Ako sa dnes máš? 6
Strana 16 z 84 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 50 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 6
romea- Nový člen
- Počet príspevkov : 22
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 29.06.2015
Vek : 42
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nehnevaj sa na svet, ani na seba. Najlepšie je to vziať v zmysle "take it easy". Druhí ľudia nemajú nič s obsahom Tvojej mysle a nálady, takže na nich je sa zbytočné hnevať - to si skôr ublížiš sama sebe, lebo si zaťažuješ prežívanie. Odpustenie každého druhu je mimoriadne oslobodzujúce pre Teba samotnú, preto sa dá povedať, že oslobodenie sa od druhých ľudí a od sveta cestou odpustenia je vec tak trošku aj sebecká, čo je v tomto prípade naozaj dobre, lebo si tým pomôžeš predovšetkým sebe samej. Ani sa nehnevaj na seba. Tie myšlienky sú akosi nezávislé, halucinované, vtieravé, mimo Teba, hoci ich generuje Tvoj mozog. Sú len šum, bordel, ktorý zahlcuje Tvoju pozornosť. Niekedy je aj dobré ich nechať tak, teda v zmysle, že sa s nimi zmieriš, ukážeš uvedomelý pokoj, keď si tárajú a vyžadujú pozornosť smerom ku kompulziám. Oni potom možno stíchnu, lebo platí, že sú agresívnejšie, čím viac energie (pozornosti) im dodáš. Ja mám problém s úzkosťou v tvári a s červenaním, a tiež čím viac to beriem s rezervou a športovo, akosi z nadhľadu a so srandou, tak tým je to slabšie a nedokáže ma to premôcť v podobe nejakej agresívnej anxiety a záchvatu. Samotné AD, ktoré berieš, môžu spôsobovať živšie myšlienky, čulosť myslenia, takže Ti intrapsychické halucinácie azda aj môžu povzbudzovať. To je pravda. Je to otázka dobrého vyladenia AD s olanzapínom, aby boli aj halucinácie potlačené, a zároveň priaznivo ovplyvňovaná nálada. Dúfam, že si si na wellnese trochu odpočinula a bolo dobre. Držím Ti, romea, palce a želám všetko dobré! Hlavne pokoj v srdci, nadhľad, kontrolu nad svojím postojom k halucinovaným myšlienkam. Športové uzobranie a robenie si kopec srandy zo seba samého/samej. To pomáha dosť často.
Drž sa!
Posielam objatie.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ohľadne nežiaducich účinkov AD, je skôr otázka na filipku. Z mojej skúsenosti ma AD "nehodili" do horšieho stavu sami o sebe. Obvykle aj ich záber na depku je až po čase, teda nie hneď. Niekedy je otázne dávať za vinu niečomu z psychopatológie, keď sa môže jednať aj obyčajné pocity, ktoré majú aj dôvod a sú zásadne bežné. Netuším ako to je u Teba, ale v zásade dúfam, že Ti to prejde čo najskôr, lebo viem, že to vôbec nemusí byť príjemné.
.........................
Ahojte všetci,
"Ako sa máš?" Mám sa nič moc, ani sa mi o tom nechce zvlášť písať. V zásade som s týmto dňom viac nespokojný ako spokojný. Tak som sa nejak pretĺkol dneškom až do večera. Nejako to teplo na mňa nezapôsobilo dobre.
Majte sa pekne. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
jaaaj snadcto zas,prejde
Este l snom pri antipsychotikach aj vam sa,teda snivaju blbosti lebo mn niekedy strasne hlacne ja mam len zle sny,jak sa napr.sestre,snivava,nieco dobre napr.o zmrzline to nemam ale zas mne sa,iracionalne bludy vzdy snivali ze vybuchne atomka a one sprososti akurat pro AP sa mi zda viac
Dakujem za to ze ste si precitali vylev mojej mysle ;-) trosku chorej ;-) inak sama som si minule hovorila ze sa zacnem na tom vsetkom smiat niekedy sa aj zasmejem len mi to vydrzi par dn a znova ma to prebije alebo sa pri tej myslienke divno usmejem co je tiez taky moj boj ostanem.kludna poviem si v duchu jasne ze nie horsie e ked sa ma opytaju ostatny najblizsi vedia a dcerka klamem este je malinka to ma najviac mrzi pretoze viem ze ona za to nemoze ze to po porode taktto dopadlo a potom sa na nu hnevam :'(
romea- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak aj ja napisem, ako sa mam. posledne dni boli vcelku fajn, ibaze som bol dost unaveny, za co mohli novonasadene AD.
tymto dnom alebo poslednemu tyzdnu by som priradil znamku 2-, kedze som nemal moc aktivity.
pozitivom je, ze som zacal viac citat. a velmi ma tesi, ze dokazem dlhsie citat vkuse ako pred nedavnom. vlastne som to mal uz dlho (roky) tak, ze som nevydrzal citat viac ako polhodinu. teraz vydrzim o nieco dlhsie, v co som uz ani nedufal. ale citam iba beletriu. akosi sa mi nechce "vzdelavat" pomocou citania lieratury faktu, ale chcel by som dobuducna aspon nieco z historie precitat. to je taky maly ciel.
nalady su celkom dobre, obcas maly vykyv. niekedy mavam zrejme to, co velmi trefne Matejovi urcila jeho doktorka, a sice "afektivne vyprazdnenie". to su neprijemne chvile. vacsinou si vtedy lahnem alebo nieco citam na pc.
mam pocit, ze mam malo socialnych kontaktov, ale to je aj moja vina, lebo viacere pozvania na rozne akcie odmietam. to vacsinou z dovodu uzkosti a vztahovacnosti. na poslednej kontrole mi bolo povedane, ze mam zmiesanu fobicku socialnu uzkost a psychoticku senzitivnu vztahovacnost. takze z obojeho nieco. aj ja to tak uz dlho citim, ze je to neuroticke prepletene s tym psychotickym.
snazim sa chudnut. ide to pomaly, ale snad po dlhsom case budu vysledky viditelne nielen na vahe, ale aj v reali. to je tiez taky moj maly ciel.
dakujem za "vypocutie" a prajem Vam pekny zvysok vikendu.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mrzí ma Tvoj stav. Zdá sa na prvý pohľad, že máš myseľ vo veľkom neporiadku - a to nielen vo veci intrapsychických halucinácií a ich nutkaní, ale aj vo veci Tvojej povahy a postojov k problémom. Myslím, že Ti to spôsobuje Tvoje ochorenie, ktoré zodpovedá úzkostno-agitovano-depresívnej premene Tvojej osobnosti. Tuším sa to volá patologická alternácia, kedy sa Tvoja osobnosť psychopatologicky zmenila a nastala jej špecifická porucha. Pôvod to však nemá len v neurotickom základe, ktorý je mimoriadne silný a dominantný, ale aj v psychóze, nakoľko Ti mozog generuje intrapsychickú háveď. Toľko moje mudrovanie. Svoju myseľ si musíš teraz postupne a uvedomelo debordelizovať. To znamená bojovať proti hnevu voči svetu, dcérke, sebe a druhým ľuďom najmä umelým vštepovaním humoru a ľahkosti do svojej povahy. Nevzdávať sa, keď Ťa humor po 3 dňoch opustí - to nevadí, zase sa k nemu treba vrátiť. Postupne si naňho zvykneš. Ja som kedysi sa bral veľmi vážne a aj svoju poruchu som bral ako niečo mimoriadne ťažké a strašné a dráždivé, ale začal som implementovať tzv. športové uzobranie a pomohlo to. K tomu Ti môžu pomáhať tie antidepresíva, ale časť práce je aj na Tvojom vlastnom úsilí.
Každopádne Tvoja osobnosť je veľmi úzkostná, takže Ťa chápem, že to nejde len tak zo dňa na deň. Máš určite moje pochopenie a podporu, romi. Nechcem vyznieť, že Ti niečo vsugerúvam, a pritom Ty vieš, že vec nie je taká jednoduchá, ako to vyzerá v mojich slovách. Uvedomujem si to. Ale oplatí sa začínať, baraj aj nanovo každý deň, pričom osobne som používal ja na úzkosť humor. Tým sa jej pozície značne oslabujú, lebo humor je práveže úplný opak úzkostnej povahy človeka. Humor zo seba samého a zo svojej mysle a situácie. Tiež môžeš vyskúšať stimuláciu parasympatického nervového ústrojenstva - tým, že budeš dýchať zhlboka smerom do brucha nosom a dlho-predlho vydychovať ústami, čo najdlhšie. Pri výdychu sa aktivuje parasympatikum, ktoré pôsobí veľmi relaxačne a pôsobí protiúzkostne, preto je dôležité natiahnuť vydychovanie nadlho, trebárs aj na 10 sekúnd. To mne poradila psychologička už dávnejšie.
Držím Ti, Romi, veľmi palce. Svoju myseľ upokojuj a upratuj. Odporúčam Ti kúpiť knihu od Richarda Carlsona "Netrápte sa pre maličkosti" a tiež od toho istého autora "Môžete byť šťastní, nech sa deje čokoľvek". Sú to dobré knihy, ktoré zaberajú aj pri úzkostnom nazeraní na realitu.
Všetko dobré, nech sa Ti darí, kamoška!
---
Ahoj Tuto.
Dúfam, že tento deň sa Ti podarí lepší a že budeš s ním spokojný, priateľu. K tomu Ti želám len to najlepšie. Nech sa darí. PS: Parádny skvelý avatar! Veľmi optimistický!
---
Ahoj Lístie.
Kamoš, ten Tvoj príspevok, to som Ti musel dať reputačný bod. Vyznel veľmi optimisticky, dávaš si v ňom inšpirujúce ciele a organizuješ svoj pokrok. Som bol dojatý. Gratulujem k lepším náladam, verím, že AD budú zaberať čoraz mohúcnejšie a intenzívnejšie. Zároveň si nerob starosti s tými vyprázdneniami - odídu, ako prídu. Preto aj ja Ti chválim ten Tvoj denník, kde si ich pravidelný odchod môžeš dosvedčovať. Prajem Ti, Lístie, veľa síl a zdravia. So záujmom sledujem Tvoj vývoj a teším sa na Tvoje ďalšie príspevky. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej, vdaka za mile slova. si mi vlastne tak trochu inspiraciou prave v tom organizovani si veci a cinnosti. a tiez som rad, ako sa mas v poslednom case dobre. rovnako Ti (a nielen Tebe) prajem vsetko dobre.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ďakujem za želanie. V podstate som mal dnes celkom dobrý pospávajúci deň. Dohromady som spal/driemal asi 4 hodiny. V podstate som v pohode.
..............
Ahoj lístie,
áno, psychiatrička vie, že takéto niečo mám, preto mi aj Gerodorm predpisuje už dlhodobejšie. Takéto spanie nie je nič moc, ale v zásade sa obvykle dospím, alebo podobne. Zatiaľ, našťastie, sa po takto strávenej noci dospím aspoň trochu.
.............
Ahojte všetci,
dnes som sa prevažne venoval sobotnému dospávaniu. Spal som cez deň asi 4 hodiny, čo považujem za dostatočné. Pravdepodobne to súvisí aj s týmito teplami, ktoré mi nerobia dobre. Teraz pozerám správy a píšem sem.
S pozdravom pre všetkých Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
romea- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Áno, prax je tá ťažšia časť, oproti teórii. Len musíme mať na pamäti, že teória opisuje prax pomerne skúseno a trefne, ináč by nemala zmysel. Preto sa jej oplatí držať a pretavenie teórie do praxe by malo byť už len otázkou snahy a rozhodnosti. Ale viem, Romi, že Ty sa snažíš. Máš za sebou už veľa konkrétnych úsilí, ako preniesť teóriu do praxe, verím tomu. Si bojovníčka, takže už len treba zaželať, aby si vytrvala a výsledky sa dostavia. K tomu Ti želám mnoho šťastia a polepšeného zdravia. Všetko dobré!
Ahoj Tuto
Žiaľ, počasár na Joj hlásil, že teraz je tu vlna horúcich nocí, a že najbližšia schopná noc (okolo 17°C) bude až o týždeň. Budeme sa s tým musieť pobiť, a teda že my sme veru bitkári riadni! Túto noc mi vrndžal ventilátor až do nejakej druhej v noci. Nedalo sa inak. Spal som odkrytý. Snáď to nejak prežijeme, želám Ti, Tuto, aby si to tiež nejak zvládol a bolo Ti napokon dôstojne a fajn.
Ahoj Lístie
Vďaka, že si si vybral na inšpiráciu kúsok z toho lepšieho na mne. Mám totiž veľa zlých vlastností, ktoré sú postrehnuteľné aj tuná na fóre, takže som rád, že Ťa neznechucujú. Prajem Ti, Lístie, veľa pekných chvíl a vytrvalého zdravia! Drž sa, kamoš.
---
Trochu sa v týchto dňoch nemám dobre. Teda napr. včera som mal depresívny výkyv. Aj teraz ho čiastočne mám. Opantáva ma pesimizmus, ťažkopádne myslenie, akási atmosféra smútku v hlave. Mám isté problémy, ktoré ma gniavia a som z nich trochu deptaný. Neviem, ako ich účinne riešiť. Ťažko o tom dačo konkrétnejšieho písať. Moje dni sú vyplnené hľadaním si koníčkov, ktorým by som sa venoval. Striedam ich často, denne vystriedam aj 3-4 činnosti, napr. hodinku wiki, 2 hodinky PC hra, 2 hodinky upratovanie, hodinku nemčina, a tak podobne. Zatiaľ som v hľadaní si činnosti úspešný, takže nuda zaujíma pozície len veľmi ťažko, nedarí sa jej otráviť mi myseľ. Ale samozrejme len väčšinu času, pretože sú chvíle cez deň, kedy otrávený z nudy samozrejme som. Ale to mi nepríde ako psychický problém.
Takže celkovo sa mám zhoršene. Udelil by som posledným 2 dňom známku 3+, prípadne keď mám čo robiť, tak 2-. Neurózy zlepšené, flush otázna, fyzično zlepšené, chudnutie - nevážil som sa, ale brucho kleslo na 96 centimetrov, takže určitý pokrok evidujem.
Prajem Vám v týchto horúčavách veľa trpezlivosti, lásky, pokoja, vyrovnanosti a spokojnosti. Držte sa, priatelia!
S pozdravom, Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
pre dnes len tak v skratke. Mal som premenlivý deň ohľadne psychopatológie. Akosi sa do mňa zaťala menšia úzkosť. Na druhej strane som bol na záhrade, a čo bolo treba som zvládol. Potešil ma kocúr Sumbul, niekedy stačí jeho prítomnosť. V stredu idem na injekciu a MUDr.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 16 z 84 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 50 ... 84