Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 60 z 86 Previous  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 73 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 60 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Mischelll Ne 14 apríl 2019 - 18:34

Ahojte Wink

tak no mám sa dobre.....teda po psychickej stránke....dokonca aj spánok je velmi dobrý....a stále by som viac spala...teda hlavne v nedelu....si dávam aj siestu po obede....vždy dobre padne....inak práca no hroza....chcela by som čo najskor zmeniť prácu....ale neda sa to tak lahko...proste problem...ale to tak dlhodobo riešim....priatel ma stale nepocuva...v zmysle, ze je to chodenie na nič...ani len rozist sa s nim nemozem....lebo nerači prisť ani neodpisuje...ani nic....proste kontakt s nim nulovy.....co mi už fakt dosť vadí...vlastne po pravde...uz si hladam niekoho nového....tak predsa nie som najmladšia....ani ma ten buduci rozchod nemrzi...vlastne som dost bezcitna....asi....ale moj este terajši priatel...ma len využil....z mojho pohladu si to zasluži....inak ked som bola mladšia tak by som pol roka s nikym ani nepisala....proste to nejak predychavala....teraz už žiadne predychavanie proste zbytočne strácanie času...sorry trochu filozofovania.... study

Prajem pekný zvyšok dňa community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Po 15 apríl 2019 - 16:27

Ahojte kamaráti.
Mám sa síce dobre, ale nálady nemám najstabilnejšie. Momentálne kolíšu blbým smerom a blížia sa až k hlbokej depresii. To je ťažké, pretože v hlbokej depresii nedokážem veľmi dobre fungovať a je to stále veľký boj. Zo dňa na deň sa stávam pasívnejším a pasívnejším. Aj štve ma to aj preto lebo sa teším na určité vecí počas dňa, ale keď nastane čas ich robiť tak odkladám ich a nakoniec ich neurobím. Tak bolo aj včera s hádzanou. Tešil som sa na ňu celý víkend, že pôjde sa oslavovať titul WHIL. Prišiel čas odchodu z domu a mne sa vôbec nič nechcelo. Nebyť otca tak by som zostal doma a takto je to so všetkým.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 15 apríl 2019 - 18:59

Ahoj Kimi, kamarát,
Veľmi ma mrzí, že sa blizis do depresívnej fazy. Tak dobre si si doteraz viedol. Ale nezúfaj, nálady musia kolisat, to je normálne. Ak by sme sa stále cítili dobre, tak by sme ani nevedeli, ze sa cítime dobre. Iste chapes, čo chcem povedať. Len my to máme, žiaľ, tak, ze rozlady sú viac výrazne ako pri zdravých ľuďoch. Ja sa mám teraz celkom dobre, ale tiež to na mňa občas príde. Neboj, nie si v tom sám.
Držím ti prsty, aby si svoju horšiu náladu zvládol. Možno to chce práve prinútiť sa do činnosti, aby si prišiel na iné myšlienky. Pri mne to je tak, že keď nič nerobím, prichádzam na zle myšlienky.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 15 apríl 2019 - 19:15

Ahoj Iacobus, veď viem že je to normálne. Nemám rád tie dní, kedy je to už až chorobne hlboko. Je to silnejšie ako ja sám. Ja viem, že to keď nič nerobím tak je to zle. Mne nepomôžu ani žiadne činnosti, keď až do takého stavu upadnem. Tu by mohla už len skutočne zmena liečby, tá ktorej sa bojím ako čert kríža. Pred experimentovaním s liekmi tak toto by som mohol skúsiť, ak nezaberie to tak niečo iné mám rešpekt. Uvidíme, aké to bude zajtra na stacionári, či sa nálada zlepší alebo ani nie. Dnes fakt okrem toho, že som si bol zacvičiť vo fitness centre tak som nič neurobil. Snažil som sa urobiť náladu aspoň pri sitcomoch, pozrel som tri diely susedov a teda pozitívny efekt sa nedostavil. Anhedónia ako vyšitá, no celé zle. Je mi z toho celého doplaču. Crying or Very sad
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 15 apríl 2019 - 19:23

Ja to poznam, tiez mam z casu na cas stavy, ktore si opisal. A je mi naozaj ľúto, ze práve taký stav máš teraz.. Neviem, ako by som ti pomohol. Skús ísť hneď zajtra k lekárovi, či už pred alebo po stacionari. Možno bude naozaj nutné zmeniť liečbu.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 15 apríl 2019 - 19:32

Je to tak, že liečbu je skutočne nutné zmeniť. Skonštatovala to aj psychologička už pred 2 mesiacmi, ale mal som to šťastie, že sa mi na 2 mesiace polepšilo. Teraz som to chytil zas, chcem ísť v piatok, sobotu a nedeľu zahrať si šach. Dúfam, že sa nebudem veľmi duševne trápiť a aj sa zabavím.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 15 apríl 2019 - 19:47

Ahoj, kimi,

prave posledne dni som mala take ako ty hovoriš. Nič sa mi nechcelo, do nicoho som sa nevedela donutit, ziadalo sa mi len lezat v posteli. A vela som aj polihovala. Ale dnes akoby uťal, hneď ráno som citila, ze vstávam s inou náladou. To sú tie rozlady. Uz som si aj ja vravela, ze vari budem znovu potrebovat tie antidepresiva co mám uz dlhsie vysadené. Ale zrejme nie.
Nerob si z toho výčitky, nemá to zmysel, je to nasa choroba a niekedy ju treba "vylezat" alebo ak sa to nezlepsuje nastavit inak liecbu.
Ja idem zajtra psychiatricke, tak vlastne ani neviem ci jej tie depresivne dni spominat, ked uz presli, lebo ako ju poznam bude ma zas nahovarat na AD - aspon preventivne - akoby som ju uz pocula. Ja chcem uzivat co najmenej liekov, som rada, ze depresivne stavy ustupili a hadam bude lepsie. Aspon u mna to väcsinou prejde a do psychozy nabieham skor z mánie, po ktorej prichádza prudký pad do depresie. Vtedy su tie výkyvy obrovske.
Drzim ti prsty, aby to aj tebe ustupilo, prip. to ries so svojim psychiatrom, mozno ine lieky lepsie sadnú.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 15 apríl 2019 - 21:08

Ahoj regina, ďakujem za podporu a za pekný príspevok. Máme všetci lepšie dní ako aj tie horšie. Začnem si asi písať aktivity a len tak si ich odškrtávať, hoci je to ťažké v tom, že nedokážem robiť vecí okamžite, ale s istým časovým odstupom. Dúfam, že tie šachy ako aj stacionár mi prospejú. Šachový turnaj nesklamal zatiaľ.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Po 15 apríl 2019 - 23:54

Ahoj Kimi!
Veľmi ti držím palce, aby sa ti tento týžden polepšilo. Niekedy treba, aby cvrnkli človeku do nosa malé pozitívne veci, ako v Popoluške oriešky. Viem, v depresii sa myseľ chce držať vecí, negatívnych, chce ich rozoberať do nemoty, vo viere, že napokon tým veci vyrieši. Ale je tomu práve naopak. Aj ja som teraz v tak, už ani neviem odkedy. Mesiace. Preto aj nepíšem.  Ja ti len prajem teraz veľa-veľa lásky od blýžnych, času tráveného so zálubami, a nezabudni, na všetko povedz áno Wink . Na všetky ponuky.
Ajoj
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Ut 16 apríl 2019 - 6:11

Ahoj, anjelik.

Ja prispievam malo, ale chcel Ti uz davnejsie napisat, ze sa mi velmi paci, ako reagujes na ostatnych. Citit z toho ozajstny zaujem a snahu pomoct. A pokojne prispievaj, aj ked Ti je horsie (teda, ak sa Ti da a chces), aj ked Tvoje prispevky nebudu take pozitivne. Aj na to, alebo vlastne hlavne na to je toto forum. it is perfect
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 16 apríl 2019 - 14:07

Ahoj anjelik, aj tebe ďakujem. Na stacionári bolo skvelo, dnešný pobyt mi veľmi pomohol. Neviem, čím to je, ale bolo super. Veľa som síce toho tam nerobil, robil som kolieska z hliny hodinu a pol a zdala sa mi táto terapia fajn. Tiež sa mi páčilo na komunite motto dňa. Zdalo sa mi to celkovo také podnetné. Niekedy vyberajú motta skutočne skvelo. Pokecal som trochu s ľuďmi a išiel domov. Len keby som sa necítil takto unavene, ale nálada je skvelá. Trochu si teraz zdriemnem a skúsim sa potom večer niečomu sa venovať.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Ut 16 apríl 2019 - 14:48

Ahojte!

Ahoj Kimi! cyclops 
To som teda rada, že už si mal lepší deň. Držím palce aj tie nasledujúce dni.

Ahoj Opadané lístie!
Ďakujem pekne za tvoje slová, veľmi ma potešili. Radšej ale prispievať teraz moc nebudem, lebo som stále na tom úplnom dne môjho života...aspoň to tak cítim, a mám také nálady, že by asi nerobilo dobre keby to napíšem Embarassed Tak radšej keď práve nespratávam svoje problémy po míňaní Embarassed , tak sa vrhám do spánku do útočiska snov.
anjelik
anjelik

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0