Ako sa dnes máš? 12
Strana 48 z 86 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 67 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 12
@Iacobus, ahoj. Ako stredajšia skúška z farmakológie?
---
Ahojte, priatelia.
Týždeň mi plynul trochu zhoršene. Ak by som to mal zostručniť, tak proste stačí asi napísať, že som zápasil s dosť ťaživými depresívnymi rozladami, rámcovými myšlienkami, fyzickou vyčerpanosťou a psychickou stratou motivácie, pocitom, že veci a moje úsilia nemajú cenu. Kúpil som si vo štvrtok 2 knižky "Jak zvládat depresi" a "Pozitivní psychologii proti depresi". Hneď večer som si ich študoval, prvá bola skôr odbornejšia a prakticky ma len utvrdzovala v mojich príznakoch, lebo som sa v knižných rozsiahlych opisoch depresie nachádzal. Druhá knižka mi však už aj reálne pomáhala, lebo som tam našiel názory pozitívnej psychológie, kde niektoré z nich boli príjemné čítať. Dalo sa nimi povzbudiť a neboli pritom také priamo motivujúce na spôsob motivačnej literatúry, ktorá stavia na názore, že je možné všetko, čo chcem. Táto knižka nestavala na takejto príliš optimistickej vízii, skôr sa držala pri zemi a videla možnosti depresívneho človeka reálnejšie, si myslím. A aj tak dokázala nájsť názory a argumenty, ako takého čitateľa nakopnúť. Najviac ma povzbudila kapitola o sústredení pozornosti na svoje silné stránky. Boli tam nejaké testy, ako ich v sebe odhaliť. Zopár svojich silných stránok som si uvedomil, pričom ešte si ich musím spísať a rozviesť, a tiež spísať, ako a kde ich vhodne "žiť", uplatňovať, rozvíjať. Dodalo mi to štipku sebavedomia, že čosi zo mňa má možno aj nejakú cenu, takže nasledujúci deň, piatok, som sa v práci cítil vlastne lepšie. Aj som bol produktívnejší, hoci k záveru smeny, niekedy už okolo 14:30 ma chytala vyčerpanosť a "nechcenie sa" sprevádzané pocitom demotivácie.
Spal som pomerne dlho, od skorého večera až do pol desiatej. Teď periem, dopíjam kávičku a pôjdem si asi znovu čítať tie knižky. Ešte sú tam testy, ktoré som si nespravil a sú tam ešte kapitolky, v ktorých cítim potenciál ma povzbudiť. A inak mám víkendový režim, odpočívam, nenútim sa do ničoho momentálne. Som rád slnečnému počasiu nad naším mestom.
Známku by som dal za uplynulý pracovný týždeň asi 2-.
Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Želám Vám krásny víkend, držme sa!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem Ti, že sa o mňa zaujímaš. Hneď napíšem. Ako ide škola Teba? V poslednej dobe som nejako nezachytil, ako si vedieš. Asi preto, že som sa prevažne učil na farmakológiu, a tak na fórum neostávalo veľa času. Máš už všetky skúšky?
--------------------
Zdravím aj všetkých,
Viete, že rád si udalosti pamätám a počítam im roky. Dnes mám jedno výročie. Presne 8.2.2019 som napísal prvý príspevok na fóre, a teda považujem to za začiatok aktivity na tomto fóre. Registrovaný som bol od augusta 2018, ale som neprispieval. Za ten rok som napísal 250 príspevkov. Keď som začínal, neočakával som, že budem až tak aktívny, je mi s vami dobre, pomáhate mi a cítim sa tu skvelo. Takže vám všetkým patrí moja vďaka. Obzvlášť by som poďakoval Matejovi a Tutovi, ktorí fórum spravujú. Matej, bola to veľmi dobrá myšlienka začať s týmto projektom.
Teraz zhrniem v zopár bodoch, čo som prežil za uplynulý týždeň.
Pondelok: prišiel som do Bratislavy. Hneď som si šiel dať predpísať lieky k psychiatrovi. Trochu sme sa aj rozprávali. Povedal, že je môj nihilistický svetonázor v rozpore a tým, čo prežívam. Vraj mám až príliš veľa záujmov. Ostal som prekvapený. Argumentoval, že rád študujem, čítam knihy a zaujímam sa o mnohé vedecké témy. To ma vlastne potešilo.
Utorok: bol som za pani docentkou, ktorá skúša analýzu, z ktorej mi dala B. Požiadal som ju o ústne preskúšanie. A podarilo sa, mám A.
Streda: mal som skúšku z farmakológie, vytiahol som si dvojkombináciu otázok - opioidné analgetika a antiemetiká, prokinetiká. Celkom vďačná téma. Zodpovedal som to na A.
Štvrtok: v pondelok budúci týždeň som mal mať klinickú farmakológiu, lenže skúšku som si preložil na štvrtok, čo bolo predvčerom. Vzhľadom na to, že som sa to učil pol dňa po farmakológii, výsledok je veľmi dobrý - B. A tak mám priemer 1,08. Klinika bola taká divná. Test - krúžkovačka. Boli tam otázky z iných predmetov, ktoré som doteraz absolvoval, takže mohol som využiť medzipredmetové súvislosti. To ma zachránilo. Inak by som to nezvládol. Samozrejme, pôjdem ešte za profesorkou a požiadam ju o ústne preskúšanie. Týmto som teda ukončil skúškové obdobie.
Piatok: prišiel som domov. Večer sme boli so štyrmi kamarátmi von, v krčme. Trochu sme oslavovali. Pravdaže, ja bez alkoholu. Bolo super. Preberala sa politika a filozofia. Bol som riadnym členom diskusie. Čiže nebolo to tak ako kedysi, keď som sa do debát nezapájal.
Sobota: Od desiatej sme sa s otcom a bratom lyžovali. Trochu oddychujem, ležím a užívam si konečne pokoj. Večer príde na rad kniha, ešte neviem aká. Mám rozčítané asi štyri.
To je odo mňa všetko.
Majte sa dobre.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Nedá sa mi kvôli tej bolesti moc spať
Skúšam na sebe rôzne mastičky a tabletky ale moc to nepomáha
Už aby to prestalo
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Čo by som ešte tak zdelila, no asi len toľko, že vás čítam a myslím na vás a tiež, že prajem všetko dobré, hlavne veľa pozitívnej energie do života a zdravie... ani u mňa nebýva vždy všetko úplne ok, čo s týka prežívania istých situácií atď.
No zaklopem si takto pomyslene, že momentálne je celkom dobré obdobie.
Tento týždeň mám aj kontrolu u deduška (P) doktora. Vôbec sa mi tam nejak nechce, lebo s ním skoro nič také neriešim, a on melie to isté dookola, ale už len kvoli predpisaniu medikamentov sa tam musím ukázať.
Éto vsjo.
Prajem ešte príjemnú nedeľu. Držme sa
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
nechce sa mi sem nijak zvlášť písať. Občas sa stavím, prečítam si, čo je nové, no mám pocit, že ja ničím zaujímavým prispieť nemôžem, tak čo tam po tom Nuž ale keď už som sa prihlásila...
Čo sa týka bývania, stále ostávam v pôvodnom dome, keďže fakt nemám financie nazvyš. Najbližšie by ma konečne malo čakať odstránenie znamienka (za pouhých 30€), na ktoré by som sa vybodla, nebyť toho, že zmenilo farbu aj tvar. Najlepšie by bolo zbaviť sa všetkých, ale som nimi posiata, to by som sa nedoplatila. Už som zvažovala aj vybrať si to proste sama, no som srab
Po somatickej/psychickej stránke je to všelijaké, glyčky by mohli byť aj lepšie, no aspoň som sa po 7 mesiacoch objednala na diabetológiu. Myslím, že sa mi zhoršil zrak, ale čo, to mi patrí. Som unavená, permanentne unavená a do ničoho sa mi nechce. Stále zle spávam, asi by som si mala zvyknúť. Nemôžem ísť s tým ani k psychiatričke, pretože mama jej okamžite nabonzovala, že som nejedla a boli z toho nejaké vyhrážky, ako inak. A neviem sa sústrediť, absolútne. Text čítam aj 3x po sebe, aby som pochopila, čo sa tam vlastne písalo, pamäť mám katastrofálnu, pri rozprávaní skáčem z jednej témy na druhú a tretiu a potom zabudnem tú prvú. Je to, samozrejme, moja vina, zničila som si mozog viac než dosť. Vzdala som sa definitívne sna písať knihy, viem, že na to nemám. Práve četujem s Jimom a ešte aj tá angličtina je hrozná, až mi ho je ľúto. Celé to ide dolu vodou, som momentálne rok bez terapie a rozhodne to vidno. Za ten čas som akurát rezignovala na vzťahy (lepšie neskoro než nikdy, huh) a prijala svoju vinu za veci z detstva, v živote sa už o tom nebudem na terapii baviť. Občas ma trápia spomienky, flashbacky, hlavne keď sa niekde dočítam o podobných veciach, ale čo už. Ako vravím, aj môj súčasný stav je stopercentne mea culpa, nikoho iného z toho neviním. Viem, že sa nezvládnem ani učiť, musela som sa vykašlať aj na túžbu vrátiť sa jedného dňa na výšku. Holt som svoje šance prepásla, lepšie to už nebude. Aj tento príspevok píšem nekonečne dlho, pokúšam sa rozpamätať, čo som chcela dodať, netuším...
V princípe to ani nie je dôležité. Napokon, som to len ja, pochopím, ak vás to nebude baviť ani čítať
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Ešte tento týždeň si môžem užívať oddych. A ozaj si ho užívam. Včera večer som dokončil puzzle - mapa Game of Thrones. Dostal som to ako dar od matky na Vianoce. Mapu som poskladal na stole, založil som na ňu sklo. Ešte som rozmýšľal, či ich mám zarámovať. Lenže nemám to kam dať. Na jednej stene mám meče a dýky, na druhej skriňu a potom dve okná.
Okrem toho čítam jednu z rozčítaných kníh. Hľadal som si staré denníky a čítal, čo som pred rokmi prežíval. Najviac ma prekvapilo, že denník z roku 2018 je úplne prázdny. A mám dojem, že toho roku pred samovraždou som písal dosť. Takže matka mi vymenila môj zápisník za úplne nový, aby som si už nikdy nemohol pripomenúť, čo som vtedy prežíval a ako som to cítil.
Ďalej ma prekvapil zápisník z roku 2017, tam som spomínal zradcu s menom Tom, bol to presne ten Tom, ktorého spomínam. Je to divné, že už v tom čase som ho označoval synonymom pre zradu, čiže menom Tom. Lenže on ma zradil až v 04/2018. Neviem si vysvetliť, ako je to možné.
Spomenul som si na citát od Sapkowskeho. Zaklínač Geralt hovorí: "Meč osudu má dve ostria, jedným z nich si ty, druhým je smrť". K tomu by som dodal, že u mňa tieto dve ostria splývajú do jedného, lebo ja budem rozhodovať o svojej smrti.
Prajem pekný deň.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Meretseger napísal:Vzdala som sa definitívne sna písať knihy, viem, že na to nemám.
Ahoj @Meretseger
Nevzdávajto, i napriek tomu, že máš takéto obdobie. Čítaj knižky a aj z oblasti biografií a životopisov spisovateľov. Čítaj to, o čom chceš písať. Študuj to. Ak nabereš na know how, je potom o čom písať. Nikam sa neponáhľať. Zhromažduj materiál, neskorej sa môže zísť.
Mňa tiež sem tam miká, či by som nezačal tiež písať. Ale mám čas, nikam sa neponáhľam. Robím si poznámky, bo viem, že sa zídu. Námetov a tém mám haba dej. Nechcem to uponáhľať. Si dvadsatnička a kopec rokov života pred sebou. Využi ho na maximum, v plnej paráde. Nehaj písaniu čas a priestor na obohatenie sa a sebazdokolovanie.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 48 z 86 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 67 ... 86