Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 48 z 84 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 48 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  Matej So 24 august 2013 - 11:22

Ahoj ľudkovia Huge smiley 

Ani som sa nenazdal a mám za sebou trojdňovku. Bola náročná a zažíval som hocikedy emočné i fyzické vyčerpanie, ale napokon to nejako dopadlo dobre. Veľmi sa teším terajšiemu víkendovému voľnu. Akurát som doplánoval hospodárenie, príspevok na fórum, ešte plánujem blogový článok, aktualizáciu F25, čítanie nejakých kníh. A to je asi všetko, prípadne relax pri PC. Nechcem to siliť v duchu historikových rád, ktoré sa mi veľmi ľúbia, že teda reku aj to málo, čo porobím cez voľno, že ten odpočinok sa ráta.

Veľmi sa bojím nadchádzajúcich mesiacov, lebo sa blíži škola a ja neviem, ako to budem zvládať psychicky a emočne. Navyše je možné, že ma povýšia (stále sa o tom hovorí u nás), čo bude viac zodpovednosti a osmičkové smeny. Bojím sa toho strašne, lebo neviem, či som taký kompetentný a praktický človek, aby som mohol byť na takej pozícii. Vraj sa to dá naučiť, ale mám proste strach. Neviem, či si trúfam, no rozhodnúť sa musím fakticky behom mesiaca, lebo na osmičkových smenách by som nemohol denne študovať, takže by bolo hlúpe, aby som v októbri zaplatil 850 eur školné na školu, ktorú pri povýšení v januári zanechám. Jedine, že by som prestúpil do iného mesta, kde je umožnené študovať externe, ale to sú strašné právne naťahovačky. Uf. No je to zapeklitá situácia a musím si to všetko premyslieť. Stále musím aj rátať s mojou poruchou a otázky typu "čo ak sa dekompenzujem" sú stále aktuálne.

Psychicky sa mám momentálne dobre. Spánok pokojný, mierne problémy zaspať. Neurotickosti sú polepšené na prstoch, ale na perách sú zhoršené. Fyzicky trávenie trošku biedne, vyprázdňovanie dobré. Chudnutie stojí na 82,6 kg. Mal som aj menej, ale zlyhal som, lebo keď som bol emočne vo štvrtok vyčerpaný, tak som večer o desiatej si dal mcdonald.

Držím Vám mocne všetkým prsty všetky, čo mám. Nechže sa Vám darí a najmä zdravotne ste na tom lepšie a lepšie. Zverujte sa a podeľte sa s nami všetkými o kúsok z Vášho prežívania a sveta. Pamätajte, keď sa zverujete, radosť násobíte a bolesť delíte. Yes 

S pozdravom
Matej
community together heart flower

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 48 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  liam So 24 august 2013 - 16:54

zmazany prispevok

Naposledy upravil liam dňa Ne 2 marec 2014 - 20:53, celkom upravené 1 krát.
liam
liam
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 25.07.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  venusa Ne 25 august 2013 - 19:46

Ahojte kamarati,

tak ja som sa po troch tyzdnoch vratila z Velkeho Zaluzia. Nebola som ani v polovici pobytu ked ma plucne problemy prinutili prerusit pobyt a dat sa liecit na plucnom. Som z toho sklamana pretoze sa mi tam zapacilo, najma skupiny boli skvele. vramci farmakologie mi zmenili liecbu na Leponex. nemate s nim niekzo skusenost? ak ano v akych davkach ste ho brali a ci na vas posobil utlmujuco?

S pozdravom Venusa
venusa
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 165
Reputácia Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik St 28 august 2013 - 22:21

Ahojte, drahí priatelia! Rolling Eyes 

Žiaľ, dnes vás nemôžem potešiť optimistickým príspevkom... Stále ma trápi apatia. very sad5 Mal som ju od minulého štvrtka až do nedele, čiže 4 dni. A v pondelok a aj v utorok už som mal lepšiu náladu a bol som dostatocne aktívny. Ja žijem v takých cykloch apatia-aktivita-apatia-aktivita... Ale tá aktivita obyčajne trvá niekolko dní, niekedy aj týžden, a vtedy sa mi chce robiť všeličo. No tentokrát obdobie aktivity trvalo iba 2 dni. A dnes mám zase apatiu. Chce sa mi len ležať. Vôbec som nemal chut ísť von so psom. Ani som necvičil. very sad3 Ale dnes sme mali takú cirkevnú hostinu. Boli sme v chráme a potom sme si spolu posadali a pohostili sa. Cítil som sa tam celkom dobre. Väčšinou som mlčal, veď ak medzi luďmi niečo hovorím, mám z toho stres. No na konci som sa pár minút porozprával s dvoma kňazmi a z toho som mal velký stres. A doma sa mi už nic nechce robiť. Ale zato som si pozrel dva dokumenty o histórii.  farao Aspoň to! flower Uvidím, ako mi bude zajtra. Dúfam, že lepšie.I love you 

Ale napíšem aspoň niečo smiešne. Dnes pršalo, a tak sme tú cirkevnú hostinu nemohli mať vonku vo dvore pri chráme, ako to robíme obyčajne. Tak náš kňaz povedal, že hostina sa bude konať na fare. Tam je málo miesta, ale kňaz nás rozosmial takouto rečou: "Dobrí ľudia sa zmestia všade. A prečo? No lebo ich je málo." laughing laughing laughing (Ale teraz, keď som sem toto napísal, rozveselilo ma to zase.) jumping 

venusa, ja som užíval Leponex jeden rok. Zdá sa mi, že som vtedy dlho spal. Ale či som bol aj inak utlmený, to si nepamätám. Každý mesiac som chodil na odbery krvi, lebo sa pri tom musia sledovať tuším biele krvinky.

historik
historik
historik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Pi 30 august 2013 - 17:46

Ahojte, ľudia, nejak mi je zo mňa smutno... Minulý piatok som chytila nejaký derealizačný záchvat. V robote som vydesila dosť ľudí a niektorí sa so mnou teraz bavia dosti divným spôsobom. Neviem, ako som tak hlúpo mohla odignorovať všetky varovné signály!To the wall 
Som veľmi nervózna a znova začínam byť hnusná. Zas hovorím, čo nechcem, a úplné maličkosti ma vedia vytočiť do nepríčetnosti. Veľmi-veľmi ťažko sa to ovláda. sad and unhappy 
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Pi 30 august 2013 - 18:13

ahoj kwecko, ako sa ten zachvat prejavoval?
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 30 august 2013 - 21:25

Ahoj...

Vidím, že máte starosti. Mrzí ma to, vyjadrujem svoju úprimnú podporu aspoň takto cez sieť. Kwecko, aj ja by som sa chcel spýtať, ako ten záchvat vyzeral a prebiehal. Neviem, aké by to bolo, keby sa to isté stalo mne tiež v práci, tam o mne vlastne nikto nič dokopy nevie. Musel to byť pre Teba des - ak sa Ti dá, môžeš nám o tom porozprávať viac. Posielam virtuálne objatie. giving a hug 

Historik, aj mne sa tak striedala apatia, mierna depka s dobou aktivity. Potom sa to nejak zlepšilo a dnes spoznávam, že je to vskutku vďaka Orfirilu. Myslel som si, že som to nejak ja dokázal sám, ale v posledných 2 mesiacoch som hocikedy "zabudol" užiť tisícovku Orfiril večer a ono sa táto absencia tohto stabilizátoru nálady fakt drsne začala prejavovať. Jemne som začal fázovať tak, že sa mi rozdelili dni na dosť zhoršené a veľmi dobré. Už to nie je o približne rovnakej dobrej kvalite. Spoznal som, že naozaj nesmiem ten Orfiril vynechávať. Ja reku že šak to sa vyplavuje pomaly, hore dole jedna tisícovka kde-tu nič neurobí. A navyše mi vždy pripadal tento liek málo účinný, a tak som striedal lítium s Timonilom. Ale on účinkuje a ja si to musím priznať. Tým som sa Ti chcel, historik, len zveriť, ako taký môj dôvetok k Tvojmu fázovaniu. Držím Ti prsty, aby si nestrácal nádej a aby si časy apatie využil na regeneráciu síl, kým prídu svetlejšie dni aktivity. giving a hug 

Venusa, vitaj z nemocnice. Ej bisťu, aj Ty máš starosti. Každopádne snáď Ti je lepšie aspoň čo sa týka tých pľúc. Môžeš do nejakej témy, kde preberáme hospitalizácie, napísať svoje skúsenosti z Veľkého Zálužia podrobnejšie o trošku. Poteším sa ja osobne, ako aj verím ostatní. Leponex som užíval sotva 2 týždne na začiatku liečby v r. 2005 na jeseň, potom som prestúpil k inému lekárovi a ten mi ho hneď zatrhol. Nemám teda s ním nejaké extra skúsenosti žiaľ. Ale vraj patrí medzi tie najsilnejšie lieky, preto budem dúfať, keď už bol pre Tvoj stav zvážený ako potrebný, že Ti reku prinesie čo najviac kvality do Tvojho prežívania. Držím prsty. giving a hug 

flower

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 30 august 2013 - 21:46

A teraz kúsoček, ako sa mám. Embarassed 

V podstate nič nového hlásiť nemôžem. V práci to nejako ide, sú aj zlé chvíle, kedy mám problémy zvládať svoje vyčerpanie (mám pocit, že som v ostatnom čase nejaký v práci lenivý, nie taký proaktívny, ako voľakedy). Sú aj dobré chvíle. Rozmýšľal som intenzívne a pre zachovanie súčasného štandardu môjho života, ktorý mi tak trochu vyhovuje, by som aj vzhľadom na prichádzajúcu školu odmietol povýšenie a zostal na súčasnej pozícii. Nechcem byť šéf celej prevádzky, proste to je moc na mňa, v súčasnej fáze vývoja svojho pocitu zodpovednosti sa na to necítim byť kompetentný a zrelý. Tak uvidím, ako sa to vyvinie, zrejme budem mať od januára iného šéfa, a to bude ťažká zmena, no možnože to až také zlé nebude. Uvidíme. Nechcem si z toho robiť až také veľké starosti.

Dnes som bol na včeličke, dopadlo to dobre. Psychicky sa mám teraz pomerne ustálene s menšou tendenciou mať raz za týždeň prudší výkyv smerom dolu, súvisiaci s exogénnymi príčinami (aspoň podľa môjho názoru). Často som unavený, cítim nedostatok energie, hoci akurát dnešok je výnimka. Neurotickosti sú zlepšené. Spánok pomerne dobrý, ale dnes som vypil hektolitre Coly Zero, takže čakám komplikácie pri zaspávaní. Nervozita v priemere, podráždenosť zvýšená. Fyzično ok, až na červené líca. Trávenie komplikované nadúvaním a nafukovaním. Chudnutie - snahy sú tu stále, ale napríklad dnes 9 tisíc kJ som dal do seba tak, že ani neviem, čo som vlastne zjedol. Ako sa hovorí, práve som asi zjedol svoju pevnú vôľu. Very Happy 

Dnes som mal aktívnejší deň. Celkom sa mi páčil. Cez víkend som na smene, v pondelok a utorok už začnem riešiť veci súvisiace so školou (individuálny plán, karta ISIC, akademický informačný systém AIS a podobne). Suspect 

Držím Vám vrúcne palce. Ďakujem, že ste a že sa takto smieme virtuálne stretávať a vymeniť si pár svojich skúseností z našich zamotaných, ale aj naďalej plne dôstojných životov. Každému posielam skákajúceho smajloša na povzbudenie. Ahoj.

jumping jumping2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  historik St 4 september 2013 - 22:02

Ahojte, drahí priatelia! Huge smiley 

Viacej dní zaradom som mal apatiu, ale už sa to zlepšilo. Applause Teraz vo zvýšenej miere čítam rozprávky. Nejde to úplne hladko, aj to je trochu ťažké a vždy čakám, kedy sa už dostanem na koniec. Ale to nevadí, lebo predsa len sa mi to darí lepšie než čítanie iných textov. Tie rozprávkové knihy, ktoré mám doma, som už dávno prečítal, ale teraz všetky rozprávky čítam zase. A potom začnem chodiť do knižnice po ďalšie rozprávkove knihy. Reading 

Dnes cez deň mi bolo trochu zle, chcelo sa mi poležať si. Ale zle sa mi ležalo. very sad3 No keď som vstal, už bolo lepšie. 

Trochu som si zacvičil, ale veľa nie. Vonku som bol len raz, s otcom a so psom. 

Každý deň sa teším na spánok. Teraz vždy užívam Melatonín a obyčajne sa mi darí dosť rýchlo zaspať. Keď spím, niečo sa mi sníva, a pokiaľ to nie je nejaká nočná mora, ten sen si užívam. Len škoda, že ráno si z toho málo pamätám. 

Ešte mám nahraté na video dva dokumenty o histórii, takže si ich treba pozrieť. Možno sa do toho pustím zajtra.

Náš pes má teraz večer chuť ísť von, takže s otcom možno pôjdeme. Treba sa prejsť, to je zdravé. jumping
historik
historik

Počet príspevkov : 360
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kwecko Št 5 september 2013 - 19:07

Ahojte, dnes sa mám na podiv celkom dobre. Vstala som totiž s pocitom hrôzy, keď som si spomenula, ako som si porezala jazyk na pásiky a mädlila to v rukách, že aké je to mäkučké. Okukávala som chuťové poháriky a dosť dlho mi trvalo, kým som zistila, že to čo z tých kúskov plajdá je tá uzdička čo je pod jazykom.
V robote som to prežila celkom fajn, odkedy som sa tam zložila, akosi mi ubudlo roboty. Asi ma chcú kolegoci šetriť... Ech, ľudia, hrozné to bolo. Sedela som za PC, bola som hrozne unavená, niečo na mňa liezlo. Ale aj som nemusela, trápila som si hlavu excelovskými funkciami. Pak som kukla do priestoru a cítila som sa, ako keby som bola v sne. A viete, že byť v mojom sne neni bohviečo... Mala som pocit, že to čo vidím, tam neni, lebo všetko má príliš ostré hrany a keď sa na veci nepozerám priamo, všetky sa vlnia. Ani ľudia neboli skutoční, zdalo sa mi, že ma pozorujú a len reagujú na to, ako sa správam ja. Presvedčilo ma to, že je to tam nie je skutočné. že je to niečo ako Matrix. Vypýtala som sa domov, ale šéf mi povedal, že ak mám doma problémy, tak mi lepšie bude v práci. No a ja totálna paranoja! Mne sa zdalo, jak keby medzi riadkami vravel: a prečo chceš ísť domov? Doma sa dejú hrozné veci, buď tu s nami, tu ti bude oveeeľa lepšie, zostáááň! Stres, panika, des, lebo doma je to fakt super, a myslela som si, že ma ako program z Matrixu chce prinútiť zostať v robote a nevedela som prečo. Nohy na plecia, odchytila som kolegyňu, nech ma zoberie a ušla som domov... Celý čas som revala jak malá...
Tak takéto sa mi stalo, musím si už dávať lepší pozor. Viem, že sa nemám presiľovať, a aj tak som to odignorovala...
No nič, ďalšia skúsenosť v talóne scratch
kwecko
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 201
Reputácia Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Št 5 september 2013 - 19:23

Och, to muselo byt velmi neprijemne! Dufam, ze si uz v poriadku.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 8 september 2013 - 9:11

Oj, kwecko, mrzí ma to. Je to zvláštna skúsenosť, ale zároveň veľmi nepríjemná. Neviem, ako by som sa zachoval ja. Držím Ti mocne prsty a teším sa, že Ti akurát pri opisovaní tej skúsenosti bolo trochu už lepšie. Posielam objatie. giving a hug 

Ahoj všetci heart 

Ani neviem, čo napísať. Ale obvykle, keď začnem príspevok touto vetou, tak sa predsa len niečo k napísaniu nájde. Trojdňovka bola v práci tento raz dobrá, nebola príliš náročná, ani na psychiku, ani na fyzično. Čo sa týka školy, zistil som, že sú značné komplikácie pri vybavovaní individuálneho štud. plánu, lebo musím ísť za každým jedným učiteľom, že nech mi napíše svoje podmienky pre svoj predmet. A ja ich ani nepoznám a ani neviem, či to stihnem do termínu. Nečakal som takýto postup, lebo z predchádzajúcej školy som bol zvyknutý, že stačí podať žiadosť dekanovi s prílohou od doktora a bolo hotovo. Bojím sa, že to nestihnem vybaviť.

Inak sa mi nič dokopy nechce. Som akýsi lemravý. Psychicky sa mám rozvláčne, nič nerobím, na nič nemám chuť. Som akýsi celý apatický. V práci si vždy narobím kopec plánov, že čo reku budem všetko doma robiť vo voľne, a keď to voľno naozaj príde, tak len ležím a čumím do počítača. Trochu ma to aj hnevá, že si neviem rozkázať mať usporiadaný činorodý deň. Moja psychika je úplne v inom rozpoložení, keď mám voľno a keď som v práci. V práci fungujem, a doma úplne dočista vypínam. Rodičia mi ešte hovoria, aby som pozametal, povysával a neviem čo, ale ja som rád po práci, že vôbec dýcham, a tak len vylihujem. Neviem, ako to tí ľudia robia, že popri svojej práci ešte stíhajú rodinný život, domácnosť, kultúru a tak podobne...

Emócie sú na tom u mňa teraz dobre. Podráždenosť ustúpila. Neurotickosti sú slabšie. Spánok v podstate dobrý. Sny sa snívajú, ale pamätajú len zriedka. Občas si na ne spomeniem podrobne až poobede. Fyzično je trochu na tom lepšie, chudnutie je viac rozbehnuté, včera som konečne dodržal kJ limit. Dnes sa pokúšam znova. Váha 81,9 kg dnes ráno, obvod na najtlstšom mieste 97 cm. Čiže ešte takých 7 kg treba zhodiť, aspoň podľa chudnutie-ako.sk. Najhoršie je to dodržať v práci, lebo u nás máme billu a tam nič takého nemajú. A kopec fastfoodov, ktoré sú proste fastfoody, chápete.

Držím Vám všetkým prstíky a želám mnoho potešenia zo života. Nechže sa Vám darí. Mimochodom, dnes je 10. výročie, čo môj tatino prestal piť. Som naňho veľmi hrdý, aj sa mi to konečne mu podarilo povedať. Teším sa.

Všetko dobré!
S pozdravom
Matej
welcome or bye

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 48 z 84 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: