Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 19 z 85 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 52 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 19 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  anjelik Št 30 júl 2020 - 17:57

Hvezdicka napísal:...Napadá vás proč? Jediný, co mě kdy napadlo, že jsem v dětství prožívala samej opak? Hodně lásky, možná jsem byla až rozmazlovaná. Bojím se dopředu, že to něco skončí? Že mi někdo ublíží...Nebo je to prostě jen blbej sen. le to s tím vlastně vůbec nesouvisí. Ale je fajn, když si dokážu sny ovládat.

Ahoj Hvezdicka!
No, je ťažké hľadať vysvetlenia, príčiny na tvoje sny, pretože každý človek má inú osobnosť, vníma veci rozdielne. Musím sa priznať tiež,že si vo svojom príspevku opísala presne také pocity čo mávam aj napr ja, ale ja ich mám presne v opačnom prostredí. Zdá sa mi veľmi často, že niekto mi spoza chrbta ublíži, zabodne, zabije, ale toto iba vtedy, keď som úplne sama. Ak je pri mne niekto, tak nie. Aj sny mávam podobné keď sa práve s nejakým mužom zoznamujem. Spočiatku som sny nebrala vážne, ale napokon v mojom prípade sa naplnili tak, že ma dotičný sklamal. Ale tak to tvoj prípad nie je, ty snívaš o blízkom človeku. Môže to byť podľa mňa nejaká reflexia z tvojho minulého života, alebo zo začiatkov detstva. Trauma, ktorú si ešte nevedela vstrebať. A aj strach a obavy z budúcnosti- napr aj ja to mám tak, ako ty píšeš, že strach z toho že ťa niekto opustí. To je taká vec, ktorej sa my citlivky najviac bojíme : )
Ja viem len ďalej odporučiť to čo doteraz, tešiť sa v spoločných chvíľach, no a teda ak ti nevyhovuje príliš byť s ním medzi veľa ľuďmi, obmedzte to trocha. Trafiť takú mieru, čo vyhovuje obom.
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

tyx81 and Neti like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  anjelik Št 30 júl 2020 - 18:05

Neti napísal:
anjelik napísal:odchádzam do zahraničia robiť.
Viem, viem, som stráááášne zvedavý (a budem skoro starý), ale kam, ak to nie je secret? Inak jednoznačne choď, spoznáš nový svet, nových ľudí. Začiatky sú ťažké, ale postupne sa to upraví, don't worry.

Áno ujo, si strááááášný! laughing
Do GB. Presne tam kam som pchala vodičov roky. Préésneže pri to isté mesto
Karmaa laughing
anjelik
anjelik

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  anjelik Št 30 júl 2020 - 18:25

Neti (ujo Smile ), tak ďakujem pekne za pekné povzbudenia. Vážne
No mňa akurát tak straší Sissi + Franz Josef dodnes, ale toto ti vyšlo laughing
Ukecaná ale že absolútne nie som v reále, ale úplne bojazlivá, strachmi blokovaná. Tak si držím palce nech prežijem ten polrok pig
anjelik
anjelik

Zdravotný stav

Neti likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 30 júl 2020 - 21:00

Ahojte súputníci aj kamarát/i/tky!

Neti, som rád, že teraz píšeš ako píšeš. Viem, že je ťažké pochopiť pre niekoho ako Ty, že dokážeš v anonymite fóra niekoho svojimi vetami aj zraniť a prezentovať sa nie práve najlepšie. Som na fóre už nejaký ten rôčik... Matej nielen ako administrátor je úplne super, práve vďaka nemu je fórum také vhodné pre kohokoľvek so schizoochorením poprípade s podobnou diagnózou... Samozrejme schizofórum je všeobecne prístupné a ja som rád aj Tvojej účasti.

Dnes mám celkom fajn deň. Venujem sa tomu čo treba ako aj "akp.", prechádzke a drobným aktivitám. Rozmýšľam nad nápadom viac sa vzdelávať v oblasti psychológie čo by ma asi viac nasmerovať k štúdiu tohoto, pre mňa, atraktívneho oboru. Momentálne je aj "akp." zamerané skôr všeobecne, tak sa uvidí.

Príjemné dni vám prajem! Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 30 júl 2020 - 21:39

Ahoj

Stala sa mi taká vec, totiž pod oknom mi plakalo jedno dievča. Otvoril som oblok pozrel na ňu a potom zavrel. Hneď na to som otvoril oblok znova s tým, že jej dám priestor vyjadriť sa a tak sa aj stalo. Plakala bola neštastná. Partner sa k nej nezachoval správne a vyhodil ju von. Bola bosá s kabelku a nemá pobyt v meste.

Je z východu. Z jej rozprávania išlo o nezhody vo vzťahu. Pri jej priestore sa vyjadriť som bol po zväčša ticho. Nehal som jej priestor na vyjadrenie sa. I počas prestávok som ju nehal, aby si usporiadala myšlienky. Povedal som jej iba toto, že nech sa nepokúša partnera zmeniť, nech ho má brať takého aký je. Ďalej som jej povedal, ak chce zmeniť partnera, musí zmeniť najprv seba.

Zaželal som je vera zdaru vo vzťahu a zavrel oblok. Teraz tam už neni. Dúfam, že moje ticho, bolo jej nápomocné:

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Neti likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hvezdicka Pi 31 júl 2020 - 11:25

Ahoj! Děkuju všem za vyjádření k mým snům...No dnes hrůza den, teda sotva začal, ale už je mi příšerně. Ráno s bolestma břicha, pocit na zvracení, na omdlení. No prostě úzkost. Asi z toho, co mě dnes čeká. Zavolání na neurologii mám za sebou. Samozřejmě má doktorka dovolenou, takže to po 10.8. musím absolvovat znova. A od sestřičky jsem si vyslechla, no nebyla jste tu dva roky (no a moje hlava začala pracovat, takže podle mě mi vlastně řekla, že jsem nezodpovědná blbá ženská, co na všechno kašle). Když jsem zavěsila tak proudy slz, bože, jak já se nenávidím, brečím jak malá holka. Nic nevydržím.
Hvezdicka
Hvezdicka
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 01.10.2018
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Neti likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 Pi 31 júl 2020 - 12:25

Ahoj všetci. Hviezdička zvládla si to .Hlavu hore. Ja dnes v pohode. Bol som na kontrole, zmenili mi ad.Tak uvidím. Držte sa it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

Hvezdicka and Neti like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 31 júl 2020 - 18:26

Ahoj Neti! Na fóre stále si..., a bude Ti prínosom, a aj Tvoje príspevky budú prospešné pre ostatných.

Ahojte všetci. U mňa v podstate po starom, snáď až na prechádzku aj po prírode, je pekne a teplo. Ostatné by som sa vo vetách len opakoval... Lieky užívam ako treba, na depotné injekcie dlhodobo chodím tak, ako treba. Mám pocit, že som celkovo v pohode a verím, že je u mňa šanca na zlepšovanie. Mám vnútorný pocit, že je to možné. Pekný deň praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Pi 31 júl 2020 - 21:44

Ally napísal:@Iacobus

k tej nedobrovoľnej hospitaizácii, bolo tam dôvodné podozrenie, že by si mohol ublížiť sebe alebo niekomu inému?

Ak si myslíš, resp. skôr ak máš dôkazy, že neboli dodržané zákonné postupy, tak to treba riešiť. Je známych mnoho prípadov, kedy pacienti zadržaní proti svojej vôli podali sťažnosť na najprv na Okresný súd, potom ak potrebné na Krajský súd a dokonca Ústavný súd. Dokonca boli aj prípady, kedy sa slovenskí pacienti obrátili na Európsky súd pre ľudské práva a rozhodnutia boli v prospech pacientov.

Závisí to od toho, že ak si dáš na misku váh to, čo ti nedobrovoľná hospitalizácia priniesla vs. to, čo ti zobrala a preváži to druhé, tak by som sa ohradila. Ale to som ja, ty to môžeš cítiť inak.

Ďakujem za odpoveď.

Dôvodné podozrenie, že by som mohol ublizit seba tam asi bolo. Prišiel som tam po hospitalizácii na ARE po suicidálnom pokuse.

Žiadne dôkazy nemám a nemám ani energiu tom teraz riesit sudnou cestou.

Ked sa nad tym vlastne zamyslim, ti doktori sa mi snazili pomoct. Asi robili vsetko, aby ma dostali zo zleho stavu. Hoci mi tam nebolo dobre. Doma by som sa zotavoval rychlejsie. Ale to vlastne nik nevie.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 19 z 85 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 52 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: