Ako sa dnes máš? 12
Strana 58 z 86 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 72 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 12
Vítam Ťa na našom fóre a budem sa tešiť, ak si nájdeš kamarátku na rozhovor. Fórum Ti môže poskytnúť množstvo informácii a aj možnosť sebarealizácie aj pomoci druhým. Prispievanie do fóra Ti môže priniesť odbremenenie od všedných problémov, ktoré ako chorí máme takmer všetci. Tak na okraj ponúkam možnosť Zello dialógov, kde sa rozprávame o všeličom, čo život prináša. Podrobnejšie to nájdeš v sekcii Zello dialógy, kde som adminom.
Želám Ti pohodu do týchto dní a veľa kamarátiek, ktoré Ti budú oporou. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Romča- Nový člen
- Počet príspevkov : 3
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 25.03.2020
Vek : 30
Zdravotný stav
Diagnóza: Schizofrenie paranoidní
Súčasná medikácia: Injekce a lek
---
Ahojte, priatelia.
Mám sa ako-tak. Musím priznať, že život prežívam momentálne s vypätím všetkých síl - vnímam situáciu ako "tvrdú", asi tak by som to nazval. Duševno to zvláda zhruba schopne, fyzicky som však dosť rozbitý, bolí ma snáď každý sval, každý kĺb, mám tiež veľa odtlakov. Práca v sklade je fakt tvrdá robota. Zatiaľ som odrobil dva dni, resp. jednu dvanástku a jednu desinu. Teraz idem z nedele na pondelok na nočnú, momentálne dnes a aj zajtra v sobotu mám voľno. Pravdepodobne budúci týždeň odrobím 5 nočných, asi desinky, no nie je to isté, naznačovali sa aj dvanástky. Totiž na sklad je vyvíjaný obrovský tlak, dopyt, nestíha sa, ľudia teraz kupujú veľmi veľa potravín. Tak sa robí množstvo nadčasov, a to aj 4-5 dvanástiek po sebe.
Zatiaľ sa zaúčam relatívne obstojne. Polosamostatne som už vyskladnil asi 7 predajní (resp. 7 objednávok). Sortiment (ovocie, zelenina) som dostal zhruba už do oka. Zatiaľ je moje tempo vychystávania objednávky na paletu poznateľne pomalšie, než aké tempo majú štandard miestni. Ja som vyskladnil 5 predajní, každá iba za nejakých 200 eur, a kolega bežne za ten istý čas vyskladní aj 8-9 predajní s oveľa väčšími objednávkami (aj za 450-500 eur na 2 palety). Snáď sa časom zrýchlim.
Dnes som si bol konečne nakúpiť potraviny, tiež drogériu a lieky. Sestričke od psychiatričky som volal ráno a predpísala mi ich cez e-recept po telefóne. Parnido má nejaký výpadok, našťastie sa to podarilo v jednej lekárni objednať na utorok. V troch predošlých lekárňach som nepochodil, ba vraveli, že mi musí dr. predpísať niečo iné, lebo je to nedostupné. Som rád teda, že som skúsil ešte štvrtú lekáreň a tam sa to objednať podarilo.
Teraz trochu relaxujem, popri tom periem prvú várku a pijem energeťák. Uvidím, do čoho voľnočasového sa pustím. V zozname úloh však mám aj nejaké domáce práce. Okrem toho bojujem s osami na balkóne, už tretí rok po sebe sa tu na jar snažia zahniezdiť. Dve hniezda som po minulé dva roky ledva zvládol, teraz ešte hniezdo nemali postavené, ale už tu oxidovali kade-tade na rímse a hľadali miestečka a štrbiny. Ako som pozeral na ne, tak párik sa tam aj rozmnožoval práve. Nejaké 3 sa mi podarili zahubiť Raidom. Musím teraz číhať každý deň a hubiť Raidom akékoľvek prvopočiatky snáh zahniezdenia. Nesmiem dopustiť, aby aj tretí rok po sebe som našiel už hotové hniezdo. Snáď sa mi tento boj podarí.
Takže sumárne, zatiaľ nejak žijem, dýcham. Známku vo veci duševna by som dal asi 2.
Ďakujem Vám, kamaráti, za vypočutie. Prajem Vám pekný zvyšok dňa, majte sa dobre.
S vrúcnym pozdravom
Váš fanúšik
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
nemám nič nové. Som opäť pri otcovi. Vyzerá to tak, že v pondelok sa vráti matka. Takže sa znova presunieme domov. Ale nerád by som predchádzal, pretože už mala prísť tento týždeň v stredu, avšak zmenilo sa to. Už sa na ňu teším. Nevideli sme sa mesiac.
Čochvíľa príde znova obdobie testov z farm. technológie. 31.3 sú to obduktety a 1.4, granuláty. Čiže mal by som sa začať učiť. Tieto dni som veľmi nečinný. Neviem sa donútiť učiť sa. Nejako mi to nejde. Nemám motiváciu. Potom pred skúškami toho budem mať veľa. Zdá sa, že aj skúšky budú prebiehať dištančnou metódou. Trochu sa toho obávam, pretože mám rád klasické ústne skúšky. Bude to menší problém. Ale dúfam, že zohľadnia to, že sme mali len minimum prednášok, seminárov a labákov.
Spolu s bratom sa učím a vzdelávam ho, ako asi viete. Mali sme zatiaľ dve hodnotené zadania zo slovenčiny. Zvládli sme ich na 100%. A teším sa z toho ako malý chlapec. Pomáham mu s projektmi ako galéria literárnych postáv a čitateľský denník. Len mám dojem, že nemáme zadania na všetky predmety. Snáď sme nič neprehliadli. Zajtra to ešte raz prekontrolujem.
To je odo mňa nateraz všetko.
Pozdravuje Jakub.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Tak ja sa mám dobre. Páči sa mi, že je pekne slnečno. Dní trávim ako inak šachmi. Včera som prehrával si partie na slnku. Celkom mi to prospelo a inak nemám nič zaujímavé. Mám istú rutinu a idem si svoje...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Asi som to nepísal, no brat má 12 rokov, chodí do šiestej triedy ZŠ. Ešte sa s ním niekto musí učiť, dohliadnuť naňho a usmerniť ho, čo treba kedy robiť. Pomáham mu s logistikou, hovorím. Ale ja v jeho veku som bol oveľa samostatnejší. Všetky úlohy som si robil sám, odkedy som išiel na osemročné gymnázium. Brat je aj hravý. Ja som sa nikdy nechcel hrať s hračkami. Vždy som chcel byť iný. Teraz si hovorím, prečo musím byť práve ja v tej jednopercentovej skupine ľudí, trpiacich schizofréniou. Asi je to odplata za to, že som sa chcel odlišovať. Brat je úplný opak oproti mne. Je veselý, spoločenský, zábavný.
Len dúfam, že učitelia budú naozaj benevolentnejší. Testovanie cez internet môže priniesť aj technické problémy, všeličo sa môže pokaziť.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Mám sa naďalej ako-tak. Miestami aj zhruba dobre, miestami si viem aj poplakať. Trochu cítim stres zo svojej dočasnej práce, ešte som sa s ňou akoby nestotožnil. Aj som sledoval včera dosť ekonomické správy, lebo sa vravelo, že by vláda dotovala mzdy zamestnancov tých firiem, ktoré sú teraz zavreté a majú nulové tržby. Ak by sa tak stalo, možno by som nemusel byť u svojho pôvodného zamestnávateľa na neplatenom voľne, ale mohol by som prečkať krízu doma a pritom finančne prežiť. Tiež si myslím, že ak sa mi podarí viacej zabehnúť v tejto dočasnej práci a budem tam poriadne zorientovaný, tak k určitému stupňu stotožnenia a zmierenia sa s ňou dôjde. Predsa len je pravda, že začiatky sú všade ťažké, nielen v "tvrdých" robotách.
Nahliadol som video na facebooku od môjho obľúbeného motivátora Briana Tracyho, v ktorej reaguje na súčasnú situáciu, a vzal som si z neho aspoň to, že je dôležité teraz viac, než kedykoľvek predtým, zostať pozitívny. Aj si tak šuškám v hlave: "stay positive, stay positive". Dnes mám ešte voľno a vlastne aj zajtra do večera, potom večer na noc pôjdem na šichtu. Dnes by som rád skočil po sto rokoch do pivnice a skontroloval stav svojho 20-ročného bicykla, nafúkal duše, trochu ho očistil, odpavučil, pohľadal zámok. Totiž počas dní, kedy nebude predpoveď rátať s dažďom, tak by mi fakt pomohlo chodiť do toho skladu na bicykli. Na fyzične takúto úľavu vskutku ocením.
Známka dnes asi 2. Želám Vám, kamarátky a kamaráti, všetko dobré, príjemnú, peknú sobotu.
Držme sa!
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tvoja terajšia práca je určite fyzicky namáhavejšia. Celý deň na nohách s ťažkými prepravkami. Ale na fyzickú záťaž si zvykneš. Mne to trvalo tak 3 - 4 týždne. Ruky to zvládali od začiatku. Ale boleli ma najmä nohy. Mám totiž ploché nohy. Myslím si, že tá bolesť trvala preto tak dlho. U Teba to snáď pominie skôr.
Vlastne pred dvomi rokmi, keď som pracoval, som mal ešte kontúziu nervus fibularis útlakovej etiológie, lebo po pokuse som dlho ležal na tej časti nohy. No a zvládol som to nejako, aj keď, musím priznať, že to bolo ťažké. Zvládneš to.
Držím Ti veľmi prsty a pozdravujem, Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
---
Ahojte, kamaráti.
Dnes sa mám približne dobre. Čakám na telefonát od šéfa, že reku kedy dnes nočná šichta vlastne začína. Presný čas začiatku totiž ešte neviem. Strašne sa teším, že som prekonal všetky strachy a šiel som do tej pivnice a vydoloval som z nej svoj starý bicykel. Okupoval ho veľký tenký pavúk, tak som ho Biolitom spacifikoval, a stroj som ešte dole očistil od pavučín. Vzal som ho hore do bytíku, očistil ho poriadne, nafúkal duše, skontroloval funkčnosť prehadzovania rýchlostí. Zdá sa, že na to, že má vyše 20 rokov, je v relatívne schopnom, pojazdnom stave. Zub času však na ňom podpísaný určite je a je to značne vidno. Dnes pôjdem na šichtu na ňom - vyrátal som si, že by som mohol byť v sklade za asi 14-15 minút, namiesto 40-45 minút rýchlej chôdze. Takže denne ušetrím aj 50-55 minút času a zároveň ušetrím aj fyzickú námahu. To mi, myslím, pomôže priam zásadne.
Dnes si do práce budem variť špagety s morcadellou a kečupom. Stále som verný ešte jednoduchým receptom, naďalej som nevystúpil na vyššiu úroveň zložitosti. S osami na balkóne zatiaľ zvádzam dobrý boj, dnes padla za obeť Raidu ďalšia. Iná sa motala okolo jednej štrbiny, tak som tam "vyliezol" a vystriekal Raidom celú tú "oblasť". Zatiaľ to vyzerá nádejne, no jar ešte len začína - pokusy o zahniezdenie osy realizujú prakticky až do nejakého júla. Takže ako sa vraví v Terminátorovi: "the battle has just begun".
Duševne sa cítim dnes o čosi lepšie, než posledné dni. Fyzicky sa mi taktiež už výrazne polepšilo - prakticky už včera ma nič nebolelo, svalovica odoznela. Návrat presilenia svalov a kĺbov asi musím naďalej očakávať, no v zmysle slov Jakuba to bude čoraz asi lepšie. Známka dnes: 2+.
Všetko dobré, kamoši!
S priateľským pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Za mňa asi toľko, že ten nápad s bicyklom je super. Kedysi som aj ja so tým svojim brázdil okolie. Momentálne však žiaľ musím skonštatovať, že pravdepodobne by sa mi bicykel pod zadkom rozpadol z dôvodu mojej terajšej hmotnosti.
Inak Matej, veľmi sa mi páči Tvoja húževnatosť, že aj napriek otáznikom v zdraví, bojuješ a si hodnotným pracovníkom. Som hrdý, že máme takéhoto admina tu na fóre, ktorý môže pôsobiť ako vzor.
......
Ahojte!
Dnes to mám najmä o knihách a domasedeniu. Samozrejmosťou je domácnosť a poriadok. Prekvapilo ma dobré vstávanie, a to bez budíka, TV sme príliš nepúšťali, vlastne, asi až na večerné správy. Je iste dobré mať prehľad, len nie na výraznejší úkor aspoň akej-takej pohody, či na úkor psychického zdravia. Práve preto sa venujem sebarozvoju a aj štúdiu toho, čo mám rád a baví ma to.
Držte sa kamaráti a rád si prečítam pár riadkov aj od vás. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ďakujem Vám, @relouth a @Tuto, za povzbudenie. Ďakujem Ti, Tuto, tiež špeciálne za Tvoje povzbudivé vety.
---
Dnes sa mám viac-menej dobre, cítim iba trošku viac spavosť. Šichtu som napokon nemal nočnú, ale začínali sme o piatej ráno do 13tej. Trochu som teda aj spal, ale vstával som o tretej a o 4:15 som už pádloval na bicykli po uliciach oproti nepríjemnému, silnému a mrazivému vetrisku. Takže môj úvodný štart dochádzania na bicykli nebol pekný zážitok, no jedným dychom dodám, že cestou naspäť zo šichty sa mi jazdilo veľmi dobre a pohodlne. Určite mi ten bicykel je užitočný, vítam ho. V práci bolo vlastne dobre, ani som sa nejako nepresilil, prebehlo to vcelku dobre. Zajtra idem znovu na piatu. Snáď bude tiež osmička, lebo si potrebujem vyzdvihnúť potom objednané Parnido z lekárne, ktorá veľmi skoro zatvára. Dá sa povedať, že niektoré kľúčové miestne agendy, čo tam vlastne v tom sklade robím, ma čiastočne začali už aj baviť. Tomu sa veľmi teším - znižuje sa mi tak stres pri pomyslení, že tam znovu idem.
Známka dnes 2+. Prajem Vám, kamaráti, pekný večer a príjemný utorok. Držme sa!
S vrúcnym pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 58 z 86 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 72 ... 86