Ako sa dnes máš? 9
Strana 21 z 85 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 53 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
Posledné dni mám takú zvláštnu vec na mysli a to práve pospávanie ráno a až v doobedí. Neviem, či to súvisí s liekami, alebo potrebou spánku, alebo z nedostatku vôle, ale býva to už na môj vkus pričasto. Ako, ono by to bolo OK, keby sa to realizovalo trebárs naschvál len v nedeľu, ale stáva sa to až pričasto.
V rámci tejto témy, môžem však prehlásiť, že sa mám pomerne dobre. Bol krásny deň a v poobedí sa realizovala záhrada. Tentoraz som vypomáhal hlavne s maličkosťami, ale zasa ich bolo pomerne veľa. Mal som aj čas venovať sa knihe a bolo mi tam celkovo fajn.
Nedávno spomínané symptómy sú o kúsok menšej sily, takže som vlastne rád. Majte sa pekne kamaráti a nech sa vám darí. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Ergoterapia t.j. pracovná terapia je prezentovaná ako tá najlepšia pre ľudí so psychotickým ochorením. Som rád, že aj na Teba to tak pôsobí, síce v domácich podmienkach.
.............
Ahojte kamaráti a kamarátky!
Dá sa napísať, že dnešok bol celkovo fajn. Vstávanie bolo tak trochu otázne, lebo síce som vstal na lieky a motal sa po byte, ale ešte som si neskôr v doobedí zdriemol. Vybehol som aj k zubárovi a zákrok bol bezbolestný a v pohode. Naši ma boli ochotní počkať a tak som sa dostal aj na záhradu. Tam ako obvykle boli pre mňa skôr drobnejšie práce a podebatil som aj s mojou tetou. Podobne ako rastovi sa mi pracovné aktivity rátali a cítilo som sa po nich lepšie.
Zdravotne, po psychickej stránke, nič extra zásadné, ale na druhej strane v menšom si zasa užívam akúsi neurčitú úzkosť a tradíciou je otázny spánok. Teší ma, že hlasy sú najmä v úzadí. Ostatné záležitosti sú v podstate skryté.
Zatiaľ vám prajem pekný deň a dobré spanie. Poprípade sa stretneme na Zelle o pár minút. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Vidím, Tuto a Rasťo, že sa Vám dni vyvíjajú celkom dobre. Som tomu rád a prajem Vám, aby to pokračovalo a mali ste sa fajn a do pohodičky.
Dnes sa mám asi aj dobre. Mávam niekedy výkyvy nálad, zväčša na nejaký konkrétny negatívny podnet, ktorý vo svojej mysli vyhodnotím ako závažný na spôsob, že sa ma to akože dotklo. Darí sa mi to však spracovať, pričom toto spracovanie zlej nálady mi trvá trošku dlhšie, než môjmu okoliu, zhruba asi aj 2 hodiny. Do 2 hodín od podnetu už začínam znovu ako-tak komunikovať a prichádza možno aj úsmev. Psychiatricky inak teraz nič necítim závažné, zlepšila sa aj vzťahovačnosť, velikášstvo. Flush je zlepšená, je teplé počasie, ktoré stavu napomáha, celkovo slniečko mi robí dobre, pričom používam na ulici slnečné okuliare, a práve to, že mám výrazne zakryté oči pred ľuďmi, tak mi akosi dodáva umelo sebavedomie, takže necítim z ľudí úzkosť, "všímanie si" alebo flush. Dnes som bol okrem iného u holičky. Okrem toho som si kúpil spoločenské topánky na štátnice - na obhajobe som mal požičané od otca, ktoré mi boli trošku veľké a spravili mi odtlaky, boľačky. Zdá sa, že teraz som kúpil akurát na mňa. Okrem toho som si kúpil boty aj "na von", lebo staré jarné topánky sa mi začali nejak opotrebúvať, odpadávalo kde-tu lepenie, smrdeli a celkovo už vyzerali chatrne. Tak poputovali do koša. Ešte som si kúpil antibakteriálny sprej do topánok. Kúpil som aj darček šéfke, ktorá bude mať zanedlho narodeniny, ale musím ho vrátiť, lebo je vadný. Dúfam, že stihnú spraviť náhradu, už som si ju aj zajednal.
Túto noc som spal od 20:30 do 7:10, takže vcelku dosť. Bol som značne unavený, možno až depresívny. Teraz by som mohol ísť na študijnú seansu, trošku potiahnuť do noci, nejak sa však necítim k činu. Ako povzbudzovák som teraz v tieto dni začal používať namiesto energeťákov ginko, dávam si asi 80 mg denne, pričom vhodne to dopĺňam kofeínom z Cofi-Tabs (asi 2 tabletky, teda 200mg). Okrem toho poobede som dnes jedol energetickú tyčinku, ktorá má len 800 kJ, zasýtila ma aj na 2-3 hodiny, povzbudila ma čo do vitality, a neobsahuje žiadne konzervanty, umelé farbivá ani geneticky modifikované zdroje. A teda vlastne ani benzoan sodný. Cenovo to vychádza približne rovnako, trošku možno je drahšia práve tá tyčinka. Je to určite zdravší spôsob povzbudzovania vitality (ginko+tabletkový kofeín+energetická tyčinka) než energeťáky. Vidím tento svoj práve nastoľovaný trend ako perspektívny, zatiaľ sa ho budem držať.
Teším sa, že už ide štvrtok, lebo sa teším na víkend, kedy sa budem učiť. Celkovo sa teraz na to učenie aj teším... nóó, asi je skôr pravda, že sa teším na to, že budem mať na učenie konečne čas, a nie na učenie samotné.
Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie. Prajem Vám vydarený štvrtok, držme sa!
Pokoj a dobro.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Podľa mňa je super nielen to, že si sa zapojil do prác ohľadom izby, ale aj to porozprávanie sa s kamarátkou... to sa jednoducho ráta. Prajem smer: ďalšie pokroky.
............
Ahoj Matej!
Myslievam na Teba, že čo ako to s Tebou je a takmer vždy hľadám oznámenia na témach, či si napísal. Som rád, že dnešok, vlastne včerajšok bol u Teba takto zvládnutý. Každopádne sa nedaj a pokračuj v študovaní, teda aj učení toho potrebného na štátnice. Sám viem, že je to také Ťažšie obdobie, ale aj tak zaber. Dnes máme už štvrtok, a ani sa nenazdáme a je tu piatok poobedie. Kľudne si daj trebárs nedeľu "úplne leháro", ale pod podmienkou, že v sobotu fakt zamakáš.
Je od Teba milé, že obdaruješ šéfku v čase jej narodenín, iste bude rada. Osobne si myslím, že máš dobrú prácu a držím Ti palce nielen v tom, aby si ju tak dobre zvládal aj v budúcnosti.
Drž sa Matej! Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Momentálne mám zo seba akési zmiešané pocity. Na jednej strane mám vybavené už teraz to, čo bolo nutné spraviť. Opačne však ma potrápilo vstávanie, ktoré bolo také víkendovejšie. Niekto si môže povedať, že aha ako mu je dobre, že si zrána ešte pospí. Mne to však určite nepadne vhod. Ako som už spomínal v dávnejších príspevkoch, spanie je u mňa jeden z pilierov, ktorý drží konštrukciu zdravia. Výkyvy v tejto záležitosti sú u mňa rizikom. Vlastne sa ani nepamätám ako som užil ranné lieky. Nádobka bola však prázdna, keď som vstal. Inak som sa pred malou chvíľou vrátil z mesta. Na chvíľku som zabehol aj kamarátovi, ešte som sa chcel aj dať ostrihať, ale tentoraz tam holička nebola. Chcel by som už mať letný - krátky účes.
Čo sa týka psychopatológie, tak symptómy sú zatiaľ minimálne a v úzadí. Teraz sa cítim fajn, hlasy "nepočujem", tendencia k pasivite je znesiteľná, únava relatívne primeraná. Trošku vzťahujem na seba okolité rozhovory, ale ani to nie je výrazné, alebo v porovnaní s nedávnom podstatne zanedbateľnejšie. Žiaľ, samozrejmosťou bežných dní, teda aj teraz, je z nemocnice diagnostikovaný tabakizmus, kde sa to prakticky nemení a fajčím ako doteraz. Kilá navyše sa mierne zredukovali, ale reálne je to znížené priam symbolicky, tak pre dobrý pocit, že aspoň nepriberám. K prospechu mi nie sú "nakuknutia" do chladničky v nočných hodinách.
Isteže kamaráti a kamarátky, som zvedavý, ako sa vám darí a iste napíšte pár viet o svojom živote, zážitkoch, rutine...
Pekný deň vám praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Čítam stále statusy na FB o zelle, ale vždy bolo niečo s deťmi, nedalo sa mi. Pred 2 hodinami môžem to tak nazvať som prežila strašný šok a neviem sa z toho spamätať. Totiž, muž pred 5 dňami našiel vzadu na dvore u nás malé mačiatko, max.malo týždeň. Tak sme sa ho ujali aby nezahynulo. Krásne sme ho krmili a dnes sa nauočilo papať samé. Deti sa s ním veselo hrali. Ja mačky neznášam, naozaj ich nemusím, ale toto bolo malinke, krasne...nevinné. Musela by som byť z ľadu aby to so mnou nepohlo. Dnes večer sa s ním pred spánkom deti hrali ako každý deň odkedy ho máme a náš malý ju stále oblapával a neviem čo ale všetko v pohode, nerobil jej zle. Ja som piekla koláč a práve som miešala v kuchyni puding naň a prišla dcérka s mrtvou mačkou na rukách, že mačička má velke bobo...a pustila ju na zem,asi sa vylakala ze sa nehybe. Tá mačička ležala na dlážke s otvorenými očami a ja som ju tak videla, hľadela na ňu!!! Bol to strašný šok, malé, nehybné...a ešte lapala trošku po dychu a tiekla jej krv z ust. V šoku som hned volala na manžela a potom ihned veterinárovi a že ju môžeme priviezť, ale len čo som sa obliekla že idem ja tak muž mi hovorí, že už je po nej...ale dostalo ma že povedal že to bola moja vina lebo som decka neustriehla lepšie a toto sa stalo a naozaj sa za to vidím.tú mačku, ten obraz mam pred sebou, je to zničujúci pocit...prežili ste niečo takéto? Čo by mi pomohlo sa s tým vysporiadať? Nechcem sa dostať do liečebne kvôli mačke...(?) A možno mnou ani tak nezasiahlo to že to mačiatko je mrtve ako to, že som ho mrtve videla...(
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Osobne si myslím, že malým deťom by sa drobné mláďatká ani nemali dávať k hraniu sa. Tvoje deti sú ešte malé a nechápu aký cit vložiť do rúk, aby sa mláďatku nič nestalo. Na druhej strane, nechcem byť necilivý, sa to jednoducho stáva (žiaľ z počutia mám aj pár príkladov). Dieťa s zvieracím mláďatkom zachádza ako z hračkou a tak sa môže stať, že mláďatko postláča, ako trebárs gumovú hračku, a teda ho vlastne nechtiac... Každopádne máš poučenie, ale netráp sa tým.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Ahoj Tuto. Ďakujem Ti, že máš ešte sily čítať moje príspevky kade-tade po fóre a že máš so mnou takú trpezlivosť. Vďaka aj za podporu do mojich životných peripetií, trebárs tá Tvoja dlhodobá podpora v mojom štúdiu. Vážim si to, vážim si Ťa. Je to super, že sa Ti zredukovali nejaké kilá, len tak ďalej smelo. Teším sa, že máš pestré aktivity okrem povinností doma aj na záhrade, kde spolu s Vašimi kvietkami a plodinami rozkvitá aj Tvoja psychika (narážam na to, že to má na Teba asi výrazný dobrý vplyv, že?). Všetko dobré, kamoš, drž sa! Prajem Ti pekný víkend.
Rasťo, klobúk dole pred toľkým cvičením. Tridsať klikov by som nedal veru. Želám Ti, aby sa Ti chuť byť aktívny čo najčastejšie vracala a aby Ťa činnosť čoraz viac napĺňala. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dneska bol vcelku dobrý deň, vydarenejší, než predošlý. Vzťahy boli lepšie. Ráno bola tradične hygiena, skočil som sestričke po recepty následne. Bral som všetky 4 druhy liekov, ktoré beriem, pričom som platil niečo vyše 10 eur doplatky. Potom práca, po nej nejaké drobné nákupy, medzi ktorými sa vyníma napr. nákup minerálok do domácnosti. Dnes som dal šancu Korytnici, celkom mi chutila. Mám tam na víkend do zásoby aj iné značky. Energeťáky naďalej nepijem, energiu čerpám hlavne z Cofi-Tabs (dnes až 4 tbl.), potom ginko (40mg 2x denne, značka "GS"), potom z energetickej tyčinky. Dnes som však tyčinku nemal, lebo som jedol 2 palacinky s tvarohom a ten tvaroh bol strašne sýty, že som 1 palacinku zjedol na obed a 1 na olovrant + polievka. Premostenie medzi obedom a večerou sa tak obišlo bez tyčinky.
Inak som sa mal asi aj dobre, zhruba, asi. Hodnotím to na 2+.
Želám Vám, priatelia, dobrú noc a peknú sobotu. Držme sa.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 21 z 85 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 53 ... 85