Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 6

Strana 24 z 84 Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 54 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 24 Empty Re: Ako sa dnes máš? 6

Odoslať  Michal So 22 august 2015 - 13:15

Dakujem,X!
Scasti som problem poriesil jednym extra oxazepamom.Velmi mi pomaha aj pravidelne modlenie sa.Stale som sice nepocitil Boziu pritomnost,ale vyzalujem sa,zoradim si takto myslienky a stanovim ako dalej- skutocne to pomaha!
Uz som sa trocha vzchopil,ale psychoza ozaj nikdy celkom nespi...Je ako ten povestny revuci lev- diabol,ktory nas neustale obchadza a hlada ako by nas zozral(Biblia)
O tom jubilejnom zelle budem uvazovat...
Majte sa a nedajte sa!
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto So 22 august 2015 - 20:27

Ahoj Shadow,
je výborné, že si vieš nájsť cestičku mimo medzí choroby. Aj to je predpoklad, že to zlé-chorobné dokážeš zvládať svojpomocne. Znamená to najmä to, že dokážeš svoje ochorenie zvládnuť a tým aj spĺňaš ďalšie predpoklady do zapojenia sa do primeranejšieho žitia.  Wink

....................

Ahojte,
dnes v noci som bol pomerne dosť čulý. Urobil som taký pokus s Gerodormom, že či zaspím po 3 tabletkách, lebo po 2 to bolo o ničom. Zaspal som nad ránom. Asi poprosím neskôr doktorku o zmenu lieku na spanie, lebo taký účinok by som čakal už po 1 tablete. Už takéto pokusy opakovať nebudem.

Spal som tak asi 4 hodiny a neskôr som si ešte zdriemol. Bol som na záhrade a dobehol za mnou aj kamarát, ktorý sa vrátil z Ruska. Celkom fajn sme si poklábosili, či skôr ja som sedel a počúval. Mal veľmi zaujímavý výlet, len že v Moskve na letisku si nebol príliš istý. 

Na záhrade boli také drobnejšie práce, tak som to mal relatívne rýchlo hotové. Kocúrik neprišiel, len dve mačky, tak som aspoň tým nadelil niečo do brušiek. Celkom fajn deň. 

S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Ne 23 august 2015 - 9:31

ahojte,

Tuto, ja by som Ti naozaj odporucal konzultovat to nespanie s doktorkou. je viacero liekov, ktore nie su navykove a upravuju spanok. ja som na tieto problemy uzival trittico kedysi, co je vlastne AD. tiez sa pouziva chlorprothixen alebo tisercin. chapem, ze je to o dalsi liek viac, ale niekedy sa inak neda. ja teraz uzivam olanzapin, ktory dost tlmi, takze okrem posobenia na psychozu sa vdaka nemu aj dobre vyspim.

Matej, dlhsie si sa neozval. ako sa Ti dari?

ja sa mam teraz druhy den pomerne lepsie. som menej unaveny, viac aktivny. vcera aj dnes som bol na rannej prechadzke, ktora mi vzdy dobre padne. vcera som aj dost cital. docital som jednu knihu a nacal dalsiu. teraz som mal asi stastnu ruku pri vybere knih z kniznice, lebo zatial mi pasuju, co sa nie vzdy zadari. dost casu travim pri pc na inetrnete alebo pocuvanim hudby. aj nejake domace prace porobim, umyjem, utriem riad, vynesiem smeti a ine drobnosti.

ako travite vikend Vy?
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ne 23 august 2015 - 10:24

Ahojte, ja mám teraz aktívny víkend. Včera bol na návšteve bratranec, s ktorým sme sa nevideli 15 rokov. Bolo to zaujímavé stretnutie. A dnes od rána chystám projekt na startovac.cz pre toho Willa Halla. Najťažšie sa zdá byť vymyslenie darčekov pre prispievajúcich. Máte chuť mrknut na projekt? Ak áno, budem rád za rady či názory. Snáď ťa fotka bude citatelna:
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Ne 23 august 2015 - 10:28

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 24 Wkijb8
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 23 august 2015 - 12:50

Ahojte kamaráti giving a hug

Mám sa dnes dobre. Smile Celkovo som tento týždeň od soboty 15.8. do 22.8. zvládol k svojej spokojnosti, i k spokojnosti mojej šéfky. Boli to pomerne fyzicky a psychicky ťažké práce, montovacie, čistiace, umývacie, triediace, a samozrejme nosenie ťažkých bremien, políc, krabíc, stolov, tovaru, plné paleťáky, často aj hore schodmi pešo. Utŕžil som za ten týždeň veľa pľuzgierov, pestrofarebných veľkých modrín, porezaní, odrenín, svalovicu, bolesti šliap a chrbáta. Tatino mi v štvrtok kúpil mäkké vložky do bot a tie na bolesti šliap dobre pomohli. Smile Každý deň sme všetci zamestnanci poctivo makali minimálne nejaké tie dvanástky, často aj štrnástky hlboko do noci, napr. dosť často som prichádzal domov asi o 2:00 v noci. Odpracoval som zhruba 80 hodín od soboty, plus včera 6 hodín som robil maskota, čím som robil zjašenú srandu pre deti, ktoré sa prišli pozrieť do našich novootvorených priestorov, čo sme si ich týždeň zariaďovali holými rukami. laughing Neskôr som robil aj administrátorskú robotu už v rámci nových priestorov, lebo bolo potrebné nahrávať tovar. To zabralo asi 10 hodín čistého času čumenia do obrazovky. typing Som veľmi rád, že napriek tomu, že v tomto čase bolo moje stravovanie veľmi nepravidelné, často nárazové a často fastfoodové, tak som aj tak nič nepribral, stále mám zhruba 96-97 cm a 78,5-79 kg. cyclops Teraz máme predajňu a nové priestory krásne a nádherné. Bude radosť tam robiť admina. Applause Yes

Celkovo som veľmi rád, že som túto zaťažkávajúcu a náročnú skúšku zvládol a neprejavili sa mi nejaké závažnejšie a postrehnuteľnejšie prejavy choroby. Naopak, beriem vitamíny typu B a mám z nich pocit, že sa mi zlepšila pleť. Mám ju akosi čistejšiu. Tiež som si dával proteínové tyčinky, aby sa regenerovalo svalstvo. Nechýbali hektá energeťákov - myslím, že v stredu alebo vo štvrtok som ich vypil v objeme asi 2 litre. Thumbstone Boli mojou veľkou barličkou, ktorá mi pomáhala túto makačku zvládnuť. A to veru aj po psychickej stránke.

Teraz sa musím opäť dostať do bežného rytmu svojho zabehnutého spôsobu života. Zase sa vrátiť k osmičkám, robiť len to, čo je priamo v zmluve. A doma si robiť zase svoje. Včera som už doobeda odpočíval, lebo maskota som robil až poobede. Podarilo sa pozametať byt, upratať izba, utrieť prach a takéto drobnosti. Pretty good

Psychopatológia je teraz v pohode, si myslím. Mám sa dobre. Hodnotím stav na 1-. Nálady sú dobré. Neurózy zhoršené. Fyzično zhoršené, cheilitída zmizla, je vyliečená, aspoň zatiaľ. Ale zas trávenie je horšie na tom. Flush veľmi dobre zlepšená, nemal som s ňou zvlášť problém v týchto dňoch. Anxiolytiká naďalej neužívam, stále som pri starých liekoch. Problém je, že som trochu kvôli návalu povinností vynechával obedný Escitil a taktiež večerný Orfiril. Chytro sa musím napraviť, lebo mi budú merať hladinu valproátu... Ambulance

Ďakujem Vám, priatelia, za vypočutie. Prečítal som si všetky Vaše nové príspevky z posledného týždňa, často sú pozitívne, zaujímavé. Tuto má skvelý avatar, je super! it is perfect Držím Vám všetkým palce, a aj priateľom Shadowovi a Lístiu, lebo tí stále o stabilne dobrý stav ešte len bojujú. Majte sa krásne, kamaráti! Smile winking

Váš kamoš
Matej
community together flower

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 24 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 23 august 2015 - 22:03

Ahoj lístie,
istý čas som chlorprotexin užíval, ale na spanie to nemalo nič extra účinok. Zatiaľ mi najlepšie zaberal spomínaný Gerodorm, ale posledné noci až na túto sú akési živšie. Každopádne ďakujem za radu, pravdepodobne to budem s MUDr. ešte riešiť. Dik.

..................

Ahoj xkrchnav,
budem Ti držať palce, aby tá prednáška dopadla čo najlepšie. Môžme na to využiť aj čas na Zelle.

..................

Ahoj Matej,
ani by ma nenapadlo, že ty toľko toho všetkého zvládneš, a teda bolo by to aj na koňa dosť. Absolútne som v dobrom prekvapený, ako dokážeš zabrať a zamakať. Bodaj by som aj ja tak...

.................

Ahojte,
dnes som mal spavú nedeľu. Skúšam liek Melaton od Fyto pharma, a kosi ma to tresklo do postele a ledva som v doobedí vstal. Myslel som si, že to je len taká sranda a dal som si teda aj Gerodorm 1X. Tak som si aspoň užil dobré spanie. Bol som aj s kamarátom na jeho chalupe pokŕmiť králiky a ešte sme vybehli na vyhliadku pri meste. Doma pohoda. Zdravotne OK, až na spán. turb. a únavu. Teda OKi. 

S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 25 august 2015 - 0:13

Ahojte,
práve som napísal do témy "Vcelku ma teší". V zásade to bol však akýsi zvláštny deň. Spanie mám porozhadzované, že sa ani v tom nevyznám. Už ani neviem, ktoré pirule mám vziať. Raz mi pomôžu a inokedy bez záberu. Shocked

Inak vcelku dobre. Napriek pošramotenému spánku, nemám nejaké zásadné problémy psychiatrického typu. Bol som na záhrade a primerane som pracoval, čomu som bol neskôr rád. Jedna mačka bola akási viac prítulná, tak som ju hladil a ona priadla. Smile Bola zlatá. Včera mi padol na zem mobil a bolo po displeji very sad2 , našťastie mám svoj starý náhradný. V oprave však pýtajú vyššiu sumu, ale aj tak som si ho nechal spraviť.

Toť vše... napíšte aj vy pár riadkov... Tuto Very Happy
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Ut 25 august 2015 - 9:51

Odpoved na otazku: Dnes uplne nah***o!!!
Dovod:Dnes,momentalne,teraz som vytoceny do najvyssich otacok...Pisal som do tejto rubriky hodinu a pol prispevok a on sa jednoducho stratil!...Som d***l!Nenavidim tento i******y smartfon,mam sto chuti prasknut ho o stenu a vyhodit zavretym oknom!...moja chyba...
Vcera: velmi tazky den- dobiehanie na vlak,zahadna strata preukazu poistenca priamo v ambulancii,navsteva na rakovinu zomierajuceho pribuzneho,rana do hlavy masivnym slnecnikom- nic vazne sa nestalo len brutalny sok,vecer- vrazdenie os z ktorych mam od decka tazku fobiu->pokracovalo aj rano...
Riesenie: extra oxazepam- vyspat to vsetko...
Ospravedlnenie:Prepacte,ze tu nadavam,ale inak sa neda...
Dobru noc,idem do postele,snad sa dostatocne ukludnim...Ach Boze,co sa to deje?!?Ved som bol uz tak dobre...blazniem...
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal Ut 25 august 2015 - 11:48

Plusovy oxazepam,chvalabohu,obstojne zabral.V posteli som lezal len pol hodiny.Zvladol som si aspon umyt zuby a vyrazil som do lekarne pre "pravidelne cukriky".
Po navrate som dal varit dva a pol sulka kukurice.Tesim sa,lebo ako vravi posledny ozajstny kamarat z minulosti,ktory mi este zostal:" Dobra kukurica nie je zla!"(on to myslel na pivo,ale plati to aj na ostatne dobroty:-)
Tak este pekny a hlavne uspesny den prajem!Savas!
Shadow;-)
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 25 august 2015 - 18:19

Ahoj Shadow,
som rád, že sa Ti polepšilo a mohol si aspoň sčasti fungovať. Prečítal som si aj ten prvý príspevok (predposledný) a myslím, že máš právo si aj tak od srdca ponadávať. Niekedy aj to trochu pomáha. Na jednej brigáde minulý rok som si vyvrtol členok a spustil som taký maratón nadávok, že som ani nechápal, čo sa to so mňa valí...

...............

Ahojte všetci čo prispievate, poprípade aj tí čo len čítajú.
dnešok bol pre mňa celkom dobrý deň. Spánok ma osviežil a dobre sa mi vstávalo, čomu som pomerne rád, lebo to nebýva príliš často. V podstate som sa dozvedel jednu správu, čo ma dosť potešila, ale zatiaľ nechcem špecifikovať. Zajtra mám ísť na UPSVaR a snáď to bude všetko v poriadku s tými lístkami o hľadaní práce. Na záhradu som tento raz nešiel, lebo doobeda pršalo a navyše som bol včera. Deň väčšinou trávim doma, len som poobede vybehol na prechádzku po meste a bol som na chvíľku v lekárni. Porobil som aj "akožepovinnosti". 

Zdravotne znesiteľne, trochu únava. Spánok bol dnes celkom fajn užil som len 1XGerodorm. Ostatné lieky beriem tak, ako mám určené, možno by som prijal ešte 100mg Amisulpridu, aby to bolo ešte viac smerom k normálu. Tradične tým myslím balkón a moje prežívanie tam. Na to naväzuje aj môj tabakizmus, z ktorého rozhodne nie som nadšený.

Majte sa čo najlepšie.
Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal St 26 august 2015 - 8:08

Servuste,
Chcem ist podla tohto:Niektore zasadne aspekty mojho zivota nie su take,ake by mali byt,ale musim sa tomu prisposobit.Rezignovat znamena prakticky zomriet.

Drzte vsetky palce,aj ja drzim Vam!
Caute!
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav