Ako sa dnes máš? 9
Strana 67 z 85 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 76 ... 85
pre Danku
skus este v tej praci pobudnut a zarobiť nejake bubáčiky,
viem ale, že je to velmi naročné.
Ako píše Sarah, bud im vdacna, ale si pre nich naozaj len dalši zamestnanec
a nebudes prvy clovek, ktorý odide od nich po zaučení.
Inak, máš náš velký rešpekt, že pracuješ.
Ak Ti je v práci ale aj všeobecne stále tak zle, asi bude namieste pomaly preklasifikovať
Tvoju diagnozu akutnu prechodnu psychoticku poruchu (f23.5).
Ako napovie názov diagnozy, po určitom čase by si sa mala dostať s touto diagnózou do tzv. normalu.
Ak sa tak nestane - diagnoza sa zmeni, štatisticky myslím u viac ako polovice pacientov
na iný typ diagnozy.
Diagnozu F23.5 mala pred rokom aj mamka, nakoniec bola zmenena na poruchu s trvalym bludom,
resp. paranoidnu schizofreniu. To sa samozrejme nemusí týkať Teba, ako hovorí Matej,
možné sú aj tzv. perspektívnejšie diagnozy.
Pre Teba je dolezitý poznatok, ze s akútnou prechodnou psych. poruchou
môze byt aj polovičný ID problem. Tiež som to riešil s mamou pred rokom.
Osobne sa domnievam, ze pri neprijemnostach, ktore uz dlhsie popisujes,
najmä problemy v praci, by mohol byt ID aktualny.
Uvidis, ako Ti psychiater uzavrie diagnozu. Domnievam sa, ze Ta preto aj
posiela po psychológoch. To bude rozhodujuce pre pripadne priznanie ID.
Zatial ahoj a drz sa, zase sa ozvi,
Váš Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
pre Matej
teraz som písal Danke o ID, tak som si spomenul aj na Teba,
a neda mi doplnit este par odporucaní:
1. Chod do toho ID, treba čím skor to vybavit. Stát nemá
peniaze, je zla demograficka situacia, nebude mat kto robit
na dochodky a kritériá na udelenie ID sa budu este asi sprísnovat.
Mimochodom, pred 25 rokmi, vsetci, čo ste tu, by ste mali ID (aspon polovicny) bez vačších
problemov.
2. Chod na soc. poistovnu sa popytat, ake su podmienky, je dobre si to
precitat na stranke soc. poist, ale lepsie je si tam zajst osobne, skor Ti vysvetlia.
Je tam aj milion výnimiek atd...
3. Ak Ti chybaju 4 mesiace poistenia, nedoplacaj, to sa neoplati. Pockaj radsej
do marca a potom si poziadaj o ID.
4. Je to dost papierovania (zo 7 roznych dokumentov), ale to si vybavis. Potom maju 50 dni na rozhodnutie,
a poctivo to dodrziavaju. Takze si pockas min. 2 mesiace.
Dôchodok sa pocita od dna, kedy Ta posudi ich posudkovy lekar. Tam Ta zavolaju
do 2 tyzdnov po odovzdaní vsetkych dokumentov. Vyplatia Ti potom tie peniaze
spatne. Takze ak Ti chyba par mesiacov, poziadaj si radsej na jar.
5. Ano,, pri polovicnom ID by si sa mal pohybovat od 100 do 150 Eur.
Skor ale okolo 120-130 eur.
Zatial sa maj a nevahaj,
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahojte
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
Re: Ako sa dnes máš? 9
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Spánok bol dôstojný (22:30-9:10), naspal som aj včerajšok, kedy som bol veľmi unavený. Nálada je na neutrálnej úrovni, ale neviem či ju niečo zlepší. Momentálne som skôr v depresívnejšej fáze, kedy sa mi nič nechce robiť, nič ma nebaví, ale musím sa premôcť. Pôjdem na nákup onedlho. Na včerajšom stacionári dali nám za úlohu pre začiatok zakomponovať do dňa min. 3 veci, ktoré podporujú aktívny štýl života. Bohužiaľ neviem, že čo by som mal robiť. Dnes jednou z aktivít by mohlo byť fitnesscentrum, druhou štúdium matematiky a spravím si aj asi nejaký ten kognitívny tréning len musím nájsť na neho nejaké vecí, z ktorých budem čerpať... Uvidím, že čo z týchto aktivít zvládnem praktizovať...
Nejaké myšlienky nie sú, čo nie je tiež najlepšie, lebo signalizuje spokojnosť s depresívnym stavom.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
:P
Zdravotný stav
no sarah, ja som na plnom ID, a keby mi tamto povedala moja psychologička, v mihu sa zdvihnem, odídem a už sa tam nezjavím. To je nejaký divný psychológ, poviem Ti. Možno má pravdu v tom, že to ľudia vzdávajú, ale simulanti?!
Inak ako sa mám? Nič moc v tieto dni. Porezala som sa, nevydržala som to, ale aspoň žiaden suicidálny pokus nebol, čo je asi fajn. A nakupujem, akoby bol koniec sveta alebo čo, aktuálne čakám 5 zásielok, poväčšine na cosplay. V nedeľu fotím, ak to klapne, tak na to sa teším, ale inak je nálada dosť pochmúrna, depresívna, nihilistická, nič sa mi nechce, dnes som ani nešla s mamou vyvenčiť psa, vybodla som sa na to. Glykémie opäť nemeriam, je mi to ukradnuté, kedy pôjdem na diabetológiu, kde som mala byť 9. októbra tuším, neviem. Ach jo. Možno to súvisí s počasím, ale nepáči sa mi to.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Zdravotný stav
pre tzv. simulantov
po prečítaní Tvojho prispevku o tzv. simulantoch som sa inak dost vytočil.
Velmi mi vadí neprávosť vo svete.
To je riadny degeš ten Tvoj psycholog, odporucam Ti najst si iného.
Ak mam byt uprimny, psycholog moze byt fajn, ale na nase psychiatricke zalezistosti
sa mi viac osvedcil priamo psychiater. Ten danu zalezitost rovno zadefinuje typom
vážne alebo menej vážne a hned vies, na com si.
Ja som celu strednu skolu chodil k psychologicke presne s tým červenaním, aké tu napríklad vystizne popisuje Matej.
Strasne ma to ponizovalo v skole a hlavne pred dievcatami, mal som s tym vazne problemy.
Ani raz sa nezmienila o tom, ze by to mohlo mat psychiatricky povod a urcity suvis napr. so sociálnou fóbiou,
resp. ze nejde o beznu hanblivost ale ze je to náznak, sprievod ci súčasť urcitej psychickej anomalie.
To som si vygooglil az pred rokom, ked ochorela mama a ja som zacal trosku studovat tieto zalezitosti.
Chapete? vygooglil som to sam a nasiel som si doplnujuce informacie v 1 psychiatrickej ucebnici, ktoru
najdete v kazdej okresnej kniznici.
Naco je potom taky psycholog? Mamin psychiater, ktory dotycnu psychologicku zamestnal kedysi ako primar, mi povedal, ze si ma drzala
len ako pacienta koli peniazom, nakolko mala sukromnu ambulanciu.
Kebyze vtedy viem, isiel by som rovno za psychiatrom, mozno by som dostal Alventu 0,75mg rano a mohol
som mat pokoj. Aspon by som vedel, co mi je. Skoda reči...
Ale spat k simulacii: aj moja mama je teraz celkom dobre stabilizovana, ma plny ID, chodi obcas na vylety a na male pivko s kamarátkami,
ale neviem, ci by uz zvladla pracu na plny, resp. ciastocny uvazok. Po mensej fyzickej zatazi hned spi, niekedy aj 2 hodiny.
Neviem ako by uz zvladala v praci so svojou paranoidnou diagnózou rozne socialne interakcie ako intrigy, rozne komentáre a iné naťahovačky. Navyse nevieme, ako sa jej vyvrbí stav o par mesiacov.
A teda, ked sa ma teraz lepsie, zoberieme jej ID, lebo je simulant?
Matej je tiež simulant, ked ma zlý den a evidentne sa premaha v práci?
Danka je simulant, ked sa v praci ako i mimo nej neciti tak, ako by sa mala?
Meretseger sa mava prevazne celkom dobre, iba dnes sa porezala - typický simulant vo svojej diagnoze!
Sarah, nech skusi Tvoj vydarený psycholog pracovat na plny uvazok s diagnózou napr, stredne tazka depresia (f33.1),
aké to bude príjemné a aký výkon podá v práci a ako ho budú šikanovat kolegovia.
Lenze čiastocný ID s takouto tzv. lahšou diagnózou je dost problem, nakolko, ako
som uz písal, kriteriá na udelenie ID sa velmi sprísnili. To nehovorim o tom, ze vyžit
s polovičného ID (mladý človek nedostane viac ako 150 Eur) je dost problem a zase
musi len niekde brigadovat a premahat sa.
Tak ako je to s tým simulovaním a ako rozseknut tento gordicky uzol?
Kde je ta hranica, kde je ID opravnený a kde nie je opravnený a clovek by mohol
aj pracovat? To nehovorime o tom, ze kazda diagnoza ma stav sa vyvíjat, ci uz k lepsiemu,
alebo k horsiemu. Ale kto zaruci, ze zlepsený stav sa nezhorší, a to i pod vplyvom
stresov v práci?
Mam 31 rokov, som mierny sympatizant pravicových strán. Na komunistov nasa generacia nadava.
Ale, musí sa uviest, ze komouši v tom mali jasno a v minulom rezime vsetci, co ste tu, by ste mali bez mihnutia oka
aspon polovicny ID. Lenze tie casy su uz davno prec....
Miliony Eur sa v tejto krajine stracaju pri roznych kauzách, ale
150 Eur mesacne pre psychicky chorého cloveka je problem najst. Je to hanba!
Nic ine za tým nie je, len snaha šetriť peniaze v štate, ktorý ich ma z roznych dovodov málo.
Kazdy spravny psychiater tomu rozumie a snazi sa prihrat pacientovi, ktorý
bol minimalne 1 hospitalizovany aspon nejaky ID. Ved to vidi, ze tí ludia sa nie ze
premahaju, ale vyslovene trapia. Iste, poznam aj debilov, co si nevedia najst
pracu a simuluju schizofreniu a vypluvajú potom tabletky, aby mali ID.
Tí nám robia potom hanbu a mozno aj takých kritizoval Tvoj psycholog.
Zase na margo Tvojho psychológa, aby som mu nahodou neukrivdil,
viem podla vlastnej skusenosti aj podla stryka,
ked clovek vyvádza, niekedy stačí postrašiť hospitalizáciou v Hronovciach
a strýko je zázračne preliečený.
Mne svojho času pred maturitou pohrozila psychologicka liekmi a hned sa moj
stav vratil k normalu. Niekedy je clovek schopný vrátit, resp. priblízit svoju psychiku k normalu,
s tym suhlasím. Ludia maju niekedy tendeciu, ako píše Meretseger sa vzdavat, resp. sa opustat.
Ale trvalo simulovat? Mozno pri nejakých lahších diagnózach...
Okrem toho su tam psychiatricke vysetrenia, nie len psychologické a posudkari nie su blbí,
to mozem potvrdit.
Mimochodom, najblizsie priniesiem taký menší navod a opis, ako to vyzera
pri poziadaní o ID, aby si aktualny zaujemci vedeli urobit
aspon ramcovu predstavu, co to vsetko obnasa.
Vybavoval som pred rokom mame, tak som si to absolvoval vsetko.
Takze asi tolko milá Sarah, pozdrav od nas vsetkých svojho psychológa.
Váš Tomitos
Tomitos- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Chcem sa vyjadriť smerom k Danke, že jej veľmi držím palce a verím, že každý deň v práci sa bude posúvať smerom k znesiteľnosti a sile vytrvať. Sám viem, že to nie je jednoduché, už sa mi viackrát stalo že som prácu nezvládol a išiel som úplne na doraz, pričom si každé povolanie cením a bojujem koľko sa dá, aby som si zvykol.
Sarah222, len toľko k tomu, že ten tvoj psychológ je iba ak ho**do a neviem teda čo robil na štúdiu svojho oboru, a kľudne mu aj môžeš povedať, že mu to odkazujem.
...........
Osobne sa mám mierne zhoršene. Spávam pomenej a to do maximálne 4 hodín v kuse v noci a okolo piatej ráno som už hore. Dosť ma to vyčerpáva, počas dňa sa to snažím dospať, ale reálne je to problém. Nad všednou normou je depka, úzkosť, hlasy aj ilúzie, vzťahovačnosť, rýchla unaviteľnosť,... jednoducho veľa energie miniem na maskovanie a prekonávanie symptómov, hoci by mohlo byť aj horšie. Potrebujem sa teraz hlavne dobre vyspať. Na nemocnicu sa napriek všetkému necítim, chcem to riešiť svojpomocne nateraz. Za riešenie považujem zatiaľ len zvýšenie liekov na spanie a ak bude treba pôjdem k MUDr. Navyše v nedeľu máme významné rodinné stretnutie a bolo by mi veľmi ľúto ho zmeškať, alebo sa tam "inak" správať.
Prirodzene vás všetkých vrele pozdravujem a teším sa na každý pekný príspevok. Držte sa kamaráti/tky a prajem vám veľa zdaru a to nielen v zápasoch s ochorením. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 67 z 85 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 76 ... 85