Ako sa dnes máš? 13
Strana 62 z 85 • 1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 73 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Tento deň som prežil aj s nervozitou ráno. Všedné správanie sa zmenilo na určitú formu hnevu, asi vyššiu mieru energie, ktorá by sa mala odventilovať pohybom. Momentálne to už neriešim, hoci prechádzka by nebola na škodu. Niečo ako intuícia, alebo snáď inštinkt, mi navrávajú na dnes zostať doma a následne až zajtra fungovať na výnimkách, ktoré sú povolené (individuálny šport, prechádzka ohľadom prírody...). Čiastočne aj mi z toho vychádza, že výnimky sú premyslené dobre a dúfam, že aj na prospech ostatným.
Pre dnešok som sa venoval nadrábaniu akp., a keby nie tá hodina po zobudení, bol by to celkom pekný deň. Dosť ma mrzí stále tá spomínaná práca, teda skôr poslanie, čo by ma sprevádzalo. Realita je taká, že v prípade osamostatnenia, som s mojím polovičným dôchodkom v poriadnej kaši. Zima tomuto všetkému akosi nepraje,. a to ani nepíšem o pracovných návykoch. Na druhej strane si myslím, že by sa to stále dalo...
Kamaráti a kamarátky, prajem vám, aby vám bolo v rámci aj nad rámec čo možno najlepšie! Rád by som si od vás prečítal, že ako vyplňujete prípadné voľno a či sa snažíte o konanie, ktoré by vám prinieslo efekt do budúcnosti. S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028, Iacobus, tyx81 and Juraj like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Matej, Tuto and Iacobus like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Dušan and Iacobus like this post
po tieto dni sa mám celkom fajn, vlastne nič nové ani extra zaujímavé sa nedeje. Ale začalo snežiť zo včera na dnes. Tak sa to už trocha približuje k zime Dokončila som dnes druhú kresbu, možno ju sem zavesím (do Iacobusovej rubriky) , ale páči sa mi menej ako tá prvá...Okrem vysedávania, papkania a tak, pomáham v domácnosti, upratujem (sem tam) a boli sme aj na prechádzkach. Na jednej som bola s otcom tu v okolí, a v sobotu sama.... Ale aj tak by som sa mala ešte viac hýbať...Čo ma trocha "desí" je, že nejak leniviem. Už teraz viem, že to bude sakra ťažké nabehnúť zas na pracovný režim, a ešte ťažšie ak už budeme reálne učiť, nielen cez počítač. Ale zas aspoň budú moje dni zmysluplne naplnené a nebude to také "suché". Ale s ľudmi je to celkovo hrozné (aj so mnou), skoro nič im nevyhovuje. Keď som v práci som viac unavená, chýba mi voľno, keď mám voľno, neviem čo so sebou ale zas berte to z rezervou tú poslednú vetu.
Tak vám prajem veľa pohody do nasledujúcich dní, a buďte pozitívni (mysľou)
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028, Iacobus, tyx81 and Juraj like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej and tyx81 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Tuto and Dušan like this post
Cigarety sú mi dlhodobým spoločníkom a uvedomujem si, že nie práve najlacnejším. Som rád, že v domácnosti sú mi tolerované, hoci niekedy je to otázne. Na život, teda samostatné živobytie v súčasnosti môj ID nestačí. Mám dlhodobo na starosti hlavné nákupy a musím to mať odhadnuté, aby bola všeobecná spokojnosť, ale aj aby som mal primerane na všetky komodity, ktoré sú považované za dôležité. Akp. vo všeobecnosti mi pomáhajú pri efektívnom trávení voľného času. Obsahujú časť, ktorá sa dá poriešiť len v daný deň, ale aj vedomostnú zložku, ktorá sa dá urobiť na viac dní. Mám na to vyčlenený diár, kde si akp. kontrolujem, a okrem minidenníka je tam prirodzene aj prehľad pripomienok.
Zdravotne sa mi dnes zadarilo, nemám k tomu čo dodať, hoci práve to akp. v pohybovej časti je zatiaľ nie podľa mojich predstáv. Lieky beriem ako treba, zajtra budem musieť zavolať MUDr. po predpis, na injekcie chodím pravidelne, aj práve akp. mi pomáha pri všednej psychohygiene, a aj akom-takom režime na šancu zamestnania sa.
S pozdravom a želaním zdravia Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Mischelll, Dušan, kimi2028, Iacobus and tyx81 like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Matej likes this post
Dlhšie som nenapísal, a nemám čo. Učím sa, preberám témy rýchlo, avšak nie som si istý, či si niečo z toľkých tém pamätám. Asi by som mal zmeniť taktiku, postupovať pomalšie a viac opakovať.
Trochu ma to desí.
Pijem veľa kávy, ale menej fajčím, to sa mi pozdáva. Večer chcem ešte maľovať, mám predstavu, čo namaľujem, neviem, či sa do toho pustím.
Dnes v noci som mal nočnú moru. A to sa mi bežne nesníva. Ale ako oživenie nudnej noci to bolo dobré.
Tak teraz len krátko, ozaj nemám, o čom písať.
Pozdravujem, J.
PS: mám pocit, že sa môj život začne uberať dobrým smerom.
PPS: @Matej, ako sa vedie? Dlho si nenapísal. Skúšky?
Naposledy upravil Iacobus dňa Ut 29 december 2020 - 13:15, celkom upravené 1 krát.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej and Tuto like this post
kimi2028- V.I.P. Golden