Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 9

Strana 46 z 85 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 65 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 46 Empty Re: Ako sa dnes máš? 9

Odoslať  danka Ne 24 september 2017 - 20:31

AHOJTE
@le pluie ja som chodila na psychoterapiu asi vyše rok, nepomohlo. prebiehala, tak, že ja som mala rozprávať a terapeut to sem tam komentoval, konštatoval, alebo prerozprával to čo som ja povedala inými slovami. Prišla som za ním asi s tromi vecami, čo som chcela vyriešiť, pomôcť, ani v jednej mi nepomohol. drž sa.

@kimi2028 prajem pevnú vôľu pri aktivitách, dodržať program, obdivujem Tvoj program, máš toho dosť oproti mne. drž sa.

@Meretseger červené vlasy sú pekné, dúfam, že si spokojná a pokojná, nevedela som, čo to je cosplay, ale som si to vygoglila, zaujímavé to je, inšpiruješ ma k tomu, aby som sa viac o seba starala, to vlastne aj iní z fóra, drž sa.

@Mischelll o cvičení rozmýšľam aj ja, popri práci si asi aj unavená to je ťažko, aspoň sa treba nejako natiahnuť, ja osobne sa musím veľmi nútiť k pohybu. Dobre, že chodíš k zubárovi, držím palce, nech Ti dobre spraví zuby. Vzťahy sú celkovo zložité, dôležité je asi, aby sa človek dobre cítil. drž sa.

@Matej to nevadí, že si dlho spal, asi si to potreboval dospať, dnes mi jedna pani vravela, že máme počúvať svoje telo, držím palce tento týždeň v práci. Inšpiroval si ma a zajtra si idem vyzdvihnúť do lekárne tryptofán, čo poznám od Teba, objednala som si ho. drž sa.

Ja som teda cestovala vlakom prvý krát odkedy som prišla z liečenia, z ktorého sa musím doliečovať, lebo sa mi tam niečo so mnou stalo, vo vlaku som si dala tbl na ukludnenie a trpela, naozaj som iná ako predtým, voľakedy som nemala problém cestovať Sad žiaľ, bola to hrozná cesta, bezmyšlienkovite som surfovala na nete na mobile a telefonovala to mi pomohlo niekoho počuť, v Bratislave pršalo, tak aj v ZOO boli zvieratá skryté väčšinou vo svojich príbytkoch Smile videla som medveďa, opice a tak...mala som tam nepríjemné stavy, nič moc. Mám sa unavene a utlmene, nie dobre, psychicky úplne nijako nič nič len fajčím a chodím na fórum, veľa to tu pre mňa znamená, všetci ste zlatí, uvidím ako tento týždeň zvládnem vybavovať veci súvisiace s úradom práce a sociálnou poisťovňou. Aha, ešte som sa napojila na Zello, kde sa mi páčilo ďakujem všetkým za trpezlivosť, @Tuto ďakujem za trpezlivosť, veľmi som sa približovala asi k notebooku, zle ma bolo počuť, ale potešilo ma, že sme boli spolu. dosť som mala trému a hanbila sa, fajčila som ako turek popri tom.
Tak sa držte a majte dobre ahojte dancing giving a hug
danka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 93
Reputácia Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ne 24 september 2017 - 21:57

Ahojte kamaráti/tky!

Rád si čítavam vaše príspevky a ďakujem, že ste tu. Občas myslievam na naše osudy a som rád, že dokážeme zabojovať a trebárs aj sa k sebe postaviť s nadhľadom.

U mňa tento víkend, hlavne dnes, skôr dominuje nechuť do činnosti, dosť ťažko sa mi prekonáva. Na druhej strane som prekvapený, že tie drobnejšie veci zvládam a zásadné bežne uvádzané symptómy sa príliš "nevytŕčajú" nad normu. Dá sa dokonca napísať, že síce mám deň lenivší, ale v zásade je to OK. Ostatné dni dozadu boli najmä po starom, hoci aj tu bolo do činností nutné použiť viac vôle, teda prekonávania sa ako by bolo v normále. Iné symptómy sú u mňa primerané, teda sa pohybujú okolo normality. Mierne sa ma dotýka aj skôr nevhodnejšie počasie, ktoré pôsobí nie až tak najlepšie. Dobre na mňa pôsobí Zello, výpomoc keď to treba, čítanie, možno aj TV aj Net.

