Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 7

Strana 31 z 86 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 58 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 31 Empty Re: Ako sa dnes máš? 7

Odoslať  Tuto St 20 január 2016 - 17:01

Ahoj helena25,
celkom určite k tomu pristupuj čo najzodpovednejšie, lebo takéto zápaly vedia veľmi znepríjemniť bežné fungovanie. Na druhej strane Ti prajem, aby si sa z toho čo najrýchlejšie dostala a tešila sa z Tvojich detí aj manžela. 

..............

Ahoj Matej,
ďakujem, že si si na mňa v príspevku spomenul. Je možné, že zhoršenie súvisí práve s tým vysokým tlakom. Dostal som od obvodného MUDr. nový liek, večera som si tlak navečer meral a stále tak isto. Celkovo sa cítim tak zvláštne. Teraz naposledy v noci som prespal 10-11h, ale ráno som sa aj tak necítil oddýchnutý. A teraz ani neviem.

Som rád, že si utorku, keď si písal, dal takú peknú známku. Určite to aj znamená, že si naplánované školské povinnosti poplnil, rovnako ako ukončiť čo si mal rozrobené. Tiež však nezabúdaj aj na oddych, ktorý si aj zaslúžiš. Držím palce, a to nielen v štúdiu.

..............

Ahoj Meretseger,
veru áno, na Tvoj blog môžeš byť hrdá. Už si tam popísala veľa čítavého a zaujímavého. Všímam si, že tam mávaš aj viac čitateľov, či už denne, alebo týždenne. Určite má zmysel aj naďalej prispievať na blog aj fórum, minimálne v rámci tréningu. Fandím!

..............

Ahojte
Napriek únave a drobnostiam som vstávanie, odchod do práce, prácu, aj oddych dosť dobre zvládol. Na pláne mám dokončiť "akožepovinnosti", vlastne zostáva len časť angličtiny.

Dnes sa toho priveľa nestalo. Väčšinou také fádne a bežné veci.Neviem, či vám napísať, že som bol v supermarkete, vyfajčil viac cigariet, akoby sa slušilo...

Tak vám želám pekný deň a úsmev na tvári. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  APBTCANDY Št 21 január 2016 - 0:03

Ahojte, dnes bol celkom fajn den. Od pondelka do piatka chodim na skolenie ohladne sbs kurzu a tak streda je tym lamacim dnom. Som celkom dost unaveny od 5:30 do 19:00 prec z domu. Citim sa fajn viem sa pekne sustredit aj vdaka guarana tabletkam ktore si dam 3x do dna nam7esto kavy. Prajem vam dobru noc ))
Anonymous
APBTCANDY
Anonymný

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 21 január 2016 - 6:03

Ahoj APBTCANDY,
vitaj na fóre. O tej Guarane to pomerne sedí. Píšem pomerne, lebo na mňa príliš neúčinkuje, ale niektorí si ju veľmi chvália. Je super, že takto funguješ a dal si sa na ten SBS kurz. Držím palce. T.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 21 január 2016 - 15:49

Ahojte priatelia,
dnes práca pomerne ubiehala, plusom bolo, že činnosti neboli monotónne a konečne som sa cítil pomerne fit. Doma som si na hodinku podriemal a tomu som bol dosť rád.

Momentálne zasa oddychujem a plánujem sa pustiť do "akp.". Neskôr asi kniha, zase Net, TV... jednoducho relax.

Želám vám pekný deň a ďakujem za prečítanie.
A pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 21 január 2016 - 16:33

Ahojte, dnes na zellu predstavím možnosť pre pár z nás, čo mi bola ponúknutá. Ide o "prácu v obore" za vecnú odmenu či Dobrý pocit. Viac v zello téme ak sa doklikate.

Majte sa a teším sa na večer.
Jožin
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  APBTCANDY Št 21 január 2016 - 18:35

Zdarek, som tu novy clen tak vas vsetkych zdravim! Mam 25r. a od roku 2011 kedy som bol prvy krat hospitalizovany mam diagnoztikovanu F20.0 lieky beriem nieco vyse roka potom ako som dostal relaps v roku 2014... Inak mam rad cyklistiku, prirodu, spanie, ps4 a svoju rodinu
Anonymous
APBTCANDY
Anonymný

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 21 január 2016 - 19:46

Ahoj Apbt... hneď tak z kraja ta pozývam na dnešné zello. Začíname za necelých 15 minút. Návody nájdeš tu:

http://krizovatkaduse.je-dnesek.cz/zello-dialogy
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 21 január 2016 - 21:11

Ospravedlnujem sa, ze som tak nahle zmizla zo zella, ale ku koncu ste mi zacali vypadavat a napokon ma to beznadejne odhlasilo. Pfft.
Inak teda nove nic... akurat som dnes bola na terapii, kde ma psych. za jednu vecicku pochvalila, tak ma to moc potesilo. Inak mi sice musela opat objasnovat nejake veci, ktore si nechcem priznat (ci skor prave naopak, priznavam si vinu za ... viete co, proste si za to mozem sama! Inak by sa to nemohlo stat!!!). Tak mi bolo smutno, ale inak sa v principe da. Takze tak.
Zello bolo inac fajn, som rada, ze som dosla Smile
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Robo Št 21 január 2016 - 22:08

Ahojte kamaráti. Mám sa celkom dobre... Minule mi telefonovala sestrička od mojej psychiatričky, že mám znížené laktocity, či ako sa to volá a že si mám v lekárni kúpiť nejaké vitamíny... Tak som išiel do lekárne a kúpil som si vitamíny, ktoré mi odporúčala lekárnička. Chcem sa Vás opýtať, milí moji kamaráti, že či máte vernostné kartičky do lekárni a či ich využívate? Ja mám napríklad kartičku Dr. Max a Farmakolgrup . Ale vždy, ak mi doktorka predpíše lieky, tak si ich idem vybrať hneď vedľa jej ambulancie, čo je tam u nás lekáreň... Minule som sa bol aj "porozprávať" ku psychologičke a stratil som kartičku, na ktorej bolo napísané, že kedy sa mám prísť ku nej zas "porozprávať"... Ale to nie je až taký problém... Zatelefonujem tam a zapíšem si dátum nasledujúcej kontroly... Minule mi kamarát poslal SMS-ku v tvare: Ahoj Robo. Vraj máš málo "sladký" život, tak ti gratulujem ku dnešnej výhre a prajem dobrú chuť... Ja som tomu nerozumel, tak som mu zatelefonoval, že ja o ničom neviem, že odkiaľ vie, že som vyhral pohár horúcej čokolády? A kamarát mi na to odpovedal: Tak choď na facebook a napíš si čoko čoko čokoládovňa. Ja som tam išiel klikol som tam a zrazu som sa veľmi potešil. Bolo tam napísané: Róbert sa stáva výhercom. Ja som to vyhral tak, že som stále klikal na facebook-u, že sa mi páčia príspevky z našej čoko čoko čokoládovne, ktorá je neďaleko od bydliska kamaráta. Ten človek, ktorý za istý čas vždy nakliká na čoko čoko čokoládovňu, ktorá píše príspevky a pochúťky z pravej belgickej čokolády na facebook, tak ak ho vyžrebujú. tak si ide vypiť sladkú odmenu, čo sa stalo mne po prvý krát v živote... A keďže nie som lakomec a bola doma aj Tonka, tak som Maťa a Tonku pozval na horúcu čokoládu podľa vlastného výberu a aj som im tú čokoládu zaplatil... Maťo je vozičkár a Tonka nevidí. Napriek tomu sa s Maťom často stretnem, ideme na prechádzku, na pizzu, niekedy aj na pivečko... Tonka je doma málokedy, lebo študuje v Bratislave na vysokej škole...Maťo a Tonka sú dobrí kamaráti,nevymenil by som ich za nič na svete...Kúpele si chcem začať vybavovať začiatkom mája, lebo chcem ísť do kúpeľov približne začiatkom augusta... Teraz majú kúpele predĺženú akciu až do 30.júna 2016, že platíte 9,90 Eur na deň plus kúpeľný poplatok. A v prípade odporúčania lekára grátis na 1 hodinový vstup do termálneho kúpaliska-krytého... V júli by som chcel ísť s rodičmi na dovolenku do Chorvátska autobusom. Chodíme na dovolenku s istou lokálnou cestovkou, ktorá má super ceny... Mama sa ale bojí, že budeme dlho stáť na maďarsko-chorvátskej hranici a super zľavu ponúka cestovka do konca januára plus ešte malá zľava pre verných klientov... Nie je to ešte isté, či do toho Chorvátska pocestujeme... Ak príde otec z Prahy-tam pracuje, tak že mám mu povedať, či by nešiel do Chorvátska a možno sa nejako dohodneme... Vždy sme využívali tzv FIRST MOMENT a mama rozmýšľala a ešte aj rozmýšľa, že by našla v júli nejakú LAST MINIT a objednala by more... Takže uvidím, že ako mi tá letná dovolenka dopadne... A preto sa Vás pýtam, milí moji priatelia, že aký máte vy názor na utečencov ohľadom cestovania do Chorvátska? Myslíte si, že sa fakt bude na hranici stáť? Využili by ste First Moment, alebo by ste čakali na Last minit? Ináč stále roznášam letáky KAUFLAND aj PLANEO ELEKTRO.Je to brigáda, ktorá ma baví a som s ňou aj spokojný... Dnes bol v našom meste prezident Andrej Kiska... Počul som, že v našom meste bude krytá tržnica, tak som zvedavý. že ako to s tou tržnicou bude... V sobotu 6.februára budeme mať fašiangové posedenie-nie s rodinou, ale OR SZZP, takže sa teším... Minule v sobotu sme oslavovali ujove životné jubileum 70-tku. Jedlo bolo celkom dobré... Mali sme mäso-asi kuracie, ryžu, hranolky, so syrom a bolo v tom aj trošku brokolice... Potom bolo aj druhé jedlo ešte jedno a to segedínsky guláš, ktorý mi nechutí a ani som ho nezjedol a urobil som dobe... Pripili sme si šampanským... Priateľka Miška sa má dobre, dnes sa mi akosi neozýva, tak počkám, kedy sa ozve... Takže asi tak... V piatok 29.januára idem s rodičmi do Košíc na kontrolu s očami. Otec si asi dá operovať oči laserom a mu aj odstránia šedý zákal... Blížia sa mi aj narodeniny. Dňa 31.januára budem mať 27 rokov... Takže asi tak... Majte sa krásne, nemajte depresie a píšte básne. S pozdravom ROBO. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 21 január 2016 - 22:30

Meretseger napísal: priznavam si vinu za ... viete co, proste si za to mozem sama! Inak by sa to nemohlo stat!!!

Vinu za zlý čin málokedy nesie obeť, a ak áno, tak určite nie v plnej miere porovnateľnej s iniciátorom skutku. To iniciátor skutku má slobodnú vôľu a rozum, takže svoje rozhodnutie spáchať zlý čin je vec jeho svedomia, a nie svedomia obete. Plnú vinu má iniciátor. Aj v Tvojom prípade Ty ako obeť nenesieš žiadnu vinu, ani morálnu, ani logickú. Už len pre Tvoje vtedajšie detské svedomie nemôžeš niesť zodpovednosť, a nie ešte takú šírku viny, aby sa skutok samotný neudial bez Tvojho nejaké prejavu či zásahu. Skrátka si nevinná v plnej miere. Vinný je len a len iniciátor. Píšem to akosi strojovo, výpočtovo, ale chcel som takto naznačiť, že logika a etika nepustia. Ak si pripíšeš vinu, tak je to proti logike a etike, a je to v tom prípade teda založené len na púhych emóciách, v ktorých je možno sústredená frustrácia, že iniciátor je nepotrestaný a blízki vec vyčítajú akoby Tebe. very sad4 Táto nespravodlivá mienka generuje silné emócie, ktoré následne spracúvaš práve týmto spôsobom, potlačujúc logicko-racionálnu stránku. very sad2 Ako riešenie neviem čo by mohlo byť - asi by pomohlo aj vyrozprávanie sa plne dokorán a vypustiť všetky city, ako aj všetok hnev, ktorý namiesto nositeľa skutočnej viny adresuješ paradoxne sebe samej. Pocítenie uvoľňujúceho "rozhrešenia" pre seba samú by mohlo prísť práve po uvoľnení celého tohto frustrujúceho napätia a tej nespravodlivosti, že vinník nie je u blízkych vnímaný ako vinník. Je možné povedať, že odpustenie sebe samej prichádza pozvoľna po uvoľnení ľútosti, že sa vôbec zlý čin udial a dial. Sad Myslím si preto, že Tvojmu podvedomiu je v skutočnosti veľmi ľúto, že sa to vôbec dialo, a nie že by si Ty za to akože mohla. Pripisovanie viny je len maska podvedomia, ako sa vyhnúť ľútostivosti. Hnev je mobilizujúci, nenávisť prináša vzpruhu. Prekonanie fundamentálnej ľútostivosti si však žiada silné vyplakanie sa. Veľmi v tejto veci dôverujem Tvojej psychologičke, že to s Tebou postupne preberá a možno sa k tomu otvárate a dostávate. A možno ste to už dávno prebrali a vyplakali sa. Je veľmi super, že máte dobrý a dôverný vzťah. Meret, nevezmi prosím tieto moje slová ako mudrovanie, ale skôr ako takú moju krátku úvahu nad Tvojím príspevkom. Písal som zo srdca, že čo mi akurát zrovna napadá v súvislosti s Tvojimi bôľmi a myšlienkami. Nerád by som bol, aby sa Ťa to dotklo v ubolenej duši. Skôr som chcel len nahlas dumať. Držím pevne Tebe i Tvojej psychologičke palce. Pamätaj, sme silno na Teba hrdí. Si skvelá taká, aká si. Smile Posielam objatie. giving a hug Smile

Vitaj Candy,
Ja Ťa zas pozývam k zaregistrovaniu sa na fóre, nechže sa staneš plnoprávnym členom komunity. Smile Všetko dobré. it is perfect

Tuto, veľa šťastia zajtra v práci a hojne odpočinku v poobedí. it is perfect I love you

Ahoj Robo. Ako vždy si skvelo opäť napísal podrobnosti zo svojho života. Páčilo sa mi to. Tvoje plány sú zaujímavé, a aj závideniahodné. Ja som osobne pri mori ešte nebol - našťastie ma to až tak neláka, lebo sa nerád odhaľujem - za to ma lákajú hory a nejaká lesná turistika. Neviem teda presne povedať, či First moment alebo Last Minute, napadá mi len, či bude na First moment dosť slnka a či tam bude more už teplé. Vyzerá to na dlhšiu chladnú zimu. Na utečencov vlastne ani nemám nejaký extra názor, alebo mám, ale nie je politicky korektný. Minimálne nie na tých, ktorí migrujú z ekonomických dôvodov. Osobne si myslím, že samotné hraničné priechody by nemuseli byť problém - počul som, že migrujú teraz cez Slovinsko, lebo Maďarsko sa oplotilo a migrantov neprepúšťa. Alebo sa mýlim, dlhšie som totiž nesledoval v správach túto problematiku. Ale mám také tušenie, že normálne autá z Európskej únie (teda aj SK) budú púšťať do Maďarska v normálnom režime bez ťažkostí a zbytočných prieťahov. Prípadných migrantov si vybavia separovane, predpokladám. Čo sa týka kartičiek, využívam maminu kartičku dr. Maxa. Smile Smile Smile Želám Ti, Robo, hojné splnenie Tvojich plánov a nech sa Ti darí aj naďalej. Nažívaš si pokojne a skvelo, drž sa! Smile

