Ako sa dnes máš? 13
Strana 81 z 85 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Re: Ako sa dnes máš? 13
Ahoj
Ako viete od pondelka Som bol v Bratislavskej (ne)mocnici v ústave srdcovo cievnych chorôb. Po pár vyšetrení a konzultácií so mňou sme sa rozhodli urobiť zákrok. Našli sa dve (z)úžené cievy na srdci, jedna na spodnej stene srdca a druhá na bočnej. Kde tá spodná sa (ne)javila ako škodná, tak pán doktor sa rozhodol urobiť zákrok Katetrizácia srdca a koronárna angiografia, na tú bočnú.
Zákrok bol bezbolestný, kde v úvode Som musel pocitovať vpich ihly do cievy a aj spolu s kontrasnou látkou. Potom zákrok prebiehal v kľudných vodách. Po vyšetrení a rozhovore sme sa dohodli, napriek operácie, pre tento zákrok s jednodňovou pauzou.
O dva dni tak mi pán doktor urobil tento katetrizačný zákrok ("kororárnu angiografiu"). Ten už prebiehal bez kontrastnej látky za pomoci rontgenu. Aj Som dačo cítil, že mi do cievy vpychá nejaký ten drát, ale ako hovorím bolo to bezboslestné.
Cieľom bolo sa dostať týmto drotom do (z)úženej cievy, nafuknúť ju a vložiť tam implantát, niečo ako most, cez ktorý by sa krvný obeh koloval bez problémou. Zákrok sa podaril, Na zápestí a na slabinách mám tak po dvoch zákrokoch vpichy a modriny, ktoré sa teraz liečia.
Na zasmiate je ten fakt, že Som počas pobytu v (ne)mocninci na jednotlivé vyšetrienia musel (od)haliť svoj onen nástroj, aby ma mohli vyšetriť. V každej ambulancii, boli mladé ženy, sestričky a doktorky, ktoré sa museli dívať na moju maličkosť. Bolo to celkom úsmevné. Dokonca na eCHu srdca si ma doktorka podala so sestričkou, že sa im javým ako mladý slobodný hřebec, ktorý si užíva (bez)starostnej slobody. Na to Som reagoval, s úsmevom, že (ne)potrebujem do svojho života, ďalšiu spriaznenú dušu.
Celý pobyt bol v príjemnom prostredí s max. možnými technológiami. Izba s dvoma lôžkami a vlastnou kúpeľnou. Strava sa podávala na izbu. Okrem obedov bola strava prijateľná. Hodnotím 4-. Denne mi robili so štyri vyšetrenia. Hneď od prvého dňa Som mal zavedenú kanilu a tak po celé dni prijímal infúziu.
Po celý pobyt Som (ne)fajčil cigarety, chýbal balkón, či prechádzka mimo oddelenia a Duško tak chodil po tajomky na záchod s (e)cigaretou.
Prišili mi do prepúšťacej správy pár nových diagnóz, o ktorých sa zmienim v inom príspevku. Prikladám video na katatrizačný zákrok z youtube:
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/04/aky-som-mal-tyzden-4-katetrizacia-srdca.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Ahojte fórumáci! Ja som dnes tak do pohody. Bol som na depote u MUDr., tak štandardne. Teda okrem ambulancie a nákupu som bol len doma. Snažím sa čo najlepšie dodržovať pokyny, ktoré máme v rámci okresu, v kombinácii s rozumom. Všetko nutné mám "porobené" a sčasti aj to menej potrebné. Akosi mi je dnes ľahšie na "duši," až som prekvapený. Snáď to bude aj tým, že mám depot za sebou. Želám vám pohodu a zdravie do ďalších dní a poprípade doporúčam Zello. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dušan likes this post
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Mám sa veľmi dobre. Som rád, že po dlhom čase môžem sledovať naživo partie najlepších veľmajstrov sveta. Je to vždy veľká zábava. Ku tomu natáčajú kamaráti zaujímavé šachové videá o danom turnaji. Inak nevenujem sa ničomu zmyslupnemu, ale nevadí. Na šachy vydržím sa pozerať aj tých 6-7 hodín. Ostávajú už len 3 kolá a bude na dlhší čas od veľmajstrovského šachu pokoj. Tiež doobedu pozerám ešte NHL.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto and Dušan like this post
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dušan and kimi2028 like this post
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Tento piatok fungujem veľmi podobne ako som písal aj v poslednom príspevku. Dá sa len doplniť toľko, že potrebné zvládam s výnimkou hýbania sa v prospech tela či kondície. Stále sa v tomto neviem dať primerane do kopy a aspoň mierne zabrať a prekonať sa. Mám ešte dojem, že by som sa mal viac zamyslieť nad záležitosťami okolo môjho najbližšieho okolia. Občas sa mi zdá akoby sme si nerozumeli tak ako je v našich možnostiach. Na druhej strane to aj chápem, lebo v tejto dobe je to jednoducho tak. Ostatné snáď po starom... Teším sa na vaše príspevky a rád si ich prečítam. Tuto
Zdravotný stav
Ďalej pozerám NHL a seriály. Zvyšok mám podľa chuti. Dnes som trénoval šachy, lúštil krížovky. Ako mínus hodnotím, že nedonútil som sa ku cvičeniu, ale tak snáď spomínané prechádzky stačia. Tiež včera sa narodil sestre chlapec, čiže už som strýko...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ahojte! Dnes mám zase najmä domáci deň, hoci nemusím. Tradične spomeniem tendenciu k pasivite, teda najmä pohybové aktivity sú slabé, priam minimálne. Je mi to dosť divné, lebo nemám ani žiadne zmeny v medikácii. Rozhodne som však aj spavejší oproti nedávnu. Zadané povinnosti si však plním (nákup, domáce práce, "akp.", drobnosti). Naplánované telesné aktivity sú, či skôr nie sú. Trošku sa mi do toho pletie aj nostalgia v chápaní v mladšieho veku a športu. Čo už. Pekné dni prajem! Tuto
Zdravotný stav
Strana 81 z 85 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85