Spánok - spíte dobre?
Strana 13 z 25 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 25
Re: Spánok - spíte dobre?
Majte sa fajn. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
najhorsie je, ze aj ked nakoniec zaspim, prebudim sa tak unavena, ze ani nevladzem chodit, mam plnu hlavu myslienok a potrebovala by som aspon na par dni vypnut. Bohuzial nemam dost fantazie ani prostriedkov aby som to mohla uskutocnit.
Teraz cakam, rozhodnutie zo SP o tom ZTP ale velmi tomu neverim, moja znama mi povedala, ze posudkova lekarka, je riadna mrcha a ze ho schvaluje len vo vazne nevyhnutnych pripadoch alebo za mierny "priplatok", nemyslim si, ze spadam aspon do jednej z tychto dvoch skupin, takze s nim neratam ale je to skoda, ja by som ho vazne potrebovala a myslim, ze aj diagnozu na to mam. Nuz, nebudem sa nad tym rozculovat, teraz mam kopec inych veci, ktore mi robia vrasky
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vtedy keď mám ten nezastaviteľný tok myšlienok, tak sa snažím vedome seknúť s myšlienkami a potlačovať ich. Jednoducho neutralizovať svoje nadšenie z plánovania nejakými negatívnejšími pocitmi, trebárs si nadšenie schladím vetou "ale veď na tom vlastne nezáleží" alebo "je to somarina, kašli na to, buď ticho". Niekedy to pomáha. Tiež napodobujem tvár, akú mám keď rozospatý vstávam. Vsugerúvam tak mozgu, že aj teraz som vlastne rozospatý, takže má dôvod cítiť sa unaveno a túžiť po spánku. Alebo môžem občas skúsiť afirmácie, kedy si vsugerúvam upokojenie kladne formulovanou vetou: "Som veľmi unavený a chce sa mi spať." A to si je možné opakovať desiatky-krát, aby to naše podvedomie jasne akceptovalo ako pravdu a zariadilo sa podľa toho.
Skúsenosť so ZŤP alebo ID nemám, ale podľa ostatných usudzujem, že naozaj je neľahké zohnať schopné uznanie alebo finančný príspevok. Veď Tuto má riadne ťažkosti a nevedia mu dať plný ID. Ja som ani nikdy nemal také vážne ťažkosti ako on, do nemocnice som vždy išiel len preto, lebo sa mi proste chcelo, mal som pocit, že sa potrebujem preliečiť. A on? On proste musel, lebo tak choroba diktovala. A nedajú mu plný ID. Takže verím, že to nemáš ľahké, venusa, a mrzí ma to. Každopádne Ti držím palce aj tak.
Ako vidíš, nemám nejaké schopné rady pre Tvoju situáciu, ospravedlňujem sa Ti. Azda niekto ďalší prispeje a vyjadrí svoj pohľad. Ja aspoň takto. Avšak rátaj s mojou podporou.
Pekný deň, venusa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dakujem za rady Matej
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Toto je každodenná záležitosť.
No neporazilo by vás z toho?
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto napísal:No neporazilo by vás z toho?
Veru. Porazilo by.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
totálna nespavosť (bez najmenšieho zdriemnutia, čiste len bdenie) je výrazným spúšťačom mánie. Vlastne to ide ruka v ruke.
U mňa je to v podstate tak, že si už nepamätám, kedy som večer, alebo v noci zaspával s prirodzeným nástupom príjemnej únavy vrcholiacej zaspaním. Zaspávam spravidla čiastočne nútene. Vlastne tipy na spanie mi pripadajú ako irónia. Zato v doobedí majú všetky tie lieky seriózny nástup a teda, keď mám zaspávať je to problém a opačne ranné-doobedné hodiny sú v znamení ospalosti, únavy a sucha v ústach, tak ich predriemem. A niekedy sa občas stane, že noc nespím vôbec. Tak sa na druhý večer nadopujem tým, čo mám a dúfam, že do 1:00 budem spať. Býva to na hrane. Dve 24-ky po sebe - začínajúca cesta k chorobnosti.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Problémy so zaspávaním som mával aj v podobe, že som mal veľmi veľa myšlienok a stále som v hlave musel niečo riešiť. Na takéto stavy mi zaberal jednoduchý Prothazin, malilinká zelená tabletička a spinkal som ako bábo.
Takže evidentne moje ťažkosti so spánkom neboli a nie sú také zásadné. Dúfam, že tento už vlastne štandard zostane dlhodobou tendenciou naďalej.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vlastne, keď som sa pozrel na pár spánkových experimentov, čo sa dostali do časopisov a publikácii, tak vlastne úplne zdravý človek už po viac ako 3 dvadsaťštvorkách prebdených a úplne bez spánku, vykazuje celkom badateľné niektoré znaky hypomanického až manického stavu. Pozorovaná bola nadnesenosť, rozšafnosť, neodôvodnená priateľkosť, hovornosť a po tejto dobe potreba spánku sa výrazne znížila. Tento typ experimentov obvykle ukončovali asi po 8 nociach.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 13 z 25 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 25