Ako sa dnes máš? 7
Strana 20 z 86 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 53 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Dnes sa nemám až tak dobre. Zasiahli ma značné pocity prázdnoty a akejsi životnej nudy. Mám pocity, že môj život je prázdny, nudný a ničomný. Neviem, čo takého by som mal robiť, aby som sa cítil menej prázdno. Všetko sa mi zdá akési šedé, bezo zmyslu, o ničom.
Potom mi napadajú rôzne myšlienky na alkohol, že reku opojiť sa, dosiahnuť zmenu vedomia a takto si krátiť pocity bezbrehej prázdnoty nejakým ozvláštnením prežívania. No vzápätí si uvedomím, že toto nie je cesta. Lenže kadiaľ vedie potom správna cesta? Už teraz sa hrozím zajtrajšej návštevy bratovej priateľky a pondeľňajšieho stretka so spolužiakom po mnohých rokoch. A už len 2 dni a zase nastúpim kolobeh zamestnania a roboty. Navyše je tu škola, ktorá ma tlačí ako tŕň v päte, študujem filozofiu, no lenže už som v dnešnom stave psychiky orientovaný skôr na praktický život a trh práce, takže ma ten odbor až tak nevie motivovať. Keby som nebol býval ochorel na psychózu, tak by som šiel určite študovať niečo praktického, napr. účtovníctvo, informatiku, jazyky a podobne. Ach, aký som ja býval v tých dobách temna mojej poruchy nepraktický a volil som odbor podľa svojich nálad a podľa toho, čo bolo vtedy mojím charakterovým rysom, a síce pseudofilozofovanie.
Už sa mi pre dnešok ani nechce preklápať to schizo.sk na Portál. Takže to na chvíľu odložím...
Hodnotím deň na 2-.
Ďakujem za vypočutie. Želám pekný večer, dobrú noc a pekný svätoštefanský sviatok.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5070
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Toto s istotou nevie asi nikto. Je to vlastne tak trochu frustrujúce, asi aj preto si si kládol túto otázku. Asi si sa počas písania príspevku necítil najlepšie.
Každopádne si hlavne oddýchni, ešte dva dni využiteľné na relax a regeneráciu. Vlastne Ti ani neporadím s tou školou. Hlavne sa sústreď na to, ako dosiahnuť to, aby sa po Vianociach a nedeli, cítil čo najlepšie...
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Máte pravdu, musím to proste nechať prejsť, je to výsledok aj vyčerpania. Mne vlastne všetky divné stavy nejako vedia prejsť, ak sa im nevenujem a preruším ich kvalitnejším spánkom. Dnes som drichmal až do 9:40, čo je sila. Aj som skoro zaspal, takže som výsledne naspal habadej. Ale cítim sa teraz odpočinuto a mám aj jasnejšie myšlienky. Dokonca aj filozofiu sa mi chce učiť, vidím ju perspektívnejšie, než včera... ba dokonca aj na trh práce, lebo mnohí zamestnávatelia pripisujú Mgr. k dobru uchádzača, vidia ho niečo na spôsob: "aha, sprostý asi nie je". Možno to znie úsmevne, ale bol som svedkom viacerých výberových konaní do zamestnania, kde netreba vysokú školu, a naozaj zodpovedný človek za výber takýmto spôsobom uvažoval o Mgr. z humanitného odboru v životopisoch uchádzačov. Jednoducho bolo to plus, hoci to nebolo kľúčové... A preto mi aj tá filozofia môže takto pomôcť mať široký rozhľad v humanitných oblastiach, čo sa koniec koncov zíde aj do kníhkupectva, lebo tam človek musí byť zbehlý v kultúre, literatúre, umení a vedách. To preto, aby zákazníkom vedel hľadať podľa ich požiadaviek. Ako príklad človeka, ktorý bol zamestnaný v kníhkupectve a nemal kultúrny prehľad zo žiadnej školy, tak bol istá zamestnankyňa, ktorá potom robila faux-pas. Napríklad človek chcel Guinnessovu knihu rekordov, a ona to napísala do systému ako "Ginesova kniha". Samozrejme, systém takéto niečo nenašiel, a tak zákazník odchádzal s informáciou, že to nemáme. A pritom máme. Takže aj v takýchto prípadoch treba mať humanitný a kultúrny rozhľad a základy cudzieho jazyka v mojej robote. Preto sa dnes s jasnejšou mysľou cítim motivovanejší svojmu štúdiu venovať.
Dnes sa mám teda trochu lepšie. Asi na 2+. Uvidím, čo bude pri návšteve bratovej priateľky a jej malého syna. Asi budem vo svojej izbe, iba prídem pozdraviť. Teď si dávam kávičku a idem robiť niečo do školy, alebo tak... Vyzerá to na pekný deň, dúfam.
Ďakujem Vám za podporu a želám všetkým krásny zvyšok Vianoc a čarovný víííííkend.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
u mňa toho moc nového nie je, až na to, že som sa vybodla na vynechávanie diakritiky a píšem ako normálny človek. Keď sa to zas zmení, značí to, že píšem z tabletu. Inak sa aj naďalej flákam, ale snažím sa prednastavovať články na blog, pretože ma hryzie zlé svedomie, že zanedbávam Po psychickej stránke vcelku v pohode, horšie je to fyzicky - vysoké glykémie, 20 plus, což je spôsobené tým, že sa vážne snažím žrať, a to všetko, čo príde pod ruku. Občas si dám i ne-DIA zákusok - a potom že sa čudujem...
Z toho však vyplývajú i katastrofické predstavy slepoty či amputácie končatiny. Nehýbem sa, veľa spím a jem. Takže pravdepodobne ma čoskoro skolí infarkt či mŕtvica a umriem. V tom lepšom prípade.
Hm.
No dobre, tak až tak úžasne mi psychicky nie je Trochu obavy z budúcnosti, nového roka. Možno neopodstatnené, ale vážnejšieho charakteru. Plus ma stále mátajú, viac či menej, predstavy o zlom osude mojej psychologičky, na ktorú síce nie som namotaná ako na expsychológa, ale náš vzťah sa mení. Asi mi fakt šibe. But... I don't want to lose her...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Zdravotný stav
teším sa na ďalšie pokračovania na blogu. Myslím si, že nejaký ten malý rest k Vianociam jednoducho patrí, nad tým treba aj tak trochu prižmúriť oko. Ale aj tak si dávaj pozor na to zdravie, lebo to je základ fungovania ako také. Fandím... Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Meret, drž sa, mrzí ma, že máš také vysoké glykémie. Veru, chráň si to zdravie, ktoré ešte mávaš, aby veci neboli komplikovanejšie. Verím, že sa o to viacmenej aj snažíš, k Tvojmu úsiliu Ti držím aj ja palce.
Tuto, obdivujem, ako si pekne vychutnávaš pohodičku počas sviatkov. Trošku Ti aj závidím, priznám sa, lebo ja som vkuse nejaký celý nervózny, akoby som bol neustále nespokojný a nevedel si len tak sedieť a hovieť. Preto veru je čarokrásne, ako z Tvojho príspevku sála pokoj a mier na duši. Držím Ti palce pri spánkových turbulenciách, aby si načerpal napokon dosť síl do pondeľňajšej práce.
--
Dnes som mal lenivý deň. Neskoro som vstal, potom som lemračil pri PC, potom som hodinu čítal literatúru do školy, potom som čakal, kým odíde návšteva, potom som počúval hudbu, čítal záujmové články na nete. A už je bum večer a ide sa spať. Skrátka jeden z nudných, zbytočných a premárnených dní. Mám mať výčitky, že som to tak odflákol? Cítim sa sledovaný vyššou morálnou autoritou, ktorá ma za moje nekonanie odsudzuje. To vážne musím byť taký neurotický? Prečo môj svet nemôže byť len mikrosvetom, prečo si nemôžem budovať svoj vlastný mikrovesmír? Tak ako ostatní... Nie, ja musím byť sledovaný a cítiť pozornosť a zodpovednosť za všetko na svete. Kde sa vo mne berú tieto pocity? Hovorím úmyselne "pocity", lebo to nie sú myšlienky, to nie je nič rozumového, to sú iba inštinktívne pocity, ktorú sú však silnejšie než rozumové vyvrátenie.
Idem trochu spať asi. Ťažko povedať... Prajem aspoň Vám, priatelia, peknú noc a šťastné chvíle naplnenosti a psychickej vyrovnanosti i emočnej stability. Venujem Vám úsmev:
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
veď si aj Ty máš právo oddýchnuť. Nato sú tie voľné dni, aby si sa zregeneroval a zrelaxoval. Možno práve k tomu patrí aj nudenie, aby si sa potom takpovediac už aj tešil do práce. Aj tak si myslím, že si toho zvládol až priveľa. VŠ aj džob, to by uťahalo aj koňa. Skôr sa zameraj na odpočinok a tak rekreačne si porob aj čosi do školy, a nebojsa, že Ti aktivity ujdú. Vždy je čo robiť... S priateľským pozdravom pre Mateja, Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 20 z 86 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 53 ... 86
» Ako sa dnes máš? 18
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 11
» Ako sa dnes máš? 9