Spánok - spíte dobre?
Strana 15 z 25 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 25
Re: Spánok - spíte dobre?
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ide o to, že bývam dlhšie hore, spávať chodím až po polnoci, niekedy zaspím až o jednej. A ak mám voľno, tak vstávam až o desiatej, jedenástej. Často aj tak nevyspatý, dolámaný, otrandžený a unavený. A zo dňa nemám pomaly nič, lebo žijem dolámane len poobede. Z toho vzniká začarovaný kruh, lebo nechcem ísť skôr spať, lebo jednak možno ani nezaspím, a jednak by som mal krátky deň (bdenie len počas poobeďajška ma neuspokojuje a neviem prijať taký krátky deň).
Obdivujem svoju mamu, ktorá už o 21:00 si líha, do 21:30 už spí a vstáva okolo šiestej ráno prirodzene vyspatá a spokojná. Je ranné vtáča a veľmi jej to pomáha k normálnemu fungovaniu. Musím si z toho nejak zobrať príklad. Vstávať o šiestej, siedmej ráno vyspatý a spokojný, to je pre mňa sci-fi. Ale vidím na nej, že sa to dá, tak na čo otáľam?
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ja už pekných pár rokov som dodržiavala spánkový režim....až na Silvester samozrejme ....a môžem povedať že keď odbije 21: 45 tak už ležím a netrvá dlho a o 15 minút už spím....a to tak, že sa zobudím maximálne na wc .....aj to sa mi nechce ísť....a ráno vstávam o 6 - 7 - 8 podľa nálady a podľa toho ci mám niečo v ten deň dôležite .....teraz sa snažím si trochu posunúť čas zaspávania......a zvyknúť si na novy....ale chce to čas....no prišla som aj na to, že aspoň u mňa to tak funguje, že keď ráno vstávam unavena.....co ako na to nie je dôvod, ale proste sa mi len nechce....a keď si poviem po zazvonení budíka, že hneď vstanem a aj vstanem......tak sa cítim oddýchnuto a sviežo .....a dokonca ani kávu nepotrebujem na prebratie....ale keď som si ráno po zazvonení budíka povedala, že ešte minútu si pospím a potom pozriem a to už 4 minúty prešli .....a až tak som vstala tak som bola taká rozospatá....zívalo sa mi až do 10-tej a káva mi nechutila ani nezabrala.....ako chcem len podotknúť, že aj taká nálada ráno môže pomôcť a zmeniť deň......a na druhej strane viem, že ak by som prebdela celu noc tak o nálade nemôže byt ani reči ......ja len tak som to napísala, aké mám skúsenosti zo spánkovým režimom....a aj z náladou ráno.....aj keď je pravda, že v zime som vyspávala dlho, teraz sa to vrátilo do normálu podľa ranného brieždenia
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Dneska sa mi podarilo dobre vstať. Ľahol som si už o 21:45, pričom som nemohol zaspať a v tme som sa prevaľoval až do zhruba pol jednej. Aspoň som mal zavreté oči a bol som v tme na posteli v kľude. Vstal som o 7:50. Síce som tak nenaplnil štandardných 8 hodín spánku, no niekde začať musím (nemohol som zase zopakovať neskoré vstávanie). Dnes zase pôjdem spať už pred desiatou. A zajtra vstávam o siedmej. Uvidím, ako sa mi bude spať, je po búrke, tak možno aj dobre, no začína byť dusno...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
je 5:35 a ja ešte nespím a ani sa mi do toho nechce. V podstate som prebdel celú noc. Čiastočne som sa venoval zaspávaniu, dal som si 2X Melatonín 5mg a trochu som aj čítal. Fakt je, že som stále hore a pripadám si čerstvý a čulý. To mi trochu vadí, pretože únavu necítim ani najmenej, a takto sa u mňa začína (hypo-) mánia. Keby som bol kompletne zničený po takejto noci, bolo by to práve fajn, lebo navečer by som si šupol jeden liek na spanie a druhú noc by som prespal ako malé bábo. Teraz len dúfam, že sa únava objaví počas dňa a podozrivá sviežosť sa rozplynie.
Na záver tu dávam foto môjho miláčika, nech sa poteším-e. Ako vidíte, na rozdiel odomňa, nemá rád cigarety.
Tento pozdrav venujem človeku, ktorému som sa dávno neozval ako omluvu.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
už som sa aj vrátil zo supermarketu. Raňajky pre rodinu sú na stole a ja polihujem pri notebooku, no celkovo pohodička.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto - ani nestíham reagovať, keďže ja zaspávam už o deviatej...a vstávam o šiestej, ale notebook zapnem až o 8-9-tej ....ako dosť ma prekvapuje, že aj napriek liekom máš také problémy....teda zo zaspávaním....u mňa je to do iste mieri o tom, že som si zvykla, že ta tabletka je na spanie čo beriem a po nej určite musím, zaspať.....ako ja som to fakt vtedy myslela vážne, že to aj tak je....a až minule mi povedala doktorka, že moja tabletka zo zaspávaním ma malo spoločne.... ..ako ja neviem, ale možno aj tým že síce som si precitala príbalový leták, ale ja som to brala, že jedine s čím mám problém je spánok tak to bude ta tabletka na spanie....aj ten spánkový režim som dodržiavala....a tak som si zvykla, že teraz chodím spať zo sliepkami aj keď je dobrý film, alebo niečo tak vydržím aj dlhšie hore....
Ale čo aspoň mne pomohlo, keď som bola skoro celu noc hore....tak som potom tak sama v nutrí panikárila, že vráti sa mi cela choroba....a že to bude zase zle.....atď......ale to pravé nesmieš tak panikáriť .....mal by si si povedať tak nevyspal som sa dnes....možno zajtra to bude lepšie....a to nič, že nie som unavený do večera určite budem .....a ako, nesiliť a netlačiť na to, že musím v noci spať a určite musím už zaspať .....ako mne poradili, že ja neznášam sa učiť slovíčka ako keď si ich čítam tak zaspím....ako väčšina študentov ...tak, že nech si čítam tie slovíčka večer a že potom zaspím....aj som to vyskúšala ....ako nepomohlo až tak ako som dúfala....ale trosku ma to aj unavilo...takže neskôr som zaspala....
Zdravotný stav
---
Ja som včera ľahol asi o polnoci, vstal som o 8:40. Čiže dá sa. Dnes plánujem ísť spať asi o 21:30 a ráno vstať niekedy okolo siedmej. Či sa mi to takto aj podarí splniť, je otázne. Pokúsim sa.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Asi z toho ma pobolieva hlava, lebo toľko spať nie je prirodzené. Celkovo som však rád, že som sa vyspal.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 15 z 25 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 25