Ako sa dnes máš? 13
Strana 41 z 85 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 63 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
No tak na záver vám prajem všetko dobré, majte čo najkrajšie dni aj keď budú upršané ale u vás môže tak či tak svietiť slnko
Ešte som chcela tiež pochváliť a sňať klobúk dole pred Jožkom a jeho manželkou ....pozrela som zatial dve videa a chystám sa pokračovať v pozeraní. Fakt ste inšpirujúci ľudia, páči sa mi vaše vystupovanie je to také prirodzené nesilené, a zároveň zo života.
Pekný večer prajem fórumáci.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, regina, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Šport by som ešte trochu upresnil. Nie som proti športu ako takému. Je to zdravé, treba športovať. Ale aby niekto na tom zarábal, tak to mi príde úplne nonsens, lebo pre spoločnosť to nie je užitočné. Opakujem, je to len môj názor, s ktorým sa väčšina nestotožňuje.
A akokoľvek sa snažím, nenájdem na tom nič s umením súvisiace.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Tuto likes this post
Ani neviem dobre povedať, ako sa mám. Na jednej strane mi je subjektívne dosť ťažko, no na druhej strane z objektívnejšieho pohľadu by som ani nemal mať dôvod nejako sa extra trápiť. Ak mi je ťažko, tak asi za mňa hovorí určitá únava. Týždeň som mal relatívne náročný. V práci sa navaľuje veľmi veľa úloh a povinností, takže sa cítim trochu pod tlakom a nestíham, hoci robím bezmála 10 hodín denne... chodím už na 7:20 a odchádzam zhruba okolo 17:30. A aj tak odchádzam s tým, že "nemám hotovo". Dosiahol som zatiaľ jednodňový sklz, pri niektorých dodávateľoch dvojdňový. Pod slovom "sklz" myslím, že hoci ich tovar prišiel trebárs v utorok, tak ich riešim až napríklad vo štvrtok. Zdá sa, že sa rozbieha sezóna a opäť sa mi potvrdzuje, že obdobie zhruba toho októbra je pre mňa strašne náročné, pretože úloh je už toľko, že je to porovnateľné s novembrom, no v tomto mesiaci ešte nemám na pomoc brigádničky. Až od novembra budú pomáhať, takže vtedy paradoxne uprostred sezóny mi bude o čosi ľahšie.
V týchto dňoch som nemal takmer žiadny čas na nejaké voľnočasové chvíle na internete. Prakticky som počítač zapínal až niekedy po 21:30, aby som si aspoň zapísal bločky do výdajov a kilojouly do tabuliek. Učenie sa IT nebolo teraz žiadne, nestíhal som to nijak, už aj tak som naspal počas nocí najviac 5-6 hodín. Podarilo sa mi nejak vtrepať 20 minút angliny na ráno pred prácou... niekedy medzi 6:30 a 6:50. Neskôr by som bol rád, keby som tam vtrepal aj 20 minút učenia sa IT, lebo po práci to dlhodobo vyzerá zúfalo... mám tam veci veľmi natrieskané... Stále si ten časový manažment nejak upravujem a hľadám cestičky, ako stíhať aspoň to podstatné.
Včera som bol v škole, ale opäť iba doobeda. Totiž mali sme Základy počítačov a to mám uznané z minulého roka, a potom som mal mať anglinu, no učiteľka sa náhle ešte v piatok ocitla v izolácii kvôli situácii s Covid, tak sa výučba tohto predmetu presúva do online prostredia. Vrátnička mi tentokrát pri vstupe namerala teplotu na prvý raz, 36,2 °C. Hoci fúkal vietor, nebolo na pocit chladno, takže mi mozgovňa príliš neochladla.
Poobede som včera pral a veľa odpočíval. Spravil som si trošku relaxačný deň, mal som asi 2 šlofíky. Surfoval som na nete a o všeličom rozmýšľal. Večer som sa trochu chopil Schizo.Sk a čo-to som tam editoval. Hoci som robil úpravy aj 3 hodinky, výsledok je taký, že vlastne nič dokopy užívateľ nepostrehne. Možno občas som doplnil nejaké vety, text, upravil kde-tu formátovanie a popridával kopec ilustračných obrázkov kade-tade.
Ďakujem Vám za prečítanie, priatelia. Moc Vám držím palce a prajem Vám príjemnú a peknú nedeľu.
S priateľským pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, regina, kimi2028 and Iacobus like this post
ozývam sa týždeň po svadbe sestrinej dcéry. Bola som tu odvtedy viackrát, avšak len ako čítajúca. Svadba bola fajn, hlavne mladí sa výborne bavili. Náš vnúčik vydržal takmer do deviatej. Dcéra sa ho snažila tam v kočíku uspať, no ako sme viacerí predpokladali, nepodarilo sa jej to. Nakoniec to vzdala a odišla s ním k nám spať. Vtedy som trochu mala obavy ako sama s ním zvládne cestu a všetko ostatné, keďže je ona už v 6. mesiaci tehotenstva a malý je dosť ťažký. Dokonca aj auto majú teraz nové a ešte s ním málo jazdila. Ale pekne domov došli a aj malý sa doma pekne uložil. Trochu ma mrzelo, že odmietla moju pomoc. Akosi som ju svojou starostlivosťou znervózňovala. Po nevestinom tanci a čepčení sa už aj manžel bral domov. Tak som už len sestre pomohla zabaliť nejaké torty do výslužiek a šli sme okolo druhej hodiny nad ránom domov. Syn so zaťom prišli až keď svadba skončila, ráno po piatej hodine.
Vyzerá to tak, že nik sa tam koronou nenakazil, aj keď vnúčik tento týždeň soplil a mal aj teplotu a po ňom to schytal aj zať, no vyzerá to len na nejakú chrípku. Nečudujem sa, pretože keď dcéra na svadbe uspávala malého, bol slabo oblečený a iba ho zakryla dekou. No a zať zas mal z tanca úplne prepotenú košeľu a bol potom vonku nejakú štvrť hodinku aj keď v saku.
V nedeľu doobeda k nám prišla na kávu rodina z Oravy (boli aj na svadbe). Po ich odchode som uvarila polievku, ale to nás už sestra volala k nim na obed, lebo im zo svadby zostalo veľa jedla, čo bolo na švédskych stoloch. Doma zostal len zať s vnukom, ktorý cez obed spal. U sestry sa doobeda prakticky otočila polovica svadobčanov. Čudovala som sa, že moja mama, babka nevesty, nebola z toho znechutená alebo unavená, keďže umývala po nich riad. Naopak, mala dobrú náladu. Bola rada, že všetko dobre dopadlo. Stihlo sa to len tak-tak pred prísnejšími opatreniami.
Horšie je, že teraz ma čaká všetko, čo sme odkladali "po svadbe": maľovanie a úprava izby v podkroví, umývanie okien u mňa a u dcéry a návštevy lekárov, čo som za celý rok stále odkladala.
Zdravotne sa mám celkom dobre. Problémy mi akurát občas robí zaspávanie a hoci sa tomu bránim ako sa dá, občas si musím dať Hypnogen alebo Prothazin. Hoci mi psychiatrička tvrdí, že mi to neškodí, ja zhoršené pečeňové testy pripisujem hlavne psychiatrickým liekom (aj keď teraz beriem len nutné minimum).
Ďakujem za prečétanie i prípadné reakcie a prajem vám pekný zbytok večera.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej and Dušan like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Dušan likes this post
Na mňa pôsobí zle zima. Keď je vonku tma do neskorého rána a zasa skoro večer. Preto mám rada leto, slnko a veľa svetla.
A v zime je mi zima, čo narobím. Tiež nemusím tie "pekoty" 40stupňové, ale také normálne teplo do 30 stupňov je pohodička.
Ako to vnímate vy? Ktoré ročné obdobie máte najradšej a ktoré naopak nemusíte?
Krásny večer vám prajem z PN.
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Dušan likes this post
Ally napísal:Ako to vnímate vy? Ktoré ročné obdobie máte najradšej a ktoré naopak nemusíte?
Ahoj @Ally
Tak, ja nemám nejakú potrebu vnímať, ktoré ročné obdobie je lepšie. vyhovujemi aj to a aj to.
kimi2028 napísal:Súvisí to určite s tým, že chodím do postele najneskôr o 20:00. Neviem, že čo s tým, či chodiť spať neskôr a riskovať, že nezaspím alebo čo.
Ahoj @kimi2028
Taktiež Som mal túto dilemu "skorej spať, a skorej stávať". Po rozhovore so psychiatričkou, ktorá mi doporučila brať lieky na spanie iba v prípade núdze. Som ju poslúchol a už pár mesiacov mám upravený spánkový režim. To znamená že sa už nebudim zo 3 až päť krát za noc, ísť na toaletu, do ladničky, či na cigošku.
Spánok je tak kvalitnejší i vďaka tomu, že Som si spánkový režim naordinoval podľa ročných období. Spávam 9 hodín:
Jar/Jeseň - 22:30hod - 07:30hod
Leto - 23:30hod - 08:30hod
Zima - 21:30hod - 06:30hod
Tuto napísal: Ohľadom zamestnania je to otázne
Ahoj @Tuto
To so zamestnaním je ťažké. máme pracovné obmedzenia a prácu ako pomocníka, či absolventa odmietam. Jelikož sa na to necítim dobre. vždy v novek robote tipu robota, otroka, pomocníka, či absolventa Som vydržal pár dní a potom Som utekal preč. Posledná robota bola za pásom, ľudia do 28 rokov, maďarská linka, ženská linka, chorvátská linka. Podpísal Som v prví deň zmluvu a na obed Som utekal.
Kamará @Tuto držme sa! treba využiť hneď prvú finančnú príležitosť vyhovujúcu našim potrebám.
Ahoj @regina
Mám radosť, že ti príjemné starosti robí rodinka ako svatba tvoje netere a premilené starosti z vnúčikom a ďalšie. Držím ti palce v stabilite tvojho spánkového režimu. Želám a prajem veľa zdravíčka.
Ahojte
Mám sa asi tak, že niektoré dni sú psychicky ťažké iné uvoľnené. Je to sposobené tým, že žijem s jednym členom rodiny "strýkom" pod jednou strechou. Keď nepracuje, má víkend, tak v týchto dňoch prežívam psychiatriu. Všetky moje príspevky tipu eGa, Bytia, hlasov a slov, (ne)prejaveného, (ne)vedomia, emočného tela bolesti... boli zapríčinené jeho prítomnosťou v dome. Pozrieť názvy príspevkov si môžte prezrieť tu: https://dusanfajnor.blogspot.com/p/o-egu-byti.html
Vždy si hovorím, že nelipni Dušan na okolité eGa, myseľ. nevypisuj kadejaké príspevky tohoto typu. Síce si písaním vysvetlím na jednej strane vec, na druhej ma to až tak nezaújíma.
Totiž cele voľné dni je zavretý vo svojej izbe, von vychádza akurát tak vysypať popolník, či si uvariť jesť. Keď má peniaze, si aj dobre vypije. Nechcem kidať naňho všetok hnoj ale tá psychiatria, ktorá sa šíri po dome je "psychická záťaž". Keď je v robote, je mi fajn. Nažívam si psychické uvoľnenie, žiadne hlasy a slová ... Chápem ho, chodí domov unavený z roboty a preto celé dni len lehni s ovládačom od telky v ruke, v posteli.
Mám Vás rád, pravidelne čítam Vaše životy. Prajem a želám Vám veľa voľného času na seba.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/10/ako-sa-dnes-mam-12.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Iacobus likes this post
ja neznášam horúčavy, dokonca vtedy sa mi zhoršuje stav. Nemám rád ani, keď je skoro tma, je vtedy nebezpečné chodiť po meste. Takže kompromisom je pre mna jeseň, jar. Na jar mám zlé myšlienky, lebo vtedy som sa pokúsil o samovraždu. Vychádza mi z toho, že toto ročné obdobie mám najradšej.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej likes this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, dzuli08, Dušan and Iacobus like this post
Strana 41 z 85 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 63 ... 85