Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 30 z 86 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 58 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  Mischelll Št 14 november 2019 - 20:37

Ahojte Wink,

tak no dnes ma asi v praci seklo....no trošku prehanam .....asi som si natiahla nejaky sval....a vyzeralo to tak, že mi len trochu prasklo v krku....ani ma nic nebolelo som si myslela jak fajne....uvolnila som si krk...klasicky do boka jedného a druhého....a teraz no už od 16:00 nejako to citim....dost intenzivne...ani po sprche to nepreslo...no dost bolo stažovania....aj zajra je den na stažovanie... Laughing ...povodne som nemala čo napísať....potom som si po predchadzajucom príspevku...pustila pesničku....a kedze yotube ukazal asi moje odbery...respektive pesnicky take k mojej nalade....tak som pre tutu chvílu chcela napísať piesen Púšťam ťa....hej uz dlhšiu dobu sa mi pači.....a nepocuvam ju často...kedze nechcem sa zase namotat...ale JA si konkretne u kazdej pesničky prevazne novej vždy niečo osobne zoberiem pre seba že tak to ma byť - proste osud...hej aj ked som este chodila z byvalim som akurat na začiatku vztahu natrafila na pesničku Balada .....tak no smutna pesnička...a tak to aj skončilo...no a teraz nejako do povedomia sa mi dostava pesnička Pušťam ťa a neviem.....no dost...pre vysvetlenie ide o pesničku spevačky...a refren mi utkvel: Dnes púšťam ťa, no tak si leť, len prosím nepozeraj späť
Tak púšťam ťa, tak leť už preč, nájdi tú

čo ti vezme reč

Ja púšťam ťa, už si len ty, bež oproti vánku slobody
Ja púšťam ťa,

aj keď to bolí, to moje srdce mi viac nedovolí

Trápiť
Smútiť ....

proste vďaka vyznačením častiam som si uvedomila, že je to vlastne o mojom byvalom....aj ked som dnes konkretne zase raz nahnevana na svojho terajšie "priatela"....a uz by to mohlo platit aj na neho....asi nebude .....no aj napriek tomu, že ma zase raz nahneval ....a teda ja nie som samonasieraci typ....ale už sa to asi tak musí javiť....no teraz som aspon neustupila a povedala aspon čo si myslim....konkretne o tej veci co ma štve...nevysvetlila som to....aj tak nema čas...a nezajima ho to...a mne je jedno či si toto tu prečita...ano, vie o tejto stranke aj že tu prispievam....a aj vďaka nemu dosť často...a už mi naskočili iné pesničky...vlastne moja oblubena....tak neriešim teraz uz nič...

Prajem ešte pekny zvyšok večera.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Iacobus Št 14 november 2019 - 21:48

Zdravím,
Dnes som bol na prednáškach a jednom seminári. Prvú dvojhodinovku som takmer celú prespal. Áno, sedadlá v aule sú veľmi pohodlné. Ako stvorené na dospatie prebdenej noci. Čudujem sa, koľko z prednášky o parenterálnych liekoch som stihol pofotiť. Veď kto sa môže sústrediť ráno o 7:30, navyše keď musíte po noci strávenej učením vstávať o 6:15? Ale nie je to len tým, že som sa dlho učil. Jednoducho klesá môj výkon. No čo, je asi ôsmy týždeň školy, pomaly sa blíži koniec semestra, tak sa to nejako musí prejaviť. Ďalšia prednáška o antidepresívach bola zaujímavá. Na záver to boli spektrálne metódy z analýzy. Do spektrofotometii sa celkom vyznám ešte z predmetu analytická chémia II. Ale, ako som už raz písal, nie som na rovnakej vlnovej dĺže s prednášajúcou. (metafora sa celkom hodí, keď hovorím o spektrálkach) To vidím ako problém. Neviem, čo a ako. Absolvujem ten predmet?

Zajtra mám labák z technológie. Budú sa pripravovať čapíky, test nás neminie. Avšak učiva o čapíkoch je málo, tak sa bojím, že do testu dajú nejaké zákernosti. Nerád by som si pokazil celkom dobrý priemer. Tak uvidím, ako bude.

Ako som spomínal, v rámci učenia si dávam niekoľkominútové prestávky, ktoré trávim čítaním detektívky Pancierové srdce. Spomína sa tam nejaký ketanomín a opioid violín. V živote som nepočul o týchto látkach. Ketanomín je vraj anestetikum a podľa účinku by som usudzoval, že sa podobá na ketamín. A violín netuším. Buď si autor vymyslel taký opioid, alebo by som si mal lepšie naštudovať tému anodyná - opioidné analgetiká.

Deň mi vylepšilo stretnutie s jedným úžasným docentom. Povedal, že chce, aby som mal červený diplom, lebo si ho zaslúžim a bude na mňa dávať pozor. Nerozumiem celkom, čo myslel tou poslednou časťou. Ale mám o dosť väčšiu motivácie zapracovať na sebe a ísť si za svojim cieľom, keď mi vyjadril takúto dôveru. Je to pre mňa záväzné. Nechcem ho sklamať. Mojim cieľ by malo byť doktorandské štúdium. Ktovie, možno raz budeme s pánom docentom kolegovia. Hoci ako kolegu ma nazýva už teraz.

Pekný večer!

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Empty pre vsetkych

Odoslať  Tomitos Pi 15 november 2019 - 0:46

ahojte,
dnes bol taky obycajny den,
dohodol som si fotografovanie svojich artefaktov,
verim, ze fotky budu pekne, (uz) dnes to budem riesit.
Ale su aj negativa, nahneval a asi aj sklamal som svoju
kamaratku Julku Embarassed, uz som sa ospravedlnil, ale snad
sa neprestane so mnou bavit. Velmi by som si pral
ostat s nou v kontakte.

Zatial ahojte a drzte sa vsetci,
Tomitos
Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Bydlisko Bydlisko : stredné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Pi 15 november 2019 - 18:34

Zdravím,
Farmaceutická technológia bola presne taká, ako som predpokladal. Je zaujímavé, že vždy viem všetko predpokladať. Ale napriek tomu nemám moc to ovplyvniť. Takže test bol pre mňa ťažký, lebo tam boli veci, ktoré som sa v krátkej kapitole v knihe nedočítal. Neviem, odkiaľ som to mal vedieť. Takže výsledok bol zlý. Celý priemer a snaha za celý semester mi je zrazu na nič. Všetko pokazil jeden test. Ale uvidím, niečo sa s tým musí dať spraviť. Popremýšľam. A nájdem cestu. Veď keď pán docent odo mňa očakáva červený diplom, tak sa musím snažiť. Ale obávam sa, že dôvera, ktorú mi vyjadril, ma bude motivovať až príliš. Chcem tým povedať, že so snahou to budem preháňať, až sa mi vráti psychóza. To by bola zlá alternatíva. Snáď k nej nedôjde. Ale nie je úplne nepravdepodobná, nakoľko stres je spúšťačom psychóz. A keď budem chcieť dobré známky za každú cenu, vypomstí sa mi to. Musím nájsť rovnováhu medzi učením sa a oddychom.

Takže klasicky labák som skončil prvý o hodinu skôr, ako by som mal končiť. Ja tomu nerozumiem, trasú sa mi ruky ako osike a stíham to najrýchlejšie zo všetkých. Robili sme čapíky (Suppositoria). Odlievaním do formy a lisovaním. Asi nechcete vedieť ďalšie podrobnosti.

Budúci týždeň v piatok mám posledný labák z technológie. To je zlé, lebo nemám čas učiť sa na tému - sterilné lieky. Je dlhá a zložitá. Navyše utorok mám zápočet z analýzy. Očakával som, že sterilky budem mať až o dva týždne, kedy by som teoreticky stíhal naučiť.

Čiže nebudem dlho vypisovať a idem sa učiť.

Prajem príjemný víkend.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Pi 15 november 2019 - 20:13

Zdravím aj ja takto na večer.... Nuž ako sa mam... Da sa povedať lepšie, no konci mi obdobie oddychu... V pondelok sa opäť vratim na pracovisko. Co je ale nove, ze som zacala riesit zmenu psychiatra, tak uz som si vyhliadla jednu doktorku, uvidíme ci ma prijme do svojej starostlivosti. Podnikla som tom smere zatiaľ len to, ze som jej napisala mail, tak snáď si ho precita a da mi vedieť nejake stanovisko. No tak drzte mi prosim v pondelok palce, nech vykrocim tou spravnou nohou... Tolko asi na dnes odo mna a drzim vsetkym päste..... A vela zdaru! Posielam objatie 🙂

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Empty ahojte

Odoslať  Tomitos Pi 15 november 2019 - 20:39

ahojte,
ja sa mam celkom dobre,
dnes som pracoval cely den vo fotolabaku,
este dnes vecer by som chcel nejake dalsie veci porobit.
Som ale dost utahany.
A su aj dalsie pozitiva.
Kamaratka Julka sa uz na mna nehneva,
zda sa, ze som z najhorsieho von it is perfect .

Tak sa vsetci drzte a prijemny vikend,
Tomitos Very Happy

Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 16 november 2019 - 11:17

Ahojte, priatelia.

Tento týždeň som mal väčšinou v práci v rámci už silnej, vianočnej sezóny relatívne produktívny, dosť veľa sa stíhalo a urobilo. No potom doma po večeroch som skĺzal do akýchsi smútkov, spavosti a pesimizmu. Opantávali ma negatívne myšlienky a nejak som sa im nevedel vzoprieť. Alebo som sa im vzoprieť nebol dostatočne ochotný? Možno. Včerajší piatok bol náročný psychicky a plný stresu i depresívneho výkyvu aj v samotnej práci. V iné dni tieto poklesy nálady boli iba po večeroch. Čítam teraz knižku "Vyser sa na to" a hoci je názov takto vulgárny, samotný obsah knihy vnímam ako pre seba veľmi motivačný, oslovuje ma to. Už som sa v priebehu dní dostal takmer na jej koniec. Dá sa povedať, že mi bola táto knižka po večeroch svetlým bodom.

Včera som bol zrána k sestričke po lieky. Moja psychiatrička bola od jari na PN, ale už v niektoré dni ordinuje. A mám vraj už prísť na kontrolu k nej, lebo naposledy som bol krátko pred jej nástupom na PN. V kútiku duše sa teším, že ordinuje, lebo mi chýba kontakt s lekárom ohľadom môjho stavu, no na druhej strane ani neviem, čo mám ako hovoriť, až tam pôjdem. Skrátka nejak sa mi tam nechce vysvetľovať a sťažovať si. Sestrička ale na mne videla, že sa cítim zhoršene, pýtala sa, ako sa mám, a hneď ma aj predbehla odpoveďou, že "nie dobre". Alebo tak nejak. Aj preto začala lustrovať, kedy som bol naposledy na kontrole vlastne. V lekárni mi dali namiesto Parnida (paliperidónu) starú dobrú Invegu. Už som za ňu neplatil ani cent. Už dosť dlhý čas som musel byť na generiku, lebo na Invegu spravili svojho času priveľký doplatok. Zdá sa, že už je to zase ok a môžem sa teda vrátiť k pôvodnému antipsychotiku. Ostatné lieky mi predpísala po starom. Sertralín som si opäť vzal značku Actavis namiesto Accord, lebo som mal kedysi na jar pocit, že sa cítim na Actavise lepšie. Asi je to len dojem alebo zhoda vtedajších okolností, no Actavis si získal moju dôveru.

Známka za súčasný týždeň: v práci asi 2+, po večeroch doma 3.

Teraz je víkend, odpočívam. Spravil som si preklopenie finančného rozpočtu z excelu do nového excelu, nakoľko bola výplata a začína mi tak nové "účtovné" obdobie v mojej evidencii. Hospodárenie je momentálne v stave "dá sa". Výrazne som ušetril na strave, celkom sa mi teda opláca si pripravovať v poslednom čase obedy a jedlá svojpomocne, hoci zatiaľ v kulinárskom umení skúšam naozaj extrémne jednoduché recepty o zopár ingredenciách. Akurát som dal prať tretiu várku a pôjdem si uvariť zemiaky po tomto príspevku. Neskôr budem čítať knižku a hrať sa hru v rámci relaxu. Láka ma ísť na prechádzku, len tak urobiť si svižnou chôdzou kolečko po meste. To je však ešte otázne, lebo vyjdenie z bytu momentálne vnímam mimo svojej zóny komfortu. Smile

Ďakujem Vám za vypočutie, kamaráti. Držím Vám veľmi palce, majte sa čo najlepšie. giving a hug
Pokoj a dobro Vám všetkým.

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 17 november 2019 - 9:41

Ahojte.

Ďakujem niektorému z forumákov za zelený bodík za predchádzajúci príspevok. giving a hug

Včera som sa mal napokon celkom dobre, zdá sa. Deň mi prebehol pekne. Zemiaky sa mi podarili. Poobede som dočítal 2 rozčítané knižky, nejaký čas som sa poobede hral hru na PC. Čítal som si zopár kuchárskych kníh a snažil sa inšpirovať, že čo také približne by som zvládol ukuchtiť aj ja. Napokon z celej kuchárskej knihy som vybral aspoň 1 nový recept, pričom ma tá literatúra inšpirovala k drobným zmenám v troch iných mojich, už starších receptoch. Trochu som sa posunul vo veci spirituality (praktizovanie viery), a potom také tie dychové meditácie spojené s tíšením mysle. Snažím sa nezamýšľať a len konať. Je to jedno z odporúčaní motivačnej knižky, čo som spomenul v minulom svojom príspevku a ktorú som včera dočítal. Aby som sa príliš nezamýšľal, tak si vypomáham tými dychovými meditáciami. Ale som len na začiatku cesty, takže celkom dobrý pocit z vecí môžem pripísať v súčasný víkend asi ani nie fungujúcemu utišovaniu mysle, ale skôr tomu, že nie som vystavený vlastne žiadnym stresujúcim podnetom. Vždy sa všetko ukáže až v práci priamo zoči-voči tamojšiemu zhonu a povinovaniu.

Čo sa týka dneška, okrem bežných domácich prác, návštevy rodičov a kostola, ani neviem, čo budem robiť. Včera som trochu siahol po angličtine pre samoukov, na ktorú som v minulosti nemal trpezlivosť, pretože som všetko už poznal, no precvičovať si to poznanie tamojšími cvičeniami sa mi akosi nechcelo. Priznal som si, že sú tam tie cvičenia veľmi dobré a že mi vedia pomôcť, aby som sa naučil po anglicky spontánne ústne i písomne vyjadrovať. A gramatika i slovíčka okolo toho je pre mňa tam skôr bonus, ako si veci zopakovať a prehĺbiť. Takže som sa rozhodol vyhradiť si na to sem-tam čas a tej učebnici sa venovať. A pekne si odmakať každé jedno cvičenie, nech by sa mi zdalo akokoľvek nudné alebo v prvých lekciách triviálne. Budem tak mať aj možnosť merať svoj progres podľa toho, ako ďaleko som sa v tej knihe už dostal a na ktorej lekcii už som. To mi celkom chýba pri iných samoučských metódach, kedy často neviem odmerať napredovanie. Tak asi toto budem sčasti robiť v dnešný deň. Do kostola idem až úplne večer, lebo sa mi ráno nechcelo vstať, a chcem to spojiť s prechádzkou, čiže po ňom pôjdem robiť kolečko po meste svižnou chôdzou kade-tade. Snáď nebude pršať. Tož moje plány,... čo z toho všetkého vyjde, to vyjde. Podľa spomínanej knižky nemám nič očakávať, skrátka, čo sa podarí, sa podarí, čo nie, poučím sa, začne sa odznova. Hlavné je konať a príliš si to v hlave nekomentovať a nehodnotiť. Dojatie 2

Prajem Vám pokojnú a príjemnú nedeľu, kamaráti. community together
Ďakujem za prečítanie a teším sa na Vaše príspevky a zverenie sa s Vašimi dňami. Ďakujem

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

The author of this message was banned from the forum - See the message

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 30 Empty ahojte

Odoslať  Tomitos Ne 17 november 2019 - 16:47

nazdar chlapci,
skusme sa tu, PROSIM, ak sa da, nehadat, nedislike-ovat,
nebodovat negativne atd...

Sme tu preto, aby sme si pomahali, nie aby sme sa urazali a hadali.
Ked ma niekto príspevok, ktory mi nepasuje, skuste sa zdrzat
negatívnych komentárov. Mne tiez vsetky prispevky nepasuju, ale nekomentujem,
toto forum sluzi aj nato, aby sa ludia vyrozpravali zo svojej osamelosti, pocitov atd.
Musíme aspon tu drzat pokope, zivot nam dava mimo fora aj tak dost zabrat.
Tak sa o to PROSIM vsetci pokusme.

Neti, ja ani neviem, kde a ako sa tu daju udeli nejake body,
ako si pravne podotkol, nemam nato ani cas, ani naladu.
Pusti to z hlavy. Viem, ze Ta to mrzi, ale je nepodstatne,
ci Ti niekto da taky alebo onaky bod.

Tak sa zatial majte a uzivajte nedelu,
Tomitos Cool

Tomitos
Tomitos
Domáci člen
Domáci člen