Ako sa dnes máš? 13
Strana 68 z 85 • 1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 76 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 678
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Katuska likes this post
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Ako sa dnes mas?
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj likes this post
Občas býva také obdobie, že "Prečo práve ja?" a "Nudím sa". Prvú otázku som riešil vedomým vybratím si aktivít, ktoré, ak sa dá, denne robím. Volám to že akp. (akožepovinnosti). Poctivo ich zapisujem do diára, prostredníctvom ktorého si organizujem všedný život. Píšem do neho aj denník a iné povinnosti, ktoré sa naskytujú. Pomáha to od oboch vyjadrení, teda nemyslenie na to "Prečo práve ja?" aj "Nudím sa". Viem, že to žiadny zázrak nie je, ale pomáha. Čo sa týka hľadania príčiny choroby, jednoducho som sa postupne s tým zmieril. V šestnástich som začínal ochorenie pociťovať, ale bol som veľmi nedisciplinovaný v liekoch (odmietal som ich). Dlho (roky) trvalo, že som si uvedomil a zvážil, že som skutočne iný a lieky potrebujem. Viem, že to ako tak zvládam, hoci do plnohodnotnosti pre spoločnosť mi chýba primeraná práca či skôr poslanie. Ambulantná liečba mi momentálne postačuje, lieky aj deponé injekcie beriem ako treba.
Pohodový týždeń praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028, Katuska and Juraj like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej and Dušan like this post
Posielam objatie aj Tebe, @Katuska:
Držme sa!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028 and Katuska like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Aha. Tak to si, myslím, viem predstaviť taktiež, pretože aj na kvetiapín mám ťažké srdce. Liek Hedonin nepoznám, nevedel som, že aj on je založený na kvetiapíne. No teraz, keď to viem, tak myslím, že rozumiem. Ja som ho užíval voľakedy v podobe Kventiaxu. A veru veľmi som bol z neho oťapený, spavý, unavený, demotivovaný. Tiež som mal potrebu veľa spať a aj tak som bol veľmi unavený. Nie som si istý, ale myslím, že Kventiax bol ten jeden liek v mojom procese liečby, ktorý som neskôr pri druhom nasadení vyslovene odmietol brať a vzdoroval som proti rozhodnutiu lekára. Nie som si istý, či to bol presne tento liek, ale myslím, že áno - ak si dobre spomínam, akurát som mal robiť bakalárku a už s ňou finišovať na obhajobu a v tom ma tento Kventiax úplne odrovnal. Skončilo to vtedy krachom ročníka.
Držím Ti, Juraj, moc palce v týchto bojoch. Sme s Tebou.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028 and Juraj like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Matej and Katuska like this post
Matej napísal:pretože aj na kvetiapín mám ťažké srdce. Liek Hedonin nepoznám, nevedel som, že aj on je založený na kvetiapíne. No teraz, keď to viem, tak myslím, že rozumiem. Ja som ho užíval voľakedy v podobe Kventiaxu. A veru veľmi som bol z neho oťapený, spavý, unavený, demotivovaný. Tiež som mal potrebu veľa spať a aj tak som bol veľmi unavený. Nie som si istý, ale myslím, že Kventiax bol ten jeden liek v mojom procese liečby, ktorý som neskôr pri druhom nasadení vyslovene odmietol brať a vzdoroval som proti rozhodnutiu lekára.
Ja užívam quetiapin, keď vho neni dostať, tak kventiax alebo Milan? , a to od poslednej hospitalizácie, čiže zhruba 11 rokov +-. Začiatky boli také, ako uvádzaš Matej. Bol Som ospalý, tupý, psychózny, psychotický, unavený..., nič sa mi nechcelo robiť. Zle Som spával, priam Som trpel (ne)spavosťou.
Ale po pár rokov sa mi stav zlepšil a teraz Som na tom tak, že bez neho nemôžem byť. Lebo sa prejavia nežiaduce účinky ako snenie, vibrovanie...
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
V prvom rade Vám chcem na úvod zaželať dobré ránko a krásny celý tento deň.
Mám sa približne dobre. Dosť sa mi to ale strieda - sú hodiny počas mojich dní, kedy sa mám dobre, a potom je aj dosť horších hodín. Včera som bol o čosi aktívnejší, ale nie o veľmi. Venoval som sa trochu domácim prácam, tiež som bol vyniesť smeti a skočil som do supermarketu na nákup. Tiež som riešil trochu pracovné veci - vyzerá to, že od pondelka by sme mali ísť na pracovisko chystať veci, najmä vratky nadzásob. Poobede som odcvičil svoje série; trošku som začal pridávať nejaké cviky a sa mi to predĺžilo viac ráz už na 40 minút. Neviem, či je to dobré, lebo v minulosti bol denno-denný dlhý "tréning" resp. cvičenie neudržateľné. To asi len teraz sa mi to dá, lebo lapím doma. Zo školy mi prišlo hodnotenie dokumentácie na Algoritmy... získal som asi 22 bodov z 20tich. Kde-tu som nejaké bodíky stratil, ale zase sa to prevážilo zopár bonusovými bodmi. Skúmal som, čo všetko sa mám teraz učiť, pričom večer som sa už trošku aj učiť začal. Za 9 dní musím zvládnuť zhruba 280 strán textu a asi 120 slajdov v powerpointe. Iste, sú študenti, ktorí majú ten nápor oveľa-oveľa väčší, nepochybujem o tom. Trošku sa však priznám, že som si odvykol takto priamo sa učiť a tlačiť veci do mozgovne. Takže aj pri takomto množstve je to pre mňa určitý boj. @EnaXnay ale nedávno povedal peknú vetu: "Ty si vymyslel fúrik, tak ho teraz tlač." Keď som si túto vetu od neho prečítal, úplne som si ju vztiahol na svoju situáciu... veľmi dobre sa totiž hodí na mňa. Mám tu kopec tlakov zo strany školy, no ale popravde, kto vymyslel tento fúrik školy? Ja. Je nevyhnutný? Nie. Tak nemám čo kecať a nech si ho teraz pekne tlačím, však?
Známku by som dal asi 2+.
Prajem Vám, kamaráti, všetko dobré, hojne zdravia.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dušan and kimi2028 like this post
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 68 z 85 • 1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 76 ... 85