Ako sa dnes máš? 4
Strana 21 z 84 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Inac dnes mi je nejak divne,som ako keby niesom
lola23- Nový člen
- Počet príspevkov : 14
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 27.11.2012
máš pravdu, mám anxietu, tenziu a labilitu a neviem ešte čo všetko, nechce sa mi teraz prehrabovať v papieroch, ale moje okolie si už na to zvyklo, už len ja si musím na to zvykať.....
ahojte všetci,
dnes a včera bol šialený, ulietaný deň, teraz som si konečne sadla....ale trápi ma, že som dosť uťahaná a neviem si pospať....ale nevadí, hlavne, že spím v noci ako tak.....
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
môj názor je taký, že máš málo vonkajších podnetov. Práve toto by mohlo byť to, čo sa Ťa dotýka. Byť stále len doma, to máš podobné, ako stále len byť v práci. Urob si denne pár zmien v prostredí a možno sa Ti polepší. Príkladom môže byť prechádzka so zastavením na kofole, posilňovňa, knižnica, kaviareň, športovisko, "pozretie" širšej rodiny, kontaktovanie kamaráta atď. atď.
Želám Ti aby sa Tvoj zdravotný stav optimálne upravil.
.............................................................
Ahoj lola,
tak ty si, alebo niesi? To je otázka.
...............................................................
Ahoj Letra,
tak to mi je ľúto, že to máš takto. Úzkosť nie je nič pekné a spolu s napätím to nepôsobí na človeka dobre. Rýchlejšia zmena nálad však má aj tú výhodu, že život je pestrejší a farebnejší, žiaľ, niekedy sú aj odtiene farieb aj tmavšie...
Želám Ti stabilitu zdravotného stavu, a to v tých príjemnejších odtieňoch.
..........................................................
Ahojte,
u mňa taká lenivšia nálada, ešte by som sa mal trochu prejsť, aby mi vytrávila večera. Dopíšem a idem po mestských chodníkoch. Nejako nemám nič na srdci, lebo sa nič nedeje dnes, takže OK.
So želaním toho naj (lepšieho) pre všetkých Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
dnes mám celkovo pekný deň. Bol som aj na strednej prechádzke po prírode. Hovorím si, že mám tuku viac akoby sa slušalo, ale som rád, že aspoň tá chôdza mi na dnešok padla dobre. Dnes sa dožívam takmer jubilea, ktoré bude však zajtra. Mám teda posledný deň dvadsaťdeveť rokov. Inak dnešok nebol ničím výnimočný. Bol som v obchode po minerálky a kofolu. Aj som si sadol na jedno nealko do krčmy, bol som s najbližšími príbuznými, bol na Nete, pozeral TV, jedol, spal som do cca 9:00...
So želaním toho naj Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tak dnes nemám veľmi dobrú náladu...bola som sa prejsť so psíkom, trikrát...inak som nikde nebola...doma pomáhala pri prerábaní...chcela som si pospať, ale nevyšlo to...tak som trochu ležala, surfovala po nete a tak....taký normálny deň...
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V podstate sa mi už polepšilo, hoci som si nie istý. Dnes som bol na injekcii a s doktorom sme sa zhodli, že je to výsledok môjho zvýšeného sebapozorovania, ktorému sa venujem kvôli príliš veľkému množstvu voľného času. Ani škola, ani práca, nič. Som typ pacienta, ktorý potrebuje mať zamestnanú myseľ, lebo inak skĺzam do zložitých úvah o svete a najmä o sebe samom. Zamestnávam si ju aspoň čítaním, čítam teraz viacero kníh, aj tlačené, aj v počítači. Tak tie mi pomáhajú usmerňovať myslenie a rozmýšľanie žiadanými a vopred korigovateľnými smermi.
Psychicky mi je teraz lepšie. Povedal som doktorovi o tých "večerných pesimách", nič nehovoril, iba si všetko starostlivo zapisoval do počítača. Mojím základným problémom je, že si musím nájsť svoje miesto pod slnkom. Neviem totiž, kam sa uberať, keďže všetko, po čom som v profesnej oblasti vždy túžil, bolo založené vlastne na blude o vlastnej výnimočnosti. Teraz, keď som náhle "obyčajný človek", tak sa neviem zaradiť do masy. Určite sa nepovyšujem, to už mám také chvíle za sebou. Ale nájsť si bežnú profesiu, keď vlastne nič neviem, a ani tak skoro vedieť asi ani nebudem, je pre mňa skutočne problém. Aj preto veľa dumám nad životom a všetko preberám. Lebo sa konfrontujem s ťažkosťami, na ktoré ma za 25 rokov života nikto nepripravoval. Ak mám z toho niekoho viniť, viním seba. Ale tým nič nedosiahnem, keď si budem sypať popol na hlavu. Rodičia hovoria, že keď má človek 26 rokov, že ešte nie je vôbec neskoro. Stále som mladý a všeličo sa dá robiť. Tak aj preto toľko rozmýšľam, až to skĺza k prílišnému sebapozorovaniu a pseudofilozofovaniu.
Nálada je teraz upravená, stabilná. Emócie povrchné, skôr mierne deprimované. Sú posledné dve vety vo vzájomnom rozpore? Ak hej, tak možno najlepší výraz je, že sa cítim beználadovo. Určite takýto výraz poznáte a aj stav, ktorý sa ním pomenúva. Spánok mám však kvalitný, dnes som ale vstával o 4:40 na včeličku, takže som poobede ešte driemkal v obývačke. Chuť do jedla výrazne zvýšená, vôbec to nemám pod kontrolou, môžem potvrdiť, že priberám. Fyzicky je dnes veľmi dobre, až na to, že sem-tam cítim prudký pokles akoby cukru v krvi. Vtedy mi príde veľmi nevoľno a odbieha krv z hlavy, takže sa bojím, že ak si niečo nedám na jedenie, tak odpadnem. Obávam sa, či to nie sú prvotné príznaky hypoglykémie. To by bol potom prvý skutočný civilizačný dôsledok mojej súčasnej nadváhy, naštartovanej liekmi, a teda prvý, život ohrozujúci fyzický zdravotný problém, ktorý by som nepriamo mal nadviazaný ako dôsledok mojej psychickej poruchy, resp. jej liečby. Ten pokles "akoby cukru" pociťujem aj raz za 2 dni, vždy keď nejem aspoň raz za 150 minút.
Tak zostávam dúfať, že sa niečo pohne. Lebo knihy mi hovoria, ako mám chytiť život za pačesy, no trvá mi až príliš dlho pochopiť, ako by som vlastné sny mal v reáli uskutočniť. Veď sa neviem ani pohnúť z miesta.
Ďakujem Vám za vypočutie, isto sa Vám moje dlhé monológy nečítajú dobre. Neviem však písať stručne, skôr si vylievam dušu naplno. Vďaka všetkým, ktorí to chápu. Prajem Vám zo svojho prachu večerného pesima mnoho zdarných ďalších dní. Držte sa. Mám Vás rád.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Všetko najlepšie k tomuto krásnemu jubileu, Tuto! Nech sa Ti postupne naplní všetko, po čom túžiš a hlavne nech pracuje a funguje to zdravíčko, ktoré tak veľmi potrebujeme. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
vrelo Ti ďakujem za krásne želanie, ktoré mi urobilo radosť. Týmto chcem aj zaďakovať všetkým, ktorý si na mňa spomenuli. Dúfam Matej, že sa Ti navečer polepší, ale treba si uvedomiť, že život nie je len o tom dobrom, ale zároveň treba mať na pamäti, že to pozitívne je ako diamant, ktorý je tým drahý, že je vzácny a výnimočný.
...................................................
Ahojte,
dnes u mňa o 9:30 vstávanie, ľahké raňajky, gratulácia od našich, gratulanská návšteva, 3 telefonáty, 1 SMS. Jednoducho pekný deň, len som sa málo hýbal, ani na prechádzke som dnes nebol.
So želaním toho najlepšieho Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
dnešok je celkom fajn, len som akýsi pasívny. Bol som síce po zasneženom meste, ale málo som sa prešiel. Viacmenej čas som trávil skôr polihovaním s knihami, a to aj preto, že som bol v noci stále hore. Na druhej strane si nepripadám úplne svieži, takže teraz by nemal byť problém s Gerodormom zaspať, dúfam. Majte sa krásne. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tie denné povinnosti sú, z druhej strany dobrá vec. Udržujú Ťa v akomsi rytme a myslíš tak na iné ako len stále na nejakú tú chorobu.
Máš pravdu, že bývam s rodičmi, ktorý sú navyše už starší, čo však neznamená, že si neviem zohriať polievku, udusiť kurča, podobne ryžu. Priznám sa, že aj tak mám rád aj cestoviny, aj ja vynesiem kôš, umyjem riad... Akurát s pračkou si nerozumiem.
Mám dva dôvody na bývanie s rodičmi. Prvým je, že nechcem byť sám. Druhým je, že jednoducho financie sú otáznik. Táto kombinácia je dôvod na moje konanie v bývaní. Inak mám aj potrebné súkromie. Uvedomujem si, že mi chýba ženská spoločnosť (láska), ale opačne, rodina je finančne náročná záležitosť, takže budem musieť byť pragmatik a žiť si tak ako pripadá mojej situácii
Samozrejme Laura želám Ti pevné zdravie a celkovo pohodu
...............................................................................................
Ahojte,
dnešok bol dobrý deň. Vstal som 8:00 vyspatý. Bol som v lekárni, obchode, na kopaniciach. Teda spravil som si aj tú prechádzku. V izbe mám bordel ešte aj trochu od Vianoc, mal by som si utrieť prach a povysávať. Ustielať si ustielam len naoko, poprehadzujem, vyvetrám, zarolujem a prikryjem dekou. Najhoršie je to s oblečením. To len dávam na stoličku, a inteligentne to vyťahujem. Domáce oblečenie mám tepláky a tričko, prípadne mikina. Na von mám čierne kapsáče, iné tričko a koženná bunda , alebo mikina.
Dnešok bol dobrý deň aj v tom, lebo som pokecal aj s Tetou, odviezol sa trochu dvoma dopravnými prostriedkami, potešil som sa s mojími štvornohými miláčikmi. Z otcom som mal fajn rozhovor. ...a necvičím... (už je to hamba)
S pozdravom a prianím toho naj (-lepšieho) váš Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 21 z 84 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 84