Ako sa dnes máš? 4
Strana 74 z 84 • 1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 84
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Ako sa dnes máš? 4
čo sa stalo? prečo ten plačúci smajlik?
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Mischelll napísal:
čo sa stalo? prečo ten plačúci smajlik?
Ále, volám to "trápne problémy". Síce neznášam pojem "trápny", zásadne ho nepoužívam, ale vzhľadom na problémy väčšiny ľudstva tieto moje problémy nemôžem nazvať inak. Ide o dumanie nad zmyslom života, nad účelom svojich dní a činností, nad smerom svojich životných pútí. Tápanie nad otázkou šťastia a spokojnosti človeka. Takéto dumanie spolu so silným pocitom prázdnoty mi vyvolalo depresívny výkyv.
Dnes sa cítim trochu zmätene. Mám také rozpoloženie, že proste čumím na svet. Držím akýsi čumiaci postoj, ak mi rozumiete. Pozorovateľský a zdržanlivý, vyčkávajúci.
Fyzicky zlepšene. Chudnutie, nič moc.
Želám Vám pokojný večer a pekný piatok.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ale ja som veľmi netradičná čo sa týka náboženstva. Však Boh je len jeden, vždy bol je a vždy bude. A ak sa Duch svätý raz zjavil ako holubica, inokedy ako ohnivé jazyky – prečo by sa v Amerike nemohol zjaviť ako operený had? Nerada sa viažem na jednu cirkev. V každej odnoži raz nastane bod zlomu, keď sa niekto vplyvný zjančí a pokriví pôvodnú krásnu myšlienku. Potom sa už dajú len hľadať čriepky pôvodnej viery po celom svete
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115
Reputácia : -9
Dátum registrácie : 03.01.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A aj detské aktivity milujem, naučia človeka radovať sa z obyčajných, bezvýznamných vecí a vôbec - všímať si pekné veci. Čím je človek starší, tým viac je smutnejší, opatrnejší, bojazlivejší - niektorí sa už dokonca boja byť šťastní. Niekedy stačí deti len sledovať a naučíte sa o živote viac ako od doktora filozofie na nejakej vysokej škole. A keď sa človek občas ako dieťa aj tvári, môže na chvíľu zabudnúť na všetky problémy a zažiť pravú nefalšovanú neobmedzenú dokonalú radosť
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Práve sme sa vrátili z jazdeckej školy. Konečne sme s trénerkou našli vhodný termín a po rokoch som znova sedela na koníkovi. Ešte si toho celkom dosť pamätám. Ale dalo mi to zabrať, zajtra asi umriem, už teraz cítim, že budem mať svalovicu
Cez Veľkú noc ujdeme z mesta na víkned preč. Ubytujeme sa na jednom "ranči", pobeháme po horách, pokúsim sa chytiť pstruha a tak. Do leta ďaleko a takto aspoň dačo zažijeme. Už sa veľmi teším!
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kwecko napísal:... niektorí sa už dokonca boja byť šťastní. ...
Presne toto sa ma týka. V ostatnom čase zlyhávam v tých svojich tradičných optimistických postojoch a náukách, ktoré som si pečlivo vybudoval v mysli cez motivačnú literatúru. Čoraz viac sa ocitám na poli pochybností, smútkov, silného pocitu viny a nešťastia i prázdnoty. Presne tak, bojím sa byť šťastný, lebo stále mám pocit viny. Stále, keď sa usilujem ignorovať všetky tie dôvody, prečo šťastný byť nemôžem, tak sa cítim vinný, že som pokrytec a falošný človek, ktorý ignoruje dôležité veci len preto, aby sa zavrel do svojho krajšieho sveta. Ide o pocit alibizmu a viny náboženského charakteru.
V posledných týždňoch to zažívam často, ba čoraz väčšmi sa mi to stáva ústrednou témou všetkého voľného času.
Aj dnes ma to zmáha. Stále sa bojím budúcnosti, všetko sa mi zdá neisté, som zo všetkého nervózny. Buď neobsedím a chodím hore-dole po byte, alebo vyslovene spím - trebárs od 17:30 do rána. Kvalita môjho prežívania rapídne klesla a je to už vec minimálne 2 mesiacov. Iba občas vyletím do lepších chvíľok, ale to je vec len úlomkov času, teda nič stáleho.
Som pozväzovaný bedár. Strašne sa cítim neslobodne, asi aj preto každú noc sa mi sníva, ako sa vznášam a lietam po okolí. Nie je ani jedna výnimka.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mám problém sa donútiť čítať, ale keď už sa donútim, tak mi to stojí za to, lebo mám rozčítanú jednu múdru knihu, ktorá pojednáva presne o tom type neslobody, ktorý obvykle cítim a ktorý som opísal v predchádzajúcom príspevku. Teraz sa mám pomerne dobre, aj keď znovu pritom cítim obavy, či mám vôbec právo sa cítiť dobre.
Psychicky zlepšene, fyzicky stabilne, chudnutie nič moc.
Dnes ešte plánujem asi čítať, čumieť telkáč, hrať sa na PC, sprchu, atď... neviem. Nejak to nechcem mať úplne zorganizované, skôr dnes dávam prednosť intuícii a tomu, čo mi akurát napadne.
Srdečne pozdravujem a prajem krásnu nedeľu.
Ahoj.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 74 z 84 • 1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 84