Ako sa dnes máš? 4
Strana 19 z 84 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 51 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 4
Tuto napísal:... priznám sa, že už po čase tu nerád píšem o svojich problémoch...
Prečo, Tuto? Dúfam, že to nesúvisí nejak so mnou... či hej? Som príliš otravný a moc táram? Prepáč, ak sa mýlim, lebo som v poslednej dobe trochu vzťahovačný - napr. mám stále pocit, že brat, keď je u nás, že ma ohovára. A mám ten pocit veľmi silný, hoci mama mi do nemoty vysvetľuje, že to nie je pravda. Mrzelo by ma, ak si sa prestal zverovať na fóre kvôli mne...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
nemusíš byť vzťahovačný. Veď ma už na fóre poznáš, radšej sa venujem tomu, čo je príjemnejšie, lebo problémov je aj tak dosť. Keď však by som sa potreboval z toho vypísať, tiež sa tomu nebránim. Toto nemá nič spoločné s Tebou, alebo podobne. Jednoducho to negatívne sa snažím dávať čo najďalej od seba. Každý z nás tu má to svoje... , a tak je niekedy pre mňa aj otázne zarypnúť si do svojho zdravotného stavu, a to teda vtedy, keď mi rozoberanie neprospieva. Na druhej strane sa rád podelím s tým dobrým aj zlým, ale nebudem sa na niečo hrať, lebo viem, že rozhodne sú tu aj tí, čo im osud "nadelil lepšie", tak si to niekedy aj uvedomujem, že vždy môže byť aj horšie. Hovorí sa totiž, že vždy môže byť aj lepšie, ale to sa dá vidieť z dvoch strán.
V súvislosti s tým, čo ma trápi je aj to, že určitá patológia je u mňa prítomná. Nemyslím nespavosť, alebo depresiu. Ale opačne, dá sa "popasovať" s mnohými záležitosťami svojpomocne, samozrejme lieky užívam ako treba. Keď si čítal moje príspevky na fóre je Ti jasné, že to nemám tak jednoduché, ako by sa povrchne zdalo, ale bojujem a nevzdávam sa. Nad posteľou mám nalepený výrok "Nikdy sa nevzdávaj!", "Profit your time!"(Zúroč svoj čas) a "Uč sa múdrym byť!". Možno to znie zvláštne, ale ja sa tým v rámci svojich možností aj riadim. Ešte by som tam doplnil niečo o kamarátoch a rodine...
A tak nejak si žijem. Mojím tradičným heslo je: "Keď máš prítomnosť pevne v rukách, minulosť aj budúcnosť ti môžu vieš čo..."
Celkovo ma trošku trápi fyzická pasivita, čo je aj vidieť napr. na postave, pri fyzickej námahe. Potom aj ten občasný tras, únava... Ale to sú čiste len detaily.
Drž sa Matej! Tuto
...........................................................
Ahoj Lenka a Letra, aj vy sa držte čo najlepšie. Tuto
............................................................
Ahojte fórumáci, chcem len toľko, že vás považujem za určitú širšiu rodinu. PA. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Prepáč, že som bol vzťahovačný a vďaka, že si to pohotovo a veľmi priateľsky vysvetlil. Vážim si to. Aj Ty sa drž, všetko dobré prajem do Tvojej, Tebou pevne uchopenej prítomnosti a taktiež aj do ďalších chvíl života.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tak dnes som mal pekný deň. Dokonca som sa "dokopal" aj k "cvičeniu", a to konkrétne lavička a ľah-sedy. Dal som si aj rýchlu chôdzu asi dva kilometre po mestských chodníkoch, čo je síce slabé, ale som spokojný. Som sa potešil, že ešte sa viem do "cvičenia" možno aj dostať, síce na chabý čas. Neviem ako to bude zajtra, ale dnes to dopadlo dobre. Už som ani nevedel ako to "cvičenie" vôbec vyzerá. Tak snáď... Je to dnešná moja drobná radosť, čo ma potešilo.
Myslím, že veľa vecí záleží od toho, čo neovplyvníme, ale niečo, aspoň trošku, zmeniť môžeme... tak.
Dúfam, že aj vy sa máte pekne a je vám príjemne. To vám aj želám. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
aj dnes bolo fajn. Prešiel som sa cca 4km po zimnej krajine. Možno si aj trošku zacvičím, aby sa nepovedalo, ale nepovažujem to za nevyhnutné, len taký relax. Mrzí ma, že ma už cvičenie tak neinteresuje ako tak dávno. Dnes som bol aj na kofole, a tak mi bolo dobre. Prirodzene som aj čítal, pomáhal s riadmi, pozrel TV. Bol som si aj pre recept u obvodného na Gerodorm, ale nebol tam, tak mi našťastie vytlačili recept o ordináciu vedľa.
S pozdravom a želaním toho naj pre všetkých fórumákov Tuto.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Včera večer som sa mal zle - v duchu pre mňa typického "večerného pesima", ak také niečo v teórii existuje. Proste ako sa blíži večer a zaspávanie, tak si čoraz viac uvedomujem, ako som nič cez deň nespravil (resp. spravil, ale vždy mám pocit, že nie dosť). Takisto si uvedomím svoje mnohé chyby a nedostatky, najmä svoje formy neschopnosti, a hneď klesám na duchu. A potom si predstavím, že idem zaspávať a za mnou je ďalší o ničom deň, predo mnou je zdĺhavé nudné zaspávanie, tak už začnem byť aj znechutený. A v takejto atmosfére mi postupne začne byť čoraz viac psychicky nepohodne, až napokon to vyústi do mizérie, ľútostivosti a celkového pocitu zhnusenia.
Avšak cez deň som sa mal priemerne. Pokračoval som v režime sugescií a kontroly svojich hladov, takže hmotnosť aj dnes klesla. Inšpiroval som sa práve dnes aj Tutom, vďaka Ti, Tuto, za ideu! Totiž bol som aj ja na prechádzke, dal som si 4,6 km okolo trnavského centra. Spálil som asi 1300 kJ. Viac napíšem do témy o chudnutí.
Psychicky sa mám celkovo pomerne dobre, len si často vyčítam, že som bez práce, a takisto mávam tie "večerné pesimá". Inak ráno a počas dňa sa mi v podstate darí, hoci nie všetky činnosti, ktorým sa venujem, sú zrovna zmysluplné.
Tuto, vrúcne gratulujem k Tvojim pokrokom ohľadom pohybu a cvičenia. Je to skvelé! Držím Ti pevne prsty.
Želám Vám všetkým pokojné dni.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
tak som sa troška neozvala, lebo sme mali perné dni....návštevy, nákupy a hlavne včera sme boli na výlete v Tatralandii...:-) deti si to veľmi užili, aj keď mňa to veľmi vyčerpalo...ale držala som sa kôli mojim drobcom...inak sa ani nemám čím pochváliť, našťastie je teraz choroba v ústraní, zrejme tie lieky zabrali....ale som trochu viac unavená, ale to zas chápem pri tých vyšších dávkach...
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Len chodím spať okolo pol deviatej a o tretej som už hore, musím vtedy ísť na WC a hneď si dám kávu a cigaretu,lebo stav keď sa zobudím mi je nepríjemný:tá rozospalosť až tackavosť,tak po káve a cigarete sa tak preberiem,že už si zdriemnem až po ranných liekoch po ôsmej,alebo poobede.Otec so mnou hovorí často o tom,aby som nefajčila,no ja som bola tieto dva dni medzi sviatkami u seba doma a schudla som dve kilá,ako som viac fajčila, čo som u našich nabrala.U seba viac fajčím ale s pivom som už prestala nadobro.Dnes idem zase k sebe a na Silvestra budem opať u našich.Včera,keď som u našich na balkóne fajčila pichalo ma pri srdci.Možno preto,že som pred tým chrúmala ten cukrík Niquitin Mini-proti fajčeniu,tak sa mi prudko zvýšila hladina nikotínu.Takže nezaberajú ani tie cukríky,lebo po nich dostanem chuť na normálnu cigaretu.Už neviem čo by som napísala,je len päť hodín,som ešte trochu neprebratá.Prajem Vám príjemné pred Silvestrovské obdobie.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Laura, aj Ty mi robíš veľkú radosť, že sa Vám darí doma spolu dobre vychádzať. Máš sa psychicky lepšie, čo je fantastické. Normálne to vyzerá tak, že rok 2013 budeš mať oveľa krajším a plnohodnotnejším, než tento pliagovitý rok 2012. Aj moja mamina si udržuje nízku hmotnosť fajčením. Brat, keď na pár dní prestal fajčiť, tak hneď začal priberať. Je to fujtajbl tie cigarety. Vždy keď sa s cigaretami stretnem, ako sa ich fajčiari nemôžu zbaviť a chceli by, tak ma v srdci hreje pocit, že som s tým nikdy nezačal. Ani veru nezačnem. Ten cukrík si niektorí moji známi pochvaľujú. Ale môj najstarší brat a moja mama - im skutočnú riadnu cigaretu nevie nahradiť nič. Je to závislosť, ktorú síce ja nemám, ale zas mám iné závislosti... Prajem Ti, Laura, krásny čas a super vykročenie do nového, lepšieho roka 2013.
-------------------
Ahoj všetci
Včera som "večerne pesimum" nemal, ale išiel som buvať plný optimizmu a dobrej nálady. Dnes ráno mi to zostalo a robím si kopec plánov aj na dnešný deň, aj na najbližšie týždne a mesiace, ako i na ďalšie roky. Zbožňujem tú náladu, keď si podrobne rozplanúvam budúcnosť a vidím ju v lepšom svetle... Čítam si o neurolingvistickom programovaní mysle od Anthonyho Robbinsa - fakt báječná kniha.
Psychicky sa mám dnes dobre, fyzicky ako-tak. Dnes plánujem ísť znovu na prechádzku okolo centra. Uvidím, ako sa bude moje psychično ďalej vyvíjať, ale dnes mám veľa dôvodov na optimizmus, tak sa udržiavam v akejsi forme pozdvihnutosti a radosti.
Chudnutie momentálne zastavilo, lebo mám zápchu a už tri dni som nebol na wecku, alebo štyri dni? Neviem. Veľa pijem a trochu mi dráždi hrdlo suchý prašný vzduch v našom byte teraz, keď sem preniká to ostré zubaté slnko.
A to je všetko. Prajem krásny čas a hlavne veľa stabilného zdravia a pokoja.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej, aj ja zboznujem robenie si planov:) Ale ked ma prist k cinom je to horsie. Aj ked sa do niecoho pustim, vydrzi mi to kratko.
Inak v poslednej dobe mam stale castejsie divne vtierave myslienky a je mi z toho zle. Uz som si dnes isla vybrat lieky, ze ich zacnem uzivat. Ale mali v lekarni zatvorene a potom som zistila, ze aj recept som si zabudla doma na stole.
Takze pojdem asi v pondelok do mesta. Ale ten recept bol vystaveny 30.11, tak neviem ci bude este platny.
pa.......
Lenka42- Nový člen
- Počet príspevkov : 12
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 16.12.2012
Vek : 40
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mám sa celkom fajn..lieky zabrali, tak aj spánok je lepší, vlastne až výborne sa viem vyspať...ale akosi dnes mám zvláštnu náladu, púšťame sa do prerábky bytu a to je kopa roboty...tak sa aj teším aj nie....už chcem výsledok...ale tak na to si počkám pár týždňov...chytá ma nostalgia za starým rokom ale dúfam, že ten nadchádzajúci bude lepší....verím tomu...
Letra
Letra- Domáci člen
- Počet príspevkov : 56
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 01.12.2012
Vek : 41
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Letra, gratulujem k polepšeniu stavu! Držím Ti palce.
---------------
Dnes som celý ospalý. Aj teraz od obeda doteraz som buval v obývačke. Teraz toho ľutujem, lebo už je vonku tma a už prichádza večer, a ja mám psychologicky iba doobeďajšok. Bojím sa, aby som nemal zase "večerné pesimum". Hoci som ho včera v nálade nepociťoval, pociťoval som ho v neschopnosti zaspať. Trvalo mi to asi 3 hodiny polihovania a strašnej nudy v tichu a tme. Doobeda som bol s mamou na nákupe, tak aspoň niečo som spravil...
Psychicky sa mám pomerne stabilne, aj keď mi v nálade prevláda určitá únava a plochosť. Ale to je v tomto prípade asi normálne. Fyzicky je to horšie, ale už som si dal niektoré lieky a urobil určité opatrenia, aby sa fyzický stav zlepšil.
Ďakujem za vypočutie. Želám krásny predvečer Silvestra a nádherný záver roka.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 19 z 84 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 51 ... 84