Majte sa čo najlepšie a prajem pohodu do pracovného týždňa. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 46 Empty Pre meret

Odoslať  Dušan Po 25 september 2017 - 16:26

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 25 september 2017 - 16:27

Ahojte ľudkovia, musím sa s niečím priznať.

Lenivý kimi zase vyspával do 10.hodiny, čo nie je najnormálnejšie, ale čo sa dá robiť. Musím sa trochu zotavovať, posilka je dnes pase. S tým členkom, čo mám veľa odcvičil by som a obávam sa, že ani zajtra na futbal nepôjdem. Inak sa mám celkom v pohode, dnešok ubieha aj pri pc hrách a seriáloch pomerne rýchlo. Ťažkosti nie sú žiadne len zase som unavený, to bude zrejme z toho nič nerobenia. Inak cnie sa mi za niektorými ľuďmi z nemocnice, hlavne za jedným dievčaťom, ale nebude sa dať skontaktovať s ňou ešte nejaké 2 mesiace, leží na Prednej hore... Potom sa to napraví

danka som rád, že cestovanie s návštevou zoo si zvládla napriek zlému počasiu a menším problémom. snáď si nájdeš aj aktivitu, ktorá ťa bude napĺňať. Také fitko, pilates, brušné tance či zumba by bola pre teba viac ako vhodná

matej, inak sranda tie fázy máme približne rovnaké, ale u mňa príde na záver ešte ja tú fázu volám panák (nemám na mysli alkohol), ale dávku liekov na spanie. Po odpravení sa, príde kráľovstvo nebeské.laughing

tuto to počasie je veru také nijaké, aj keď dnešok je pomerne pekný. bol som aj na prechádzke, kde som rozosmieval ľudí svojim krepy úsmevom, ale inak bolo to v pohode. za chvíľu pôjdem na prechádzku zas.
tuto
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni Po 25 september 2017 - 21:59

Ahojte všetci.
Dakujem Matej, Kimi že ste mi odpisali.

Som zas v tom very sad5
Znova depersonalizacia,ten šialený stav.
Ako z.toho ?Preco sa mi.to vratilo?
Neviem.Nevladzem.Nerozumiem

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 123
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 26 september 2017 - 0:50

Ahoj Matej!
Myslím si, že si taký víkendový oddych aj zaslúžiš. Je len dobre, že si si oddýchol a tak sa aj zregeneroval smerom k nasledujúceho pracovného týždňa. A vôbec je zbytočné robiť si akékoľvek výčitky a je dobre, že si takto zrelaxoval.

....................

Ahoj Danka!
Osobne som rád, že si prišla na Zello a vedel som Ti aj pomôcť, aby si sa mohla zapojiť do diskusie. Obavy nie sú na mieste a to vôbec, bola si ako plnohodnotný člen Zello dialógov. Teším sa, keď bude aj naďalej Tvoj hlas súčasťou našej diskusie.

.................

Ahoj antifajny!
Nakukol som na ten odkaz a zdá sa mi, že sme tu viacerí, čo aspoň trošku fandia Lare C.

.................

Ahoj kimi!
Žiaľ tú pasivitu máme podobnú a zle sa s ňou primerane žije. Snažím sa proti nej bojovať nielen u doktorky, ale aj Ginkom. Musím však byť obozretný v dávkovaní, lebo ma tieto Ginko preparáty dokážu "hodiť do depky". Účinok je tak OK vtedy, keď si dávkujem dve tablety v cyklovaní jedného týždňa.

.................

Ahoj Veroni!
Budem veriť, že Ťa do budúcna tieto zdravotné záležitosti budú naďaleko obchádzať...

................

Ahojte všetci fórumáci!
Skončil sa nám pondelok, ktorý pre mňa bol na úrovni podľa Matejovej stupnice cca. 2-. Už vstávanie nebola výhra, nutne som potreboval nakopnúť dvoma kávami a výčitkami na nedodržanie liečebného režimu vysokého tlaku. Potešenie mi však priniesla záhrada, kde som zvládal potrebné práce. Dosť zlatý bol aj kocúr Sumbul, ktorý akosi okate dával najavo radosť zo stretnutia. Bushcraft - zálesáctvo riešim pomaly, hoci zase nemôžem napísať len teoreticky, čo ma teší. Ostatné OK. Milo som prekvapený, že ma len minimálne "okupujú" hlasy, je to asi na dobrej ceste. Trápi ma spánok a únava. Verím, že postupne to bude lepšie.

