Spánok - spíte dobre?
Strana 14 z 25 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25
Re: Spánok - spíte dobre?
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak pred dvoma mesiacmi bol prípad mladého muža (zdá sa mi, že Čína), ktorý fungoval približne 10 dvadsaťštvoriek bez akéhokoľvek zdriemnutia, alebo spánku. Jednoducho len chodil do práce, hral poč. hry a samozrejme jedlo, pitie... V jeho práci kolegovia na ňom nevideli únavu, skôr bol "iný". No a po tých 10x24h zomrel.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
No, aby som doplnil. Je to sčasti individuálne, ale nad 8-9X24hodín sa s časom výrazne zvyšuje riziko kolapsu viacerých životne dôležitých orgánov. Jednoducho po tom čase telo začne "odchádzať". Bolo by veľmi zaujímavé od niekoho, kto sa v tom vyzná, ako tento proces kolapsu skutočne funguje.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
...a tak. Jednoducho sláva všetkým tým liekom, čo musím brať... a ktoré majú pravdepodobne na toto silný vplyv.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
so spánkom som nemal problém predtým než som začal brať lieky. bolo pre mňa maličkosťou vstávať aj ráno o pol piatej dvakrát do týždňa, čo síce nie je veľa, ale keby som bol na liekoch, toto určite nezvládnem. keď som začal brať AD pozoroval som zmeny v mojom spánkovom režime. v období depresívnej epizódy som netrpel nespavosťou, práve naopak hypersomniou. to sa ešte umocnilo, keď mi začali dávať haloperidol a zyprexu. po nich som nebol schopný vydržať bdieť 2 a pol hodiny vkuse, každé dva hodiny som spal niekoľko ďalších hodín. bolo pre mňa úplne nemožné normálne fungovať. s takto narušeným režimom spánku som dlhú dobu bojoval. pri druhej hospitalizácii mi vysadili zyprexu, vraj aj preto, že som mal už hyperglykémiu. dali mi noradrenalinovo-dopamínove AP, ale serotoninové AD. režim v liečebni som zvládal, čo sa týka vstávania a zaspávania, avšak malo to háčik. doobedu a poobede som pravidelne mával silné útlmy, upadal som do hlbokého spánku. bol to problém, pretože som tak nemohol fungovať na terapiách ako som mal. po niekoľkých týždňoch som bol doma na priepustku. zastihla ma hypománia. 4 dni vkuse som spal len sporadicky. ale AD ani AP mi nevymenili, iba korigovali ich dávky. takto som po troch mesiacoch prišiel domov vo veľmi zlom stave. väčšinu vecí si už ani nepamätám. keď som sa začal liečiť ambulantne bolo mi ponechané serotoninové AD. v tom bol problém. ráno som vstával do školy, ale už po prvej hodine som mal strašné útlmy. cez prestávky som spal na lavici. pil som vtedy hektolitre kávy, ale to nezaberalo. malo to však svoju hranicu. na štvrtej hodine som už bol bdelý. ale problém bol, že dlho do noci som nemohol zaspať. tak mi zmenili AD za dopaminové a odvtedy so spánkom nemám žiadny problém.
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes som však vstal aj tak o 8:30. Tak dúfam, že ak si cez deň nezdriemnem, večer zaspím v normálnom čase. A to aj preto dúfam, lebo zajtra ráno vstávam pred piatou na včeličku a treba byť vyspatý.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V živote som už prebdel mnoho nocí. Často sa stáva, že do rána ani oko nezažmúrim, ale, našťastie, sa mi v takom prípade darí zaspať na svitaní. V horších prípadoch trochu neskôr, o 7. alebo o 8. ráno. A potom spím až do popoludnia. Len vo veľmi výnimočných prípadoch nemôžem spať 24 h. v kuse.
Keď v noci nespím, tichučko si pustím rádo Jemné Melódie a tak ležím. Nedávno ma zaujala televízia Šláger TV. Máme to v káblovke. Tam sú videoklipy. Taká kľudná hudba, ľudovky, country a pod. Tak to v noci pozerám a počúvam.
Problém je v tom, že často bývam vzrušený a zároveň rozrušený. K tomu dochádza vtedy, keď si niečo naplánujem, a od toho si veľa sľubujem. Potom na to myslím celú noc a až do svitania sa nedokážem unaviť. Niekedy sa ten scenár zopakuje aj na druhú noc.
Niekedy užívam Melatonín a niekedy Dormicum. To posledné na mňa zatiaľ vždy zaúčinkovalo.
Ešte musím dodať, že užívam aj Parlodel a v príbalovom letáku k nemu sa píše, že môže spôsobovať nespavosť ale aj nadmernú spavosť počas dňa. Neviem, či náhodou nie tento liek spôsobuje to, že v noci často nespím, ale doháňam to od svitania do popoludnia. Nemáte niekto podobné skúsenosti s Parlodelom?
Ale, našťastie, ostatných pár nocí som spal celkom dobre.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zo štvrtka na piatok to bolo už lepšie, noc trvala už asi 20 minút. Už som sa hádam v noci aj pretočil na druhú stranu...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 14 z 25 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25