Ako sa dnes máš? 6
Strana 31 z 84 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 6
je len dobre, že si vieš takto so strýkom sadnúť a vyjasniť si problematické otázky. Zdá sa mi, že si vyzretý človek a zároveň verím, že postupne sa Tvoje problémy budú racionálne zmenšovať pomocou Tvojej snahy. Tuším, že to nebude dlho trvať po odpojení sa od Netu, budeme zasa čítať Tvoje príspevky, lebo si nájdeš cestičky na znovuzískanie životnej úrovne ako si mal doteraz.
..............
Ahoj Matej,
tak trošku verím, že aj ja raz budem písať Tvojmu príspevku podobné vety. Je úžasné, že zvládaš pracovať TPP a ešte aj študovať VŠ po víkendoch. Tak sa mi to určite veľmi páči. Viem, že máš zostatkové problémy, ktoré treba doladiť, ale ako hovoria Angličania "this is your thing", teda to je snáď aj to Tvoje vlastné (nechorobné)...
.............
Ahojte všetci,
dúfam, že sa máte dobre, čo aj želám.
Pred chvíľou som sa vrátil zo záhrady, pôvodne som myslel, že sa tam zdržím dlhšie, ale nebolo ani treba. Venoval som sa zberu plodín, čítaniu a debateniu s našimi a ujom a tetou. V zásade bolo fajn. Trošku chýbali mačence, lebo majú už nový domov až na Záhorí. Stará mačka je akási chorľavá, mladá je vystrašená a kocúrik Murko ani neprišiel. Zajtra idem na 2 hodiny do práce a následne ma čakajú dve injekcie a MUDr.
Zdravotne celkom dobre: "Hlasy" na balkóne sa mi ukľudnili, ale zbytkovo čosi málo je, trochu sa mi rozklepala ľavá ruka, asi mi už vyprchal depotný Akineton, únava OK, vzťahovačnosť trošku. Celkovo sa cítim primerane dobre. Dúfam, že zajtra u doktorky to bude všetko v poriadku.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
veď si kludne daj takú pauzu od edebatenia. Pustil si sa do ťažkého diskutovania a máš právo byť aj nervózny. Dúfam, že podľa mojej rady sa nezachová aj na Zelle, lebo tam by si nám veľmi chýbal. T.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
X, aj ja sa mám tendenciu roztriasť, keď mám ísť s niekým do sporu. Fakticky sa dostanem do stavu akejsi mentálnej paralýzy, zneschopnenia, keď viem, že mám pravdu, a druhý mi oponuje, a ja mu mám v skratke vec vysvetľovať, čo on dopredu odmieta. Fyzicky sa roztrasiem, som frustrovaný, mám na perách mnoho slov naraz. Od istého času sa sporom úplne vyhýbam, a to aj za cenu, že môj názor zostane neobhájený, potlačený, ponížený. Napr. dnes mi poslal jeden človek reakciu na môj blogový článok. Reagoval na niečo, čo je už 5 rokov staré, písal som to v roku 2010. Už som odvtedy niekde názorovo úplne inde. A útočne si ma v maili doberal, že čo všetko som napísal zle a čo si mám vraj doštudovať a podobne. Mail som po prečítaní so zvýšenou dýchavičnosťou vymazal, nešiel som si svoje obhajovať ani vysvetľovať. Prichádzajú mi takéto reakcie nepravidelne hocikedy. Tiež voľakedy na četoch som býval často v sporoch a v konečnom dôsledku som spôsoboval trápenie sám sebe. Teraz sa stávam čoraz submisívnejší, pričom vnútorne si často svoj názor myslím aj naďalej, len dovolím druhému si myslieť opak. Neviem, či je to správne a dobré. Psychicky mi to však prospelo. Postupne sa chcem učiť, aby po mne ľudia mohli aj šliapať. To už sú extrémy, ku ktorým Ťa samozrejme, X, nevyzývam. To je len také doplnenie, že ako to robím ja a kam postupne až zachádzam, len aby som sa vyhol sporu. Oponent si vtedy myslí, že vyhral a že ma ponížil, no vnútorne sa cítim stabilný a ok, bez ubratia čo i len štipky na dôstojnosti.
Tuto, držím päste pri zajtrajšej kontrole u doktorky. Ako aj v práci.
---
Dnes som sa mal zhruba dobre. Deň som strávil opäť čiastočne pasívne. Medzi úspechy sa zaradilo len zametanie bytu, vystrihanie vlasov, príprava oblečenia na zajtrajší pohreb. Okrem toho som pozeral telku, surfoval, písal sem príspevky. Stravu som sledoval, ale zas som to prehnal s pečivom... v priebehu dňa som si dal 2 a pol rožka a 1 veľkú žemľu. To mi príde veľa. Deň hodnotím asi na 2+.
Príznaky momentálne ustúpené, pod kontrolou.
Prajem Vám, priatelia, veľa pokoja, zdravia a pohody. Úspešné vykročenie do nového týždňa.
Váš kamoš
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ako sa dnes mam
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Jozi,pozorujem aj tu aj na fb,ze mas toho "v rieseni"privela...Ano,mne sa to hovori,ked zijem ine...Lenze komu pomozes,ked nebudes dobre ty sam?Odpoved poznas+budes mat co robit sam so sebou.Mal by si(Mozes?)zlavit naroky na seba(teda minimalne na nejaky cas),urcit si prioritu(max. 2-3 mensie priority) a ostatne vypustit,aspon na potrebny cas.Pokial viem,si stale este pacient,co ako dobre kompenzovany.V urcitych momentoch treba mysliet aj sam na seba.
Fandim a drzim Ti/nam silno palce!
Idem riesit financne zalezitosti...
Vela zdaru aj dnes!ahojte
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Helen - mne moja prvá psychiatricka tiež "len" hovorila bude lepšie. Ale srackami som si musel aj tak prejsť sám. Maloco je tu asi k pomoci. Ale neverím, že si zlá matka. Viem, že teraz tvoje pocity asi nezmením. Máš toho dosť. Ak môžeš do toho kúta niekoho (manzela) pustiť, aby vedel, že to nie je kvôli nemu, A ty aby si nebola až tak úplne sama. Držím palce.
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
https://www.startovac.cz/projekty/will-hall-brno/
dá sa prispieť už od 50 Kč. Dá sa platiť aj zo Slovenska, takže snáď bez problémov. Díky za všetko, príspevky, preposlanie, komentáre, účať. Díky!!
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
prikláňam sa k názoru, že by si si mal aj odpočinúť. Máš veľa akcií, do ktorých ideš. Na druhej strane Ti fandím, že to všetko zvládaš. Určite však mysli aj na regeneráciu a nepreťažuj sa. Myslievam na to, že na Tebe je čo obdivovať, ale mysli aj na svoje zdravie.
..............
Ahojte,
verím, že ste na tom dobre a choroba vás obchádza.
Vstávanie bolo vcelku dobré pre dnes. V práci som strávil len dve hodiny a potom som sa už vypýtal k MUDr. Tam som dostal dve injekcie (Haloperidol a Akineton) a mám aj predpísané lieky. V lekárni mi povedali, že momentálne Gerodorm 30tbl. nemajú a nie je možnosť ho objednať. V druhej lekárni Gerodorm mali, čo ma potešilo. Bol som teda aj v meste po tie blbé cigarety a do poisťovne, kôli práci a prípadnému úrazu v nej. Zamestnankyňa o domňa pýtala aj rozhodnutie o ID, čo som s nevôľou doniesol. Ešte mám ísť raz do lekárne okolo štvrtej, lebo objednávali Akineton 200mg. Teraz plánujem taký relax a zároveň robenie "akožepovinností". Celkovo hodnotím doterajšiu časť dňa ako dobrú t.j. vnútorne sa cítim trošku rozladený, ale verím, že sa to napraví.
Zdravotne detto, ako obvykle a ako som písal, trochu som rozladený, asi tak od tej doktorky.
Zatiaľ vám želám pekný deň a zajtra je voľný utorok...
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Ináč ešte ku kampani, dá sa prispievať priamo v EUR a nie je to zahraničný prevod, podrobnosti tu:
https://www.startovac.cz/casto-kladene-dotazy/
Díky a majte sa!
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 31 z 84 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 84