Ako sa dnes máš? 11
Strana 59 z 86 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 72 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
dnes sa mi akosi ťažko vstávalo. Neviem, či to nebolo únavou po včerajšku. Včera som totiž doumývala druhú polovicu okien na dome a darmo po 50-tke už človek tak ľahko nevyskakuje hore-dolu na stoličku a parapet. Takže ráno som sa "rozbiehala" klasickým praním. Teda dalo som prať a ešte som si na hodinku aj niečo ľahla. Vstávala som teda až okolo deviatej. Vyvešala som, dala prať ďalšiu várku a pustila sa do varenia obeda. Poobede som zbehla na bicykli ku mame a sestre. Chcela som sa hlavne dohodnúť so sestrou, či pôjdeme dnes s s palicami na nordic walking "na prechádzku". Dohodli sme sa, že pôjdeme až podvečer po tom ako pozbieram vysušené prádlo. Tak som zas bicyklovala domov a o hodinu a pol znova spať k sestre. Dobre sme sa prešli svižným tempom cca 5 km. Som síce teraz unavená, ale hlavu mám prečistenú. Na dnes už plánujem len umyť riad a oddychovať. Asi si z archívu pozriem nejaký seriál.
Tento týždeň som bola aj u dcéry. Ako obyčajne bavila som tam vnúčika, kým si dcéra upratovala kuchyňu a piekla koláč a požehlila som oprané veci pre malého. Včera som zas prijala pozvanie mojej sestry a šli sme spolu do kina na český film Teroristka. Teda najprv som to kino zamietla, ale potom som si povedala, že kino je kino a treba mi chodiť medzi ľudí. Nakoniec som bola rada, zabavili sme sa.
Svoj stav hodnotím ako dobre stabilizovaný a to, že som invalidná beriem ako pozitívum. Režim si prispôsobujem svojim stavom. Neviem si predstaviť, že by som mala chodiť pravidelne do práce, tobôž nie na zmeny. Určite by sa to odrazilo na mojom zdravotnom stave. Veď koniec-koncov naposledy keď som pracovala, mala som epizódy psychózy dosť často za sebou. Preto sa Tomas nečudujem, že si v práci po dvoch dňoch mal toho dosť. Dnes zamestnávateľ je zameraný na výkon a naša psychika nie je na to stavaná. Tak nezúfaj, možno nájdeš niečo ľahšie neskôr, ak chceš veľmi pracovať.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Na samovraždu mám osobitý názor a považujem ju za určitých okolností za racionálne konanie. (Samovražedné tendencie mám pomerne často, nie si v tom sám.) V tvojom prípade to však racionálne nie je, lebo to, že v jednej práci ti to ide pomaly, nič neznamená. Skús ešte pracovať. Do pracovných návykov treba prísť, postupne si zvykneš na prácu a pôjde ti to rýchlejšie. Keď nie, tak je tu množstvo iných príležitostí. Alebo je tu aj možnosť ID, neviem však, či by ti to vyhovovalo. Mne osobne asi nie, lebo keď nemám čo robiť, myslím negatívne o všetkom.
Myslím, že je čas, aby si zašiel za svojím psychiatrom alebo psychológom.
Nemôžeš dovoliť, aby ťa samovražedné myšlienky pohltili. Práve vtedy, keď ich máš, musíš svoju myseľ zamestnať niečím iným. Venuj sa svojim záľubám, záujmom. Čítaj knihu, pozeraj seriál, film, počúvaj hudbu, vzdelávaj sa, športuj... Neviem, rob jednoducho niečo, čo ťa baví.
A nezabudni, že tu máš určite blízkych, ktorým by bolo za tebou smutno. Je na tebe veľa dobrých vlastností, tak nezúfaj.
Prajem ti úspech v boji som suicidálnymi myšlienkami.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
dnes ešte jeden príspevok o mne.
Na úvod poviem, že sa mám dobre. Lieky stále beriem pravidelne.
V nedeľu som bol v kníhkupectve, prečítal som tam Psychológiu sériových vrahov. Téma ma zaujímala. Autor vyštudoval sociálnu patológiu a kniha čerpala z jeho diplomovky, ktorú robil na katedre trestného práva. To je dôvod, prečo mám na knihu určité výhrady. Prvá tretina knihy sa venovala všeobecne psychológii sériových vrahov. Boli tam roztriedené rôzne motívy, osobnosť vraha, inteligencia, modus operandi vraždy... V druhých dvoch tretinách boli stručné príbehy 200 vrahov. Práve od tej časti som očakával viac. Mohlo byť tých prípadov menej, ale viac rozobratých do hĺbky po psychologickej stránke.
Na seminárke som nepracoval, mám ešte čas, tento semester potrebujem napísať 3. Budem na tom robiť cez veľkonočné voľno.
V pondelok večer som bol na väčší nákup a zároveň som ho spojil s takmer hodinovou prechádzkou. Vyrazil som pri západe slnka. Všetko bolo príjemné. Nakúpil som si dobroty. Zotmelo sa. A začali ma chytať paranoidné myšlienky. Neustále som sa musel obzerať, či ma v tichých uličkách niekto nesleduje. Bolo to možno spôsobené tým, že práve pozerám špionážny seriál. To by som asi nemal pozerať.
V utorok som mal labák z farm chemie. Syntetizoval som metylparabén. Ktorý sa pripravuje esterifikáciou kyseliny parahydroxybanzoovej metanolom na katalýzy kyseliny sírovej. Varí sa to šesť hodín a potom hodinu ešte destiluje za zníženého tlaku.
Včera prednášky, dnes prednášky. Bol som pri doktorovi po lieky. Trochu sme sa porozprávali.
Hovoril som s jedným úžasným docentom na Katedre chemickej teórie liečiv a podarilo sa mi ho presvedčiť, aby bol vedúci mojej diplomovej práci. Už mal obsadené všetky miesta mojimi spolužiakmi, a tak som mu musel sľúbiť, že pôjdem ku nemu na doktorandské štúdium. Veľmi by som chcel ísť na doktorandské, ale či mi to vyjde, neviem. Za 2 roky sa môže stať všeličo. No v diplomovke sa budem venovať syntéze a štúdiu nových organofosforových zlúčenín. Som celkom zvedavý, aké budú mať tieto látky biologické účinky. Lebo do tejto skupiny patrí napríklad bojový plyn sarín.
Pekný deň.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
nálada je stále bez zmeny, čiže taká ako včera. Práve som nazlostený skončil šachovú partiu, lebo som vyhrával o dámu a potom svojou nepozornosťou som ju stratil. To vie človeka nahnevať, keď si premyslí výbornú stratégiu a zabudne že protivník tam má ešte jednu voľnú vežu. Možno by som to dotiahol ešte do remízy, ale už som mal dosť. Inak včera jedna prehra a výhra. Predtým deň prehra a tri výhry. Všetko však s bodovo rovnakými hráčmi. Proti silnejším hráčom neviem zahrať. Mrzí ma to, vôbec sa nezlepšujem. Neviem, čo by som mal ešte robiť pre svoje zlepšenie.
V máji vyjde kniha Homo deus od Y.N. Harariho. Teším sa na ňu. Mám rád tohto autora, stotožňujem sa s ním, akoby som čítal svoje vlastné myšlienky. Jeho prvú knihu Sapiens som zhltol jedným dychom.
Autor má doktorát z dejín a vyučuje históriu na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme, asi preto sú jeho knihy radené do sekcie - odborné, antropológia, história. Ja by som povedal, že ide skôr o akúsi konšpiračnú knihu. Sapiens hovorí o minulosti, tam by som ponechal označenie história, lebo skúma dôležité okamihy ľudstva a prináša nové pohľady na to, ako to na nás vplývalo a ovplyvnilo naše ďalšie smerovanie.
V Homo deus sa bude venovať budúcnosti, čo len ťažko prijmem za odbornú knihu, keďže budúcnosť sa skúmať vedecky nedá, čo je logické. Tak ale nechám sa prekvapiť, snáď ma osloví aj táto kniha.
Dnes idem do mesta, potrebujem si kúpiť nové topánky. Zastavím sa pravdepodobne v kníhkupectve a prečítam si nejakú zaujímavú knihu. Vo výhľade mám Dejiny národov.
Pozdravujem a prajem pekný víkend.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Týždeň mi uplynul vcelku dobre. Zaradil sa medzi tie lepšie, aj čo do výkonu v povinnostiach, aj čo do psychického stavu. Nálady som mával, zdá sa, v norme, možno niekedy dokonca veselé, komunikatívne, a keď nie, tak aspoň nie deprimované. Sporadicky prichádzali aj stresory, no darilo sa otriasť do zopár minút, niekedy síce až 20-30 minút, ale mrzutosť ma napokon vždy prešla. Väčšinou som po večeroch čítal Carlsona a jeho psychológiu myšlienok, a z toho som čerpal akúsi silu a vôľu snažiť sa pracovať na myšlienkach a upratovať si v hlave. V súčasnom týždni sa všetky stresory podarili spracovať, čomu som veľmi rád.
Asi by som s opisom svojho týždňa týmto aj skončil, lebo by som už len rozoberal konkrétnosti jednotlivých dní, no, priznám sa, neboli nejako zvlášť originálne. Dni sa na seba dosť podobali. Vstávanie vždy okolo siedmej, večierka vždy do takej zhruba 23tej, niekedy už okolo 22:00. Prekvapilo ma, že som nemával veľký problém s prejedaním, iba dva dni boli premrštené. Pripisujem to hlavne určitému psychickému pokoju, ktorý dominoval mojej hlave asi od utorka.
Teď víkend, trochu odpočívam. Z domácich prác mám zatiaľ za sebou len zametanie a perie sa mi prvá várka. Dopíjam akurát kávu - musím uznať, že po dlhej dobe mi veľmi dobre chutí, je to kombinácia 2 lyžičiek Jacobs Velvet, asi deci mlieka, zbytok voda, 1 lyžička cukru. Takúto kombináciu som ešte nemal a momentálne sa radí medzi moje top. Bez mlieka mi Jacobs chutí menej, než Nescafé. Nescafé mi došla, tak reku že vyskúšam Jacobs ... no nezabodoval u mňa, no teraz s mliekom je to lepšie než Nescafé. Uvidím, musím proste skúšať a učiť sa na svojich pokusoch-omyloch, že čo mi padne lepšie. Inak väčšinu týždňa som bol iba na kofeínových tabletkách, 2 až 4 kusy denne (200 až 400 mg). Preto som rád, že ten týždeň bo vcelku dobrý, hoci v druhej polovici bývalo skôr zima a zamračené a nefrčal som zväčša na energeťákoch. Myslím, že pod dobrý stav sa podpísal pravidelný režim, znížený stres v práci a mám také nutkanie tiež jedným dychom priznať, že asi mi zaberá sertralín. Hoci totiž bývajú aj ťažšie chvíle a nepekné nálady, sú vždy relatívne krátkodobou reakciou na okolnosti, nevybočujúc svojou závažnosťou z normy. Tiež ich nie je vôbec veľa a väčšinu času z jednotlivého dňa sa mám vlastne dobre. Aspoň ak sa na to pozriem z pohľadu tohto týždňa.
Ďakujem za vypočutie. Strašne Vám všetkým držím palce, kamaráti. Želám Vám hojne zdravia a pokoja v mysli.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
teší ma, že sa máš prevažne dobre. Aj po psychickej stránke, aj fyzickej.
Mne tiež veľmi nechutí Jacobs. Jedine s mliekom je to trochu lepšie.
Inak mám najradšej klasické espresso bez cukru. Skús vylúčiť ten cukor a prídeš na chuť ozajstnej káve.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Tož som tu zas - teda, priznávam, chodím sem celkom často, ale nechcelo sa mi prispievať. I tak nemám skoro nič nové. Zo dva razy som sa stretla s kamoškou, bolo super. Vrátila som sa na Facebook a neznášam sa za to, ale holt závislosť alebo čo Alebo mi proste len chýbajú pokecy s Jimom, i keď cez víkend sa nikdy neozýva, myslím, že je to preto, že má doma manželku
Inak som sa vybodla na všemožné zoznamky a podobné hlúposti, čo tam po tom. Zbytočnosti
Dohrala som Zaklínača (chjo) a teraz som splašila ešte posledný nedohraný TR diel (datadisk TR1, tá grafika mi spôsobuje krvácanie očí, asi ), tak sa tým pomaly prehrýzam. Okrem toho som začala konečne s Hrou o tróny a je to skvelé. Po troche čítam a takto nejak trávim dni.
Nič pozoruhodné. Po psychickej stránke je to pomerne vyrovnané (že wow), hoci na lieky som sa už asi fakt vybodla. Po telesnej, hm, zas ma bolia ďasná a som nejaká studená, možno som v noci umrela a ešte som to nezistila Glykémie nemeriam, whatever.
Tož tak, majte sa, držte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Áno, Hra o tróny je výborná. Len keby písal G.R.R.Martin rýchlejšie. Už sa neviem dočkať šiestej knihy.
Teším sa, že sa máte psychicky vyrovnane aj bez liekov, to je výborné. Mohli by ste popracovať na tej glykémii.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Ahoj matej, mám radosť z toho, že si prežil aspoň z pisaného konečne jeden z lepších týždňov. To je u teba veľmi pozitívne, pretože si až príliš citlivý. Teda myslím reakciu na rôzne podnety, ale v tomto sme si podobný. Ja tiež také mám, len ja mám doma tých hlúpych podnetov oveľa menej.
Ahoj meret, môžeš prispieť aj častejšie Vieš, že ťa tu máme radi a si našim pokladom. S kamarátmi sa treba stretávať. Som rád, že sa vieš zabaviť rôznymi spôsobmi. Ja mimo počítača neviem nič robiť
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
V posledných dňoch, čo som sa neozval, tak som sa mal o niečo lepšie. Stále to nie je ešte úplne super, ale ohodnotil by som to aspoň ako dobre. Spánok je vynikajúci, v ňom nie sú žiadne problémy. Nálada je celkom prijateľná, ale niekde v pozadí je cítiť depresiu. Práve tá depresia ovplyvňuje výrazne moju aktivitu. Do činností sa musím ešte stále nútiť, ale tak snažím sa myslieť na to, čo najmenej. Zastávam totiž názor, že čím menej budem o svojom ochorení rozmýšľať, tak tým viac to pôjde prijateľným smerom. Inak mám radosť, že nemám zle myšlienky.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Ahoj Kimi. To je presne to, čo čítam v tých knižkách, čo ich tu v poslednej dobe tak spomínam. Tam píše autor o nerozmýšľaní nad špatnými myšlienkami, vyzýva k ich ignorácii, resp. aby sme ich nebrali vážne, nepotlačovali ich sugestívnym pozitívnym myslením, lež skôr pamätali, že ako také nám nemajú možnosť ublížiť, lebo neodrážajú žiadnu realitu, sú to len naše vlastné myšlienky. Treba ich hodiť za hlavu a nerozpitvávať. Vidím, že práve to Tebe ide veľmi dobre a to je strašne super! Želám Ti čistú a pokojnú myseľ čo najviac aj naďalej, Kimi. Drž sa!
Ahoj Meret. Vôbec si nemaj za zlé návrat na facebook, ja si myslím, že je to dobrý krok. Vnímam Ťa ako interaktívnu mladú dámu a ako takej sa Ti zíde v živote takýto kontakt. Inak sa veľmi teším, že duševne prospievaš. Trochu sa síce obávam toho neužívania liekov, no zdá sa, že zatiaľ Ti to funguje dobre aj bez nich. Preto klobúk dole. Hoci ak sa rozhodneš ich užívať znovu, tak budem skladať klobúk tiež. Želám Ti do ďalších dní všetko dobré, užívaj si voľné chvíle plnými dúškami. Pozdravujem zvierence, ak sú ešte u Teba.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Mám sa zhruba dobre. Sobota prebehla v poriadku. Popral som a zavesil tri várky, občas pripravoval jedlo, dodržal som limit energie, telefonoval som s mamou, doobeda som bol na nákupe potravín + solárko + kúpil som si nové boty. Väčšinu poobedia až do tradičnej večierky krátko pred 23:00 som sa hral na počítači. Vedelo ma to našťastie baviť, tak som bol za to vďačný. Dnes vstávanie o 7:45, už mám za sebou hygienu, raňajky, lieky, web. Pôjdem pokračovať v hre, na obed spracem prádlo a dám ešte oprať jednu várku, ktorú som včera nemohol oprať, lebo by sa mi už nezmestila na sušiak. Poobede pôjdem na tradičnú nedeľnú návštevu rodičov. Z domácich prác by som mal ešte pozametať kúpeľňu, umyť tam umývadlo, vyčistiť sprchu, utrieť všade v byte prach a azda povysávať koberec. To je pomerne dosť činností na mňa, tak som zvedaf, či sa k tomu podujmem. Je to len akýsi zoznam, čo treba spraviť, a nie skutočný plán, čo aj budem reálne robiť. Juj, to som ale lemra, že?
Známku by som dal v dnešné ráno asi 1-.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 59 z 86 • 1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 72 ... 86
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13