---

Ahojte.
Dnes som nemal až tak dobrý deň, vlastne ani včera. Nejako som v práci unavený, vyčerpaný, depresívny. Musím sa nútiť do úsmevu, nechce sa mi s nikým komunikovať. Šéfka dnes mala dobrú náladu a občas mi pripomenula otvorene, že ja nemám a sa pýtala, že čo mi je. No a ja som ju márne presviedčal, že nič. Ale naozaj nič mi nebolo, nemám dôvod smútiť - skôr som celkovo akýsi unavený, emočne prázdny. Nechce sa mi prejavovať ani radosť a veselosť, ale zas ani smútiť nemám prečo. Cítim sa akosi plocho, vyčerpane. Dnes ma navyše bolela hlava, napokon teď večer pomohol Ibalgin 400. Včera som už nevládal sa učiť, tak som išiel už o 21:00 spať. Dnes som dlhšie hore, vypil som energeťák. Uvidím, ako sa mi zadarí pokročiť so školou. Je to dosť náročné, lebo napr. dnes bol v práci trochu záber aj na fyzično, takže som o to väčšmi prišiel domov ustatý. Snažím sa po novom neprokrastinovať a aspoň kúsok po kúsku každý deň dačo porobiť. very sad3

Myslím, že sa mi prejavuje chýbajúcich 5 mg Escitilu. Ale chcem veriť, že mi tieto stavy prejdú. Čas všetko vyrieši, ako hovorí regina, takže mám nádej, že keď nebude taký nápor do školy, tak možno sa mi aj stavy zlepšia... Smile Flush naďalej zlepšene. Dnešku dávam známku asi 2-. Wink

Všetkým želám príjemnú dobrú noc a krásny piatok.
S pozdravom
matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 31 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 22 január 2016 - 15:03

Ahojte Wink

mám sa fajn, žiarim šťastím .....proste tak....neviem ako dlho to bude trvať...ale zatiaľ je to tak....som proste rada, že som ...a to nefíčím ani na drogách ....(nie, že by som vedela ake to je) len sa mám dobre....a som rada....zdravotne....no po viac ako 3 nociach som uz aj sama zaspala bez pomoci navysenej davky liekov.....vstala sice skoro....no priznavam som nabudena trochu...tak mierne, to sa da zvládnuť....len to, že nemám už čo robiť....teda všetko som z mojho pohladu potriedila aj v hlave aj tak...dokonca som si vsimla, že mám problem čitať knihu, co mi doteraz nerobilo žiadný problem.....proste nebaví ma sustrediť sa ...nechapem ako Matej to zvládaš teda tu školu a prácu si mi veľkým príkladom....k Robovým otázkam tak ano mám kartičku dr. Maxa ale lieky na nu nevyberám skor len tak ju používam na vitaminky atd.....čo sa výletu/dovolenky týka tak určite vyhráva u mňa more....nikdy som pri nom nebola a strašne chcem isť k moru teda do Egypta, ale bohužial tam je teraz situácia hrozná ....tak no niekdy snad sa tam dostanem....neviem nevyužívala som ani first a last momenty takže neviem posudiť čo je lepšie a prečo....a k teme migrantov....ako sú s nimi len problémy.....a to som krestanka.....asi tak....

Prajem pekný zvyšok dňa community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Pi 22 január 2016 - 15:17

K tomu nie je čo robiť, Mischell, napadlo mi, ty by si sa nechcela pridať na májový výlet do Ostravy a pomôcť trochu s tou miestnosťou? Samozrejme to platí aj pre iných... ale zdá sa, že to veľmi nemalo úspech okrem Helen. Za čo jej ďakujem a dúfam, že sa dá dokopy aby sme mohli začať pomaly vymýšľať čo a ako tam...
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: