Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 66 z 84 Previous  1 ... 34 ... 65, 66, 67 ... 75 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 66 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  liam St 5 február 2014 - 12:41

zmazany prispevok

Naposledy upravil liam dňa Ne 2 marec 2014 - 20:43, celkom upravené 1 krát.
liam
liam
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 25.07.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kwecko Št 6 február 2014 - 12:50

No, ľudia, vyzerá to na novú jazvičku... Dotýrala som sa špáradlom, aby som prerušila interpsychickú halucináciu... Kam na tie nápady chodím???  Rolling Eyes 
V utorok som mala meniny a v robote to bolo trochenzi nad moje sily. Teraz sa snažím dať nejak dokopy. O 17:00 je tá vernisáž. Moc sa mi tam nechcelo, som zmordované a Kocúr je v robote, chcela som tam ísť s ním Sad Ale kolegyňa bola hrozne zlatá a pôjde sa pozrieť so mnou. V robote som ešte nehovorila nikomu okrem nej, je to hrozne fajn žena, páči sa mi, že nie je naveľko a váži si každého a všetko čo má. Má super životný štýl Smile
No a ak si tam tie obrázky ozaj uvidím, poviem aj ostatným, nech im zas troška spadne sánka Very Happy Len dúfam, že to dnes prežijem bez ujmy. Ale však ak to nembude dobré, tak okuknem a zdrhneme na kafe... Tak to je dnešný plán  scratch 

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 7 február 2014 - 10:52

Ahojte Smile 

Tak ako sa dnes mám? ....no lepšie ako včera, ale len preto že včera ma dosť bolela hlava...viem z čoho - môj pitný režim ešte stále nie je ako by mal byt....tak o to sa snažím už niekoľko týždňov....včera som bola v meste na pohovore ako vyzeralo to veľmi sľubne, ale vykľulo sa s toho len niečo okolo financií, tak ma to dosť sklamalo....viete pokúšala som sa pozitívne myslieť a myslela som si že to je ta správna ponuka pre mňa....no nebola....objasnila mi to kamarátka u ktorej som tiež bola na návštevu a robí v tej oblasti.....takže aspoň som sa poučila nenaletieť prvej príležitosti.....ale včera som si konečne kúpila ďalšiu knihu, kedže som predchádzajúcu dočítala  it is perfect  tak sa s novej knihy teraz teším, že som sa správne rozhodla a po predslove som aspoň z nej nadšená.. sunny ....toľko môj včerajší výlet do mesta....v sobotu ma čaká ďalší výlet na kurz tak no uvidím čo sa nove dozviem...inak pokúšam sa učiť anglicky každý deň po par minútach si opakujem nejaké slovíčka....ale niekedy ako dnes mam problém sa donútiť aspoň na 5 minút si pustiť videjko so slovíčkami ....no nejaká únava na mňa po včerajšku doľahla....snáď večer ešte trošku pocvičím, aby som posilnila svaly a schudla inak s tým chudnutím teraz sa mi celkom dari ....ide to dosť pomaly ale ide to...len sa snažím menej papať a skoro 2 kila som schudla...tak musím niečo robiť lebo inak budem potrebovať novy šatník  Very Happy 

S prianím pekného dna a ešte krajšieho víkendu sa lúčim.

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko So 8 február 2014 - 21:23

Ahojte,
tak už máme novú klietku pre morča, dnes sme boli pre ňu. Kocúr ešte porieši zábrany proti vypadávaniu pilín a zajtra nášho zmoka presťahujeme Smile Navštívili sme v Nitre kamošku, klietku nám schovala, kým sme si pre ňu mohli prísť. Pokecali sme, zoznámili sme sa s jej morčicou a spravila nám origoš turecký čaj Smile Boli sme len chvíľku, Kocúr mal večer ďalšie plány. Teraz som už samé. Bolo mi smutno, tak som zašla ku kamoške z mestečka a zahrali sme si asi 5 druhov pexesa. Prehrala som raz Very Happy
Celý deň ma hrozne bolí hlava. Vážne začínam uvažovať o amputácii, ale neviem vygúgliť chirurga, ktorý by to robil Very Happy Ech, hrozné to je, keby aspoň bolela na jednom mieste, ale bolí každú chvíľu inde. Na spánkoch, nad obočím, pri nose, pak čeľuste, temeno, krk... Au...

Stiahla som si z netu audio knihu. Je od Stephena Kinga, Pytel plný kostí. Hrozne sa na tom kosím, má tam plno strašidelných scén, ktoré pre mňa vôbec nie sú strašidelné, lebo som ich už zažila, tie popisy udalostí sú mi hrozne blízke a myslím, že aj viacerí tu by si tam našli svoje. Nočné mory, pokrivené vnímanie, hlasy... Ech, čo som zatiaľ počúvala pri upratovaní sa mi moc páčilo Smile

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lenka42 Po 10 február 2014 - 15:59

Ahojte, neviem kedy som sem naposledy pisala, ale bolo to uz davnejsie.
Teraz uzivam injekcie raz mesacne.
Pracu nemam.
Mam priznany ID.
Mam spave obdobie. Dlho v noci spim aj poobede.
Ale zacala som trosku sportovat, lebo chcem aj schudnut.

Ta praca ma dost trapi. Uz si vobec neverim, ze by som nieco zvladla a strasne som spohodlnela a zlenivela. Takze mi treba na sebe zapracovat.

Kamosov velmi nemam. Priatelov mam skor na nete. Dost casu tu travim.

Lenka42
Lenka42
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 12
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 16.12.2012
Vek : 40
Bydlisko Bydlisko : Handlová

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Po 10 február 2014 - 19:58

Ahojte drahí priatelia!  Wink 

Lenka42 s tou pracou ti úplne rozumiem aj ja už dlhšiu dobu nemám zamestnanie a aj keď občas idem na pohovor tak väčšinou to nevyjde....aj ja som z tej situácie dosť smutná na tému práca sa už ani nechcem baviť zo známymi, lebo donekonečna vysvetľovať, že stále nemám prácu ma už nebaví.....a tiež ten pocit menejcennosti, že proste moje kamošky a vsetci máju prácu len ja nie.....takže tak, aj ja už začínam pracovať na svojom sebavedomí, lebo teraz je na bode mrazu čo sa roboty týka, ale aj ostatných veci...

Ako sa mám? ....tak prišla som na to, že čím viac človek spí tým viac sa mu aj chce spať....je to bludný kruh s ktorého sa asi ťažko vymotať..Sleep ..dnes som vstala o deviatej a ešte do dvanástej sa mi stále zívalo....a to som išla spať veľmi skoro....inak dnes taký obyčajný deň aj som trošku čítala novu knihu a zaujala ma tak, že by som aj ďalšiu kapitolku prečítala....cvičila som a teraz po sprche sa chystám k telke....

Prajem ešte pekný týždeň... it is perfect

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Po 10 február 2014 - 20:11

Ahoje, našla som jeden link. Je to pre ľudí, ktorí chcú predávať svoje vlastné výrobky. Možno by to bol fajn nápad - doma niečo robiť, na nete to predať a mať z toho peniažky, čo vy na to? Smile

http://www.sashe.sk/

Ešte som nepreštudovala podmienky, na tej základnej informačnej stránke je písané, že registrácia a predaj je zadarmo, ale pre istotu si to ešte treba preklikať...

Nejak sa stále necítim dobre. Fungovať fungujem, ale len čo sa ma niekto spýta, ako sa mám, hneď ma chytí tá alerergická reakcia na život -  very sad5  very sad4 Dnes som dosť času presedela zamknutá na wc Very Happy
Objednala som sa teda po 6 rokoch u psychologičky, nech sa na mňa kukne. Nechcela bych sa po roku a pol naládovať chémiou kvôli nejakému prechodnému obdobu. Chcela bych od nej nejaké rady alebo nápady. Termín mám ale až o dva týždne, musím sa dovtedy nejak držať hore chvostom. Asi to pôjde, už len vidina toho pokecu spôsobila trochu nádeje Smile

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik Ut 11 február 2014 - 18:34

Ahojte, milí priatelia!  welcome or bye 

Niekedy sa mám celkom dobre a niekedy je to horšie. Často býva aj veľmi dobrá nálada, a vtedy ma baví chodiť von so psom a robiť všelijaké činnosti.  jumping Z času na čas ma to modelárstvo tak zaujme, že sa tomu venujem intenzívne. Alebo aj nerobím nič také zmysluplné, len tak sa pozerám na tie svoje výrobky, beriem ich do rúk a teším sa z nich, potom si sadnem k PC a niečo si pozriem na nete, ďalej idem do kuchyne a dám si niečo pod zub, resp. si trochu poležím na posteli. A mám pri tom dobrú náladu. No stáva sa aj to, že sa tá nálada značne zhorší. Ono to býva tak, že sa to začína hneď po prebudení. Ani sa mi nechce vstávať z postele. A to je vtedy pre mňa naozaj veľký problém, nedokážem sa donútiť vstať. Môj lekár vždy píše, že mám oslabenú vôľovú schopnosť.  very sad3 Po dlhšom čase napokon horko-ťažko vyleziem z postele, ale hneď cítim, že to vyzerá na apatický deň.  very sad5 Našťastie v ostatnom období tá apatia trvá len také dva-tri dni. To sú depresívne fázy, a vtedy mávam HROZNÉ emócie. Tie emócie ma strašne mučia, sú extrémne silné a trvajú dosť dlho. A keď sa začnem sťažovať, nariekať, reptať na svoj osud, je to ešte horšie, lebo tým sa tie mučivé emócie zosilňujú. V takom stave sa neviem zmieriť s tým, že mám túto chorobu, neviem pochopiť, aká je spravodlivosť na tomto svete, kladiem si otázku, ako je možné, že je veľa zdravých ľudí, ktorí si užívajú život, a ja sa musím takto trápiť. Mám vtedy aj pocit menejcennosti, je mi ľúto, že nedokážem sám cestovať, že som nesamostatný, nie som schopný ani sa porozprávať s ľuďmi, lebo z toho mám obrovský stres, atď. Zdá sa mi, že som veľmi zaostalý. Asi mám niektoré zručnosti a schopnosti, ktoré mnohí ľudia nemajú, ale zato nedokážem veľa jednoduchých vecí, ktoré takmer všetci ľudia zvládajú ľavou zadnou. A pritom sú to také zručnosti, ktoré sú dôležité a nevyhnutné pre život. Mám pocit, že som sám na vine tomu, že sa mi spúšťa tá lavína negatívnych emócií, lebo nemám pokoru. Cirkev učí pokore, a tá je asi dôležitá. No ja neviem, kde ju vziať. Question A navyše, keď mám zlú náladu, ukrutne sa mi nechce chodiť von. Cítim voči tomu strašný odpor.

Ale niekedy sa mi darí naladiť sa na lepšie emócie tým, že začnem niečo robiť, napr. pokračovať v modelárstve. I love you A dnes mi to podarilo tým, že som sa pustil umývať riad. Potom som si vypražil dve vajíčka spolu s párkami, a k tomu som si pripravil šalát z čínskej kapusty.  albino Včera som vyprážal zemiakové placky, ktoré mi veľmi chutili. Potom som pred spaním vyrábal svoj výrobok a trochu som v tom pokročil. Takže tá apatická zlá nálada sa v mojom prípade dá vylepšiť tým, že nasilu začnem niečo robiť. Pri apatii je prítomná protivná emócia, ktorá ma trápi. Je to taký pocit prázdnoty. Vyššie som napísal, že niekedy tak isto nerobím nič až také zmysluplné, ale mám pri tom dobrú náladu. A v stave apatie tiež nič nerobím, a je mi zle, pretože ma týra tá emócia. No, našťastie, darí sa mi to napraviť tým, že sa pustím do nejakej činnosti. Ono to na začiatku ide veľmi nasilu, ale treba vytrvať a nálada sa mi po nejakom čase zlepšuje.  jumping 

historik
historik
historik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll St 12 február 2014 - 11:40

Ahojte priatelia.  Smile

Také moje úvahy s kníh, čo som prečítala( až 2 kusy), takže kľudne preskočte, keď sa Vám to nechce čítať...  Very Happy  
Keď tak rozmýšľam, tak slabú nechuť k robeniu niečoho, som tiež mala dlhé obdobie, ale nie tak rozvinutú...asi to súviselo skôr s dospievaním a pubertou ....len som proste čo mi mama povedala, že mam urobiť či už vyniesť kôš, alebo niečo iné...vždy odpovedala: "Jooooj! prečo ja..." a ono to v puberte je normálne.....ale mňa sa to aj teraz držalo.....proste sa mi nechcelo spraviť to čo mi mama povedala, čo by som mala urobiť kedže bývame v jednej domácnosti...ale chcem hlavne povedať, že ja som bola zle naladená proste mala som automatickú odpoveď na hocičo....teraz som skúsila nič nepovedať a jednoducho to urobiť....a kedže mama ona ma predstavu, že všetku robotu robíme spolu....tak je toho oveľa viac čo treba urobiť a upratať atď...a odkedy som si proste ako keby uhryzla do jazyka a bola som radšej ticho....tak to aj rýchlo a lepšie zvládam....teda nemám k tomu až taký odpor....dokonca nejaké veci spravím aj nad rámec čo mam urobiť, lebo sa mi chce....a myslím, že už aj mama to tak robí ako ja....proste niekedy prekvapí a urobí viac ako by mala .....ako tým len chcem povedať, že sa to prenieslo aj na ňu....."Zmeň seba zmeníš aj okolie"... cheers taká moja skúsenosť.

Inak čo som si ešte všimla tak takto pred rokom, som skoro skončila zase v nemocnici....takže, čo sa týka toho obdobia je to ťažké obdobie pre mňa, ale si myslím, že aj pre zdravých ľudí keď vonku len prší, alebo je hmla...

Čo sa mojej choroby týka tak neberiem ju, až tak strašne ako predtým a to som teda dosť bola z nej hotová keď mi to povedali som skoro týždeň plakala, prečo sa to stalo mne??? ...kto za to môže???... a zase Prečo JA???  Question 
No teraz z odstupom ako na všetkom sa dá nájsť niečo pozitivné a ja skúšam hľadať čo pozitívne je práve na tom....a poviem Vám, že aj s odstupom času som zatiaľ veľa pozitivného nenašla ....ale, proste zamýšľam sa nad tým a jedno je isté určite som inde ako keby som žiadnu chorobu nemala.....proste som na inej ceste ....a kedže všetci zapadáme do celku tak asi to tak malo byť .....Boh mal asi taký plán zo mnou... Question 

Ako sa dnes mám?...Ja v celku dobre....snažím sa učiť angličtinu aj keď, len po trošku a aj to ma stoji dosť námahy si to otvoriť ...ale keď sa do toho pustím a mám čas tak sa toho aj dosť naučím.... it is perfect ....no ja neviem niekomu stačí počuť nahrávku raz a vie, ale ja si ju púšťam dookola proste, aby som to vedela perfektne....a asi aj preto sa bojím rozprávať anglicky...lebo viem, že poviem chybne vety atď....myslím, že musím ozaj zapracovať na svojom sebavedomí....čo sa týka cvičenia tak cvičím ďalej ale pribrala som ....nie je to veľmi povzbudzujúce no aj naďalej budem menej papať, musím si veriť, že schudnem na začiatok aspoň, toľko aby ma nohavice netlačili ako zapnem ich ale nie je to prijemne keď som v nich napraskana....a nove si určite nekúpim, teda kúpim ale len o číslo menšie keď schudnem  Wink 

Pekný zvyšok dňa... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 12 február 2014 - 18:45

Ahoj  Pretty good 

V sekcii Životný štýl som otvoril tému o pocitoch šťastia. Vyznávam tam svoje starosti, môžete tam mrknúť a povedať svoje vyjadrenia.  Yes 

Ako sa mám? Som nachladnutý. Nádcha, kašeľ. Vstrekujem si Vibrocil do nosa, dačo aj do hrdla a pijem Paralen Grip. Včera som o 18:00 do dneska rána buval, babušenie sa v teplej posteli mi uvoľňovalo nádchu. Mám pocit, že vrchol nádchy a kašľu bol včera a dnes, teraz to už pomaly ustupuje. Aspoň dúfam.

Náladovo sa mám ako-tak, alebo až normálne. Iba sa ma zmocňujú pocity nudy a nechuti do činnosti. V podstate sedím za PC, počúvam rádio a behám po nete. Popíjam kofolu bez cukru... ani nie tak kvôli chuti, ale skôr kvôli kofeínu. Minule som vypil 3,5 litra kofoly (bez cukru) a bol som veľmi dobre naspídovaný. Lepšie než energeťák. Lebo celkovo bývam dosť unavený, čo potom duplom nemám chuť nič robiť.

Inak, dnes je film Čistá duša na Jednotke po ôsmej. Je to už klasika, všetci sme to videli, tak ak náhodou niekto ešte má na to chuť, môže si čumnúť. Ja neviem, ako strávim večer. Asi s denníčkom. Budem si komplet vypracúvať svoje hodnoty a plány. Potrebujem nejak rásť, niekam sa posúvať v živote, zlikvidovať stereotyp a staré zvyky. K tomu potrebujem plán. Lenže už som dospel k takému štádiu, že nielenže sa mi ťažko plán plní, ale už sa mi ani ten plán vypracovať nechce. Proste len tak prežívam, od rána k večeru, od večera k ránu...

Držím palce. S úctou
matej
 Workman

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 66 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 13 február 2014 - 18:18

Ahoj  scratch 

Dnes je moje nachladnutie výrazne umenšené. Už sa mi hojí nos, netečie tak často a kašeľ je len občasný. Celkovo sa fyzicky cítim lepšie.

Teraz robím to isté, čo včera večer. Sedím za PC, počúvam rádio a popíjam kofolu bez cukru. Žiadna zmena. Ten spomínaný plán som si neurobil, nechcelo sa mi. Ale bavilo ma čítať všeličo na nete, tak asi aj dnes budem v tom pokračovať.

Inak, som až smiešny, keď hovorím, že som znudený. Toľko príležitostí je všade vôkol, a ja, moje veličenstvo, sa nudí. Je to smiešne. Sám seba ironizujem, lebo si prídem povrchný. Chýba mi akási iskra, zápal, motivácia. Nič sa mi nechce, a preto sa nudím. Prosím, nemajte mi to za zlé - tento problém si, zdá sa, musím v sebe vybojovať ja sám.  very sad2 

Držím palce.
S pozdravom
matej
 community together 

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 66 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Pi 14 február 2014 - 13:40

Ech... Nevládzem už ďalej... Niečo si spravím...
Asi kávu... Very Happy

Ten ľubovník je hrozný utlmovák  Sleep 

Tak dávnejšie som čítala nejaký článok o športovcoch s rôznymi postihnutiami a bavili sa o tom, že majú taký špeciálny druh humoru, ktorý im pomáha ale okoliu vôbec nie je príjemný. Napríklad, keď sa muž bez rúk zo žartu spýta: "chceš facku?"

Používate takýto humor? Alebo radšej nie? Im to vraj pomáha prehrabať sa traumou a spája ich to medzi sebou  scratch 

kwecko
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0