Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 6

Strana 64 z 84 Previous  1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 74 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 64 Empty Re: Ako sa dnes máš? 6

Odoslať  Tuto Po 2 november 2015 - 20:26

Ahoj Matej,
ďakujem, že si mi venoval odstavec, som tomu rád. Je perfektné, že si mal takýto dobrý deň. Občas som ich tiež mával, ale v posledných rokoch to býva len výnimočne. Budem na Teba myslieť, že aby si tých 1- mal čo najviac. 

...............

Ahojte,
tak dnes je to akási divočina. Pomocou liekov som sa dostal do normálu, ale potom mi to skočilo do akejsi ohavy. K tomu asi toľko, že mám taký mierne silný pocit, že "TV vysielanie sa ma týka". Už som to mával, prihodil som si pred chvíľou Amisulprid, ale netuším čo to spraví. Najmä by bodlo dobre sa vyspať. Vlastne sa už pomaly chystám.
Veci do práce mám pripravené, len aby sa tá neplecha nezintenzívnila. 

S priateľským pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  xkrchnav Po 2 november 2015 - 20:59

Ahojte,
dnes neznámkujem. Proste deň. Ráno skoré vstávanie, doneskora v práci. Ale úmyselne. Hádam to bude stačiť. Ale vlastne v pohode. Helenka - akurát v TV ide Duch. Je to náš "srdcový" film s ženou - aj na svadbe sme mali tú pesničku ako hlavnú... ej koľko som sa naplakal v tej kolone áut.

Majte sa, darte sa, nech to ide. Štvrtok už zas spolu Smile v elektronickom étery.
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  helena25 Po 2 november 2015 - 21:28

Ahojte
Tak ja dnes tak obstojne.Mala som celkom pohodovy den. Pomaly sa pripravujem na zajtrajsi stacionar a skupinovu terapiu, kde sme dostali za ulohu napisat aspon v piatich bodoch, co vsetko nam prekaza na nasom ochoreni a ako by sme to chceli zmenit, popr.zlepsit. Mne na mojej chorobe najviac prekaza to, ze som chora very sad2 ostatne 4 body v nedohladne.Ale ani nie, je toho dost co chcem zmenit a ako by som si priala aby sa veci hybali, len na to treba viac dovery a odvahy.
Tuto,
drzim ti palce aby si sa citil v pohode a aby lieky zaberali a podla mna je uplne super ze si plne uvedomujes pocity a myslienky ktore ta napadaju a vies ze to nie je realita.Toto som na mojej chorobe vzdy ,,milovala,,.Ked prisiel ten cas kedy som si uvedomila ze halucinacie a podobne bludy nie su skutocne a ze sa to tyka len môjho mozgu.Nie kazdy ma to stastie, ze si to uvedomuje a dokaze sa ,,vratit spat,,. Tak drzim palce nech sa dari
Xrchnav,
no ako vazne duch ma uplne dostal.A piesen ani nevravim, dnes som si ju cely den pospevovala.Moj manzel ani netusi co je to romanticke prezivanie filmu, ked sme pozerali titanic a Di Caprio plaval na tej doske tak manzel len vyhrkol: No, nezavidim chlapcovi tu vodu laughing A ja uz som za ten cas minula 50tu vreckovku:)Tak asi tak.
Tak sa vsetci drzte a uzite si ,,dusickovy,,tyzden.
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Po 2 november 2015 - 21:55

Helen vies/chceš viac rozpísať to čo si "milovala" to nevediet ísť späť? Prípadne na zellu viac? Zaujíma ma to. Ja mám 2 skúsenosti a (našťastie) uz pomerne ďaleko. Takže už pracujem so vzdialenejsou spomienkou. A v stredu mám psychoterapiu aj ja konečne Smile
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 2 november 2015 - 22:04

Ahoj Helena25,
tak za chvíľku plánujem zaspatie, ale dohovie čo bude realita. Ďakujem, že si si na mňa spomenula v príspevku. Zatiaľ všetko psychopatologické sú len menšie turbulencie, držia ma lieky aj depotné injekcie. V podstate by som sa z toho mohol dostať bez ujmy. Hlavný je teraz spánok. V podstate, príznaky F25 mám, ale zatiaľ sú dobre zvládnuteľné.

................

Ahoj xkrchnav,
joj, štvrtok ešte ďaleko, ale aj tak sa teším.

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  helena25 Po 2 november 2015 - 22:34

Myslela som tym, ze som na svojom ochoreni ,,milovala,, ze som dokazala odlisit skutocnost od bludov a halucinacii.Ze som si dokazala uvedomit, ze to co prezivam nie je skutocne. Ked to na mna prislo prvy krat, prislo to necakane, bez akéhokolvek varovania. Sluchove a zrakove halucinacie, obrovska vnutorna panika a zmatenost. Posledne co by ma bolo napadlo bolo vedomie, ze to prestane.Mala som pocit, ze je to absolutne realne a skutocne. Ked som sa dostala do nemocnice,az po mnohých rozhovoroch s lekarom, po diagnostikovani ochorenia a preskusani roznych liekov a po mnohých ,,prehrách,, v boji s mojim ochorenim som sa postupne ucila s poznatkami ktore som o svojom ochoreni mala, odlisovat moj zdravy usudok od týchto atakov.A ked to neskor na mna prislo, neustale som si v hlave opakovala, ze to nie je realita, ze moje skutocne a zdrave vnimanie je diametralne odlisne a to vedomie, ze to ustane a znova sa vratim do ,,normalu,,mi pomahalo dostavat sa z toho.Pred chvilou som dopisala ulohu na zajtra a az ma zarazilo, co vsetko v sebe nosim, co vsetko mi na mojej chorobe prekaza a v com vsetkom ma obmedzuje.Nie ej to zivot ako predtým, ked som bola zdrava.Stale si kladiem vtieravu otazku, ako by vyzeral moj zivot bez tejto choroby. Kolko medziludskych vztahov by som si uchranila pred krachom, kolko potesenia a radosti a iniciatívy by som nachadzala v beznom zivote. A nie mat 25 rokov a skoncit na invalidnom a kazde rano sa pozerat do zrkadla s otázkou:Kam smeruje tvoj zivot? Tuzim byt v tomto svete prinosom pre spolocnost, pre moje deti, rodinu.Tuzim mat pocit, ze niekam patrim a ze tu mam svoje miesto. Hmm, co vsetko by bolo, keby nebolo keby.Ale to uz asi nezmenim.Mozem iba dufat.
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 3 november 2015 - 6:38

Ahoj, díky za zdoverenie, Helen. Takže si predsa našla ďalšie 4 body? Neviem čo ja by som vyplnil do podobnej ulohy. Možno na mojej psychoterapii tiež dostanem podobnú a budem vypisovať. Ešte som úplne nepochopil uvodzovky pri "milujem". To bol dôraz alebo irónia? Je dobré, že si si vedomá, že niečo sa deje. Hlavne ak to pomôže dostať sa z toho. Ja si zatiaľ pripadám, že som sa hral na panaboha. A to dokonca pomerne úmyselne. Aj si to niekedy vycitam a tvrdo som dopadol...
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ut 3 november 2015 - 13:24

Ahojte, priatelia, Smile

včera večer som čítal stránku o Etruskoch. Išlo mi to celkom dobre. Líhal som spať s tým, že dnes, len čo vstanem, budem v pokračovať v tom mojom štúdiu histórie. Ale teraz to nejde, každú vetu musím prečítať aj 5-krát, aby som pochopil, čo sa tam píše. Pozornosť je zlá. Takže zatiaľ to musím odložiť na neskôr. Verím však, a aj to očakávam, že ešte v priebehu dnešného dňa sa to zlepší a zas si niečo prečítam a niečo nové sa naučím. Dúfam, že to pôjde. Arrow
historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 3 november 2015 - 15:55

Ahoj helena25,
keď je akútny stav, tak fakt ťažko ide rozoznať, čo je realita a čo je psychopatológia. Vlastne tie rôzne chorobné myšlienky produkuje mozog a klame sám seba. Mám skúsenosť, že chorobnosť je nielen rovná realite, ale ju dokonca predstihuje. Vždy ma po pobyte v nemocnici úprimne mrzí, čo som zase povyvádzal. Vždy si poviem, že je to choroba, ale vnútorne ma to aj naďalej trápi. Držím Ti palce, aby Ťa chorobnosť obchádzala.

..................

Ahoj xkrchnav,
naša triedna v ZŠ sa raz vyjadrila, že keď sa z nás zblázni tak jedine na princeznú. A je to tak. nerob si z toho veľkú hlavu. Je to už preč a tí, čo si obdobné zažili chápu...

.................

Ahoj historik,
držím Ti palce, aby sa Ti zdrav. stav zlepšil natoľko, že budeš môcť aj naďalej študovať históriu.

................

Ahojte,
dnes mi v práci nebolo dobre, k všedným problémom sa pridala úzkostná nálada a sťažka sa mi vydržalo v práci tie 4 hodiny. Nebolo to síce extrémne, ale bolo to nepríjemné. Tak tak.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 3 november 2015 - 17:58

Ahojte, tak ja som sa tešil, že budem mať pokec s kamošom o zdravej strave. A ono sa z toho vykluval pomerne komerčný produkt -zelený jačmeň a chlorela. Trochu škoda. Nezostáva než sa prekusat knihou a nájsť si svoj nový alebo aspoň pozmeneny jedálnička.
Ináč k tým zmenenym stavom. Podľa mňa ich nestačí zahodiť za hlavu a povedať to bola choroba. Je to to jediné čo máme. Z čoho sa môžeme učiť čo sa nám to vlastne stalo a čo k tomu mohlo viesť. Je to ale často veľmi nepríjemné keď sa za tie činy aj hanbím alebo horšie nenávidím. Jednoduché to nie je ale ja mám pocit že ak to zahodim vyskrtnem. Akoby som zahodil tých pár týždňov či mesiacov života...

Majte sa pekne. Historik, až ti bude lepšie, mrkni na tú hru - možno ešte zaujímavejší spôsob štúdia histórie - prežiť si ju...
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ut 3 november 2015 - 18:09

Áno, X, pozrel som si to. Asi pred 12-timi rokmi, keď som si kúpil môj prvý PC, hral som nejaké hry. Teraz už nie. Mal by som z toho veľký stres, napätie. Ale také hry musia byť zaujímavé. Vtedy som rád lietal na lietadlách a strieľal na pozemné ciele, ako aj na stíhačky a bombardéry.

Dnes som čítal o histórii Škótska. study
historik
historik

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ut 3 november 2015 - 19:06

Táto vraj bude prvá svojho druhu. Špeciálne pre historikov. Ale škoda ak máš z toho stres. Ja tiež mám. Ale davkujem po troskách. Tak 15 minút Tomb Raidera v džungli a v kľude to vypnem...
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: