Ako sa dnes máš? 7
Strana 59 z 86 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 72 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
APBTCANDY - drzim palce na skuske....
Matej - aj tebe drzim palce na skúškach...
Tak no ja posledné dni nemam sa čím ani potešiť .....teda ako rada by som sa niečim potešila, ale nič take nie je...a nemam moc ani naladu...v celku sa mam dobre....ziadne priznaky nepocitujem....az na tu unavu....ta je pritomna....aj ked som si to dlho ani nepripustala....dnes som si dala za ciel umyt okno v mojej izbe...utriet prach...vyzehlit veci...a pomoct pri varení z coho sa vyklulo navarenie druhého jedla....a tiez prechádzku zo psom uz som dlho nebola....a este aj behat by som chcela...citala som knihu zatial co som si splnila tiez jeden z cielov....a prave dnes som citala dobru kapitolu Bezpodmienecná laska....podstata ze aj ja si stale hovorim ze toto musim este urobit toto este musim....a namiesto toho hovorit toto este chcem urobit....tak toto teraz chcem na sebe zmenit....ano dost to je take ze jednoduche, ale fakt chcem uz ja sama za seba rozhodovat....a nie len sa niekomu zapacit napriklad otcovi....alebo mame....proste ja neviem vzdy mam taky pocit ze sa chcem otcovi zapacit aby ma mal radsej ako sestru....ale on aj tak ju ma radsej ....a teraz este duplom....a proste aj keby vsetky karty v hre boli na mojej strane ona vyhra....asi tak.....a to ma stve....no takze tak....trochu som sa rozpisala....ale dnes mame ozaj pekne pocasie oproti vcerajsku.... ozaj pekne...aspon to ma tesi...
Prajem viac takých pekných slnečných dní ako dnes
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Tak dnes bol den D, chcel som vas troska ponapinat ako to prebiehalo vsetko...spravil som odbornu skusku a mam preukaz typu S platny na 10rokov
Bol a som nesmierne rad a dakujem tym co ma podporili a drzali palce (Matej, mischell, tuto a spol). Bolo to narocne pretoze som sa ucil na poslednu chvilu, rano som si kopol xanax a aj tesne pred skuskou ale aj tak trema pracovala. Oslavil som to jednym capitainom a nealkom. Zajtra s chutou do prace a drzim palce kolegynke ktora ich ma zajtra. Drzte sa!
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
dnes sa mám celkom OK. Síce sa zasa chváliť nemám čím, ale je to také neutrálne. Aktuálne mám rozrobené "akp.", vybehol som do knižnice, chvíľu som sa tam pomotal, niečo priniesol, niečo odniesol. Teraz už leňoším zasa doma. Zdravotne je to podobné ako v minulých príspevkoch, tak trochu sa mi zdá, že únava mierne ustupuje, hoci to nie je "vysoká výhra", ale aspoň kúsok pokrok. Ostatné ako obvykle. Teší ma, že som vstal v hodine, ktorá bola príhodnejšia pre doobednú činnosť, čo som aj využil. S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Schizomars, drž sa, hlavu hore. Je potešeniahodné, že máš okruh kamarátov a známych, s ktorými môžeš tráviť sem-tam čas. To je veľmi fajn. Síce mi neprišlo dobré posmievať sa z druhých, ale ako pozitívum vidím samotné to sociálne interagovanie a to že si sa cítil vlastne príjemne. Verím, že sa Ti pošťastí aj s tou prácou. Čo konkrétne by si si zhruba vedel predstaviť ako profesiu pre seba v súčasnosti? Skúsil si už všeličo, Tvoj životopis vnímam ako sľubný. Ono je to fajn si spraviť akúsi analýzu, nejaký brainstorming hlavných profesií, ktoré by si si vedel predstaviť robiť. A potom analyzovať svoje okolie, že kde sa to na to dá spýtať, a kde sa dá poslať či doniesť životopis. Ale verím Ti, že je to ťažké. Ešte navyše zdravotné problémy, takže naozaj to nemáš ľahké. No ale verím v Teba, že sa Ti to nakoniec podarí a prácu nájdeš. Kým sa tak stane, Ti prajem zatiaľ príjemné dni a pohodičku. Ahoj.
ApBtCandy, no paráda! Gratulujem. Veľa som sa nádejal, že sa Ti to podarí, a je to tu. Želám teraz plno pokoja a pohody do ďalších dní a veľa šťastia a úspechu v Tvojej práci, na ktorú si už teraz priamo vyškolený a preskúšaný. Maj sa pekne. PS: Odkedy Ťa poznám a pochopil som Tvoj nick, tak všade vidím práve psov tejto rasy. Už sa ma dnes aj jeden zákazník pýtal na knihu o týchto psoch.
Mischelll, mrzí ma, že sa nemáš čím tešiť. Skús sa postupne oslobodzovať od názoru a mienky Tvojho tatina. Niečo na spôsob: "Dovoľujem mu si o mne myslieť niečo horšie či mne nevyhovujúce." Ak dovolíš druhým ľuďom mať o Tebe zlú mienku, tak sa staneš strašne slobodným človekom. Spadne z Teba úžasné bremeno a začneš byť naplno sama sebou. Vykonať to nie je jednoduché, ani mne sa to nejako ľahko nedarí. Stále sa pristihnem pri tom, že mi záleží na tom, čo si myslia o mne moji bratia napríklad. Ale "pustiť ich mienku od seba" je jeden z mojich cieľov. Držím nám veľmi palce, aby sa nám to obom nejak napokon podarilo a oslobodili by sme sa. Inak super, že necítiš príznaky. Fasa. Želám Ti všetko dobré.
Tuto, som aj ja rád, že Ti únava trošku ustúpila. Aj keď asi ju pociťujeme všetci furt v určitej miere. Obdivujem, ako sa naďalej usiluješ aj v čase súčasnej voľnosti dávať dňom určitú štruktúru, vyplňovať ich určitými styčnými bodmi (záhrada, knižnica, pravidelný budíček, akožepovinnosti,...). Je vidno stále, že si majster psychohygieny. Prajem Ti, Tuto, pohodový odpočinok a pohodku. A úspešné zaspávanie! Maj sa pekne.
Pozdravujem aj Meret a Jožina, ako aj všetkých forumákov.
m.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5071
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes som sa mal zhruba dobre. V práci vlastne ok, sú aj ťažkosti, ale nejde o nič neriešiteľné. Nálady - cítil som sa pomerne fajn, červenanie a úzkosti boli zhoršené ale. Na ulici akoby som mal "nestabilitu", teda som dostával "návaly" pri okoloidúcich ľuďoch. Skúšam to prekonávať nejako tak, že sa vykašlem na svoju kožu a nejak sa tým okoloidúcim pozriem priamo do očí a neuhnem pohľadom. Obvykle si prídem veľmi nesmelý, keď ide okolo mňa človek. Zahanbený. Úzkostný. Skúšam to teda prebiť drzovkou alebo sugestívnou smelosťou. Pomáha to trochu aspoň v tom zmysle, že síce úzkosť a flush prítomné sú, ale navodzuje sa pocit istej stability, takže mi v tej chvíli ustúpi tendencia k vyvrcholeniu (teda k masívnemu zahanbeniu, navretiu žíl, červene, poteniu, silnému slzeniu a psychologickej úzkosti). Cestou do práce som ale viac ráz slzil. To je taký nejaký vôľou neovládaný úzkostný prejav súvisiaci s celkovou mojou nestabilitou tváre. V čase vrcholenia obvykle mi spontánne silno tečú slzy, čo nie je samozrejme prejav smútku alebo depky, vôbec nie. To je všetko vegetatívne nervstvo.
Takže len tieto úzkosti, flush a vzťahovačnosť pred okoloidúcimi + silné sebapozorovanie => to sú také moje terajšie psycho-problémy. Nálady to ovplyvňuje len trošku. Som zaprataný počas dňa povinnosťami, takže nestíham tieto ťažkosti reflektovať. To je vlastne asi aj dobre.
Deň hodnotím na 1-.
Ďakujem Vám za prečítanie.
Držte sa, kamaráti.
m.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5071
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravím i ja všetkých,
no tak dnešok prebehol v pohode blogovania, popoludňajšieho zdriemnutia si a poľudštenia sa, čo znamená, že som si umyla vlasy Akurát ma trochu... štve?, mrzí?, že som si nevšimla SMS od psychologičky, že či zajtra prídem na sedenie - síce som odpísala, ale už tam nik nebol, tak dúfam, že mi termín neprepadne
No, nenapísala "sedenie". Napísala "vyšetrenie", a tak tipujem, že to písala sestrička, pretože tá nás furt má za pacientov, čo ma skutočne irituje, pretože tento termín sa v tomto štáte dá označiť pomaly za pejoratívny. Teda nič v zlom, mám to na mysli v súvislosti so stavom nášho zdravotníctva. Inak tu samozrejme všetci pacientmi sme, ale keď si mám porovnať prístup psychologičky a prístup väčšiny lekárov, tak je to sto a jedno. Svetlou výnimkou je môj všeobecný, ale ten prišiel z Ameriky, takže mu ostávajú aké-také spôsoby... i keď toto prostredie ho kazí a jeho obraz ako lekára v obleku, ktorý pri pozdrave podá ruku a je nesmierne slušný, už šedne
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Tak dnes som nebol nikde vonku ani zajtra nejdem. Pospal som si do 11 hodiny. Potom som poupratoval, mame pomohol v domacnosti. Od 14 00 hodiny si citam rozne clanky a pozeram videa na youtube o schizofrenii- rozne besedy a tak. Aj o Cyrilovi Hoschlovi, o Filipovi Spanielovi, ktori mali prednasku. Su to znami psychiatri v Ceskej republike. Musim uznat dost komplikovane mali prednasky, ze vsetkemu som nepochopil. Clovek musi mat na to talent, aby mohol takto na vysokej urovni prednasat. Ja osobne by som mal s tym problemy, ani mnohovravne neviem pisat poriadne... Potom aj prednasali peer konzultanti, ktori maju tiez ochorenia konkretne schizofreniu, bipolarnu poruchu... Rozpravali o tom ako sa u nich choroba prejavila, ako boli lieceni atd...
Nemam co robit tak si vyplnam cas nejakou aktivitou. Do posilovne sa mi nechce zatial chodit. Trenujem sustredenie na videa a clanky. Co si myslim, ze je dobre. Aspon sa nieco nove dozviem. Obohatim si nazor a postoj ku ochoreniu, ktore mam...
Zhruba takto
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
ďakujem za riadky, ktoré si mi venoval. Áno, snažím sa uchovávať určitú štruktúru dňa, ale je trochu otázne, či sa mi to darí... Inak som rád, že si svoje problémy až tak neberieš k srdcu. Viem, že to nie je jednoduché, vlastne som rád, že napriek všetkému si dal dňu takú dobú známku. Myslím na Teba, aby to bolo aj v budúcnosti aspoň tak.
...................
Ahojte všetci,
mám sa tak stredne, teda vlastne sa tak "kutáľam" v tomto dni, z "akp." mám okrem jednej položky porobené, mal som aj nejaké tie malé povinnosti v meste, tak to je tiež už OK. Cítim sa vcelku dobre, trochu ma pobolieva hlava a pripadám si akýsi nevyspatý či čo.
Verím, že vám je dobre a podelíte sa s nami o tom. S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
mam sa fajn som dnes viacej unaveny ako zvycajne, mal som 3 tablety quarany s kofeinom spolu 96mg a nezabera uz ju nekupim v buducnosti. Pomohol by energetak ci kava no som v praci na sucho. Tesim sa domov a aj na zello hoc neviem ci stihnem. Majte sa pekne.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Majte sa!
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden