forumáci, všetko dobré, príjemnú druhú polku nedele. sunny
Mám Vás rád. Super!

S pozdravom
Matej
jocolor
Sun 2

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 37 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 27 august 2017 - 20:34

Ahoj Vitaj

Dnešné poobedie som sa mal dobre. Asi 1 až 1-.  alien Počasie sa dalo zniesť, ku večeru sa prehnala okrajová búrka, ktorá to tu trošku osviežila a umožnila mi otvoriť balkón na vetranie. Zemiaky, čo som dnes varil, dopadli vcelku ok, azda by som tam dal nabudúce viac soli... mal som aj menší škrabanec škrabkou, keď som ich šúpal... a večer som si robil na zajtra do práce volské oká k zemiakom, lebo ráno nemám čas kuchtiť, no a popálil som sa na panvici. Very Happy Na palci pravej ruky mám nepekný pľuzgier. To sú také tie začiatky, asi to k tomu patrí. laughing Sme ľudia, nemáme dokonalé inštinkty ako zvieratká, my sa musíme učiť metódou pokus-omyl. Smile Okrem toho som asi aj nič nerobil, ani som sa nehral na PC. Nejaký čas som si čítal knižku, surfoval po webe a dosť som si rozprával sám pre seba, teda nahlas analyzoval všetko možné, prechádzajúc sa po miestnosti. To zabralo určite aj 2 hodinky. Som v tomto dosť divný asi, často vediem takéto monológy a analýzy, kráčajúc hore-dole. Je to však súčasť mňa už veľa rokov a akosi to potrebujem, premyslím si tak veci a dosť mi to pomáha. Pretty good Yes Raz som sa tak prechádzal celú noc a trval môj monológ asi 7 hodín v kuse.  Workman Našťastie tak robím v zásade, keď som sám, takže nikoho neobťažujem snáď...  winking

Celý deň počúvam rádio, dnes to je Retro One. Muzika Nikde som napokon nebol. Mal som asi 5-minútový telefonát s mamou. Zajtra vstávam skôr, lebo idem kúpiť kytičku kolegyni k sviatku, a tiež kúpiť do obchodu nejaké ovocie. Potom musím zavolať zubárke a preobjednať sa, čo som zmeškal termín. A tiež okolo obeda by som vybehol k holičke cez obednú prestávku, mám to kúsok. Po práci asi obchod a asi pôjdem k rodičom po opraté prádlo. Utorok je voľno... to ešte neviem, čo všetko budem robiť, najskôr ďalšie prenášanie, čítanie a tak.

Ďakujem Vám za prečítanie.  Ďakujem Prajem Vám, priatelia, dobrú noc naplnenú hlavne spaním Spím a zdarné vykročenie do nového týždňa.  Super!

S pozdravom
Matej
Tanec

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 27 august 2017 - 21:34

Ahojte kamaráti/kamarátky!
Rád si čítam vaše príspevky a teším sa, ak sú tam aj spomenuté úspechy a to nielen v stabilizácii a zlepšenia zdravia, ale aj celkovo.

Tieto dni sú mierne v znamení nábehu do depresie, či skôr jej tendencie k nečinnosti. Okrem samotnej pasivity je to aj spavosť, ani neviem kde sa to vo mne berie. Dnes sa mi rátala rodinná návšteva a bolo mi tam celkovo dobre, dokonca by som mohol napísať, že sa mi polepšilo.

Pekný pracovný týždeň praje Tuto flower

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni Ne 27 august 2017 - 21:46

Ahojte
Dnes už po druhý krát tu píšem,to čo som.mala v pláne som.stihla.
Držte mi na.zajtra palceky idem k dr.
Ďakujem
Ahojte
Veroni
Veroni
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 28 august 2017 - 3:17

Ahoj Veroni!
Samozrejme Ti palce držať budem, snáď bude MUDr. chápavá a nastaví Ti lieky tak, ako potrebuješ. Kontroly u MUDr. bývajú pre nás ako pacientov kľúčové, šťastný je ten komu stačí sestrička a nachystané recepty.

................

Ahoj Mischelll!
Aj na Teba budem určite myslieť, aby sa Ti podarila tá zmena práce. Už som to písaval, že Ťa považujem za šikovnú a zbehlú osôbku, takže sa určite nevzdávaj nielen v boji o zamestnanie.

................

Ahoj Matej!
Som rád, že Ti je v zásade fajn. Práve k tomu aj slúžia dni na odpočinok. Príjemne mi znelo, že sa takto krásne osamostatňuješ. V tomto je to u mňa ešte otáznik, hoci som už pár rokov žil mimo rodičovského. Vtedy to boli pomerne pekné časy, hoci... Myslím na Teba a rozmýšľam, že by bolo fajn po tých rokoch nejaké to, aspoň krátke stretko, trebárs v Trnave. Myslím si, že nech si aký si, aj Ty si určite zvedavý na Tuta.

...............

Ahojte všetci!
Akosi som sa zobudil a nechce sa mi zaspať. Považujem to za taký výkričník, že sa niečo deje. Za chvíľu to zasa "zalomím" a dúfam, že nepôjdem o šiestej po pečivo. Včera sa tu prehnala poriadna búrka, aj na nej bolo vidieť, že človek je len krehký tvor a mal by si svoju "mamičku" - Zem hýčkať a opatrovať, aby ho tu "chcela" ešte množstvo generácii...

Pekný skrátený pracovný týždeň praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 29 august 2017 - 10:58

Srdečne pozdravujem všetkých, menovite posledných prispevších - Tuta, Veroni, Mischelll, Reginu. Čítam Vás naďalej a držím Vám palce. Tuto, ďakujem vrúcne, že na mňa myslíš a máš záujem aj o stretnutie. Ešte som taký ten strachopud, ale uvidí sa raz... Embarassed Ale máš pravdu, že som na Teba zvedavý, celkovo Ťa považujem za dobrého kamoša. Pretty good Želám Ti nielen preto všetko dobré, drž sa do ďalších hodín a dní. Smile Veroni, potom napíš, ako bolo u lekárky. Smile Mischelll, pripájam sa k držaniu všetkých prstov k úspešnému presedlaniu na novú pracovnú príležitosť, nechže sa Ti darí. Super! Regi, parádny výlet, som rád, že si si ho užila. Prajem Ti mnoho podobných pekných chvíľ, zaslúžiš si ich. Všetko dobré! Super!

---

Ahoj priatelia. Očko

V pondelok som sa mal asi aj dobre. Stav na 1-. Dojatie 2 Trochu som sa už tradične prežral, siahal som na 12 tisíc kJ, lebo napriek svojim predsavzatiam som od kolegýň siahol k chrumkám a 2 koláčom. Váha sa však dnes ráno držala, resp. nezmenila sa, takže zdá sa, že organizmus mi zvláda aj 12 tisíc bez výraznejšieho pribratia... možno keby som papal stále 12 tisíc každý deň, tak by to pomaly išlo hore... zväčša sa snažím zastaviť na 10 tisíc, no obvykle sa zastavím štatisticky najčastejšie práve na 11 tisíc. Polícia Deň prebehol inak dobre, v práci ok, úlohy odsýpali, vzťahy boli ok tiež. Cez obed som bol u holičky, večer som si nakúpil nejaké potraviny. Dnes plánujem ukuchtiť zemiaky s tatarskou, čiže úplne niečo triviálne... Neviem Natrafil som na ražný chlieb, ktorý má raže až 80% podľa etikety, takže som z toho happy, lebo je to zdravšie, cereálnejšie.

Dnes je voľno, výročie Povstania. Vstal som až po 8:40, dal sa dokopy hygienicky, umyl riady konečne, lebo zase sa ich nakopilo... Very Happy Musím sa ich naučiť umývať hneď po použití. Embarassed A teď len surfujem, fórumákujem. Smile Plánujem dnes skočiť po prádlo k rodičom a azda sa hrať PC hru. Čítať si. hen

Psychiatricky dnes stabilne, kompenzovane. indifferent Bez liekov som však naozaj troska - raz vynechám a hneď sa mám zle. Suspect

Želám Vám, priatelia, všetko dobré, nech vo Vašich srdciach prekvitá láska a svieti vovnútri slniečko dobrej nálady. community together

S úctou
Matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 29 august 2017 - 16:33

Ahojte,
Matej, tiež umývam riad, až keď prekypuje z umývadla a už si žije vlastným životom Laughing Bývam teraz v rodinnom sama (so psom), starká je v domove dôchodcov, takže mi tu je sveta žiť, len občas smutno, no...

Mno, a ako sa mám? Skvelo! Včera som bola fotiť cosplay zase raz s profesionálom, takže sa bude na čo tešiť, hrozne mi to pozdvihlo náladu, čo tam po antidepresívach laughing Len som si pri zoskakovaní z parapetu okna zranila nohu a stále bolí, no proste Lara jak vyšitá lol Inak po troche píšem rukopis, chcem si, až mi fotograf dodá fotky, dať spraviť fotoknihu, plánujem ešte ateliérové fotenie, ak mi konečne tá lama odpíše, no a celkovo mi z cosplaya mierne preskočilo Very Happy Najradšej by som šla fotiť denne Very Happy A tak, cítim sa optimisticky Cool
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 37 Empty ako sa dnes mám

Odoslať  danka Ut 29 august 2017 - 18:27

včera som bola na plavarni asi necelú hodinu som plavala hore dolu, inak veľmi priberám rýchlo, beriem rivotril a olanzapin ako som sa docitala po nich sa priberá, alebo aj antidepresiva asi zabrali konecne a tak dnes som unavená celý den v posteli okrem trocha pohybu po byte.Byvam s rodicmi, mam este starku býva nedaleko, tento tyzden sa chystam u nej umývat okná a vysávat. dnesny sviatok SNP je teda za nami a ja vám želám pokojný večer a aby ste sa dobre vyspali. majte sa pekne.
danka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 93
Reputácia Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni Ut 29 august 2017 - 22:03

Ahojte ludkovaiiaa
tak moja dr stale dofca.Ked ma videla obvodna ze to je na hospitalizáciu affraid ...
No ale vraj v pinelke maju cakacky....
Po vcerajsom sanvale som.spala uz normálne a mam pocit akoby som sa vracala do normálu Laughing
Mám vobec o tom hovoriť dr co sa mi dialo asi cca 2az 3 tyzdne?
Ospravedlňujem sa za chyby ale.stiahla s.si novu klavesu do tel a des!

Danka ja som pribrala aj po Adeckach,niekedy mam pocit ze ked dycham priberam scared2

Tuto dakujem winking
Matej a ako je vo svojom?tesis sa?
Tak vam prajem peknu noc Huge smiley
Veroni
Veroni
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni Ut 29 august 2017 - 22:05

Jaj a ludkovia mozem sa pridat na zello? Telefón 1
Veroni
Veroni
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav