Ako sa dnes máš? 8
Strana 84 z 88 • 1 ... 43 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Klamal by som, keby som napísal, že všetko je so mnou úplne v poriadku. Vstávanie pre dnešok bolo v úplne nevhodnej dobe a napriek tomu, že som dĺžku spania som mal normálnu, vstávanie bolo ťažšie ako inokedy. Čo som včera spadol na ľade, tak som si len ponaťahoval šľachy a napriek tomu, že výraznejšie krívam, som aspoň symbolicky išiel na maličkú prechádzku. Inak som bol najmä doma a okrem toho úplne tradičného, som čosi čítal, odpočíval, pozrel TV aj Net. Zajtra už je pracovný týždeň, takže mi to prišlo také akési smutnejšie, že u mňa primeraná práca... Jednoducho by som sa mohol sťažovať pomerne ešte dlho. V podstate sa mám pomerne dobre, za možnosti, ktoré sa mi v živote celkovo aj konkrétne vyskytli, som vďačný a rád. Je aj super, že po všetkých tých excesoch, čo som kedy mal, sa dá nejako to pohnúť (trebárs liekmi, terapiou...) nejako dokonca aj vpred. Snáď budúcnosť ešte bude lepšia.
Zatiaľ pozdravujem a veľa zdravia! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Prajem vam drahy forumaci hodne zdravia ba uzdravenia alebo aj sil na zvladanie taskoti v chorobe. goodbye my friends
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Taký trochu pasívnejší bol dnešný utorok. Veľkú časť dňa som strávil skôr nekonaním, a ani neviem, či za to poďakovať ochoreniu, alebo je to niečo iné. Je pravda, že som sa aj tak trochu prekonal, čoho výsledkom je prechádzka, ale celkovo neviem, či som s tou nohou nemal radšej zostať doma a regenerovať ju. Každopádne je večer a snáď bude ráno lepšie. Ešte môžem doplniť to, že psychopatológia bola dnes pomerne OK. Mierne ma síce zaskočila vzťahovačnosť na balkóne, ale aj to bolo plus, že bola v miernejšej forme. Ohľadne cigariet asi len toľko, že zaznamenávam mierny pokles spotrebovaného fajčiva, ale aj tak to ešte nie je na žiadnu oslavu. Vedel by som si predstaviť podstatnejšie obmedzenie. Chudnutie prakticky bez výsledkov, zatiaľ.
Majte sa pekne. Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil Jaro.BludnySlovak dňa St 1 február 2017 - 4:35, celkom upravené 1 krát.
Jaro.BludnySlovak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 152
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Srdečne Ti blahoželám k sviatku a prajem len to najlepšie, špeciálne zdravie a bezpríznakovosť v našich ochoreniach.
Tuto
Zdravotný stav
Robo, vsetko naj, nech sa dari
Nuz, ja budem chvilu bwz internetu, lebo mojej starkej sa cosi stalo a treba na nu zrazu davat pozor. Ci mala mozgova prihoda alebo co... Takze k nej do domu natiahneme internet a tam potom budem robit, ked nebudem prave niekde inde (terapia, fotenie, etc.). Nie je to uplne beznadejne, ale ani nas to nikoho netesi.
Inak po psychickej stranke v pohode, asi mi robi dobre ta zodpovednost Aspon sa tak hrozne nenudim. Po fyz. stranke klasika.
Majte sa, drzte sa!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Držím Ti palce v chápaní ako aj starkej a aj výdrže bez Netu. Možno sama seba síce podceňuješ, ale myslím, že si celkovo šikovná osôbka a dosť toho by si pozvládala aj napriek chorobám.
..............
Ahojte všetci!
V podstate sa mám dosť dobre, pred chvíľou som sa vrátil s menšej prechádzky. Na chodníkoch je kaša zo snehu a vody. Rád by som prešiel aj viac, ale dosť cítim tú nohu, takže som stočil svoje kroky smerom domov.
Trochu ma štve vstávanie, ktoré sa časovo vymyklo normálu a celkovo sa za takéto spanie aj hanbím. Raz nemôžem zaspať, inokedy sa dospať. Včera to bol priam ideál, a dnes...
Taký som z toho mierne roztrpčený a vrčím vnútorne na seba. Samozrejme ešte je priskoro hodnotiť kompletný deň, tak snáď bude čosi, čo ho urobí o čosi krajším.
Zdravotne zatiaľ klasika. V podstate tak, ako písavam v pár predchádzajúcich príspevkoch. Dúfam, že sa to postupne umúdri a budem mať už pokoj od toho všetkého.
Zatiaľ vás pozdravujem a želám veľa zdaru. Pekný deň praje Tuto
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj Meret (@Meretseger), držím Ti palce so starkou, bude to zaujímavá skúsenosť, možno Ťa to v živote aj všelijak obohatí alebo posunie, hoci v súčasnosti sa to môže javiť skôr nepríjemne. Na druhej strane mi je však ľúto zdravotných problémov tejto Tvojej starkej, prajem skoré zotavenie. Drž sa, Meret, všetko dobré.
Ahoj Jaro (@Jaro.BludnySlovak), držím aj Tebe palčiská. Možno budeš potrebovať dočasne zvýšiť nejaký liek, lebo Tvoja paranoja je vskutku neoprávnená a nesedí s reálnym záujmom niekoho Ti škodiť. Na čo by aj? Prajem Ti mnoho sily, kým sa cez to dostaneš. Teším sa na každý Tvoj ďalší, obzvlášť potenciálne nevymazaný, príspevok. Drž sa, Jaro, sme s Tebou. A nezabudni na fórum naďalej chodiť a prispievať, nevzdávaj sa svojej slobody voľne sa online vyjadrovať a zverovať s priateľmi v komunite.
Ahoj Tuto (@Tuto). Kým som nepísal, sa udiali v Tvojom živote nejaké veci. Napr. pád na ľade, všimol som si aj Tvoje úvahy nad životným smerovaním a potenciálom k práci. Neprehliadol som ani turbulencie v spaní a vo vstávaní. Tvoje obtiaže ma, ako vždy, mrzia. Chcel by som Ti vyjadriť nejakú podporu alebo účasť. Prijmi ju odo mňa v priateľskom duchu. Ja osobne verím, že si nepovedal vo svojom živote ani náhodou posledné slovo a Tvoje osobné dejiny sa píšu ďalej a ešte kusisko histórie vytvoríš. A nepochybujem, že v istých obdobiach prídu aj nové pohovory do práce, nové ponuky z úradu práce a lepšie šance privyrobiť si. Vidím, že pokiaľ si psychicky vo veľkej pohode, tak bez problémov Ti ide aj umenšovať tabak, čo je najsamsuper. Ja to tak mám, že keď som psychicky v pohode, tak dokážem odmietať jedlo a neprežierať sa. Možno to tak máš Ty podobne s cigami. Preto Ti chcem ku tomuto všetkému želať hlavne duševnú rovnováhu, pohodu, zdravie. Keď ono je, ďalšie sa hneď profiluje vo svetlejších farbách. Dávaj pozor na udrenú nožku či členok. Máš túto zimu nejaké to "šťastie" na pády. Priateľu, drž sa, Tvoj život vôbec nie je zlý, vôbec nie je zle žitý a veľmi pekne si v tejto súvislosti vyjadril vďačnosť za to, čo si už mal možnosť prežiť a dokázať. Nachádzaš aj v halde nepriaznivých okolností dôvody na optimizmus a pozitívne zmýšľanie, takže sa verne držíš svojich slepačích polievok. To veľmi oceňujem a špeciálne zo svojej pozície kamaráta chválim. Koniec koncov, Ty si vždy bol človekom, ktorý sa neuspokojil s čierňavou, ale rád si hľadal vždycky dačo pozitívne na veciach. Si človek možností. Takže celkovo hlavu hore, prajem Ti, Tuto, všetko dobré. Maj sa pekne.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Moje nálady sa v súčasných dňoch prudko menia, takže sa nedá jasne deklarovať, že sa mám dobre, alebo zle. Víkend bol ešte dobrý, celú sobotu som robil školské veci, odovzdal som 2 seminárky, tretiu som začal. Pooobede v nedeľu som sa trochu odreagoval počítačovou hrou. V pondelok som mal zlý deň v práci, pretože na pracovisku bolo veľa perverzných rečí a vulgarizmov zo strany kolegýň. Zle som to znášal, upadal som do tej svojej už povestnej mĺkvoty - dneska ju jedna kolegyňa nazval "zdutosťou". Pôsobím na ne ako zdutý, nahnevaný a nekomunikujúci, pričom nikto vtedy tých pár hodín nevie zo mňa vydolovať, že prečo som taký, že reku kvôli čomu som sa "zdul" alebo nahneval alebo zdeprimoval. Šéfka to extra nerieši, zvykla si, že ma to prejde, takže ma na pár hodín nechá tak a "nestrká do osieho hniezda". Utorok bol potom fajnový, bol som v solárku, kúpil som dobré číňanky vo výpredaji za 5 eur na pracovisko. Darilo sa mi "nežrať" (musím to tak nazývať, lebo nehodí sa na toto slušný spôsob vyjadrenia ). Aj som nadčasoval od 17:00 do 19:15 a veľa sa porobilo. Šéfka mi však došla na to, že som nadčasoval, takže som dostal trochu naložené, samozrejme v priateľskom duchu, lebo ona je rada, že porobím čo treba, len sa znepokojuje, že mi to nemá ako zaplatiť, lebo firma tieto nadčasy neplatí a zostávam tak cezčas zadarmo (ale občas mi šéfka dovolí si vybrať náhradné voľno, trebárs že v čase nudy idem o trošku skôr domov).
Dnešná streda bola zlá, teda doobeda bola dobrá, potom som sa na obed zčemeril, teda dostal silný útlm z obeda, z prepráskania sa. Pomohlo napokon 200 mg Cofi-Tabs a 2 tauríny. Poobeďajšok bol veľmi zlý, dostal som sa do konfliktu s celou dnešnou smenou, mal som silný pocit ohovárania, koniec koncov aj ja som ich už ohováral dosť. Veľmi zle sa mi s nimi spolupracuje. Dal som si predsavzatie, že už budem všetko riešiť len cez ich smenovú vedúcu, pričom ak sa niečo nespraví, bude to jej vec. Snažil som sa pomáhať, koordinovať smenu, odbremeňovať, vysvetľovať, no už viac nemôžem sa takto psychicky a emocionálne vkladať do toho, aby tá smena fungovala. Musím dať od toho ruky preč na základe psychickej sebaobrany. Keď niečo nefunguje, nie je vec admina to riešiť, to je vec manažérky. Takže sa chcem nejak v ďalších dňoch od toho emocionálne pozdvihnúť a schválne sa na prúsery tejto smeny dívať nezúčastnene. Teda nie že ja ako admin som sa vraj nepostaral a zlyhal som, ale že pravda je tak trochu inde. Koniec koncov, šéfka mi poradila sama otvorene, aby som si to tak nebral, aby som sa do toho tak nevkladal. Tak idem na to.
Doma som bol z perverzie, vulgarizmov na pracovisku a zo zlyhávajúcej smeny veľmi nešťastný. Zatiaľ čo v práci som mal tú mĺkvu beználadovosť a "zdutosť", doma som sa pred rodičmi rozhovoril a veľa som žiaľ ohováral. Vyventiloval som sa, lebo neviem im do očí povedať, čo negatívne cítim, zatiaľ čo pri rodičoch rozpoviem všetko, čo ma trápi. Strašne veľa som riešil výpoveď a že zajtra dám výpoveď a pôjdem preč niekam inam. Asi aj hodinu sme riešili možné budúce práce, pohovory, výpovednú lehotu a dopodrobna som rozoberal, prečo výpoveď dať. Je to paradoxné, no možno neprekvapivé, že takýmto silným vyventilovaním napätia sa mi postupne uľavilo a po 2 hodinách rečnenia s rodičmi som dnes večer pocítil dobrú náladu, úsmev, dal som si dve kávy a cítim sa uvoľnene, možno aj optimisticky. Zrazu mi príde reálne v tejto práci zotrvať. Takže fakt treba človeku asi sa vyrozprávať poriadne a všetko, čo dusí v sebe, všetkú tú špinu, nenávisť a negatívne pocity, ktoré sa neodváži prejaviť kolegom do očí, tak to asi takto treba uvoľniť pri neutrálnej osobe (rodičia) a potom zas nabehnúť na normálnu koľaj späť. Je mi to pozoruhodná skúsenosť.
Psychiatricky teda náladovo, na hojdačke. Prichádza aj úzkosť a flush, opäť mám tiež na lícach suché šupinky, nepomáha ani Nivea. Psychoticky cítim vzťahovačnosť v miernej podobe, mám pocity, že ma dnešná smena špeciálne nemá rada, že ma ohovárajú, alebo nejak im ako človek a ako kolega vadím. Neviem, do akej miery je to pravda, zdá sa, že naše vzťahy nie sú úplne dobré, ale možno si sčasti aj všeličo namýšľam. Stav hodnotím celkovo dnes na 2-.
Škola ako tak fajn, z tých 25 otázok, čo som mal vypracovať, som dostal áčko, z 10-stranovej seminárky asi tiež, len ešte mi to nezapísala, lebo tam musím niečo dorobiť (robotka asi na polhodinu, lebo ide o vec formálnej povahy). Zdá sa, že ma nebude sankcionovať za neúčasť na hodine trojstranovou seminárkou, takže parádička. Ešte mi treba trochu diplomovky, aby školiteľ zapísal známku z Diplomového semináru. Zápis do letného semestra mi schválili, akceptovali mnou vybraný povinne voliteľný predmet. (Koniec koncov, bol jediný ponúknutý .)
Uvidím, čo bude zajtra, čo so sebou nový deň prinesie. Cítim obavy. Ešte tak dve hodiny dozadu som bol skalopevne presvedčený, že jej tam na stôl zajtra ráno položím výpoveď. Človek sa vo mne nevyzná, teraz zrazu cítim nové možnosti.
Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Želám Vám na záver všetko dobré, veľa dobrých hodín a dní, nech Vás zdravie poslúcha a zlé rozpoloženia čo najviac obchádzajú. Držte sa.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ach, tak na začiatok k zellu: bola som tam len ma vyhodilo teda presnejšie vypadol mi net, ale že úplne....a čakala som, že sa hned zapne...ale bohužiaľ naskočil az pred koncom a to som uz nebola pri PC ,lebo som to vzdala.....
xkrchnav - Drž sa
Matej - tak no ako chapem aj to, že chces všetkým vyhovieť a všetko aby bolo na poriadku (s tou smenou) - chapem ta preto, že ja som taká ista.....ako fakt....len chcem aby si všetci mysleli o mne dobre....aby som každému vyhovela, aby na mna nikto nezazeral, atd.....ale to nie je najlepsie to viem....treba nieco nechat len tak.....inak k tomu kremu tak nivea som pocula ze na tvar, ze nie je dobra susí ju.....aj mna velmi susila....pouzivam teraz krem priamo len na tvar z lidlu - cien....a nesuší az tak....ale ja mam problematicku plet....
Tuto - nemáš ti na tej nohe niečo zlomené, alebo len tak silno udrete...teda mas aj modrinu? ....ja len, že mama tak spadla a zlomila prst....
Meretseger - možeš to brať aj, že urobiš dobrý skutok teda pomôžeš starkej
Ach, jo....tak to vyzerá, že od pondelka som pracujúci človek....aj ked doteraz nemam to na papieri ....teda aj mam ale nie je to dobre napisane...tak musim sekretarku poprosit o novu zmluvu...lebo na urade mi ju neakceptovali.....zatial sa zaučujem....je to tažke moj druhy den ked mi dali kopu prace....bol strach a hrôza...napisem len tolko, že som prišla domov a lahla som si pred telku, ticho som ležala a pozerala relaciu....ale hlava ma bolela....ani reagovat sa mi nechcelo co sa ma rodičia pytali.....a ono teda uz utorok som stratila veškery elan....a to preto ze nie je možne, aby som v práci všetko stihla ako je naplanované je toho ozaj vela....aj na mna.....proste z toho, že som všetko nestihla urobiť.....a na to že som bola v praci len druhy den tak som to niesla ešte ak tak dobre....aj ked som si hovorila, že na tom nestojí celá firma....na mne....nie som taka dolezita....len sa zaučam.....ale je to uplne iný odbor....a je to tažke velmi...je to právo....takze tak....ako vidite aj teraz pišem lebo už nemožem hodinu spať...aj ked vstavam až za chvílku....tak vždy vstanem pred budíkom.....inak dobre....necvičím...ved ani ruku si nevladzem (od písania) ked prídem domov....
Prajem krásny štvrtok
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Strana 84 z 88 • 1 ... 43 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88