Spánok
Spánok
dakde som cital ci videl v telke rozhovor so psychiatrom ze normalny ludia "t.j.pracujuci starajuci sa o rodinu..." spia od tych 7 hodin az 8 hodin dene,male percento tich menej spavych su aj 5 hodin denne kvoli robote,
ale doktor tam vysvetloval ze zdravy spanok je od tich 7-8hodin denne,kde presol na 10 hodin denne ,tam zaradil ludi ktori si to mozu dovolit,tich uspesnych,t.j tiez nejake zase to percento a v poslednom rade opomenul chore spavanie ktore hranici s chorobou a to 11 az 12 a viac hodin,tu by som sa chcel pozastavit nakolko beriem lieky na spanok,ked idem v noci spat, dam si lieky a chrnim az kym ma budik nezobudi,jednak nemam rad "nazvem to prelezaniny t.j.ze som prelezany a uz len bdim ci premyslam"z toho dvovodu stavam o osmej a spim celkovo v priemere 10 hodin denne,
a preco pisem?ide o tie lieky,berem stylnox "povazovany za slaby liek" mne celkom vyhovuje,ale s kombinaciou psychofarmak som cele doobedie prispaty,ospaly a t.j ci som doma alebo vonku ci v praci,jednoducho som prispaty a nuti ci laka ma to si zdriemnut na tu polhodku ci hodku,totiz rano vstanem popijam kavu so zavretima ocama a hulim cigaretu,takto mimo cinnost na cigoske a pod..mam neustale privrete oci a snazim sa to nejako neviem rozobrat,ale ono to nejde,jednak zlozvyk a ked som v robote neni potom so mnou dobra rec,cely som prispaty nezaujimac sa o nic ine ako sa rozebrat ci to dospat.
z toho dvovodu mam na mobile budik aby som predisiel tím chorim stavom,spanku,pred tim som spaval i viac ale bolo to len chore vylihovanie,ziadny odpocinok len bludne haluze o zivote....nebudem rozoberat,a co je este horsie ,je rano zapat telku,drzat v ruke ovladac a lehnit pri tom tv oku cely den,tak to teda nie,to neni zivot pre mna,hovorim tomu strata casu,co vsetko sa da bez toho porobit...?je toho vela a nestiham,cas sa mi krati i ked som cital ze ti postarsi sa nikam neponahlaju ja ano,a ked si clovek takto naplanuje zitie s diagnozou na cely den i popri prace bez tv je fajn,je pravda ze obcas nakuknem do telky ale to iba preto ze som na cigoske ci kave,telku v izbe nemam a v obyvacke je zapata cely den,zijem s mamou a mirom a ty to tam sleduju,skorej mama ako miro i ked maju obidvaja vo svojej izbe televizor,vecsinou mama pozera v obyvacke ked ten blb je v robote,ja pozeram iba stiahnute filmy ktore su bez reklamy,
chcem len povedat ze ten liek nemozem vysadit nakolko som po niekolkich nie dobrych spankoch brutalne psycho a vsetko suvisiace s tim,kedysy som to riesil sanitkov dnes v poslednej dobe aj vdaka stilnoxu to vzladam aj sam a potom stav sa vrati do normalu,kazdy mame tie svoje stavy ked sa nevyspy druhy ci treti den,moj rekord zombie v posteli 7 dni bez spanku frustrovano smyslienkov zaspat a aspon jeden sen,ktori to vsetko vymaze,tak napriklad prave sen je ten liek ako sa zbavit psychozy,ak sa mi nic po niekolkich dnoch neprisni som frustrovany,nervozny a samozrejme psychozny,ale toto patri do minulosti a nebudem dalej rozoberat,
jednoducho u mna je na prvom mieste pri spusteni psychoz a ich stavou nekvalitny spanok,
dik za precitanie
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
spánok
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 19.03.2018
Vek : 46
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20
Súčasná medikácia: leponex, zalasta,
Re: Spánok
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
da sa povedat ze mi zozral 10 rokof zivota,postupom casu som presiel z leziaceho na sediaceho,
nemam rad ako sa povie prelezaniny,nastastie u mna neboli ,ale citit to na kostiach,cely dolamany a prelezany,
nedavno som bol u doktorky a dohodli sme sa ze vysadime stilnox a pockame tyzden co to povie,uzival som ho kazdy den niekolko rokof a trvalo mi dost dlho kym som sa z postele vytrepal,ci celkovo prebral,cele doobedie a obed bol s mojej strany cigareta so zatvorenima ocami, pozvasca,predstavujem si ideal ako 9-10 hodin spanku,popri dochodku 14-15 hodin volneho casu pre seba,keby bol za den este par hodin, uvital bych ich,mam tolko veci rozrobenych,ze pocitam do konca roka by aj mohli byt hotove,potom uz len komfort na ktori som ten rok vynalozil energiu,
ale za to ked dojde unava cez den si mozem dovolit 2x/den polhodku/hodku zdriemnut,najme po dobrom obede ci i veceri,
spanok je velmi dolezita cinnost,necinnsot,ak cely den makas na sebe jak psychicky tak aj fyzicky,tak sa vycerpas a potrebujes buvat,ale ak cely den len polihujes pred telkou a nepohnes za cely den ani prstom,potom sa necuduj ze nevies spat,ci odpocivat,po par dnoch pridu psycho stavy a budes hodny na nemocnicne lozko,neber moje slova doslovne,len uvadzam priklad ako by to nemalo byt,
som rad ze ti spanok neskodi a mas ho rad,ja som ho tusim mal rad tiez,ale utiekli mi take veci a take,na ktore bych bol hrdy a mohol sa nimi ba doslovne chvalit,zivot je kratky a nechcem ani len sekundu premrhat lehnenim,nenavidim to!!!
raz mi povedal byvali kamarat ze to lehnenie je umieranie za ziva a mal pravdu,cas pocas lehnenia sa vlece ako po masle,a tak isto i popri zamestnani,ale pocas volnych aktivit ide akosy opacnym smerom a ty nemas zrazu na nic cas,dobiehas stratene a snazis sa ho vyuzit naplmo.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Rastlenka- Nový člen
- Počet príspevkov : 16
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 29.03.2016