Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 7

Strana 20 z 86 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 53 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Empty Re: Ako sa dnes máš? 7

Odoslať  Tuto Pi 25 december 2015 - 0:29

Máme momentálne druhý deň Vianoc, a v rámci témy môžem napísať, že sa mám vcelku dobre, aj otravné drobnosti sú minimalizované. Reálne je mi fajn, vlastne sa nemám prečo sťažovať, alebo podobne. Samozrejme, je vždy na čo brblať, ale nejaké to neúčelné nafukovanie mini problémov je si myslím o ničom. Tak aspoň pohľadám nejaký obrázok. 

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 4203534912_3003305f62_o
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  helena25 Pi 25 december 2015 - 10:44

Priatelia...stastné a veselé, krásne a požehnané Vianočné sviatky Vám prajem Smile Mám Vás rada, všetko dobré... heart
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 25 december 2015 - 20:40

Ahojte.

Dnes sa nemám až tak dobre. Zasiahli ma značné pocity prázdnoty a akejsi životnej nudy. Mám pocity, že môj život je prázdny, nudný a ničomný. Neviem, čo takého by som mal robiť, aby som sa cítil menej prázdno. Všetko sa mi zdá akési šedé, bezo zmyslu, o ničom. very sad3

Potom mi napadajú rôzne myšlienky na alkohol, že reku opojiť sa, dosiahnuť zmenu vedomia a takto si krátiť pocity bezbrehej prázdnoty nejakým ozvláštnením prežívania. No vzápätí si uvedomím, že toto nie je cesta. Lenže kadiaľ vedie potom správna cesta? Už teraz sa hrozím zajtrajšej návštevy bratovej priateľky a pondeľňajšieho stretka so spolužiakom po mnohých rokoch. A už len 2 dni a zase nastúpim kolobeh zamestnania a roboty. Navyše je tu škola, ktorá ma tlačí ako tŕň v päte, študujem filozofiu, no lenže už som v dnešnom stave psychiky orientovaný skôr na praktický život a trh práce, takže ma ten odbor až tak nevie motivovať. Keby som nebol býval ochorel na psychózu, tak by som šiel určite študovať niečo praktického, napr. účtovníctvo, informatiku, jazyky a podobne. Ach, aký som ja býval v tých dobách temna mojej poruchy nepraktický a volil som odbor podľa svojich nálad a podľa toho, čo bolo vtedy mojím charakterovým rysom, a síce pseudofilozofovanie. scared
Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Philos10

Už sa mi pre dnešok ani nechce preklápať to schizo.sk na Portál. Takže to na chvíľu odložím... very sad3
Hodnotím deň na 2-.

Ďakujem za vypočutie. Želám pekný večer, dobrú noc a pekný svätoštefanský sviatok. Smile
matej
Workman

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5070
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Pi 25 december 2015 - 21:28

Matej, nemusí byť každý deň na jednotku. A najmä deň, ktorý nasleduje po vypätých dňoch v práci, býva často takýto takýto nemastný-neslaný až depresívny. Aj ja to tak niekedy mávam. Nechaj to prejsť..
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 25 december 2015 - 23:29

Matej napísal: "Lenže kadiaľ vedie potom správna cesta?"

Toto s istotou nevie asi nikto. Je to vlastne tak trochu frustrujúce, asi aj preto si si kládol túto otázku. Asi si sa počas písania príspevku necítil najlepšie.

Každopádne si hlavne oddýchni, ešte dva dni využiteľné na relax a regeneráciu. Vlastne Ti ani neporadím s tou školou. Hlavne sa sústreď na to, ako dosiahnuť to, aby sa po Vianociach a nedeli, cítil čo najlepšie...

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Images?q=tbn:ANd9GcTQ-l-usSZqisn2uzMRPcgJwJRWgEmevze4Pb_LL3F_0eC0_svfiA
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 26 december 2015 - 10:40

Ďakujem, filipka a Tuto, za podporu a priania. giving a hug

Máte pravdu, musím to proste nechať prejsť, je to výsledok aj vyčerpania. Mne vlastne všetky divné stavy nejako vedia prejsť, ak sa im nevenujem a preruším ich kvalitnejším spánkom. Dnes som drichmal až do 9:40, čo je sila. Aj som skoro zaspal, takže som výsledne naspal habadej. Sleep Ale cítim sa teraz odpočinuto a mám aj jasnejšie myšlienky. Dokonca aj filozofiu sa mi chce učiť, vidím ju perspektívnejšie, než včera... ba dokonca aj na trh práce, lebo mnohí zamestnávatelia pripisujú Mgr. k dobru uchádzača, vidia ho niečo na spôsob: "aha, sprostý asi nie je". laughing Možno to znie úsmevne, ale bol som svedkom viacerých výberových konaní do zamestnania, kde netreba vysokú školu, a naozaj zodpovedný človek za výber takýmto spôsobom uvažoval o Mgr. z humanitného odboru v životopisoch uchádzačov. Jednoducho bolo to plus, hoci to nebolo kľúčové... Smile A preto mi aj tá filozofia môže takto pomôcť mať široký rozhľad v humanitných oblastiach, čo sa koniec koncov zíde aj do kníhkupectva, lebo tam človek musí byť zbehlý v kultúre, literatúre, umení a vedách. To preto, aby zákazníkom vedel hľadať podľa ich požiadaviek. Ako príklad človeka, ktorý bol zamestnaný v kníhkupectve a nemal kultúrny prehľad zo žiadnej školy, tak bol istá zamestnankyňa, ktorá potom robila faux-pas. Napríklad človek chcel Guinnessovu knihu rekordov, a ona to napísala do systému ako "Ginesova kniha". Samozrejme, systém takéto niečo nenašiel, a tak zákazník odchádzal s informáciou, že to nemáme. A pritom máme. Takže aj v takýchto prípadoch treba mať humanitný a kultúrny rozhľad a základy cudzieho jazyka v mojej robote. Preto sa dnes s jasnejšou mysľou cítim motivovanejší svojmu štúdiu venovať. Reading Pretty good

Dnes sa mám teda trochu lepšie. Asi na 2+. Uvidím, čo bude pri návšteve bratovej priateľky a jej malého syna. Asi budem vo svojej izbe, iba prídem pozdraviť. very sad3 Teď si dávam kávičku a idem robiť niečo do školy, alebo tak... Vyzerá to na pekný deň, dúfam. Smile

Ďakujem Vám za podporu a želám všetkým krásny zvyšok Vianoc a čarovný víííííkend. Very Happy
S úctou
Matej
santa

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka So 26 december 2015 - 16:25

Neviem si predstaviť, že by v kníhkupectve pracoval niekto bez prehľadu v tejto oblasti affraid Pani predavačka s "Ginesovou knihou" by ma asi vydesila k smrti, tak ako ma vedia vydesiť napr. pravopisné chyby napríklad v televízii, alebo v novinách. Preto si myslím, že si, Matej, prínosom, lebo ty prehľad máš dosť rozsiahly. Napríklad ja by som bola úplne nanič ako predavačka napríklad v železiarstve Very Happy
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger So 26 december 2015 - 20:43

Ahojte,
u mňa toho moc nového nie je, až na to, že som sa vybodla na vynechávanie diakritiky a píšem ako normálny človek. Keď sa to zas zmení, značí to, že píšem z tabletu. Inak sa aj naďalej flákam, ale snažím sa prednastavovať články na blog, pretože ma hryzie zlé svedomie, že zanedbávam Sad Po psychickej stránke vcelku v pohode, horšie je to fyzicky - vysoké glykémie, 20 plus, což je spôsobené tým, že sa vážne snažím žrať, a to všetko, čo príde pod ruku. Občas si dám i ne-DIA zákusok - a potom že sa čudujem...
Z toho však vyplývajú i katastrofické predstavy slepoty či amputácie končatiny. Nehýbem sa, veľa spím a jem. Takže pravdepodobne ma čoskoro skolí infarkt či mŕtvica a umriem. V tom lepšom prípade.
Hm.
No dobre, tak až tak úžasne mi psychicky nie je Rolling Eyes Trochu obavy z budúcnosti, nového roka. Možno neopodstatnené, ale vážnejšieho charakteru. Plus ma stále mátajú, viac či menej, predstavy o zlom osude mojej psychologičky, na ktorú síce nie som namotaná ako na expsychológa, ale náš vzťah sa mení. Asi mi fakt šibe. But... I don't want to lose her... pale
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 26 december 2015 - 20:55

U mňa taká pohoda. Až na to spanie je v pravej podstate všetko OK. Pozval som si kamaráta na kávu, bolo celom fajn. Momentálne pozerám na Prime "Poslušně hlásím", teda Švejka. Počas dňa som aj na chvíľu zdriemol, ale myslím, že tej benevolencie v spánku a podriemaní bolo už dosť, takže zajtra budem už musieť dodržiavať vstávanie a dať dôraz na spánovú hygienu, aby som bol v pondelok fit do práce.

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Businessmanworkinglate

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 26 december 2015 - 21:11

Ahoj Meretseger,
teším sa na ďalšie pokračovania na blogu. Myslím si, že nejaký ten malý rest k Vianociam jednoducho patrí, nad tým treba aj tak trochu prižmúriť oko. Ale aj tak si dávaj pozor na to zdravie, lebo to je základ fungovania ako také. Fandím... Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 26 december 2015 - 21:20

Ďakujem, filipka, za podporu. Heh, niekedy si ja sám prídem aj v tom kníhkupectve ako Ty v železiarstve. A najmä teraz, keď sa nevenujem predaju... Vďaka za povzbudenie. Maj sa pekne, filipka. it is perfect giving a hug

Meret, drž sa, mrzí ma, že máš také vysoké glykémie. Veru, chráň si to zdravie, ktoré ešte mávaš, aby veci neboli komplikovanejšie. Verím, že sa o to viacmenej aj snažíš, k Tvojmu úsiliu Ti držím aj ja palce. it is perfect

Tuto, obdivujem, ako si pekne vychutnávaš pohodičku počas sviatkov. Trošku Ti aj závidím, priznám sa, lebo ja som vkuse nejaký celý nervózny, akoby som bol neustále nespokojný a nevedel si len tak sedieť a hovieť. very sad2 Preto veru je čarokrásne, ako z Tvojho príspevku sála pokoj a mier na duši. Wink Držím Ti palce pri spánkových turbulenciách, aby si načerpal napokon dosť síl do pondeľňajšej práce. Smile

--

Dnes som mal lenivý deň. Neskoro som vstal, potom som lemračil pri PC, potom som hodinu čítal literatúru do školy, potom som čakal, kým odíde návšteva, potom som počúval hudbu, čítal záujmové články na nete. A už je bum večer a ide sa spať. Skrátka jeden z nudných, zbytočných a premárnených dní. Mám mať výčitky, že som to tak odflákol? Cítim sa sledovaný vyššou morálnou autoritou, ktorá ma za moje nekonanie odsudzuje.  very sad2 To vážne musím byť taký neurotický? Prečo môj svet nemôže byť len mikrosvetom, prečo si nemôžem budovať svoj vlastný mikrovesmír? Tak ako ostatní... Nie, ja musím byť sledovaný a cítiť pozornosť a zodpovednosť za všetko na svete. Kde sa vo mne berú tieto pocity? Hovorím úmyselne "pocity", lebo to nie sú myšlienky, to nie je nič rozumového, to sú iba inštinktívne pocity, ktorú sú však silnejšie než rozumové vyvrátenie.

Idem trochu spať asi. Ťažko povedať... Prajem aspoň Vám, priatelia, peknú noc a šťastné chvíle naplnenosti a psychickej vyrovnanosti i emočnej stability. Venujem Vám úsmev: Smile

Matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 26 december 2015 - 22:02

Ahoj Matej,
veď si aj Ty máš právo oddýchnuť. Nato sú tie voľné dni, aby si sa zregeneroval a zrelaxoval. Možno práve k tomu patrí aj nudenie, aby si sa potom takpovediac už aj tešil do práce. Aj tak si myslím, že si toho zvládol až priveľa. VŠ aj džob, to by uťahalo aj koňa. Skôr sa zameraj na odpočinok a tak rekreačne si porob aj čosi do školy, a nebojsa, že Ti aktivity ujdú. Vždy je čo robiť... S priateľským pozdravom pre Mateja, Tuto

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 20 Relaxing-coffee-coffee-30490050-500-332
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 20 z 86 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 53 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: