Ako sa dnes máš? 12
Strana 45 z 86 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 12
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Ahoj,
Janka tretia- Nový člen
- Počet príspevkov : 18
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 29.06.2019
Quetiapin, alebo kventiax berem už niekoľko rokov a nemám s ním žiadne problémy. Tento liek mi sedí a necítim sa byť chorý.
Jelikož nekojím a ani nemám z čoho, a koho, ti neporadím. Skús to ešte prehodnotiť s lekárom.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Za seba môžem napísať čo som dávnejšie prečítal, že samotní lekári odporučujú čo najnižšiu možnú medikáciu celkovo, alebo pokiaľ možno tak aj žiadnu. Počas kojenia a zároveň užívania liekov je vždy určité riziko. Ak nebude možné s MUDr dohoda, treba čo najskôr dieťatko navyknúť na stravu z detskej fľaše. Tento raz neplatí, že kojenia ako také je extra prospešné.
-------
Ahojte!
Pomaly si zvykám na Haloperidol, teda pol tabl. večer. Ostatné lieky bez zmeny. Mierne sa ma dnes dotýkali "hlasy" aj vzťahovačnosť. Počas celého dňa ma ťahalo driemať, teda som bol taký "pravý nedeľný". Zvyšok mám po starom, ako to so mnou obvykle býva. Bol som na miniprechádzke tu po meste, ulice boli skôr prázdne. Stretal som najmä psíčkarov. V tvárach bolo niečo také, že "Zasa ja?". Už sa teším na spánok, snáď Gerodorm zaberie podľa mojich predstáv. Potešil ma najmä príjemný telefonát a bol som mu veľmi rád. Pre dnes asi všetko. Prajem vám dobré vykročenie do pracovného týždňa a len dobré v ňom! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Janka tretia- Nový člen
- Počet príspevkov : 18
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 29.06.2019
Spolu s cisordinolom, depakine a niekedy stilnoxom na spanie, udržujem tento režim. Raz som vydržal bez liekov 5 dní a bol som v pohode. Teda nemal som spánkové problémy.
Na čo beriem konkrétne ten quetiapin, asi klasika. Choroba je o hlasoch a slovách, o bludoch a halucináciach a o psychózach (neustále stavy o presvedčivých mysleniach). Ich účinok by mal byť, tlmiť psychiku (myslenie). Čo v praxi znamená, že si o niečo nekoncentrovanejšia, nesústredenejšia. Tvoja myseľ (psychika) sa nachádza tak povediac v hmle.
Neviem, ale takto to vidím ja s antisychotikami. Predovšetkých ide o tlmiaci účinok.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A nemyslim,ze pojde do kolieskoveho neba,alebo sa spoji s bohom..
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Mám sa fajn, až na to, že mi je večne zima a som, ako tradične, zúfalo prechladnutá. Inak psychicky no prob. Som až podozrivo krotká, doobeda vždy prídu mama s bráchom vyvenčiť Jonyho, starkú a mňa, zvládam tie prechádzky bez toho, aby som na všetkých vrčala a posielala ich do rôznych telesných otvorov Asi som ešte na vhodnej hladine liekov. Večery pravidelne trávim premýšľaním nad sebapoškodzovaním, ale zatiaľ som odolala. Dohoda s psychologičkou, že to robiť nebudem, sotva platí, keď spolu nepracujeme. Okrem toho na tom nie je nič zlé.
Cez deň sa každopádne dá. Viac čítam, čo ma moc teší. Niekedy sa mi nechce lautr do ničoho, tak spím, beztak mám spánok narušený. V noci hodiny civím do stropu a premýšľam nad nesmrteľnosťou chrústa. Ale čo. Viac ma štve, že prehadzovaním sa ruším svoje zvieratstvo, ktoré ma každú noc obľahne a aj by spali, keby som ich, chudákov, podchvíľou nenakopla alebo nezhodila Sissi je celá žhavá chodiť von, sem-tam jej teda dám postroj a pár ráz prejdeme celú záhradu, napasie sa trávy a je spokojná. Inak asi nič nové, hranie TR/Zaklínača je na dennom poriadku, navyše udržiavam styky s fanúšikmi, ktorí pribudli, keď som dala na FB propagovať svoju stránku. Nový cosplay set je vydarený, majú nad čím žasnúť Jeden, tiež cosplayer, sa chcel stretnúť, nateraz som súhlasila, ale ako som tu držaná na krátkej reťazi, asi z toho nič nebude. Čo už.
Tož tak
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 45 z 86 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 86