Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 6

Strana 23 z 84 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 23 Empty Re: Ako sa dnes máš? 6

Odoslať  Mischelll Ne 16 august 2015 - 12:25

Ahojte Wink

Dreamer - na to sa nedalo nereagovať Laughing ...ako po pravde na to aby som zase vysadzovala lieky...som aj zabudla...proste chodím na kontroly a beriem aj tak najmenšiu dávku a nejako som to už dávnejšie tak uzavrela...že to neriešim...ale áno vnukol si mi dobru myšlienku....keď sa po pol roku možno stretnem z mojou doktorkou tak skúsim jej to nadhodiť...lebo naposledy keď som vysadzovala lieky tak som na to vôbec nebola pripravená...proste chcela som len vysadiť lieky, ale myslenie som nezmenila....proste hneď prvá vec čo prišla a bol to teda starý problém..ma úplne vykoľajil.....teraz si myslím, že je to iné....ako úplne som neprešla na pozitívne myslenie.....ale z časti hej....a proste viem, že to zvládnem....škoda, že kontrolu mám až o mesiac....ale aspoň si premyslím čo poviem doktorke.... it is perfect

Matej - no áno aj oddychovať je ťažko, keď sa ti hlavou preháňajú myslienky čo kto povedal ...alebo čo si povedal ty...a či to bolo dobre v tej chvíli, alebo nie....tiež som to malo prve dve mesiace....len som to pripisovala slabému sebavedomiu...aj tomu, že som dlho nebola, stále v spoločnosti....čo ma prekvapilo, že som sa aj prejavila....teda ako skoro ako extrovert....no neviem...či to bolo najspravnejšie....proste neviem....a dosť sa to odlišovalo od môjho správania ako takého, že som kľudny človek...čo skoro vôbec nehovorí....nie to ešte nahlas zo šefom...proste som sa dlho s toho nevedela spamätať....a usúdila, že moja reakcia bola prehnaná....ale aj som to prijala...proste v tej chvíli som tak reagovala....a malo to aj opodstatnenie....a tak nejak som to uzavrela....aspoň si myslím jumping

Ako sa mám?...tak po sobote kedy som ju celu pre upratovala...aj tak to nestačilo....ešte dnes som umývala zahradený nábytok...ale bol špinavý....a tak som bola na slnku a dosť som sa spotila...a unavila.....dnes čakáme návštevu.....teda sestra je doma a ona čaká návštevu....a ja na dnes plánujem ešte si niečo nadrobiť do práce ....ale už to vidím že nič nestihnem.....no aj tak to mam na pláne.....cvičiť dnes sa mi nechce nakoľko som už riadne dnes spotená bounce  a tak...no proste pochodová nedeľa....lol

Prajem krásny deň community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Ne 16 august 2015 - 19:27

Ahojte.

Ďakujem Vám, priatelia, za Vaše názory, povzbudenia, slová. Ste super. community together

Dnes mám za sebou pracovný víkend. Včera asi 10-hodinovka, dnes asi osmička. Robil som v rámci firmy výpomocné práce, najmä montovacie, fyzicky namáhavé, v dusne, prachu, horúčave. Zariaďujeme totiž nové priestory, takže momentálne od včerajšej soboty do nasledujúceho piatku robím skôr fyzickú makačku, než kancelársku. Mám pľuzgiere na prstoch a nevládzem otvoriť ani fľašu vody. laughing Chcem sa svojmu stavu smiať, lebo to chcem vziať za lepší koniec. Totiž dnes som to znášal trochu dosť zle, aj nálada mi poklesla, nastalo vyčerpanie už okolo 14tej hodiny. Ale trochu to je moja chyba, lebo som si do práce nevzal energeťák. Zajtra si ho určite už vezmem, a tiež obedný Escitil. Dnes a včera som totiž obedný Escitil "na stavbe" vynechal, čo ma teraz mrzí, lebo sa mi to trochu prejavuje na nálade - som akýsi vážny, nekomunikatívny, mierne podráždený. Asi je to ale aj vec stresu, tento raz aj fyzického stresu. Yes

Blízko "stavby nových priestorov" nie je nič na jedenie, len McDonald. Tak som sa cez víkend dosť nezdravo stravoval, mal som 4 mekáče za 2 dni. To je des a hrôza pre organizmus. laughing Včera a dnes som tiež vypotil hektolitre potu, v sobotu som si ešte presolil špenát, a to napoky pre doplnenie soli do tela. Snáď som tým neurobil viac škody, než úžitku. Shocked

Zajtra makám od 8:00 do 16:30, ale možno bude treba aj dlhšie. Snáď nám projektový manažér nepríde vynadať a nariadiť prerobenie toho, čo sme už zmontovali, lebo ma porazí. affraid Teraz s takými bolestivými dlaňami a prstami to už nezašróbujem. No winking

Schizopríznaky naďalej v remisii. Kolíše len afektivita smerom k podráždenosti, nervozite, depresii. Ako dôvod vidím stres, fyzickú námahu, vynechané 2 Escitily, vynechané obedné energeťáky. Smile

Želám Vám, kamárati, pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Držte sa! Všetko dobré!
Matej
heart

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 23 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 16 august 2015 - 20:44

Ahoj Matej,
som rád, že máš remisiu. Bodaj by to tak bolo nastálo, alebo prinajmenšom na čo najdlhšiu možnú dobu.  Smile

..............

Ahoj Mischelll,
verím, že tá návšteva dobre u vás pochodila a Ty si stihla aj do práce niečo nadrobiť

..............

Ahojte všetci, čo píšu alebo čítajú,
po tom, čo som písal do "Spánku" okolo piatej, som takmer okamžite zaspal na nejaké tie 4 hodiny. Dosť som bol tomu rád a ani som ráno nebol zvlášť ospalý. Následne po raňajkách a bežných ranných procedúrach, som riešil svoje. Bol výborný nedeľný obed, ale snažil som sa v jedení ovládať. Po obede som si "na chvíľku" ľahol a zároveň dospal noc. Príliš som z toho nadšený nie som, ale aj to je niekedy potrebné. Ostatné taká rutina. a záhradu som tentoraz nešiel a užíval si pohody dňa. Dosť ma potešil telefonát od príjemného človeka navečer. Zdravotne vlastne to, čo som písal včera, teda v zásade OKi. 

Majte sa min. fajn. S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Po 17 august 2015 - 16:16

ahojte, spolubojovnici.

ja sa mam uz par dni tak nejak priemerne. chvilu lepsie, chvilu horsie, ale nie su to nejaky silne vykyvy. ked mam krizu, uzijem rivotril. ten mi v poslednom case velmi dobre na tieto stavy zabera, co ma velmi tesi. jeho zasoby sa vsak uz stencuju, takze musim nim setrit. samozrejme nielen preto, ale aj pre mozny vznik zavislosti nan. Shocked

co sa tyka patologickych priznakov, tak mam vztahovacnost, miernejsiu uzkost, obcas depresivne rozlady, teraz uz trochu menej napatia a unavu. nechce sa mi zaroven moc pustat do nejakych novych cinnosti. mojim najvernejsim konickom zostava citanie.

nemam v podstate nic nove. zijem v zabehanej rutine. Very Happy

nateraz asi tolkoto.

majte sa pekne. it is perfect
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 17 august 2015 - 20:30

Ahoj lístie,
veru, život s našimi chorobami rozhodne nie je lízať med. Ty si si tiež už všeličo preskákal a držím Ti palce, aby to bolo už len lepšie. Podobne ako Ty, aj ja rád čítam. Momentálne sa však vo väčšej miere venujem angličtine. Už sa ju snažím učiť roky, ale akosi stále to neviem zdarne ukončiť.

...............

Ahojte,
dnešok ma prekvapil telefonát od sestričky na psy. ambulancii, že či nemôžem prísť namiesto zajtrajška už dnes. Nejako som sa pozbieral a išiel teda k MUDr. Bol som pomerne rýchlo vybavený, doktorka mala pochopenie aj pre moje zvýšenie Amisulpridu na 500mg. Nasledoval obed a záhrada, kde sa nedalo v zásade nič veľké robiť z dôvodu blata a dažďa. Mačky boli pozrieť, čo sa im vyplatilo, lebo dostali pár kostí, ladvinku, aj granule. Celkovo pohoda deň. Zdravotne som dosť dobre, hoci sa ma únava tak trochu drží, a aby som nezabudol, spánkové turbulencie trvajú.

Majte sa pekne, Tuto.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 18 august 2015 - 17:21

Zdravím všetkých čo píšu, aj poprípade len čítajú fórum.

Keby dnes nebolo toho komplikovanejšieho vstávania, bol by to vcelku veľmi dobrý deň. Som najmä spokojný, že PRŠÍ, a tak záhrada dostáva odopieranú vlahu. Vlastne všetka flóra sa teraz zobúdza z tej suchoty, čo tu tak dlho vládla. Inak dnes som si bol vybrať lieky do lekárne a neskôr som vybehol do potravín po nejaké tie nevyhnutnosti do žalúdka. Zdravotne dnes OK, nemal som ani to, čo mávam zvyčajne. Dokonca aj obvyklá únava je v medziach znesiteľnosti. Inak som hlavne doma a s otcom spracovávam záhradkárske produkty. Z toho som asi najradšej rajčinovej šťave, lebo ju mám veľmi rád a bude aj v iných obdobiach, ako len v lete. Myslím aj na mačky a dve mačiatka, či je o ne postarané, oni tie dažde vnímajú ako takú prekážku, a tak sú asi schované niekde v sene. "Akožepovinnosti" mám poplnené, plánujem si niečo čítať, poprípade Net a TV...

S priateľským pozdravom a želaním bezpríznakovosti Tuto  Very Happy
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 19 august 2015 - 17:27

Dnes je pekná upršaná streda, zdravím vás všetkých zo západu Slovenska,

U mňa v zásade nič svetaborného. Okolo štvrtej nadránom som tu písal ohľadom spánku, teda vlastne bdenia. Onedlho som aj zaspal. Prekvapivo som na to som vstal o deviatej a tak trochu som fungoval, ešte som aj dostal nápad, že si chvíľku poležím,čo som aj realizoval. Na hodinku som aj zdriemol. Vybehol som s dáždnikom do obchodu pre nevyhnutnosti, ako sú rožky, mlieko a niečo na zahryznutie na večer-noc. Doma je celkom pohoda, ale už mi chýba záhrada a mačky. V obchode som stretol starého kamaráta a prehodil som s ním pár slov. Zdravotne síce len tradičná únava a spánkové turbulencie, ale tiež to vie znepríjemniť život. Trochu ma rozmrzelo, že všetko okolo mňa - kamaráti majú rodiny, prácu a sú v podstate zdraví, a u mňa akurát opak. Nejak sa ma to dnes dotklo...  sad and unhappy

A čo vy? Ako trávite svoje dni práve v tomto období? Viacerí máte prácu. Nezaťažuje vás to až príliš? Blízky vás podporujú? ... Napíšte čo nové. 

Ako sa dnes máš? 6 - Stránka 23 Questions
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 20 august 2015 - 17:27

Ahojte
Aktuálne tu u nás prestalo pršať a vyšlo Slnko. Vlastne som si aj včera pomyslel, že by už tých silných zrážok aj stačilo. Mesto je zrazu plné ľudí, a aj hrisko pod oknom sa ozýva od výkrikov detičiek. Máme tak pekný štvrtok. Bol som sa aj ja nadýchať trochu takejto atmosféry v rámci akejsi prechádzky. 

Dnes sa mám celkom fajn, len keby mi ešte dobre fungoval cyklus bdenie-spanie. Práve to nebolo dnes také, akoby som si želal. Večer (v noci) sa mi veľmi ťažko zaspáva, napriek užívaniu práškov na spanie a vstávanie je tiež akési o ničom, vlastne sa preberám do čulého stavu aj hodiny.

Zdravotne som na tom dosť dobre, síce sa v drobnostiach ešte má čo zlepšovať. Teraz tu u mňa vládne akási pohoda, tak možno by som mal možnosť niečo s fungovaním vcelku niečo urobiť.

S pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 21 august 2015 - 13:10

Ahojte Wink

Tuto - vidím, že si intenzívnejšie všímaš okolie....v podstate si myslím, že je to dobre...aj to rozptýli myseľ aj zlepší vnútorné prežívanie.... Shocked

Ako sa mám?....tak je piatok....ani neviem čo napísať....mala by som ešte robiť, ale v práci nás pustili skôr domov....a tak sa mi doma už chce oddychovať aj keď mám ešte čo robiť....tak rozmýšľam, že si ešte na minútku ľahnem....ani nie kvôli spánku ale chrbtici ta ma už pobolieva...inak mam také fajn obdobie...že kľud a pohoda Very Happy

S pozdravom

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 21 august 2015 - 20:33

Ahoj Mischelll,
teší ma, že si si spomenula aj na moju maličkosť. Okolie si v celku všímam, možno aj viac, akoby som si želal. Pár krát za mesiac som cítil akúsi vzťahovačnosť a vtedy som vnímal svet okolo mňa ešte silnejšie. Shocked

Je dobre, že vám dali voľno,myslím, že pri tej práci toho bolo až nad hlavu. Držím Ti, nielen v nej, palce, aby si to dobre, alebo ešte lepšie zvládala. Smile

................

Ahojte, 
po prebdetej noci som mal doobedie pre odpočinok. Najprv som bol v obchode po chleba a rožky, teda vlastne niečo na raňajky pre mňa aj rodičov. Následne som si ľahol a podriemával. Vlastne som na dve hodiny zaspal, čomu som bol veľmi rád. Bol som na záhrade, kde vlastne išlo len o zber plodín. Domov som prišiel na TV správy a teraz som tu. Mačky ma/nás prišli pozrieť a dostali niečo pod zub.  cat

Zdravotne primerane okolnostiam, ale v zásade OK.

S priateľským pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal So 22 august 2015 - 8:51

Ahojte!
Pisem sem po dlhsej dobe,lebo mam strach a viem,ze tu su dvere vzdy otvorene...
Zacnem tym,ze som sa nechal ZASE "ucicikat" tym,ze mi bolo ozaj dobre.Vzdy znova a znova situaciu podcenim a potom sa zbadam,ze som zase "zaspal"vo svojej pseudoreality>>urcite verite,ze je tam dobre.Tam nepotrebujem ziadnych ludi,mam vlastne pravidla a hodnoty,zijem LEN podla seba.Citam vela knih a citim sa pri tom inteligentne a zmysluplne.
Teraz som sa zbadal,ked som sa rano zobudil do prazdneho bytu,pisal som dalsi zo svojich "neskonale inteligentnych a vtipnych" komentarov na f-booku.Zistil som,ze moje dusevne,duchovne aj svetske zivorenie pokracuje- "zistil" som to ako vzdy neskoro.Zacarovany kruh pokracuje,rovnako ako nekonecny boj svet vs. JA...
Vysiel som si teda len pre cigy do nedalekeho stanku a nemohol som sa striast neodbytneho presvedcenia,ze sa akosi nedokazem dostat do toho,ze prave kracam po ulici atd.Vynervovany som zakupil "tovar" a este aj moj hlas mi bol uplne cudzi.Dostal som uz hore spominany STRACH a ponahlal sa domov,cestou vyfajciac dve za sebou.Srdce sa,pochopitelne,silno rozbusilo a ruky sa silno trasu aj teraz.
Idem sa upokojit(ak sa vobec bude dat) a zosuladit sa s tym,co je tu a teraz.
Dakujem za precitanie a za to,ze ste tu vzdy pre kohokolvek kto to potrebuje!
Mysli a pozdravuje Vas
Shadow
P.S.Donekonecna riesim,ci a ako sa vyjadrit k Vasim prispevkom.Stale sa necitim dost kompetentny tu niekomu radit alebo komentovat.Dik za pochopenie,moja ucta!
Michal
Michal
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 265
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : Poprad resp.Levice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav So 22 august 2015 - 9:23

Ahoj Shadow, len ti chcem napísať, že som si tvoj príspevok so starosťou prečítal a myslím na teba. Držím ti palce a to je asi najviac čo ti dokážem teraz dať. Maj sa pekne kamarát. Keby keby keby keby nááááhodou tak ďalší štvrtok máme jubilejnú 50 na zellu ak by si mal chuť/čas osobnejšie povykládať ako sa trápiš...

Ja sa dnes uvidím so svojim bratrancom, ktorého som videl naposledy asi pred 10 rokmi, možno aj viac. Som zvedavý aké to bude stretnutie. Majte sa pekne.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: