Ako sa dnes máš? 8
Strana 15 z 88 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 51 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Všetkých som si Vás prečítal a držím Vám silno palce!
Ja sa mám ako-tak, v podstate hádam aj dobre. V práci to odsýpa, bol prelom mesiacov, tak máme viacero nových akcií, s čím sa viaže kopec úloh a roboty. Považujem to za pozitívum. Medziľudské vzťahy a veci okolo negatívnej energie boli od pondelka zlepšené, resp. držia sa v poriadku. V škole - trochu som od úspešného víkendu spomalil tempo... zdá sa, že sobotná skúška bola preložená až na 25.6. (!), takže aspoň mám viac priestoru sa učiť na tie, ktoré sú v budúcu stredu. Lenže spolužiaci už rozmýšľajú, že externisti by to mali mať v sobotu, tak chcú vybaviť sobotný termín...
Včera som hlboko zaspal napriek kofeínu už okolo 20:00. Zobudil som sa takmer čerstvý o 4:00 ráno dnes, čo je aj 7-8 hodín spánku. Vzhľadom na to som už spať nešiel, sadol som sa za fórum, že poprečitujem Vaše osudy a príspevky. Teď už popíjam kávu (Nescafé Gold Original), ktorej jedna šálka obsahuje asi 60mg kofeínu - ale ja som si ju spravil veľmi silnú, takže myslím, že má aj 80-90mg. Mám potrebu sa v týchto dňoch vyhýbať energeťákom, lebo som sa ich tak trochu "prepil". Skrátka som pil aj liter a pol denne a náhle sa mi zhnusili. Minule som sa načapal s tým, že ho neviem do seba dostať, že mi nechutí. Tak skúšam alternatívy, dávam si MemoPlus, Nescafé a tabletky Kofex. Zatiaľ to vyzerá ako veľmi dobré rozhodnutie, aj mi to pomáha, pričom nedostatok taurínu na dobrú náladu dopĺňam práve MemoPlusom, lebo ten taurín v troške obsahuje.
Lieky beriem už tradične, pokračujem v dvadsiatke Escitilu - vnímam to pozitívne, môžem povedať, že sa mi psychicky polepšilo a sklon k nekomunikatívnosti alebo negatívnej nálade mám lepšie pod kontrolou. Dokonca si niekedy prídem v práci ako ukecaný... Orfiril je tiež aj večer, spolu v tisíckovej sile. Analyzovanie a introspekcia sú u mňa naďalej silne zastúpené... čo je na škodu veci. Asi si potrebujem vyššou invegou premazať trochu myseľ... Alebo si ju vyčistiť cvičením a potením... no nejak na to nemám "vôľu"... furt nájdem nejakú výhovorku, prečo sa mi to nechce. Ako negatívum týchto dní beriem prežieranie - včera som vyjedal sladkosti a maškrty, mal som aj chipsy. V podstate dosť nezdravo jem. Skúšam jesť banány poobede, ale nestačí mi to na to, aby som večer nevyjedal chladničku. Jem večer okolo 18:00 a potom o 20:00 som znovu silno hladný. Trochu ma inšpirovala tu na fóre Lucka, ktorá kdesi písala, že veľa pila kávu a bola pritom štíhla, lebo nahrádzala kávou jedenie. A teď ja, keď obmedzujem energeťáky, by som si mohol dopriať práve kávičkovanie a možno by mi to pomohlo nejesť. Ale to je len taká úvaha, ťažko povedať.
Flush je na tom dobre, ale zrovna včera ma prekvapili úzkosti na ulici. Zase ma "ťahalo k vyvrcholeniu" červene. Moje nervstvo sa cítilo prenasledované okoloidúcimi. Schválne hovorím o nervstve, lebo je rozdiel, čo si myslí "telo" a čo si myslím racionálne ja. Tá úzkosť je úplne mimoracionálna a parasympatetická... teda bez vplyvu mojej vôlovej zložky psychiky.
A inak teda dobre. Hodnotím stav na 2+. Preto nie 1-, lebo som v strese zo školy. Ale tak to už asi k tomu patrí.
Prajem Vám všetko dobré, držme sa, priatelia!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ďakujem a pozvánku na Zello a na kemp, ano bol si v liecebni, zaregistrovala som. Aj moj mladsi brat bol prave vtedy v nemocnici, po psychoze. Tak som na Vas myslela. Nech sa Ti dari doliecovat, zelam hladke postupne zaradenie do pracovneho procesu aj rodinneho zivota.
Lucka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 49
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 12.04.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F41.2
Súčasná medikácia: Cipralex 10mg, Temazepam
dnes som bola na terapii - bolo fajn a dokonca som väčšinu času zvládala pozerať pri reči Jane do očí, čo ma teší. Akurát mi povedala, že by sme si mali stanoviť zhruba, kedy by sa terapia blížila ku koncu (neeeee), ale, koniec koncov, raz ten bod nastať musí. A asi jej už vskutku leziem na nervy, keď jej po štyroch rokoch poviem: "Dovoľte mi rezať sa, však som to len ja, niečo, na čom nezáleží." Aaaaach. Bieda.
Okrem toho som zistila, že na NPK je primárka, jej meno mi síce čosi hovorí, ale neviem si ju zaradiť. Ale snáď bude fajn.
Na blogu stále hezká návštevnosť, včera bolo cez 330 jedinečných návštev. Vlastne, odkedy blogujem, večerné depresie ma vcelku obchádzajú. Yay!
A tak. Majte sa, držte sa. Možno sa zastavím i na zelle.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Tak ako sa mam...
Mam teraz sa v pohode, ale predtym to bol des. V praci uz nepracujem. Som tam skoncil s mojim vystupom. Pracoval som tam mesiac. Nemohol som vysediet na jednom mieste. Proste praca ma nebavila. Boli dni ked som mal nulovu trzbu a ked sa do obchodiku nahrnulo vela ludi som mal pocit, ze mi budu kradnut tovar. Veduca samozrejme ma nevyplatila tak ako mala, ale uz to neriesim. Mala strasne predrazeny tovar. Vsetko sa tam odohravalo na klamstvach, lebo skoro ziadny tovar som neblokoval...Nepodpisal som ziadnu zmluvu, aby som vymahal peniaze, lebo to bola podla mna praca nacierno. Vraj ma nahlasila na socialke, ze tam u nej pracujem, ale neviem ci ano... Nezvladal som to a som mal opat paranoju, ktora sa prejavila na FB. Predtym som vysadil lieky, nemohol som zaspat. Busilo mi srdce dost velmi. Mama zhodnotila, ze mi praca a vysadzovanie liekov skodi, tak som tam skoncil.
Neskor som sa opil s kamaratom do nemoty za dve hodiny som vypil cca 23 poldecakov. Iny triezvy kamarat ma odprevadil domov. Mama zavolala dve RZP, ktore neviem ci budem platit. Este stastie, ze som neskoncil na psychiatrii, lebo zajtra budem oslavovat svoje narodeniny. Kamarati mi organizuju party. Avsak nebudem NIC PIT.
Mama mi pozhanala svatenu vodu s obrazkami s Izraela, aby som viac nepil ziadny alkohol.
Momentalne beriem lieky tak ako mam predpisane.
Castejsie budem pisat tu na schizofore, ked budem mat o com.... a chystam sa aj na dnesne Zello aj do Harm reduction campu. Uz som zaplatil za ten camp.
Som sklamany, ze som skoncil v praci a sa opil. Je to tazke. Ani neviem to vysvetlit. Chytil som vtedy maniu a vsetko som to riesil nie so zdravym rozumom. Questax- lieky co som vysadil su aj proti manii...
Zhruba takto Marcel
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Čítam, že každý má to svoje trápenie, a zo srdca prajem, aby sa nám ich podarilo aspoň trochu zmierniť. Budem držať palce.
Mám sa tak napoly, nábeh do depresie aktívny. V tomto duchu prebehol celý deň. Inak som bol sám sebou prekvapený, že som spravil aj akp. a ešte som máličko vypomohol na záhrade, ale sláva to rozhodme nebola...
Len to najlepšie a pekný vííííkend praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Po napätom štvrtku bol dnešný piatok prevažne pekný. Síce boli aj ťažšie nálady, trochu aj napäté situácie, kedy mali niektorí zhoršenú náladu, ale poobeďajšok niekedy po 15tej už bol pokojnejší, balil som vratky a popritom sme sa v kancelárii bavili a rozprávali. V práci teda vlastne ok dnes. Zhruba. Potom som mal menší nákup a teď kávičkujem pri fóre. Trochu relaxujem pred dúfam náročným víkendom, ktorý musím dôkladne venovať učeniu sa na skúšky... Šéfka ma dnes pozývala na večerné posedenie pri stolných vedomostných hrách, kde by sme pili alkohol a zabávali sa. Rozhodol som sa nejsť ani nie tak kvôli alkoholu, ale skôr kvôli zloženiu zostavy, ktorá má ísť. To osadenstvo nie je proste môj typ, oni majú odlišný zmysel pre humor než ja. Aj ma to mrzí, že som taký nespoločenský a vlastne celú mladosť sa vyhýbam akýmkoľvek posedeniam a nikam nechodím a nemám žiadnych kamošov a kamošky, ani žiadne spoločenské záujmy. Čas trávim rád osamote medzi štyrmi stenami. Ani by ma to nemrzelo, keby mi druhí ľudia nehovorili názor, že môj spôsob trávenia času je horší, než ich spoločenský. Ja som proste pre nich suchar... Ale koniec koncov je možné, že ak pôjdeme ako osadenstvo z firmy a predajne, tak by som aj na takú akciu išiel. S kolegovcami si vychádzam dobre, takže je tu potenciál, že by som sa tam mohol akože zabaviť. Ale hentam idú priatelia skôr šéfky, a nie moji, tak preto som hlavne nechcel ísť.
Nálady boli dobré väčšinou dnes u mňa, taurín z memoplusov zaberal. Kofeín som prijal zatiaľ z jednej kávy, 2 kofexov, 2 memoplusov a teraz z druhej kávy. Čiže celkom zatiaľ 300mg. To je v limite. Energeťák ani kvapku.
Večer plánujem aktívnejší, bolo by pekné dokončiť estetično podľa Welscha (poslednú tohtosemestrálnu seminárku). Ale neviem, či budem mať slinu.
Ďakujem Vám, kamoši a kamošky, za vypočutie. Prajem Vám všetko dobré, majte sa, ako vraví kamoš Tuto, čo najlepšie.
PS: Tuto, silno budem na Teba myslieť, nech ten nábeh na depresiu rýchlo odíde preč do zabudnutia. Drž sa! Posielam slniečko do Tvojej mysle.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem za poslanie slniečka aj povzbudenie.
Podobne ako Ty nemám rád väčšie stretávania, snažím sa im vyhnúť. Vadí mi, že dobrá nálada je často podmienená popíjaním alkoholu, čo ja nemusím a potom nezapadnem. Rodinným oslavám sa v zásade nedá celkom vyhnúť, ale predsa len moja rodina je fajn, takže... Dosť sa stresujem pred niečím takýmto, obvykle to však dopadá dobre.
Momentálne zdravotne ten nábeh, a nevyhrávam ani s únavou. Rozmýšlam nad tým, že vyradím to "Ginko".
Pekný vííííkend Matej! Dobrú noc. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
dnes... klasika? Jo. Nič zaujímavé. Len mi je trochu smutno, pretože som uvažovala nad tým ukončením terapie a my sme ale fakt len zabíjali čas. Nič viac. Mala by som ju už prestať otravovať.
Inak blogujem, pospávam, hrám, flákam sa, pozerám filmy/seriály a celkovo ten život nejak plynie. A tak.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
pre dnešok sa mi rátalo najmä Zello. Ostatné bolo podpriemer. Také jemné potešenie som mal z mačiatok na záhrade, ale to sa zase vyvážilo s búrkou, a teda zmoknutým senom. Akp. som porobil ako treba už v doobedí a stále mám deň k dobru. Možno by som si tam mal aj niečo priložiť, keď už som takmer celodenne doma. Momentálne čítam Annu Kareninu od Tolstoja, pekné čítanie.
Zdravotne únava a balansovanie na hranici depky. Ginko mám vysadené a čakám na prípadný efekt. Zatiaľ však rovnako ako pominulé dni. Na balkóne sa cítim dosť nepríjemne, tam dominuje paranoja a "hlasy". Tabakizmus ma tam však zatláča. Sprosté cigarety! Teraz pociťujem psychicky podmienené "šteklenie" v žalúdku a jemne sa mi trasú ruky. Mám dojem, že táto sobota nebola práve z tých najlepších.
Pekný nielen víkend praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Zajtra chcem mamu zobrat vecer niekam na mensi vylet v okoli pretoze si zaslusi viac lasky od syna-ov a je mi luto ako sa k nej nepekne spravam miestami. stala a stoji pri mne vzdy!!
Utekam spat. Cuss
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
tak no chcela som napisat ...len moj prispevok vyznie ako dalsie stazovanie....teda co sa fyzicna tyka....posledný tyzden ma tak tupo boli chrbat...viem ze to nie je z liekov...ale dost mi to zneprijemnuje cely den...hlavne ked sedim...co sa este mojho zdravotného stavu týka...si pripadam na velkej hojdacke...ako vazne...niekedy som v pohode...inokedy natesena a niekedy dost smutna vyvedená z miery...ale strieda sa to tak rýchlo, ze sa neda povedat ani ze mam depresiu...no proste ja neviem u mna je to tak ....ako to je u Vás?...ako aj Vám sa striedaju nalady, rýchlo?....teda no nie tak z hodiny na hodinu...ale z dna na den....a pritom depresia by mala byt tak viac dni...teda no neviem...vie mi to niekto vysvetlit? Dakujem....
Prajem pekny zvyšok víkendu
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
dosť som rozmýšľal nad Tvojím príspevkom. Snáď by Ti MUDr. mohol napísať na recept aj nejaký slabší regulátor nálad, vôbec, o tomto určite prehoď pár slov. Zaráža ma, že sa Ti nálada strieda tak rýchlo, čo sa týka mojej bipolarity, tak to bývalo až rádovo v mesiacoch. Myslím na Teba. Tuto
.....................
Ahojte,
čo sa týka dneška, bol to taký zvláštny deň. Po obede ma prekvapila zvýšená únava a následne som až priveľa pospal. Aj napriek výdatnému spánku sa únava u mňa "uhniezdila" a aj teraz to nie je nič moc či po strane tej spomínanej únavy, alebo nábehu do depky. Toto posledné sa u mňa prejavuje úzkosťou, tendenciou k strachu, "šivoreniu"v žalúdku, tendenciu k pasivite, paradoxne aj nervozitou, našťastie dokážem s tým už mierne "pracovať", ale aj tak to vie znepríjemniť deň.
S pozdravom a želaním úspešného prac. týždňa Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 15 z 88 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 51 ... 88
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6
» Ako sa dnes máš? 7