Ako sa dnes máš? 6
Strana 52 z 84 • 1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 68 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 6
je len dobre, že tie úzkosti sa Ti takto upravili, možno aj naberieš nejaké to kilečko (hneď by som Ti dal z mojich, ale sa to žiaľ nedá). Ďakujem Ti za odsek, ktorý si mi venovala. Ráta sa mi to.
..............
Ahoj xkrchnav,
zdá sa, že máš šikovnú dcérku, toho draka krásne vymaľovala. Veru, aj ja mávam nutný oddych na víkend. Hlavne sa dobre aspoň vtedy vyspať. A tak v sobotu a nedeľu to zalomím ako obvykle (viz.: "Zrovna v noci bdiete? Napíšte") a ráno vlastne ani nevstanem, až v doobedí začínam primerane fungovať. Neviem, ako to máš cez víkendy Ty, ale ja dosť polihujem, pričom riešim "akožepovinnosti" a prípadne Net.
.............
Ahojte všetci,
dneska to bol celkom zaujímavý deň v práci som bol najmä vonku. Vlastne celé to bolo o lístí, pretože som ho na začiatku zbieral s pieskovísk a neskôr ho hrabal a dával do kontajnerov. Ani by ste možno nepovedali, že to bolo nejaké náročné, ale mne sa o tom lístí asi bude aj snívať. Samozrejme, ešte zďaleka nie sú stromy opadané a tak sa budem boriť s listami asi aj naďalej, vlastne už zajtra mi šéf nachystal úlohy a prím bude mať LÍSTIE .
Bol som aj u zubára (exspolužiak), trochu ma "skritizoval", že si mám pedantnejšie umývať zuby, lebo že celkovo jeho práca s pacientami je z dvoch tretín lajdáckosť pri umývaní zubov. Trocha som bol zaskočený. Potešil ma, že mi dal zľavu pri platení a tak aspoň čosi, že sa mi v peňaženke úplne nepreháňal prievan.
Zdravotne dosť dobre, určité výkyvy sú, ale nemá to extra vplyv na moje fungovanie, niečo hej, ale napríklad tú únavu pripisujem aj nezvyku v práci, slabé "hlasy" na balkóne možno vyčerpanosti. Vzťahovačnosť je v norme, vlastne, teraz až tak prekvapivo dobre. Tabakizmus žiaľ bez zlepšenia, hoci v práci nefajčím. Stále mám navýšený Haloperidol aj Amisulprid tak asi mi toto tiež pomáha. Spánok je u mňa kvalitný, najmä však zaspávanie robí trampoty, počas prac. týždňa spím menej 5-6-7 hodín.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tak prajem prijemny boj s listim (A dakujem Ti!)
Ahojte,
u mna dnes raz tak, raz tak, depresie sa pohorsili, avsak ma to dovod.
Zajtra idem k lekarke, mozno si vypytam nieco, od coho sa zacnem nehorazne prejedat.
Inak pospavam, flakam sa, ani sa mi len nechce umyt si vlasy a prelakovat totalne osupane nechty, este ma zajtra posle do PK s tym, ze sa o seba nestaram Asi sa naveceriam a pojdem - prekvapko! - spat.
Pekny zvysok dna prajem
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ako Ti to dopadlo u doktorky? Verím, že všetko v poriadku a k Tvojej spokojnosti.
.............
Ahojte filipka a opadané lístie,
len sa moc neprekárajte, ako pomocníkov by som vás však bral, by ste zhŕňali listy na kôpku a hneď by vás prešli bojové myšlienky.
.............
Ahojte všetci,
dnes bol taký volnejší deň, bol som najmä v teplej kancelárii, ale už mi po čase nemali čo dávať za úlohy, tak som aj čistil areál... Šéf sa vybral na huby tak som mal pomerne fraj. Povedali mi, aby som aj skončil skôr, tak som aj tak urobil. Doma som zistil, že som neužil raňajšie lieky , tak som si to pre dnešok časovo s práškami trošku prestavil... Inak taká pohoda aj doma, na obed mama urobila vynikajúcu hubovú polievku, tak som si dal. Plánujem robiť "akožepovinnosti" a zdržovať sa na Nete. Zdravotne dosť dobre, pravdepodobne z tých nezobratých ranných liekov som mal zase trochu "hlasy" na balkóne. Inak fajn...
Majte sa všetci čo najlepšie. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Neviem, Tuto, o aký príspevok ide... stihol si ho vymazať asi ešte, kým som tu nebol...
Mal som dnes taký akýsi pokojný deň. Až mi trochu skutočnosť, že som mal menej práce, vadila, lebo som sa miestami nudil. Veci sa pohli v práci celkom dobrým smerom, dokonca som dnes dostal oznámenie, že mi predlžujú zmluvu, takže teraz, keď mi na konci mesiaca skončí skúšobná doba, tak smiem pokračovať.
Nálady boli dnes dobré. Občas mi niekto niečo povedal, čo ma zamrzelo, alebo som sa cítil trápne, ponížene alebo tak, ale v zmysle Vašich rád, aby som mal hrubšiu kožu, tak som sa snažil cez to preniesť. Zdá sa, že sa to zadarilo. Idú na mňa ale mrákoty, totiž akoby som bol unavený z toho, že zase ráno vstávam a že mám toľko málo voľného času, kedy môžem robiť niečo nenaplánované, niečo proste len tak. Viem, je to nepodstatný problém... hoci napr. skutočnosť, že prídem domov a mám 2 hodiny času, kým pôjdem spať, sa mi zdá dosť obmedzujúce. Nuž, pracovná doba je ale taká, aká je, tak nič nenarobím.
Inak sa mám teda dobre, známka 1-. Flush je trochu zhoršená, v práci som bol úzkostlivý. Escitil beriem už tretí deň 20 mg (10 mg - 1,1,0). Mierne je cítiť zlepšenie nálad a precitlivelosti po tých troch dňoch. Escitil si už vybudoval cestu do môjho mozgu statočne predtým, takže teraz jeho navýšenie o 5 mg pomerne rýchlo účinkuje.
Ďakujem za vypočutie a želám Vám, priatelia, všetko dobré! Krásny večer a zajtrajší deň prajem!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
vsetko v pohode, napokon, slo len o predpisanie liekov a tak...
Ciao,
dnes okej, dobre som si popoludni pospala, nalada dobra, trochu uzkost, ale tak nic nemoze byt dokonale. Trochu ma rozladilo, ze mi lekar zduploval, ze bohuzial mi k pribratiu pomoze len a len poriadne jest, sirup na podporu chuti do jedla prestali vyrabat. Lieky mi dat nemoze, bola by som po nich este vacsi zombik, nez som teraz. Napokon zvazoval pichanie infuzii s glukozou... potom sa spamatal, ze vsak mam cukrovku, to by asi neslo
Psychiatricka mi chcela znizit Abilify z 20mg na 15 mg, ale odmietla som, ze takto mi to vyhovuje. Dufam, ze som urobila dobre
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Len vás pozdravím,lebo nemám nič nové.Niekto sa pýtal,aké lieky beriem,je to Anafranil 75. Dúfam,že som to dobre napísala. Inak sa mám dobre. Známka 1-. To - lebo som dnes dosť spavá,ale nálada a tak...to je fajn.
Tuto,ja tiež zvyknem mazať
Teraz je to už lepšie,ale zo začiatku...katastrofa
Matej,gratulujem ku pracovnej zmluve. To sú už tri mesiace? Veľmi rýchlo to ide.Ani sa nenazdáme a je tu zima a opä Vianoce
Meret,keby sa dalo,hneď na teba hodím aj 20 kg a to by som ešte stále bola vykŕmená ach jaj...co už...pre mňa sú tie lieky úplná pohroma...ale nie som jediná...čo už...
Dávno sa neozvala Veronickaa,Michal,Mischelll,Helena,Historik....,či sa mýlim??? Čo máte nové???
Tak pekný večer/deň ... a úsmev na tvári
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
veru máš pravdu, najhoršia je v práci prípadná nuda. To sa všetko vlečie, aj minúty prebiehajú pomalšie. Som rád, že aj napriek úzkosti v práci považuješ deň za 1-.
..............
Ahoj Meretseger,
je len dobre, že si vieš povedať v oblasti liekov a ich dávkovania. Koniec koncov MUDr. sa snaží o pochopenie, ale do hlavy jednoducho nevidí...
..............
Ahoj ester,
spavý bývam aj ja, šlofík v poobedí mi vždy pomôže. nie som síce príliš nadšený, ale myslím, že sa to zlomí a bude mi stačiť spánok v noci.
.............
Ahojte,
dnes bol taký kľudnejší deň, prepŕchlo, tak som robil najmä vnútri. Prosím držte mi palce, o druhej mám ešte čosi na zvládnutie a dúfam, že to dobre dopadne. Dnes som si našiel, že som mal ísť na injekciu a kontrolu v pondelok. Trochu som sa poplašil, ale dobre to dopadlo. Som rád, že ma nikto nekritizoval, že som prišiel o dva dni neskôr. Inak pohoda
Majte sa pekne. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Ja sa mam celkom dobre, uz nechodim do denneho stacionara do charity tam som chodieval polroka, tam ma ubijal pohlad na postihnutych ludi co boli na vozikoch, co mali Downov syndrom a podobne... namiesto toho chodievam do posilovne sam a na plavaren s kamaratom.
Mam nastavene dobre lieky Abilify Maintena, mam chut cosi robit, nie ako vtedy co som mal Zypadheru ma nebavilo nic, len som priberal. Zo Xeplionu 150 ma nutilo chodit. Zo Zypsilanu mi krutilo hlavu, takzv EPS- extrapyramidovy symptom. Aj z Olanzapinu som priberal. Vsetky lieky utlmuju, niektore viac, niektore menej.
Bývam v meste 3 4 krat do tyzdna chodim s kamaratmi vonku porozpravat sa, takze nemam sa az tak zle.
Len co ma trapi, ze nasi rodicia sa budu rozvadzat, neviem ako to bude s majetkom, bude sa rozdelovat na polovicu. Budem pri mame, lebo otec ma nechce. Otec si privlastnil vsetky financie, kupil si uz dom, chce zit samostatne.
Dalej ma trapi, ze mi neuznali ZTP preukaz, ale co ma viac trapi, ze budem mat posudkovu cinnost teraz v novembri, decembri mozno v januari, uz mi prislo predvolanie, aby som vyzdvihol materialy. Som zvedavy ako to dopadne, bol som v nemocnici pred polrokom. Dufam, ze im to bude stacit na viac ako 70 percent ID, lebo nechcem byt na polovicnom.
A dalej co ma trapi, ze nemam pracu, tu v malom meste kde byvam mam malo prilezitosti. Bol som sa pytat vo viacerych podnikoch tu, ale zatial nic. Sledujem aj internet. Jedine brigady v Prahe, kde som cez leto pracoval, nevadi im ze som na celom ID, isiel by som aj teraz, len mam posudkovu cinnost a samemu sa mi nechce ist prec od domova. Bol som aj za primatorom on mi slubil, ked budu nejake nove projekty, tak sa mozno uchytim. Tazko povedat ci to tak bude. Som evidovany na urade prace, len sa mi nechce pytat, ze aktivne si hladam pracu... Mi poradili tak, lebo potom zamestanatel ziskava prispevok. Skor ma zamestanavatel zamestana, ked som evidovany na urade prace.
Potom dam vediet ci mi uznali ID.
Mam riesenie ako to budem riesit, ale to je iba v krajnom pripade... Chcem pracu radsej...
Dufam, ze to neni prispevok na vymazanie... Dakujem
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Strana 52 z 84 • 1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 68 ... 84