S pozdravom a želaním pohodového prac. týždňa Tuto

community together community together community together

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Ut 26 september 2017 - 13:05

Ahojte forumáci,

zdravím vás všetkých a prajem vám nech sa vám darí. Obdivujem vás, akí ste statoční. U mňa sa to zhoršilo. Bola som na tej psychoterapii, terapeutička ma doviedla do stavu, kedy som sa mala spojiť so svojím podvedomím. A vtedy sa objavil obrovský strach a ani som sa do toho podvedomia nedostala. Ani som o tom strachu nevedela. Bolo to podobné ako keď mi vypukla choroba. Dosť nepríjemný zážitok, čo je horšie od stretnutia neviem zaspať. Beriem neurol každú noc aby som sa vyspala. Ale túto noc akoby mi už ani neúčinkoval. Neviem, čo budem robiť. Bola som na ďalšom stretnutí a vraj moje podvedomie energeticky uzavrela a mala by som už normálne spávať. Tak dúfam, že to nebude trvať večne a snáď čoskoro sa spánok dostaví. Chcela som sa spojiť sama so sebou viac, preto som vyhľadala tú terapiu. Pani je veľmi skúsená, len problém je možno vo mne, že som prestala veriť v takéto energetické duchovné veci. Ani neviem prečo Sad. Vraj lieky nám vytvárajú bariéru medzi vedomím a podvedomím. Preto nevieme až tak dobre prežívať všetky emócie. Teda aspoň u mňa to platí. Ale asi pôjdem tou cestou, že budem radšej trpezlivo čakať a znižovať lieky. A asi žiadne čary s podvedomím aspoň teraz. Dúfam,že sa ten spánok upraví.

Ak sa môžem spýtať, aké lieky beriete vy na spanie?
Existuje aj niečo iné okrem návykových benzodiazepínov?
Niečo čo sa môže brať dlhodobejšie...

Majte sa krásne heart
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 46 Empty Veroni

Odoslať  danka Ut 26 september 2017 - 14:44

Veroni napísal:Ahojte všetci.
Dakujem Matej, Kimi že ste mi odpisali.

Som zas v tom very sad5
Znova depersonalizacia,ten šialený stav.
Ako z.toho ?Preco sa mi.to vratilo?
Neviem.Nevladzem.Nerozumiem

Veroni, ukľudni sa santa kiss heart neviem ako z toho, lebo ani neviem čo to je depersonalizácia a derealizacia, ale predpokladám že ich asi zažívam. bojím sa tmy čo predtým nebolo taký strach, je nepríjemne ked sa stmieva, som namotaná na svetlo, v aute vzadu nemôžem sedieť, zuby zatínam sanku, som zavretá v celom svete a ked vidim hviezdy v noci to ako keby som uzatvorenom svete, je mi z toho zle, veľa vecí mi vadí a mám s nimi problém, neviem prečo sa ti to vrátilo, možno nejaký spúšťač, iné lieky. objímam ťa aby ta to cim skor prešlo.
danka
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  danka Ut 26 september 2017 - 15:03

le pluie napísal:Ahojte forumáci,

zdravím vás všetkých a prajem vám nech sa vám darí. Obdivujem vás, akí ste statoční. U mňa sa to zhoršilo. Bola som na tej psychoterapii, terapeutička ma doviedla do stavu, kedy som sa mala spojiť so svojím podvedomím. A vtedy sa objavil obrovský strach a ani som sa do toho podvedomia nedostala. Ani som o tom strachu nevedela. Bolo to podobné ako keď mi vypukla choroba. Dosť nepríjemný zážitok, čo je horšie od stretnutia neviem zaspať. Beriem neurol každú noc aby som sa vyspala. Ale túto noc akoby mi už ani neúčinkoval. Neviem, čo budem robiť. Bola som na ďalšom stretnutí a vraj moje podvedomie energeticky uzavrela a mala by som už normálne spávať. Tak dúfam, že to nebude trvať večne a snáď čoskoro sa spánok dostaví. Chcela som sa spojiť sama so sebou viac, preto som vyhľadala tú terapiu. Pani je veľmi skúsená, len problém je možno vo mne, že som prestala veriť v takéto energetické duchovné veci. Ani neviem prečo Sad. Vraj lieky nám vytvárajú bariéru medzi vedomím a podvedomím. Preto nevieme až tak dobre prežívať všetky emócie. Teda aspoň u mňa to platí. Ale asi pôjdem tou cestou, že budem radšej trpezlivo čakať a znižovať lieky. A asi žiadne čary s podvedomím aspoň teraz. Dúfam,že sa ten spánok upraví.

Ak sa môžem spýtať, aké lieky beriete vy na spanie?
Existuje aj niečo iné okrem návykových benzodiazepínov?
Niečo čo sa môže brať dlhodobejšie...

Majte sa krásne heart

ja som terapeutovi rovno povedala, že ja si vlastne u neho kupujem lásku. tá tvoja terapeutka je aj zapísaná z zozname certifikovaných psychoterapeutov? Lieky nám asi naozaj upravujú prežívanie a emócie..okolo spania som nevychovaná, neviem si rozkázať aj keď som unavená a zaspala by som nejdem, stilnox keď som brala Oxazepan, neurol, prothiazin, hellex, trittico mi nepomohli zaspať, asi hypnogen iba a to rozkázanie si, že vypnem notebook a idem spať a myslím na jedno príslovie: pán Boh nam neprikázal v noci šáliť se. so spánkom mám problém celý život, budím sa unavená tak neviem či to nie je náhodou mojou nedisciplinovatosťou..drž sa dúfam, že sa Ti spánok upraví.
danka
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni Ut 26 september 2017 - 21:02

Ahojte.
Mám sa nerealisticky...
Ahoj Danka,je možné že pretivas podobné,som sama v sebe taka maličká niekde spadnuta akoby som nemala kontakt so svojim telom,aj ked sa chytím poskriabem pohladkam citim ze to nie je moje telo.
Dnes som sa aj.mami zlakla,prisla doizby cumela som ze kto to je,hrôzostrašný pocit.
Ziadne emocie taky cudny odstup ako akvarko...ťažko sa to vysvetluje.
Som rada ze som ta spoznala aspon po hlase na zelle.
Ahoj Matej v davnejsich prispevkoch som si vsimla ze.tebe sa derealizacia vlastne pacila,nemal si úzkosť ze sa nikdy nedostanes z toho?Ja mam ohromnu ze mi je konec....

Pekny vecer

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 123
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger St 27 september 2017 - 18:36

Poznám, pekne spravené Smile

Zdravím všetkých,
zajtra mám terapiu, tak som si umyla vlasy a ach, vyzerám zas ako človek Very Happy Ten čas strašne letí, však som bola u Jany len toť minule. V piatok by som sa mala vidieť s priateľom, tak na to sa tešííím, no a konečne som zvládla i napísať "svojmu" fotografovi, že si dohadujem ateliérové fotenie, zdá sa, že sa ani moc neurazil. Len neviem, ako sa do toho ateliéru doplazím, ak už bude zima, však v tom tenučkom catsuite ZMRZNEM affraid Nevadí, čo neurobiť pre cosplay Very Happy
Po psychickej stránke sa teraz prekvapivo dá, píšem to i na blogu, ktorý trochu flákam, ale dva články denne sa nedali ťahať donekonečna... Som vcelku vyrovnaná. Nejaké tendencie by síce boli, ale zvládam ich zaháňať. Po stránke somatickej... nejak určite je, stále meriam sporadicky.
A tak teda, majte sa, držte sa Cool
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 46 Empty Ahojte

Odoslať  Moncici Št 28 september 2017 - 14:19

Ahojte...opat som tu, chvilku som sa odmlcala a ako vidim niekto sa ma lepsie a ini horsie..
Veroni, ako to zvladas?
U mna opat vymena lieku kvoli neziaducim ucinkom. Momentalne mam leponex..mate s nim niekto skusenosti? Dakujem za kazdu odpoved

Moncici
Moncici
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava/Žilina

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin

hug0