Ako sa dnes máš? 8
Strana 16 z 88 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 52 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Mischelll, aj mne sa striedavali prudko nálady. V priebehu pár dní, alebo zo dňa na deň, či dokonca aj v priebehu pár hodín som dokázal vyletieť do nádhernej eufórie a aktivity a ku večeru spadnúť do zúfania a plaču. Otestovali na mne kvôli tomu také medikamenty ako Timonil Retard alebo Orfiril Long. Dlhodobo beriem práve ten Orfiril, ktorý je spomienkou na tieto prudké dávne zmeny nálad. Bipolarita, ktorá sa vyznačuje prudkým cyklením, obvykle nezachádza až do úplnej depresie alebo úplnej mánie. Ale aj tak je na pocit vyčerpávajúca a človek mení rýchlo pojem o svojich schopnostiach a náklonnostiach, takže napokon nevie určiť, ktoré nazeranie reality je jeho pravé (či sa pozerá na svet reálne, keď je skôr dole, alebo keď je skôr hore). Človek má vtedy tendenciu často meniť názory a byť nestály v rozhodnutiach a túžbach. Nevie si naprojektovať plány, na ktorých by systematicky pracoval. Je to jedna z podôb bipolárnej poruchy. Niekedy som to cyklovanie mal veľmi vyčerpávajúce, takže na mne skúšali aj lítium... ale vždy sa mi osvedčil práve Orfiril Long v sile asi 1500 a 2000mg za deň, ktorý to cyklovanie oploštil a zjemnil, resp. dostal pod kontrolu. Momentálne už dlhšie obdobie mi to prudko necykluje, iba mávam horšie a lepšie dni, ktorých patologickosť nie je jasná, skôr sa blíži norme a dobrým a zlým dňom "nediagnostikovaných" ľudí.
Meret, všetko dobré, drž sa! Nech sa Ti darí, užívaj si a make own luck.
Chinaman, držím Ti palce. Aj ja si myslím, že si šikula, veľa zvládaš popri robote. Tvoje voľnočasové aktivity sú zaujímavé, určite má z Teba mama radosť, že tak "beháš" okolo domu a záhrady a podobne. Žiješ aktívne. Maj sa pekne a určite pokračuj v písaní, ako sa máš a čo nové/staré.
Ahojte, priatelia.
Dnes hodnotím stav na 2. Šéfka mi dala dovolenku na poobedie od 13tej hodiny. Namiesto toho, aby som sa venoval poobede učeniu, som bol veľmi spavý a nepomohli povzbudzováky. Spal som od 14:20 do 17:00. Teraz som po večeri a mám na pláne sa ísť pokračovať učiť. Snáď to pôjde, ale nemám na to moc vôľu a chuť. Stále som unavený. Nechápem, ako môžem byť stále furt unavený. Ja ani nepoznám stav, že by som bol ok a že mám normálnu zdravú úroveň energie. Ak ju mám, tak len na pár hodín vďaka kofeínovej podpore, aj to nie vždy zaberie.
A inak teda ok zhruba. Úzkosti na ulici neboli. Flush zlepšená. Zhoršené je únava, nechuť k učeniu, prežieranie, nechuť cvičiť, bolesť sánkových kĺbov (oboch) prí zívaní. Zostávam optimista, že to všetko nejak dobre dopadne alebo že to nebude až také strašné. Nádej musí byť, nádej žije až do konca.
Držme sa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
v tejto chvíli asi pilne študuješ, čo je len dobre. Opačne, ten oddych si rozhodne nevytýkaj. Keby si celý čas fungoval unavený, určite by Ti to neišlo tak ako pravdepodobne teraz. Prajem dobré známky...
..................
Ahojte všetci,
no čo napísať, síce aj som popísal, čo ma dnes teší, ale... Doobeda som si nemohol pomôcť a zasa som si ľahol a zaspal. Po obede som išiel s našimi na záhradu.
Patologicky: Už pár dní u mňa dominuje únava a viacero príznakov naokolo. Bol som však potešený, že som sa dalo premôcť na pár prác v sade a na záhrade. "Otravujú" ma aj príznaky v podobe "strachov", nervozity, "lenivosti"... Dnes sa mi to o trošku menej dá zvládať oproti včerajšku, tak sa na seba trochu zlostí. Ginko už pár dní neužívam, tak to asi nebude v tom.
Na druhej strane som dosť rád, že som to dnes ustál. Viem, že každý z nás/vás máme určité problémy, tak aspoň prajem, aby zdravie čo najviac slúžilo. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ja som na tom podobne. Teraz síce bolo dosť dlho relatívne dobre, ale aj v papieroch mám napísané rýchle cyklovanie... mám to aj tak, že ráno som fajn a k večeru mám už depresiu, ale aj naopak... Ale zas nie je to až také silné... teda ako kedy...Stabilizátor mám Lamotrigin... Neviem, prečo to tak je, len som ti chcela napísať, že viem, čo prežívaš, lebo som často na tom tak isto...Mischelll napísal:....ako to je u Vás?...ako aj Vám sa striedaju nalady, rýchlo?....teda no nie tak z hodiny na hodinu...ale z dna na den....a pritom depresia by mala byt tak viac dni...teda no neviem...vie mi to niekto vysvetlit? Dakujem....
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto napísal:v tejto chvíli asi pilne študuješ, čo je len dobre. Opačne, ten oddych si rozhodne nevytýkaj. Keby si celý čas fungoval unavený, určite by Ti to neišlo tak ako pravdepodobne teraz. Prajem dobré známky...
Ďakujem, Tuto.
Tuto napísal:Patologicky: Už pár dní u mňa dominuje únava a viacero príznakov naokolo. Bol som však potešený, že som sa dalo premôcť na pár prác v sade a na záhrade. "Otravujú" ma aj príznaky v podobe "strachov", nervozity, "lenivosti"... Dnes sa mi to o trošku menej dá zvládať oproti včerajšku, tak sa na seba trochu zlostí. Ginko už pár dní neužívam, tak to asi nebude v tom.
Na druhej strane som dosť rád, že som to dnes ustál. Viem, že každý z nás/vás máme určité problémy, tak aspoň prajem, aby zdravie čo najviac slúžilo. Tuto
Ja by som vskutku vyzdvihol hlavne fakt, že si to ustál. Dokonca si vypomohol v sade a na záhrade, a to sa proste cení. Máš všelijaké boje a symptómy, ktoré nie sú vôbec ľahké na zvládanie, povedal by som teda, že sa na seba nesmieš zlostiť, že výkonnosť Ti primerane tomu poklesla. Už len to, že Ťa to mrzí alebo že túžiš, aby si bol výkonnejší, to všetko nasvedčuje tomu, že sa so svojím stavom nehodláš zmieriť, nehovieš si v ňom, ale naopak zápasíš, furt zostávaš nastavený psychicky na nádejanie sa na lepšie časy a lepší výkon i lepšiu náladu. To si zaslúži uznanie a úctu, si myslím osobne. Tvoje ťažkosti Ti objektívne komplikujú snahy, takže Ti v tomto smere veľmi prajem, aby sa zmiernili a aby si sa mal čo najskôr lepšie a dobre. Posielam mačičku na povzbudenie. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
že ako sa mám... hmm... Vlastne všelijako (ako vždy odvetím na terapii). Po psychickej stránke by to aj ušlo, hoci ma trápia pocity zbytočnosti, ktoré občas zachádzajú až do bludov typu "bezo mňa tu bude všetkým lepšie", ľutujem (sa), že sa nemôžem dorezať, tak mi napadajú myšlienky na predávkovanie, atď. Takže až také v pohode to nie je. Teda.. vôbec. Jednoducho povedané uvažujem, že si niečo urobím. Však ide len o mňa.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
myslím si, že tak trochu aj máš právo sa tak cítiť. Prešla si už viacerými skúsenosťami, ktoré si musela "preskákať". Na druhej strane si pospomínaj, kedy si bola v minulosti v podobnej situácii a zvládla si to. Podobne môžeš postupovať aj teraz.
Na Tvojom blogu sa od včera nič nezmenilo, tak len ticho dúfam, že to všetko pozvládaš v rámci, ktorý Ti bude nápomocný aj do budúcnosti...
.....................
Ahoj Matej,
ďakujem za pekné slová v Tvojom príspevku. Vážim si to. Tá mačička je super.
Teší ma, že tu máme práve Teba ako admina, lebo vieš fajn povzbudiť aj poslať dobrú radu. Som rád novým príspevkom.
....................
Ahoj Mischelll a Ester,
to rýchle cyklovanie musí byť dobrá oštara. U mňa to ide omnoho pomalšie a v tom vidím aj plus, že sa môžem sústrediť na "obranu". Myslím, že to chce skutočne sa zaprieť, keď neviete ako to bude na druhý deň.
....................
Ahojte,
v miernejšej forme by som len mohol zopakovať včerajší príspevok ohľadom psych. zdravia. Môžete si však všimnúť, že píšem "v miernejšej forme". Práve to ma okrem iného potešilo a to priam neúmerne malému zlepšeniu.
Bol som s kamarátom v krajskom meste. Okrem iného sme sa stavili v kníhkupectve, kde na môj úžas mali knihu od E. Bleulera: Učebnica psychiatrie. Bola drahšia, ale neváhal som. Knihu doporučujem, už som ju aj "načal".
Bol som dnes na záhrade, robil som pomenej. Pozitívne bolo, že seno preschlo, takže už je aj kopa pre suseda a jeho králiky. Oproti priemeru posledných dní sa mi únava o kúštik posunula, čo som rád, hoci...
Želám vám dobrý večer a teším sa na vaše ďalšie príspevky. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto, ďakujem za podporu. Som veľmi rád, že sa Ti aspoň trošička polepšilo. Tá kniha znie zaujímavo, potom určite referuj do nejakej témy, že čo všeličo si sa tam dočítal. Prajem Ti, Tuto, peknú noc, dobre sa vyspi, pokiaľ možno, a nech je zajtrajšok opäť o kúsičok lepší a lepší. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Dnes sa mám zhruba dobre. V doobedí som bol na skúške, ktorá sa podarila. Potom som bol na fóre, odpočíval a dovolenkový deň som využil od 14. hodiny na učenie sa na sobotnú skúšku. Myslím, že som prešiel asi 60% potrebného učiva, zvyšných 40% mám na pláne zajtra večer a v piatok večer. Záleží aj dosť od podmienok v psychike, v únave, v počasí a tak podobne. Napríklad včera boli podmienky úplne zlé, mal som akúsi depresiu, takže som už po 23tej zaspal a neučil sa nič... Celkovo už aj z práce som došiel akýsi unavený. Mal som aj nepríjemný zážitok, keď ma dve okoloidúce ohovorili štýlom "pozri na toho debila". Ten vulgarizmus smerovaný na mňa som zreteľne zachytil a zamrzelo ma to. Boli to také vyfintené slečny so silno namaľovanými perami a tvárami, ktorých zmysel života sú asi chlapi, sex, nový mejkap, first-minute pri mori a najnovšie klebety v módnom časopise. Snažil som sa seba presvedčiť, že to nesmiem brať osobne, že reku veď ma nepoznajú. Až som potom začal veriť, že by som bol debil, aj keby ma spoznali.
Flush inak asi ok, úzkosti neboli. Kofeín niekedy zaberá, niekedy vôbec. Dnes som mal 3 kávy a 3 memoplusy. Nálady sú dnes zlepšené. Cvičenie som dnes a včera nerealizoval. Zajtra zase do práce vstávať. Teraz večer sa už učiť nejdem, idem si skôr čítať nejaké články na nete ohľadom "šťastia", alebo životnej rovnováhy. Lebo opäť chytám večernú depku... A opäť rozmýšľam nad chrústami...
Prajem Vám, priatelia, všetko dobré. Pekný večer, dobrú noc a vydarený štvrtok i zello. Ospravedlňujem sa za svoju sprostotu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
A začni práve tým, že si slobodne určíš pomenovanie zabíjania ako súčasť nenormality, a teda ako niečo, čo Ti vsúva choroba, a teda v rámci nakopania jej zadku jej to odmietneš a odoprieš. Aj tá najväčšia depresia napokon prehrmí a zase bude normálnejšie a lepšie. V najhoršom by si mohla skúsiť opäť tú hospitalizáciu, okrem toho, že by Ti to mohlo významne opäť pomôcť, aj by si nám mohla potom poreferovať o novom primárovi/primárke.
Drž sa! A nezabudni, zabíjanie sa je len púhy mentálny program, ktorý Ti vsúva choroba. Nedovoľ jej robiť si s Tebou, čo chce, to Ty si tu kormidelníkom svojho života, nie Tvoje zážitky alebo systém osobnostných čŕt.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ja dnes som vstával o 11tej, bol som v meste s bratom dať urobiť mame kyticu na jubileum ktoré má zajtra. Trocha som netoval doobeda ešte a aj ležal a oddychoval. Poobede som išiel na drevo na chalupu, naložil som plný pick-up až mi predok "dvíhalo" pri rozbiehaní . Prišiel som domov vyložil som, uložil a šiel sa najesť. Zobral som psa a pešo znova na chalupu, kde som 3hod ukladal drevo do siahovice a včera tiež, Navečer od 17 tej už bol dvor v tieni a robilo sa fajn. Včera som mal tranzistor na baterky a počúval rádio pri práci s drevom, dnes som vzal mp3 prehrávač a okolie som vôbec nevnímal, super pocit. O 20:40 som skočil na cintorín a dal si pri hrobe pivo a tak. Inak fyzicky dnes bolesť chrbáta ktorú som tlmil novalginom, poobede úzkosti, ľútostivé myšlienky a trocha sĺz. Známka pre dnes 2-. Zajtra a pozajtra som v práci do večera ako inak. Teším sa na dovolenkové obdobie závodu kedy bude pozvolnejšia atmosféra v práci. Držte sa, nech sa darí.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Strana 16 z 88 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 52 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15