Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 26 z 86 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 56 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  kimi2028 Po 4 november 2019 - 16:28

Ahoj Tomitos, to nikto nevie tu. Môže, ale aj nemusí. Dúfam, že bude platiť tá druhá možnosť. Som rád, že je tvojej matke lepšie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty vdaka Kimi

Odoslať  Tomitos Po 4 november 2019 - 16:32

ahoj Kimi,
vdaka za pohotovu reakciu, mas to u mna.
Inak sa Ti dari? Nebol som tu dlhsie,
dotahujem resty za 2 roky, co som bol doma s mamou.

ozvi sa , budem rad.
Tomas
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Bydlisko Bydlisko : stredné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 4 november 2019 - 16:35

Ahoj, ide to celkom dobre vďaka liekom, ale tak musím tie lieky stále meniť, aby som sa mal fajn. Neviem, čo bude keď sa minú všetky možností. Je to taký celý začarovaný kruh. Bral som už asi 6 antipsychotík za 3 roky. Tak uvidíme, aké to bude.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty Kimi

Odoslať  Tomitos Po 4 november 2019 - 16:41

ahoj Kimi,
ako menit? nesedia Ti kombinacie?
Moj stryko to ma podobne, my sme schizofrenicka rodina,
ja tiez nie som uplne fit a asi si zakazem deti.
Tomas
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 4 november 2019 - 16:44

Tak evidentne mi prestane to po istom čase pôsobiť tak, ako má. Len sa to snaží zmenou podchytiť, aby to nešlo ku horšiemu. Neviem no, či je to dobrý spôsob. Škoda, že na jednom lieku vydržím tak maximálne 6 mesiacov.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Po 4 november 2019 - 16:52

Ahoj @Tomitos

Na posledných dvoch kontrolách ID som nebol prítomný, a moj stav je už niekoľko rokov stabilizovaný, priam sa citim zdravo.

Dôchodok podľa mňa, len tak zobrať nemôže, napr. Moja historia zaznamenáva cca.10 hospitalizacii behom 15. rokoch
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty ahoj Hulk

Odoslať  Tomitos Po 4 november 2019 - 16:57

ahoj Hulk,
rad Ta spoznavam,
dakujem za podporu.
Uvidíme, mama mala 1 hosp. a diagnozu
ma od 9/2016. Snad to klapne.

Este sa Ti ozvem, musim teraz makat.
Zatial sa drz,
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty Kimi

Odoslať  Tomitos Po 4 november 2019 - 17:01

ahoj Kimi,
prčic, to mak stve, ze mas taketo trapenia.
Je to na pendrek a neviem, ako by som Ti poradil.
Jediny liek, snad dobry psychiater, ktory to vie
namixovat. Len ci to bude fungovat.

Naozaj, najdolezitejsia vec v zivote je zdravie,
musim si davat pozor, aby som si aj ja ake take
udrzal.

Este sa ozvem, teraz musim makat.
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Po 4 november 2019 - 20:19

Ahojte Wink

Tomitos - k tvojej pôvodnej otazke....no asi to zaleži od posudkového lekára v soc. poist.....ale pred rokom alebo aj neskor...som si kupovala všetky noviny, kde boli članky o ID....kedže sa ma to dotklo....aj ked tak nešťastne ako som to napísala pred časom....neschvalili mi ho....aj vďaka tomu, že posudkova doktorka sa ma opytala asi dve otazky všeho všudy...a na druhu otazku mi nedala ani reagovat...proste nepustila ma k slovu....s tym, že to už mate za sebou....to ma nezaujíma...to nie je podstatne....a pritom tolko som jej chcela povedať...ake to je,....a vobec ma nepustila k slovu...a to som sa aj takmer rozplakala tam...no to je jedno....hovorila som len o svojej minulosti....ta tak....no a podstata, že prezentovane to bolo cele ID....tak že po novom už vedsiu časť druhov chorob hlavne chronických - už vobec nebudu volať na prehodnotenie - že automaticky bez nich to uradník zhodnotí....ako uplne detaili neviem...tak tolko, moje vyjadrenie....

Krimi - aj moja rodina je v celku pošahana....mama ma neskoršiu formu schizofrenie....ja mam tu strednu formu schizofrenie....a na teraz zatial aj stačí.... Rolling Eyes

no, a ako sa dnes mám?.....nechcela som to nejak nafukovať, že možno prestane.... ale bolí ma hlava...začala ma v práci....a normalne som videla len zahmlene....trpla mi ruka aj pol líca...a trochu aj jazyk....ale snad si to nikto nejak nevšimol....bolo to už na konci dna.....neviem prečo, to tak bolo....ale prešlo to tak po 5 minutách....a už sa mi to stalo viac krát, dávnejšie....a trvalo mi to už aj dlhšie...myslim si, tak laicky že nejaky nervovy šok.....to bol...a len dufam, že som si len prilahla nejaky nerv alebo tak....proste no, len som napísala ako sa mám....tak dosť mizerne....a chcela som napísať do témi čo ma dnes teší?...ale sami uznajte, no možem?....hlava mi treščí...hlavne ked ležím od kedy som prišla domov v posteli....normalne citim ako mi preteka krv asi v hlave Question .....alebo neviem čo?....jo, ale mam niečo aj pozitivne...s priatelom sme sa minuly tyzden rozpravali.....nie nejak vela....ale aj to trochu pomohlo....a vlastne az teraz nedavno som si uvedomila....ze moj priatel ma asi "podla mojej diagnostiky" tažšiu formu depresie....možno aj uplne ze ťažku.....nebudem pisať všetko...ale aj ked je to smutne...velmi smutne....a velmi chcem aby mu bolo lepšie...ale nevie sa s ničoho potešiť...a to je to čo mna a jeho spája....a dokonca som dospela k nazoru.....ze, nato aby som ja dosiahla, ano, dosiahla jeho nanič pocit z ničoho sa nepotešíť....musim ja este brat lieky....ako na vysvetlenie...ja beriem, a chcem dalej brat lieky...aj ked mam takmer 200 % navysenie liekov na spanie....a aj napriek tomu vstávam na 6-tu......tiež sama neviem ako Question ...ale konečne sa nevrtám v sebe nejak extra....len nejake pozostatky z rozvrtaných tém mi mátaju hlavu....proste život gombička....ano, aj napriek bolesti hlavy....je mi len na figu  bounce

Prajem dlhu dobrú noc.... Sleep

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty ahoj Mischell

Odoslať  Tomitos Ut 5 november 2019 - 1:33

ahoj Mischell,

dakujem za reakciu, cenim si to.
Nechapem, ako Ti nemohli schvalit s Tvojou diagnózou aspon 50 % dôchodok. Je to hrozne...
Drzim Ti palce.
Co znamena neskora a stredna forma schizofrenie?
V priruckach a ucebniciach psychiatrie (ktore som studoval) pisu, ze schizofrenia nastupuje hlavne
medzi 16-23, samozrejme moze byt aj neskor. Ale priamo s neskorou formou
schizofrenie nepoznam asi nikoho. Budem rad, ked mi nieco o tom napises, kludne aj na
sukromny mail/skype/whats App.

Je dobre, ze mas priatela, netreba byt sam, ak sa da. Ja som tiez teraz zamilovany do jednej
kolegyne, sice sme od seba 400 km, ale aj tak. Ale asi z toho nic nebude, uz mi velmi nepise.
Uvidíme.

Zatial sa maj,
pozdravujem na vyhod, mam rodinu v okoli Kezmarku, Poprad, Presov.

Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ut 5 november 2019 - 20:03

Ahojte Wink

Tomitos - Co znamena neskora a stredna forma schizofrenie?.....tak chcela som ti tu len skopčiť nejake poučky....ale uz sa mi to nechce hladat....ale urcite viem...aj vo zdravovede to tak je...je prve rozmedzie niekde v puberte...13-18 dajme tomu....potom druhe rozmedzie ze vraj je trošku ine pre dievčata a chalanov...ale 20-26 rokov...a potom je neskora forma schizofrenia od 50+  - čo je teda ta tretia forma a tu ma moja mama.....po 50-tke dostala schizofreniu....a tak...je teda zaujimave ze ja som dostala uz v druhom rozmedzí a to 20-26 rokov....ale zrejme to je v rodine....niečo, nejaky zbludený gén....

ako sa dnes mám?....aj napriek utorku....sa na podiv divim....ale som šťastná....no nie, že skáčem do výšky....ale som sa dnes normalne tešila ......normalne, ze fakt...a este aj teraz sa usmievam....proste dobre mi robí zvyšenie liekov....svoj pokoj som našla.....ako nečakala som, že dnes sa budem citit nejako dobre....ale hej...a este na dovysvetlenie....nie je to pre pracu....v tej mam kuštičok problem....ale stale som kryta...tak som dnes len necelu hodinu nadčasovala....a potom som sa tešila do obchodov...aj ked lialo .....proste za normalných okolností by som rovno domov išla....ale vybrala som sa do mesta....kedze ma nutil termín "vianočného večierku" a to ze nič nemam na seba....jo a tema country style, alebo kovbojsky....a je smiešne ale nemam ani len základ kockovanú košelu.....ako nejdem niečo extra vymyšlať....len som pozrela co je v obchodoch....a nič....ako mam sice jednu predstavu...ale k mojej predstave sa nijaka košela nepriblizovala....a pri najhorsom mam plán B....a to že si požičiam maminu košelu ktora je kockovana.....ale ku kovbojskej ma daleko....no to je jedno.....proste aj napodiv...mi to je jedno....bude ako bude...čo zozeniem to si dam na seba.....zase no nemusí to byť tip-top....a po druhe moc sa mi tam nechce ist..ale kvoli kolektívu sa tam dotrepem....snad...ale fakt sa mi tam nechce ist....lebo uz teraz vidim ze sa tam bude dost piť....no bude to este zaujimave.....lebo nemam taku silu kazdému vysvetlovať, že ja vlastne nepijem...len tak...nie ze som abstinujúci alkoholik...co nie som....ale no bude to az o mesiac problem....teraz mam dobru naladu.... Smile

Prajem krásny teplý zvyšok večera.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 26 Empty ahoj Mischell

Odoslať  Tomitos Ut 5 november 2019 - 21:44

ahoj Mischell,

dakujem za info, niekde som o tom cital,
ale predsa len ma to sokuje, ze po 50+ neskora forma
schizofrenie. Teraz som dostal strach, ze sa to aj mne
moze stat. Adept vzhladom na geny som dobry.
Musim sa upokojit.

Tesim sa, ze sa citis dobre a zelam to aj ostatnym.
Mischell. ty pracujes plny uvazok, ci polovicny?.
Tak ci tak mas moj respekt, ako sa drzis.

Zatial ahoj a nech sa dari,
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: