Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 4

Strana 21 z 84 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 21 Empty Re: Ako sa dnes máš? 4

Odoslať  lola23 Št 3 január 2013 - 16:12

Ahojky, prajem vsetky do Noveho roku len a len to najlepsie,hlavne vela zdravicka a stasticka community together

Inac dnes mi je nejak divne,som ako keby niesom dancing
lola23
lola23
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 27.11.2012

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Letra Št 3 január 2013 - 17:03

Ahoj Tuto,

máš pravdu, mám anxietu, tenziu a labilitu a neviem ešte čo všetko, nechce sa mi teraz prehrabovať v papieroch, ale moje okolie si už na to zvyklo, už len ja si musím na to zvykať.....

ahojte všetci,

dnes a včera bol šialený, ulietaný deň, teraz som si konečne sadla....ale trápi ma, že som dosť uťahaná a neviem si pospať....ale nevadí, hlavne, že spím v noci ako tak.....

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 3 január 2013 - 18:49

Ahoj Matej,
môj názor je taký, že máš málo vonkajších podnetov. Práve toto by mohlo byť to, čo sa Ťa dotýka. Byť stále len doma, to máš podobné, ako stále len byť v práci. Urob si denne pár zmien v prostredí a možno sa Ti polepší. Príkladom môže byť prechádzka so zastavením na kofole, posilňovňa, knižnica, kaviareň, športovisko, "pozretie" širšej rodiny, kontaktovanie kamaráta atď. atď.

Želám Ti aby sa Tvoj zdravotný stav optimálne upravil.

.............................................................

Ahoj lola,
tak ty si, alebo niesi? To je otázka. Smile

...............................................................

Ahoj Letra,
tak to mi je ľúto, že to máš takto. Úzkosť nie je nič pekné a spolu s napätím to nepôsobí na človeka dobre. Rýchlejšia zmena nálad však má aj tú výhodu, že život je pestrejší a farebnejší, žiaľ, niekedy sú aj odtiene farieb aj tmavšie...

Želám Ti stabilitu zdravotného stavu, a to v tých príjemnejších odtieňoch.

..........................................................

Ahojte,
u mňa taká lenivšia nálada, ešte by som sa mal trochu prejsť, aby mi vytrávila večera. Dopíšem a idem po mestských chodníkoch. Nejako nemám nič na srdci, lebo sa nič nedeje dnes, takže OK.

So želaním toho naj (lepšieho) pre všetkých Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 4 január 2013 - 17:48

Ahojte,
dnes mám celkovo pekný deň. Bol som aj na strednej prechádzke po prírode. Hovorím si, že mám tuku viac akoby sa slušalo, ale som rád, že aspoň tá chôdza mi na dnešok padla dobre. Dnes sa dožívam takmer jubilea, ktoré bude však zajtra. Mám teda posledný deň dvadsaťdeveť rokov. Inak dnešok nebol ničím výnimočný. Bol som v obchode po minerálky a kofolu. Aj som si sadol na jedno nealko do krčmy, bol som s najbližšími príbuznými, bol na Nete, pozeral TV, jedol, spal som do cca 9:00...

So želaním toho naj Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Letra Pi 4 január 2013 - 18:26

Ahojte,

tak dnes nemám veľmi dobrú náladu...bola som sa prejsť so psíkom, trikrát...inak som nikde nebola...doma pomáhala pri prerábaní...chcela som si pospať, ale nevyšlo to...tak som trochu ležala, surfovala po nete a tak....taký normálny deň...

Letra
Letra
Letra
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 56
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Bydlisko Bydlisko : Košice

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 4 január 2013 - 20:54

Ahoj Meditation

V podstate sa mi už polepšilo, hoci som si nie istý. Dnes som bol na injekcii a s doktorom sme sa zhodli, že je to výsledok môjho zvýšeného sebapozorovania, ktorému sa venujem kvôli príliš veľkému množstvu voľného času. Ani škola, ani práca, nič. Som typ pacienta, ktorý potrebuje mať zamestnanú myseľ, lebo inak skĺzam do zložitých úvah o svete a najmä o sebe samom. Zamestnávam si ju aspoň čítaním, čítam teraz viacero kníh, aj tlačené, aj v počítači. Tak tie mi pomáhajú usmerňovať myslenie a rozmýšľanie žiadanými a vopred korigovateľnými smermi.

Psychicky mi je teraz lepšie. Povedal som doktorovi o tých "večerných pesimách", nič nehovoril, iba si všetko starostlivo zapisoval do počítača. Mojím základným problémom je, že si musím nájsť svoje miesto pod slnkom. Neviem totiž, kam sa uberať, keďže všetko, po čom som v profesnej oblasti vždy túžil, bolo založené vlastne na blude o vlastnej výnimočnosti. Teraz, keď som náhle "obyčajný človek", tak sa neviem zaradiť do masy. Určite sa nepovyšujem, to už mám také chvíle za sebou. Ale nájsť si bežnú profesiu, keď vlastne nič neviem, a ani tak skoro vedieť asi ani nebudem, je pre mňa skutočne problém. Aj preto veľa dumám nad životom a všetko preberám. Lebo sa konfrontujem s ťažkosťami, na ktoré ma za 25 rokov života nikto nepripravoval. Ak mám z toho niekoho viniť, viním seba. Ale tým nič nedosiahnem, keď si budem sypať popol na hlavu. Rodičia hovoria, že keď má človek 26 rokov, že ešte nie je vôbec neskoro. Stále som mladý a všeličo sa dá robiť. Tak aj preto toľko rozmýšľam, až to skĺza k prílišnému sebapozorovaniu a pseudofilozofovaniu.

Nálada je teraz upravená, stabilná. Emócie povrchné, skôr mierne deprimované. Sú posledné dve vety vo vzájomnom rozpore? Ak hej, tak možno najlepší výraz je, že sa cítim beználadovo. Určite takýto výraz poznáte a aj stav, ktorý sa ním pomenúva. Spánok mám však kvalitný, dnes som ale vstával o 4:40 na včeličku, takže som poobede ešte driemkal v obývačke. Chuť do jedla výrazne zvýšená, vôbec to nemám pod kontrolou, môžem potvrdiť, že priberám. Fyzicky je dnes veľmi dobre, až na to, že sem-tam cítim prudký pokles akoby cukru v krvi. Vtedy mi príde veľmi nevoľno a odbieha krv z hlavy, takže sa bojím, že ak si niečo nedám na jedenie, tak odpadnem. Obávam sa, či to nie sú prvotné príznaky hypoglykémie. To by bol potom prvý skutočný civilizačný dôsledok mojej súčasnej nadváhy, naštartovanej liekmi, a teda prvý, život ohrozujúci fyzický zdravotný problém, ktorý by som nepriamo mal nadviazaný ako dôsledok mojej psychickej poruchy, resp. jej liečby. Ten pokles "akoby cukru" pociťujem aj raz za 2 dni, vždy keď nejem aspoň raz za 150 minút.

Tak zostávam dúfať, že sa niečo pohne. Lebo knihy mi hovoria, ako mám chytiť život za pačesy, no trvá mi až príliš dlho pochopiť, ako by som vlastné sny mal v reáli uskutočniť. Veď sa neviem ani pohnúť z miesta.

Ďakujem Vám za vypočutie, isto sa Vám moje dlhé monológy nečítajú dobre. Neviem však písať stručne, skôr si vylievam dušu naplno. Vďaka všetkým, ktorí to chápu. Prajem Vám zo svojho prachu večerného pesima mnoho zdarných ďalších dní. Držte sa. Mám Vás rád.

Matej
Workman

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 21 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 5 január 2013 - 9:06

Pre nášho moderátora Tuta:

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 21 Birthd10

Všetko najlepšie k tomuto krásnemu jubileu, Tuto! Nech sa Ti postupne naplní všetko, po čom túžiš a hlavne nech pracuje a funguje to zdravíčko, ktoré tak veľmi potrebujeme. Drž sa! it is perfect giving a hug

Great party

Ako sa dnes máš? 4 - Stránka 21 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 5 január 2013 - 22:03

Ahoj Matej,
vrelo Ti ďakujem za krásne želanie, ktoré mi urobilo radosť. Týmto chcem aj zaďakovať všetkým, ktorý si na mňa spomenuli. Dúfam Matej, že sa Ti navečer polepší, ale treba si uvedomiť, že život nie je len o tom dobrom, ale zároveň treba mať na pamäti, že to pozitívne je ako diamant, ktorý je tým drahý, že je vzácny a výnimočný.

...................................................

Ahojte,
dnes u mňa o 9:30 vstávanie, ľahké raňajky, gratulácia od našich, gratulanská návšteva, 3 telefonáty, 1 SMS. Jednoducho pekný deň, len som sa málo hýbal, ani na prechádzke som dnes nebol.

So želaním toho najlepšieho Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 6 január 2013 - 16:44

Ahojte,
dnešok je celkom fajn, len som akýsi pasívny. Bol som síce po zasneženom meste, ale málo som sa prešiel. Viacmenej čas som trávil skôr polihovaním s knihami, a to aj preto, že som bol v noci stále hore. Na druhej strane si nepripadám úplne svieži, takže teraz by nemal byť problém s Gerodormom zaspať, dúfam. Majte sa krásne. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Po 7 január 2013 - 5:11

Ahojte všetci,nepamatám si,či som vám želala všetko najlepšie v novom roku.Vy sa máte,že ste mladší a bývate u rodičov,ktorí všetko za Vás urobia,myslím Tuto a Matej,bez urážky a taktiež máte pravdepodobne,teda Matej určite a asi aj Tuto,chápavých rodičov.Vy sa potom můžete venovať knihám,spánku a netu.Ja si musím všetko urobiť sama.Práve idem vysypať smeti,dokiaľ som neužila ranné lieky,aby som tam omylom nehodila klúče do koša.O tej nepozornosti som písala s Matejom.Znížila som Rivotril,je to lepšie, no zase horšie spím a som rýpavejšia.To mám odkukané aj od mamy.Obmedzujem fajčenie až mi z toho šibe.Stále kontrolujem popolník či nehorí a fajčenie mi spůsobuje hnačku.Po vysypaní smetí ma čaká umývanie riadu,príprava raňajok.Potom príde kamoška,čaká že ju pohostím.Potom pripravím nejaký obed a musím upratovať lebo otec príde zajtra pre mňa aby som išla k nim,lebo má narodeniny 7O.rokov.On je kľudnejšej povahy ako mama,no zakazuje mi fajčiť.U nich fajčím na balkone a on okomentuje každú druhú cigaretu,ako som asi písala,je bývalý tuhý fajčiar.Už tri roky nefajčí.No zase sa prejedá.Už vidím že aj ja sa budem u nich prejedať,nemiesto cigariet.Na Vianoce som celá spuchla z udeného masa,klobásy a majonézového šalátu.Taktiež u nich mávam hnačky.Tiež by som rada išla na plaváreň,alebo sa lyžovať či bežkovať,no u mňa je to kvoli zdravotnému stavu už minulosť.Mám lacné hovory na mobile do všetkých sietí, tak otravujem kámošky,rodinu aj našich.Taktiež píšem veľa SMS a MMS.Aj mne vyvolávajú ale len rodina a spolupacientky z nemocnice.Som dosť roztekaná,hoci som doma.Musím končiť lebo sa mi robí čierny zapekací Pigy čaj a potom idem s tými smeťami.Majte sa fajn. Smile
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 7 január 2013 - 17:57

Ahoj Laura,
tie denné povinnosti sú, z druhej strany dobrá vec. Udržujú Ťa v akomsi rytme a myslíš tak na iné ako len stále na nejakú tú chorobu.

Máš pravdu, že bývam s rodičmi, ktorý sú navyše už starší, čo však neznamená, že si neviem zohriať polievku, udusiť kurča, podobne ryžu. Priznám sa, že aj tak mám rád aj cestoviny, aj ja vynesiem kôš, umyjem riad... Akurát s pračkou si nerozumiem.

Mám dva dôvody na bývanie s rodičmi. Prvým je, že nechcem byť sám. Druhým je, že jednoducho financie sú otáznik. Táto kombinácia je dôvod na moje konanie v bývaní. Inak mám aj potrebné súkromie. Uvedomujem si, že mi chýba ženská spoločnosť (láska), ale opačne, rodina je finančne náročná záležitosť, takže budem musieť byť pragmatik a žiť si tak ako pripadá mojej situácii

Samozrejme Laura želám Ti pevné zdravie a celkovo pohodu Smile

...............................................................................................

Ahojte,
dnešok bol dobrý deň. Vstal som 8:00 vyspatý. Bol som v lekárni, obchode, na kopaniciach. Teda spravil som si aj tú prechádzku. V izbe mám bordel ešte aj trochu od Vianoc, mal by som si utrieť prach a povysávať. Ustielať si ustielam len naoko, poprehadzujem, vyvetrám, zarolujem a prikryjem dekou. Najhoršie je to s oblečením. To len dávam na stoličku, a inteligentne to vyťahujem. Domáce oblečenie mám tepláky a tričko, prípadne mikina. Na von mám čierne kapsáče, iné tričko a koženná bunda , alebo mikina.

Dnešok bol dobrý deň aj v tom, lebo som pokecal aj s Tetou, odviezol sa trochu dvoma dopravnými prostriedkami, potešil som sa s mojími štvornohými miláčikmi. Z otcom som mal fajn rozhovor. ...a necvičím... (už je to hamba)

S pozdravom a prianím toho naj (-lepšieho) váš Tuto Smile
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Laura Po 7 január 2013 - 18:56

Ďakujem Tuto za odpoveď.Dobre,že si sa neurazil,že nič nerobíš.Ja keď som u našich tak je to detto,lebo si hlavne mama myslí,že nič neviem.Dala som si Orfiril tak som kľudnejšia ako ráno.No ide na mňa hlad.Keď sa teraz najem potom pojdem spať a to ešte nechcem.Zajtra idem k našim ako som už písala,budem tam len jednu noc a kardiologičke chcem ísť sama.Snáď to dopadne lepšie.Ja s opačným pohlavím problémy nemám,len vážne ma chcú iba psychiatrickí pacienti.S bývalými frajermi facebookujem.Počula som aj hnusofúzač,či ako sa volá písal,že muži majú často problémy s potenciou z liekov.Samozrejme aj komplexy.No napríklad Seroquel zas sposobuje bolestivú erekciu.Nechcem sa rozpisovať, mám ešte povinnosti.Čau Tuto ahojte všetci. Very Happy Shocked
Laura
Laura

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0