Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 65 z 86 Previous  1 ... 34 ... 64, 65, 66 ... 75 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  anjelik Št 23 apríl 2020 - 12:07

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Img_2024
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Dušan Št 23 apríl 2020 - 12:23

Aj ja sa pripájam

Všetko najlepšie k narodeninám @Matej
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Št 23 apríl 2020 - 14:24

Ahoj Matej Wink

prajem všetko najlepšie k dnešným narodeninkám... flower Všetko najlepšie! Všetko najlepšie! 2 Všetko najlepšie! 3

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 23 apríl 2020 - 17:35

Nášmu šikovnému administrátorovi všetko najlepšie k narodeninám a pohodu v mysli praje moderátor Tuto.
Great party
Všetko najlepšie! 3

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 23 apríl 2020 - 18:46

@Matej,
Aj ja sa pripajam k blahozelaniu. Prajem hlavne veľa zdravia po psychickej stránke, lebo to my všetci potrebujeme.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 23 apríl 2020 - 18:57

Matej,
všetko najlepšie, nech dlho žiješ! Všetko najlepšie! 2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 23 apríl 2020 - 19:15

Ja no, hmm, nemám sa veľmi dobre. Skôr sa mám zle. Asi som o to písal už minulý týždeň. Neviem. Nemôžem si spomenúť. Hľadať sa mi nechce. Tak to v skratke zhrniem. Nechce sa mi učiť, písať o liekoch ani čítať knihy.

Budúci týždeň mám dôležitý zápočet, ale neviem sa donúť učiť, neviem sa sústrediť. Bol som pri lekárovi, malo sa rozhodnúť o mojej hospitalizácii. Ostávam doma, takže aspoň jedno pozitívum. Myslím, že som v psychóze. Neviem, čo ju vyvolalo. Napriek tomu, že si to uvedomujem, neviem sa zbaviť strachu. Mám strach z policajného komanda, že ho na mňa pošle Tom. Mám palpitáciu, dušnosť a hypertenziu. A hlavne strach. Tom je policajt. Neviem, či je rozumné, že o tom píšem. Ale nevadí, čo horšie sa mi môže stať? Len to, že ma policajné komando zabije. Aj tak myslím na samovraždu. Ale takto to uľahčiť Tomovi? Nikdy. Budem bojovať. No, Tom je policajt, určite pracuje na tom, aby na mňa našil nejaké trestné stíhanie. Tipujem, že mi podstrčí drogy, alebo bude nabádať kolegov, aby na mňa svedčili vo veci podvodu. Ale môžem si to len nahovárať skrz psychózu. Ale neviem si s tým pomôcť. Tom je zlý, zákerný. Chcel ma zničiť už dávno, vysielal myšlienky, ktoré ma primäli pokúsiť sa o samovraždu.

Tom je motorkár, bojím sa každého zvuku motorky. Dnes tu bola sanitka, už som šalel od strachu, že je to policajné komando. Doktor sa pýtal, či som nevynechal lieky. To je takmer vylúčené. Ďalej alkohol. Aj ten som vylúčil. Ale môžu v tom byť drogy. Nebolo by to prvá raz, čo mi ich Tom podstrčil. Už raz to spravil. A našli sa náhodou, keď som bol hospitalizovaný v Ba. No, je toho veľmi veľa. Nebudem zachádzať do podrobností. Chcel som sa len vyrozprávať.

Prajem pekný deň a nech sa máte lepšie ako ja.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 24 apríl 2020 - 11:10

Ahojte, kamoši. winking

Ďakujem Vám, anjelik, antifajny, Mischelll, Tuto, Jakub, Meret, za také pekné blahoželania. Dojatie Ste super! giving a hug Anjelik, ten obrázok je báječný, neviem, kde si ho vyhrabala, ale je parádny. Ďakujem. Very Happy it is perfect

Touto cestou chcem obratom zablahoželať nášmu @EnaXnaY, keďže dnes má sviatok zase on. EnaXnaY, všetko najlepšie k narodeninkám, hojne zdravíčka, pokoja a veselého ducha, nech sa máš vo svoj nový rok života dobre a darí sa Ti. Drž sa! Super! Všetko najlepšie!

Ahoj @Iacobus (Jakub). Súcitím s Tebou a Tvojimi príznakmi. Máš to veľmi ťažké, je teraz náročné vydržať so svojimi myšlienkami a popritom cítiť povinovanie zo strany školy, na ktorú akoby si teraz v mysli nemal dostatok priestoru. Moja rada je prislabá, lebo paranoju najlepšie vedia riešiť účinné lieky, ale skús sa, ako sa dá, odpútavať od svojich myšlienok. Neprikladať im takú veľkú váhu a dôležitosť. Iste, sú akoby naliehavé a štartujú v Tebe obavy a strach, úzkosť. No, sú to v skutočnosti len myšlienky. Ak by sa Ti nejak podarilo ich tak brať, teda len ako myšlienky, ktoré Ti nemajú šancu ublížiť, tak možno by to vnieslo do Tvojej mysle trochu viac pokoja. Odním tým myšlienkam takú tú hybnú energiu, teda skús ich nerozvíjať a odpútavaj pravidelne od nich svoju pozornosť. Platí, že myšlienky s pozornosťou rastú a mocnejú. A naopak, ak sa im nedodáva dostatok pozornosti, tak slabnú, až sa stratia. Nemôžu Ti ublížiť. Moc Ti držím palce v tejto Tvojej neľahkej situácii. Myslím na Teba, drž sa, Jakub! giving a hug Objatie 2

matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 24 apríl 2020 - 11:36

Ahojte po druhý raz. Super!

Mám sa vlastne dobre. Trochu mávam zlé pocity, keď sa nedonútim k vytýčeným úkolom a márnim čas niečím nepodstatným. Ale asi aj to patrí k životu, proste by som sa nemal usilovať o stopercentný výkon, ale neraz si dovoliť aj zabíjať čas. Dnes a včera sa to prejavilo konkrétne v tom, že som sa nevedel vyhrabať z postele, tak som vstal až po desiatej. Tiež som sa včera nevenoval žiadnemu sebavzdelávaniu, ba dokonca som poobede hral PC hru. Som z toho trošku namrzelý a vyčítam si to. No ako vravím, niektoré dni môžu asi byť aj nevýkonné a malo by to tak byť asi v poriadku. Bezradný Ale aj tak v duchu túžim byť výkonný na 200%. To som sa asi nakazil tými motivačkami, v ktorých výkon oceňujú ako jednu z kľúčových hodnôt a cností. Niekedy je ale takýto prístup aj na škodu. Asi. Skúmavý

Popri tej PC hre a neskorom vstávaní som mal včerajší deň vlastne pekný. Dojatie 2 Známku by som dal asi 2.

Budem musieť ísť v dohľadnej dobe aj do práce, treba porobiť nejaké vyžiadané vratky, ktoré si dodávatelia vypýtali a nemôžu čakať na naše otvorenie. Aj sa tam teším vlastne. clown

Prajem Vám, kamarátky a kamaráti, príjemný piatočný deň, majte sa dobre. community together Mám Vás rád a som rád, že ste všetci súčasťou aj môjho žitia. Dojatie

S úctou
matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Pi 24 apríl 2020 - 12:31

Ahoj

Pridávam sa k @Matej a chcem zablahoželať @EnaXnaY. Všetko najlepšie.

@Matej ono s týma plánmi je tak. Si len krátku dobu doma bez práce, č.z. že máš čas na seba cca.15hod/deň. Chápem tvoju situáciu aj ja som bol v nej. Potrebuješ len návyk. A návyk potrebuje čas. Čas, ktorého hodnota je neprerušovaná, čas o dlžke pol roku až roku, kým sa návyk stane pravidelnou rutinou.

Viem čo hovorím, trvalo mi skoro celý rok kým mi režim, program dňa začal prekvitať. Samozrejme sú dni keď sa niečo nechce. To je normálne. Môj odhad v naplnení požiadaviek programu počas týždňa je cca. 75%.

Sú dni keď sa nechce a sú dni keď ideš do toho s láskou. Dajme tomu že mám počas nenávideného dňa 10 aktivít. Tak spravím polovicu, či štvrtku. Nič sa nedeje. Keď sa nechce tak sa nechce. Druhý deň a tretí, to isté. Nevadí, nerobiť paniku. Potom prichádzajú láskyplné dni a tie sú fajn. Na večierke máš potom z uplynulého dňa radosť.

Ako sa mám?
Nuž už som @Matej načrtol môj program. Raz je to epická báseň, a raz zachripnutý spevákov hlas. Dni plynú ako po masle. Hodnotím tieto uplynuté obdobia kladne asi tak známkou na 1-
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY Pi 24 apríl 2020 - 13:40

Ďakujem gratulantom za blahoželania Wink

Ani SOM nečakal, že sa toľko dožijem Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1338
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Pi 24 apríl 2020 - 17:42

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 65 Img_2026
anjelik
anjelik

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav