Ako sa dnes máš? 6
Strana 29 z 84 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 6
Tuto, si úžasný, že sa Ti to tak darí s tou prácou. Dokonca aj to vstávanie a spánok si všelijako skúseno reguluješ prídavnými liekmi a dobre Ti to funguje. Je vidno, že je pre Teba toto zamestnanie priorita a že Ti na tom záleží. Si super. Držím Ti naďalej všetky prsty, nech to všetko zdarne prebieha. Klobúk dole.
---
Dnes sa mám dobre. V práci ok. Sociálno-úzkostné ťažkosti boli dnes na ulici mierne zhoršené oproti včerajšku. Zdá sa, že flush mi navierala tvár aj v samotnej robote, keď som sa sem-tam zhováral s nejakou kolegyňou/kolegom. Bolo to síce nepríjemné, ale zatiaľ to neovplyvnilo až tak samotnú náladu. Či je to len otázka času, kým to nabúra psychickú pohodu a afektivitu, to nebudem teraz špekulovať. Dnes som sa trochu nečakane rozladil smerom k derealizácii. To ma prekvapilo, lebo ju mávam už zriedka, a aj to len pri zaspávaní, kedy mi klesá významne nálada. Teraz som len tak sedel a pozeral si maily a v tom sa mi sploštil priestor, všetko bolo akoby namaľované, silno ozvláštnené, cítil som sa pripitý. Trvalo to však len chvíľu, takže v tom nevidím problém. Celkovo som vlastne nikdy nevidel v derealizácii problém...
Naďalej pociťujem prázdnotu - pocity, že je všetko márne a že nič nemá svoju hodnotu. V práci som bol dnes mĺkvejší a menej mi napadalo, čo mám hovoriť, než včera. Čiže nastalo akési zhoršenie vo veci komunikatívnosti. Nechcelo sa mi rozprávať.
Dňu dávam známku 2+.
Všetko dobré!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem Ti za pekné a milé slová. Na druhej strane si myslím, že si mazák v liečbe a tiež vieš ako na to s liekmi aj chorobou. Viem, že si tiež vieš úspešne uregulovať svoje psychopatologické neduhy, a čom svedčí Tvoje zamestnanie, kde ani asi netušia o Tvojich nemalých problémoch teraz aj v minulosti.
..........
Ahojte všetci, čo píšete prípadne len čítate.
Dnešné 4 hodiny v práci pomerne dobre ubehli, hlavne sme dorábali živý plot, ktorý už prerástol do takých obludnejších rozmerov. Hlavne, že nebola nuda a stále sa čosi dialo. Keď sme skončili s plotom, už to so mnou vyzeralo tak otázne, ale zobral som si hrable a s nimi behal okolo prerezaného krovia a bolo Ok. Dúfam len, že to zvládnem, riaditeľka mi povedala, že keď bude spokojný školník tak si ma podržia a ten zase povedal, že v zime bude pre nás práce dosť. V práci som vlastne zamestnanacom UPSVaRu. Je to však zamestnanie ako sa patrí. Zároveň musím chodiť s lístkami každý mesiac...
Doma najmä oddychujem a relaxujem, aby som mal dosť síl na ďalší deň. Vstávanie mi stále robí problémy, lebo v nedávnej minulosti stačilo kľudne o deviatej. Teraz mi drnčia hneď dva budíky o siedmej a ešte sa aj so všetkým musím ponáhľať. Keď prídem zo zamestnania robím "akožepovinnosti", mierne vypomáham s drobnosťami, prípadne idem na záhradu...
Zdravotne beriem naviac Amisulprid 100mg a Haloperidol 0,75mg. Lieky na spanie mám mierne zredukované obvykle na 1tbl Gerodormu užité vo večerných liekoch s Haloperidolom. Spanie je tak o čosi lepšie. "Hlasy" mám primerané, dokonca aj žiadne, únava je najmä po práci, čo je normálne, vstávanie je sťažené a čiastočne ma preberie až cesta do práce. Vzťahovačnosť je dosť dobre. Tabakizmus - v práci nefajčím, doma je to už horšie. Ešte by sa možno čosi našlo... V zásade však OK.
A čo vy? Ako sa máte?
Príďte nás navštíviť na Zello, prehodiť zopár slov.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
únava z liekov
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
ja som bral olanzapin 20 mg ráno 20 mg večer... Bol som nepoužiteľný. Už neviem pri akom znížení som začal zas fungovať. Myslím, že 5+10 sa už celkom dalo. Trittico brala moja žena, a z toho unavená teda nebola. Pred tým mala Mirtazapin a po tom bola teda ospatá... Keď by si chcela detailnejšie prebrať, pozývam ťa na dnes večer zello: http://krizovatkaduse.je-dnesek.cz/zello-dialogy Od 20:00.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
trittico som istý čas užíval, a keď som bol ospalý tak to nebolo priamo z Trittica. Na druhej strane toto antidepresívum má aj sedatívne účinky, ktoré sú údajne najvýraznejšie v prvých dňoch užívania. Obvykle je naordinované najmä na večernú dávku.
Olanzapín ako antipsychotykum vyvoláva tiež ospalosť, navyše v kombinácii s tritticom sa v tomto pravdepodobne doplňujú. Upozornenie je aj na užívanie alkoholu, ktorý ospalosť výrazne zvyšuje.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
zello
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
zello
Zdravotný stav
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
zello
Zdravotný stav
Zajtra idem po tristvrte roku znova na urad prace- zaregistrovat sa do evidencie nezamestnanych a zaroven vybavovat davky v hmotnej nudzi,kedze po pondelnajsom preposudeni invalidity,kde som ,samozrejme,nedostal navyse nic,som viac ako 50€ pod hranicou zivotneho minima(198€)...
Takze znova hladam pracu a v lepsom pripade pojdem na verejnoprospesne prace(za 61,60€/mesacne) v horsom radsej ani nerozmyslam...
Pisem sem aj preto,ze pravdepodobne naozaj zrusim aj tento- mobilny internet a potom sem uz...
Dakujem aj Matejovi,ze si spomenul,aj ostatnym,ktori su so mnou...
Dufam do skoreho citania a pisania!
S pozdravom Shadow
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
máme dnes piatok t.j. koniec pracovného týždňa a ide víkend. Celkom ma to teš,í aj keď práca je OK, teda fungujem v nej vcelku dobre. Navyše v pondelok to mám skrátené lebo idem MUDr. na injekciu a kontrolu. Myslím, že bude prekvapená z toho, že aspoň trocha pracujem. Som tomu rád. Tento piatok som bol tak trochu už dolámaný. Dorobili sme práce okolo živého plota a aj dokončili kríky v areáli, ďalej sa vláčili skrine a rozoberali stoly. Myslím, že na 8 hodín by som si tu fakt netrúfol.
Zdravotne dobre, príznaky choroby sú len v malom. Bol by som však rád dobrému spánku, čoho mám po praktickej stránke nedostatok. Dnes som trocha pocítil vzťahovačnosť a vstávanie a preberanie sa ráno je stále otázne. "Hlasy" mám v menšom rozsahu, ako v predpracovnom období. Únava je prítomná, ale v zásade to zvládam. Celkovo teda OK.
A ako sa máte vy? Verím, že je to u vás fajn, alebo ešte lepšie. Prípadne ak nie, tak vám želám aby to tak bolo.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Strana 29 z 84 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 84