Ako sa dnes máš? 7
Strana 32 z 86 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 59 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Mischelll napísal:nechapem ako Matej to zvládaš teda tu školu a prácu
Vlastne to až tak nezvládam. Práca ako taká ma baví, väčšinou je čo robiť, takže som vyťažený a náplň roboty mi je vlastne príjemná. Myslím, že tu hrá dôležitú rolu motivácia, lebo ma motivuje k výkonom a dobrému pocitu to, že sa tam cítim užitočný, že reku má zmysel čo robím. Som v tom súkolí celej predajne v podstate kolieskom, bez ktorého by to nešlo. Nehovorím, že nie bez mojej osoby, ale mám na mysli nie bez tých celodenných úkonov, ktoré ja robievam. To ma poháňa vpred, skrátka cítim, že mi tá práca sadla. Čo sa týka školy, tam neviem presne, čo zohráva rolu pri zvládaní alebo nezvládaní. Skôr mám aktuálne pocity, že to ani neriadim. Že reku ani sa nejak extra nesnažím, skôr ako prichádza povinnosť, tak odchádza vzápätí. Často pritom nesplnená. Takže ťažko to celé ide, neviem teda, či som vhodný ako príklad pre niekoho. Veľakrát dávam dôraz práve na zamestnanie, zanedbávajúc školu.
---
Dnes bol lepší deň. Nálady som mal zlepšené, flush bola ok. V práci tiež ok. Nejaké extra príznaky som nezaznamenal. Dnes plánujem trochu odpočívať a zajtra ešte robiť seminárku.
Prajem Vám pekný vííííkend, priatelia. Nech sa Vám darí.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
pekne si to napísal, celkovo sa mi páči ako píšeš. Hlavne ako sympaticky prezentuješ svojich kamarátov, vidno, že ich máš prirodzene rád. Ohľadne kartičky do lekárne, mám ju vždy v peňaženke medzi ostatnými drobnosťami, čo tam nosím.
..............
Ahoj Mischelll,
je výborné, že si mala taký fajn deň. Prajem Ti, aby to tak bolo aj do budúcnosti. Ešte som chcel dodať, že dávaj pozor na to svoje zdravie, aby si bola stále fit.
..............
Ahoj xkrchnav,
hoci sa nateraz nezúčastňujem akcií face-to-face, nevylučujem to pre budúcnosť a prajem Ti veľa zdaru nielen v ďalšom organizovaní...
..............
Ahoj Matej,
je to super, že si mal takýto deň. Dobre je aj to, že všetko tak stíhaš, teda zajtra nech Ti ide tá seminárka ako aj ostatné veci do školy.
...............
Ahoj helena25,
je fajn, že zdravie sa Ti polepšuje. Prajem nech si na víkend už fit.
...............
Ahoj filipka,
veru, aj v telke ukazovali, že toho (prechladnutí a chrípok) je poviac.
...............
Ahojte všetci,
dnes mám celkom fajn deň. V práci taká pohoda, ráta sa mi, keď mám stále čo robiť. Keďže niekedy aj tak musím čakať, zistil som, že ma to dosť unavuje. Keď som prišiel domov a trochu sa najedol, "odpadol" som do postele a do štvrtej som spal. Dobre viem, že to nezapadá do spánkovej hygieny, ale jednoducho som si už nemohol pomôcť. Na noc plánujem "akp.", ktoré som ešte pred spaním načal. Po ňom som ešte volal kamarátovi a pozval ma na čaj, tak sme pokecali. Okrem novej práce má aj dve nové korely, ktoré sa ma trochu báli, ale sem tam so mojím pískaním "komunikovali". O čosi neskôr som doma pozeral TVsprávy a tak sa poflakoval na Nete. Tak to je asi všetko. Zatiaľ...
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Mischelll,
som velmi rada, že sa ti polepšilo. Tie nálady sa nám niekedy striedajú ani nevieme jak a prečo. Poznám to. Aj mne sa stáva, že jeden deň, si myslím, že ak to takto pôjde ďalej, dobré to nebude a potom zrazu z ničoho nič na ďalší deň je fajn.
Helen,
skutočne ma teší, že sa máš lepšie. Na zelle bolo jasne počuť, že sa máš fakt zle. Pravdupovediac mala som obavy, aby ti vysoké horúčky nespustili psychózu. Mne sa to raz totiž stalo. Hádam bude už len lepšie.
Tuto,
Tebe prajem, aby sa ti ten tlak dal do poriadku a nový liek "sadol". Prečo ti ho vlastne doktor menil? Zhoršilo sa to aj napriek užívaniu "starého" lieku?
Matej,
je fajn, že ťa práca baví a nachádzaš v nej sebauspokojenie, že ti sadla. Ja som to, že ma práca napĺňala považovala za jednu z najdôležiteších vecí v živote. Práve preto som sa jej tak ťažko vzdávala a dlho sa s tým, že som ju musela zanechať, vyrovnávala. Čo sa školy týka, neštudovala som popri zamestnaní, záležalo mi na mojich študijných výsledkoch, no dnes mám na to iný názor. Nie je dôležité byť najlepším, stačí ak študent školu zvláda. To vštepujem aj svojim deťom, nepožadujem od nich najlepšie výsledky, hoci syn sa o ne sám stále snaží (v tomto je po mne). Aj drobné neúspechy alebo skôr nezdary ho deprimujú. Dcéra tá mala na SŠ tiež taký prístup, no popri dennom VŠ štúdiu stále brigádovala, tak skúšky zvládala ako to šlo a vyzeralo to, že ju známky netrápia. Školu (neľahkú- vyštudovala matematiku) skončila a rýchlo a ľahko sa aj uplatnila. Ale to som sa už rozpísala o mojich deťoch ... Chcela som len povedať, že dôležité je, že sa snažíš a že občas prokrastinuješ? To z času na čas robíme všetci Držím ti palce v štúdiu i v práci, nech sa ti darí!
Robo,
fajn, že si sa po čase ozval a dal o sebe vedieť. Keď som ochorela, mala som 33 rokov, 2 deti a ešte nikdy som nebola pri mori, hoci som Ryba a velmi som tužila isť raz k moru. Vtedy počas pobytu v nemocnici mi manžel sľúbil, že keď sa z najhoršieho dostanem, v lete pôjdeme k moru. Aj sme boli a potom ešte niekoľkokrát po sebe. Páčilo sa mi, no keďže choroba pretrvávala, mala som po rokoch ďalšie epizody, rôzne lieky, časom som slnko horšie znášala a teraz sme pri mori už dávno neboli. Chodíme radšej do hôr na turistiku. Kým boli deti malé a chodili sme k moru, využívali sme neraz aj first momenty.
A ako sa mám ja? Je to dobré. Najviac ma teší, že denne cvičím. Každý deň je to niečo iné - raz pilates, potom niečo na boky, potom nejaké kardio, zas na nohy a zadok, pilates, niečo na brucho a strieda sa to aj s jogou. Nikdy si dopredu nepozriem, čo ma ktorý deň čaká (aké video je pre mňa na ten deň výzvy naplánované), a tak je to vždy prekvapenie. Buď uvoľňujúce, ak je to pilates alebo joga alebo mi to zas dodá radosť, ak odcvičím niečo náročnejšie. Sama vidím a hlavne cítim, že bol najvyšší čas s tým začať, lebo som tvrdá jak štolverka, čo kedysi nebývalo. Tak som rada, že s tým niečo konečne robím. Ide víkend, mám už doma manžela, tak už som zahájila pranie a zajtra a pozajtra ma čakajú klasické domáce povinnosti, no zároveň sa teším, že budem so synom a s manželom. Hádam vyjde čas aj na nejakú prechádzku a filmy.
Majte sa dobre a problémy či už zdravotné alebo iné nech vás obchádzajú
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
to je dobre, že si sa k tomu moru dostala, možno tento rok treba byť prezieravejší ohľadom celosvetovej situácie...
Čo sa týka toho tlaku, vlastne sa nič pozitívne ani negatívne neudialo namerané mám v súčastnosti 180/120, čo nie je nič extra. Čakám či zaberie ten nový liek (Bisomyl Combi). Na druhej strane, by som sa mal pustiť do chudnutia, vyraďovať cigarety aj kávy a to by mi pravdepodobne pomohlo viac, ako nejaký liek.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
nestihol som zello, prave stiahnute na tablet s androidom len bude treba kupit sluchadla s mikrofonom, posnazim sa do tyzdna zaobstarat. Inak fajn vec zello, este najst kanaly co su zaujimave.
Serus Matej
idem sa regnut a spat ))
Cavte vsetci
dnes bol rutinný den a zaroven posledny skoliaci na kurz sbs. Som rad pretoze hlavne cesta kazdy den 50km autobusmi ma unavovala, auto je pohodlicko ale ked idem sam vyuzivam zlavu na cestovnom ztp preukazom. Zajtra na pracovisko, kde sa zaskolim cca 2h potom na pivo a domov. Je to pohodka mam to po ruke do 5km od domu. V pondelok do ZA vybavit formality po uradoch aby mi preplatili sbs kurz formou repasu a od utorka "na ostro" do roboty, kde budem mat 16 sichiet mesacne po 12h, aj sa tesim a verim ze to prezijem )). Pekny vikend vam prajem.
APBTCANDY- Anonymný
som sa chcel spýtať či ešte sa robia tie psychologické testy na požiadanie obvodného pre potenciálneho SBS pracovníka. Kurz "odborná spôsobilosť typu S" som si dávnejšie urobil a aj som neskôr krátko pracoval pre BS. Potvrdenie od lekára som získal priamo, vlastne nutnosť psy. testovania len zavádzali do praxe a obvodná o tom ešte nevedela.
Inak by bolo super, keby si sa zaregistroval a možno aj napísal pár viet o sebe, o diagnóze... Teším sa na Tvoje ďalšie príspevky.
S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
regia - na zellu som sa už nestihol opýtať. Chcel som podrobnosti toho programu čo cvičíš. Už dávnejšie som uvažoval, že napíšem na facebook prosbu na ľudí čo cvičia. Hľadám niečo zábavné, účinné a jednoduché na cvičenie doma. Nechce sa mi chodiť do fitka, ale rád by som pri tom bol doma. Alebo si zabehnúť za barák, to ešte áno. Ideálne niečo čo si niekto vyskúšal na vlastnej koži. Tak vieš teda doporučiť?
Ináč včera sme sa stretli s kamarátom Stanom - Helen aj Lenka poznajú z Willa. A povedali sme si, že obaja sme chceli prehlbovať kontakty vzájomné. V Brne je skupinka slyšení hlasu, my tu máme zello, tak trochu medzinárodné. A tak jak som plánoval veľké stretnutie členov fóra, tak by sme začali niečím jedoduchším. Jednodenným výletom, kamsi vlakom. Chceme to držať čo najviac nízkonákladové. Zajtra zverejníme termín a miesto. Ak by mal niekto záujem odtiaľto, bude to v okolí Brna, takže zo Slovenska by to chcelo asi trošku predĺžiť a chápem, že nízkonákladovosť sa potom trošku stráca. Ale ak by aj tak niekto chcel, máte u nás otvorené dvere a tak môžete prespať, ísť na výlet a potom sa vrátiť domov. Ak sa tento jednodenný výlet podarí, tak budem pokračovať tým dvojdenným trojdenným výletom, jak som navrhoval vo veľkom stretnutí fóra. Tak čo kamaráti? Ide o socializáciu. Ešte väčší pocit, že v tom trápení sa nie sme samy. A že sme všetci ľudia. Vieme sa zabaviť, pochodiť trošku, pozrieť pekné miesta, dať si obedík a cestovať... Som veľmi veľmi rád, že Regi aj Erika sa stretnú. Bol by som veľmi rád ak by sa nám to darilo viac aj po menších skupinkách. Pretože asi tá osamelosť a pocit, že sme na to samy a beznádejný je to najťažšie a najdeštruktívnejšie na našich problémoch.
Idem si ešte chvíľku zalietať, hádam sa mi to ešte podarí... od rána to inštalujem, tak veľa času už nezostáva žiaľ... Tak musím zvažovať kam zaletím aby to malo efekt . Majte sa priatelia.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
http://www.zello.com/channels/#search/1/cesko
skús rôzne kľučové slová, pokec, ostrava, brno bratislava... rôzne sa volajú.
Zahraničných je ešte oveľa viac pochopiteľne. A potom sa môžeš k nám pridať na "Zello dialógy" a to dnes 18:00. Alebo potom štvrtky tradične 20:00.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 32 z 86 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 59 ... 86