Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 8

Strana 71 z 88 Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 79 ... 88  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 71 Empty Re: Ako sa dnes máš? 8

Odoslať  Meretseger Št 5 január 2017 - 11:57

Ahojte,
Matej, áno, OP mám nový kvôli veku a čip som si k nemu nepýtala, pretože je možné, že o nejaký ten čas budem meniť adresu, tak asi až potom. Pripadá mi to ako dobrá vec, asi.

Mno, ja sa mám "veselo". Včera po záchvate ma odviezli na ARO, kvôli poruche vedomia, či čomu, ale nezotrvala som tam dlho a šibovali ma na neurológiu, kde sa mnou lekár nijak špeciálne nezaoberal, iba mi kázal obliecť sa, bo, ako hádam viete, na ARO končí človek nahý. Lekár tam do mňa hustil, nech to na nich prestanem hrať - WTF? Chcela som mu povedať, že takéto absurdity odmietam, ale potom odišiel. Čo si o mne akože myslí? Mám síce histriónsku poruchu osobnosti, ale nie som zas AŽ taký blázon, aby som toto robila a asi sa ukrutne vyžívala v tom, že sa ocitám na ARO. Ešte mi povedal tuším to, že ak mi to poisťovňa dá preplatiť, bude mi omnoho horšie, než mi je teraz. Pokiaľ viem, deň (bola som tam tak hodinu, tak neviem) na tomto oddelení stojí cca 2000 eur, tak pokiaľ mi pošlú príslušný list, tak sa rozhodne odvolám. Keby som bola opitá, nepoviem ani štvrť slova, áno, v tom prípade by mi to patrilo. Ale takto nie, a pokiaľ z nejakého dôvodu odvolanie nevyjde, vždy je tu riešenie, hoci som sa oň pokúšala už 10+ ráz, ale viem, kde som porobila chyby a budem sa snažiť ich vychytať. Nedrží ma tu vôbec nič; že som nechcela sklamať psychologičku, ktorá mi neverí, tak to je trapné. Na blog takisto kašlem, takže ak to odo mňa budú vymáhať...
Whatever.
Čo sa ešte týka muža, s ktorým som si dopisovala, toho som hodinu pred dohovoreným videohovorom bez slova zablokovala a navyše o ňom napísala článok na blog, ktorý si pokojne mohol prečítať, ale okomentovať nie, tam som ho blokla tiež. Je mi úprimne šumafuk, čo to s ním spraví - muži mi v živote hodne ublížili, tak im to dávam vyžrať. Zrejme sa zo mňa stáva mizantrop; empatiu nemám (a vidím to na sebe) a odmietam byť vždy len JA zraňovaná. Sama už som, tak čo? Nezáleží mi na mienke ostatných, nech ma pokojne nenávidia.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Št 5 január 2017 - 12:46

Ahoj Meret (@Meretseger).

Hoci už uplynul nejaký čas od ára, príspevok máš ešte šitý horúcou ihlou. Je cítiť, že z Teba vraví najmä zranenie, ktoré Ti rozjatril ten nepodarený lekár a ktorý Ti takto rozbehol záplavu negatívnych myšlienok na jeho adresu a na adresu danej situácie. Tá rozhodne nie je ľahká na prežívanie, to Ti verím. Myslím si, že ten nepodarok sa Ťa snažil len zastrašiť, lebo nerozumie Tvojim problémom, podobne ako v Pezinku či kde nerozumeli Tvojej cukrovke. Môžeme to oklasifikovať ako jeho osobné zlyhanie, čo vyvoláva v Tebe, dá sa povedať, spravodlivý hnev a pocit zranenia. Mrzí ma to, že sa Ťa to dotklo, aj mňa by sa to dotklo. Vlastne by som sa cítil hnevlivo a zranene aj ja, keby som bol v takejto Tvojej situácii.

Možno to chce teraz preliečiť pomocou času. Jednoducho ako pôjdu ďalšie hodiny a minúty, tak je možné, že sa Ti city a myšlienky zotavia a zlepšia, sprehľadnia. Aj keď viem, že tá hrozba preplatenia a ten princíp, že Ti neveril, bolí. V skutočnosti Ti to myslím nehrozí preplatiť...

Čo sa týka toho muža, poznám aj ja taký ten údel, že keď som sám zranený, tak chcem akoby zraňovať druhých a hádzať ich do jednej kategórie, hoci nenesú vinu za moje pôvodné zranenia. Činil som tak najmä v období temna, teda keď som mal asi 21 až 26 rokov veku, a to predovšetkým na četoch a vo virtualite. Preto môžem povedať, že si to na nejaké okamihy viem predstaviť z Tvojej strany. Tu mi pomohlo mne osobne len zanechanie četov. Je mi to divné, Ti povedať, že to chce určité vyzretie a určitý vek, lebo to vyznieva, akoby som sám mal najmenej 50 rokov, a pritom mám ledva 30. Vyznieva to potom ako nejaké starecké poučovanie. No zistil som vo svojej skúsenosti, že naozaj človek mení k svojim zraneniam prístup, ako ide vek, najmä ako sa vzďaľuje časovo od detstva a čoraz viac rokov trávi v dospelosti a v samostatnom rozhodovaní.

Verím preto, že sa Ti spracovať svoje zážitky bude čoraz lepšie časom dať. Ale samozrejme nechcem byť premúdrelý, nevezmi ma prosím nepriateľsky. Celkovo Ti želám najmä v súčasných minútách rýchle prebolenie situácie, dopraj si azda nejaký spánok, daj si niečo dobré na zjedenie. Dosť mne osobne pomáha na prebolenie spomínaný spánok, lebo sa mi preruší vedomie, čo znamená aj prerušenie toku negatívnych myšlienok. Pripraví sa tak tok nových, možno lepších ideí.

Sme s Tebou, Meret, držíme Ti palce. Pridávam sa k zástupu tých na fóre, ktorí Ťa chápu a vedia, že by sa cítili vlastne rovnako v Tvojej situácii. Máme Ťa radi takú, aká si, a veríme vo veľké dobro v Tvojej duši. Drž sa! giving a hug

Matej

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 71 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5069
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 5 január 2017 - 15:47

Ahoj Matej!
Veľmi pekne Ti ďakujem, že si si spomenul, dosť sa mi to ráta. Veru už som taký starý cap a pritom si ešte spomínam na niektoré časy trebárs na gymnáziu, VŠ ako by to bolo včera. Ani si nejako extra neuvedomujem, že už prešlo toooľko času, strašne rýchlo to "utečie".

Ešte raz ďakujem a prajem skoré uzdravenie. Tuto

....................

Ahoj Meretseger!
Osobne si myslím, že Ti nedajú preplatiť spomínanú sumu. Lekári zvyknú niekedy postrašiť pacienta spôsobom, ktorý dokáže zapôsobiť. Práve ten Tebou spomínaný volil tieto finančné "strašiaky". Skutočnosť je však taká, že on sám dobre vie, že s týmto sa veľmi ťažko funguje a takéto problémy sú, a nie sú vôbec jednoduché.

Mertseger, ži si svoj život pekne tak, aby si bola s ním čo najviac spokojná. Práve Tvoja denná spokojnosť je to, čo by si mala považovať za cenné. Prirodzene máš svoje problémy, ktoré nie sú zanedbateľné. Niekedy treba aj vzoprieť.

Prajem Ti, aby si svoj život držala čo najviac vo svojich rukách a keď to celkom nejde, aby si sa dostala do rúk tým správnym ľuďom. Drž sa.

...................

Ahojte všetci!
Dnes mám celkom pekný deň za sebou. Trochu ma mrzí neskoré vstávanie, ale inak OK. Rátala sa mi prechádzka je to tu všetko biele. Strhla sa na 15 minút aj skutočne poriadna fujavica, vyzeralo to priam apokalypticky.

Zdravotne pomerne dobre. Väčšinou je to o drobnostiach, čo je OK. Občas sa mi navečer (v noci) pohorší, ale v poslednej dobe to zvládam. Tabakizmus prakticky nezmenený, únava klasika.

Držte sa kamarátky a kamaráti! Veľa zdaru praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4792
Reputácia Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 5 január 2017 - 16:27

Nuž, chalani, ďakujem mockrát za vaše slová, vážim si ich, ale pospať som si pospala a situáciu nevidím ináč, čo však samozrejme nič nie, predsa len ubehlo ešte málo času. Na blog som napísala článok, ktorý sa toho "pobytu" v nemocnici týka len okrajovo, no stojím si za ním a kto pozná link, môže si prečítať. Ostatných prosím, aby si ho odo mňa v súkromnej správe nepýtali.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Enusik Št 5 január 2017 - 16:42

Caute vsetci,

pripajam sa aj ja a prajem ti Tuto vsetko naj k narodeninam, nech si zdravy a stastny a nech sa ti dari. Wink

Dnes som mala aj pekne poobedie, bola som sa s neterkou trochu vyblazit v snehu, je ho tu uz cca 30cm. Hodila som srnkam a jelenom suchy chlieb tak prisli blizsie a mohla som si ich odfotit. Potom som sa bola rozlucit so zatovou rodinou, kde sme si dali sladke ruzove vino, no jo som zvyknuta na suche, tak mi to prislo ako keby som pila sirup Very Happy Dnes v noci cestujem na vychod, balit budem vecer ale este ma caka spolocny kupel s malou, velmi sa z toho tesi tak nesprav jej radost Razz Tesim sa domov a ako tak citam, tak ten vietor co sme tu mali vcera dorazil dnes k vam. Vraj ma byt u nas -25C tak dufam, ze to nejak prezijem. Tiez sa tesim na zajtrajsie rusnacke Vianoce so sesternicami a tetou. Sledujem nadalej stav po hypnoze a popisala by som to asi tak, ze citim cistu pokojnu a nicim nerusenu mysel, zatial co predtym som mala trysk myslienok a myslela som velakrat aj na nepodstatne veci, teraz je to vsetko akosi prec. Apatiu a depku vystriedali pocity pekne a tesenie sa z malickosti, plus aktivita a prival energie. it is perfect
Prajem vam pekny vecer a ozvem sa opat uz z rodnej hrude Wink I love you
Enusik
Enusik
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 51
Reputácia Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Bydlisko Bydlisko : vychodne Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Št 5 január 2017 - 17:16

Ahojte všetci dnes mám aj napriek hádkam pekný deň. SOm rád že sa prečistil tak trocha vzduch v domácnosti a môžu odomňa čakať čokoľvek haha (ironicky). Ráno som odhŕňal sneh a bolo ho fakt že kopec pretože som to zanedbal v posledných dňoch, po dlhom čase som si dal sprchu a teď sa chystám si trocha zabehať. Práve sme došli od tety a strýka, boli sme s mamkou pozrieť na 2 hoďky.

Takisto sa pripájam ku gratulácií a želám Ti Tuto hodne dobrej nálady, zdravia, šťastia a spánku.

Enusik neviem prečo ale na homeopatiu neverím, liečba bez liekov nieje liečba.

Meret teraz, keď máš ťažšie obdobie Ti prajem hodne sily aby ťa prešli pocity a obavy z platenia na áre, nemôžeš zato a ako už naznačili chalaniská neber to doslovne.

CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 567
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Bydlisko Bydlisko : ŽILINA

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 71 Empty happy birthday Tuto

Odoslať  Jaro.BludnySlovak Št 5 január 2017 - 17:44

happy birthday Tuto-Vsetko dobre k narodeninam ti prajem-uzdravenie,vela lasky a nech ti vide vsetko co chces Wink

Tie dny ale letia rano sa clovek zobudi a ked si nestihne pamatat xxkvoli liekom co robil tak uz je vecer,inak ked som pri liekoch tak som ostal len na inekci ostatne lieky som po dvoch mesiacoch vysadil lebo sa mi pri nich zhorsil zrak a jak ich neberem tak zase cisto vidim hm it is perfect

Majte sa dobre a drzte sa pa

Jaro.BludnySlovak
Jaro.BludnySlovak
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 152
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Št 5 január 2017 - 21:19

ahoj,

v prvom rade gratulacia k @Tuto,

dnes ako pominuly den stejny,od pondelka sa chystam na odber nuz reku idem zajtra a ono su sviatky tak to pada na dalsi tyzden,ale uz musim ist lebo som k doktorovi objednany na 10.
snad to nebude problem,
neviem naco reagovat mam na mysli vase prispevky,citam ich nuz nechce sa mi vypisovat,

dieta ide dolu vodou,dnes som zase pojedol toho kvantum,psychicky snad len spomeniem ako som sa pri kuchynskom stole zamyslel nad tym ze som nejaky nervozny a uponahlany,totiz som po dlhsej dobe zaregistroval ten onen neprijemny pocit na nohach a panve,ti co citate viete ze su to nie mnou,teda nevedome napinanie svalstva,ktore mi niekedy sposobuje ako som spomenul nervozitu a nepokoj,ale vyriesil som to nejakou myslienkou a zase to bolo prec,spravil som si kavu a idem este za chvilu si pofajcit,s cigaretami to je vselijak,polim ich i nepolim,

drzte sa a opatrujte sa!!!

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 71 Lytko
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 5 január 2017 - 23:29

Ahojte.

Dnešný deň som mal trochu drsný. Od rána sa liečim a myslím, že sa mi to ešte viac zhoršuje. Nielenže stále soplím a mám bolestivo vydratý nos, ale aj kašlem dusivý kašeľ, pri ktorom mám bodavé bolesti v oblasti hlavy. Snažil som sa už druhý deň stále potiť, mám to tu nahriate na piatom stupni z piatich. Chodím v župane a babuším sa, pijem čajíky s medom, a všetky tie lieky. Teplota mi osciluje okolo 35,8 C až 36. Nedarí sa mi telo zohriať, hoci sa potí, no i tak mu nestúpa teplota. Tá by sa zišla na rýchlejšie zabitie toho vírusu, ktorý ma kántri. Keby zajtra nebol deň voľna, určite by som siahol po péenke a skočil za obvodnou. Takto len dúfať, že budem do pondelka fit. Dosť nepríjemné je na tejto situácii to, že som sa ešte neučil na skúšku v dôsledku týchto "trápení", no a už mám na naučenie len zajtrajšok, nakoľko v sobotu o deviatej už musím byť nastúpený v škole a dať sa preskúšať. Tento učiteľ vyučuje aj v zahraničí a zvyšok skúškového bude už preč, takže nemám si kedy nejak extra nahradiť termín - všetky termíny vypísal na sobotu, pondelok a utorok. A v pondelok a utorok mám byť zase v robote. Je to trochu teda zapeklité. Viem, že máte oveľa ťažšie ťažkosti, takže tieto moje útrapy nie sú nejaké pre Vás vážne. Ani ja ich až tak nepovažujem za smrtonosný údel. Každopádne ešte neviem, ako to všetko zvládnem.

Ďakujem touto cestou všetkým, ktorí mi prajete alebo ste mi priali skoré uzdravenie. Vážim si to a prajem aj ja Vám všetkým hojne zdravíčka a sily vo Vašich dňoch. Máme tu drsnú zimu, ktorá akurát cerí svoje zubiská. Chlady, mrazy, inoväte, snehy, vetriská, vírusy, bacily, vtáčie chrípky, krátke dni. No máme záber na fyzično i psychično. Preto držme sa, zostaňme silní a hlavu hore, priatelia. Všetko dobré.

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 71 Flu110

S úctou
matej
Snow 3

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 6 január 2017 - 0:06

Ahojte kamarátky a kamaráti, resp. píšuci, aj čítajúci!

Ďakujem vám všetkým za krásne priania, ktoré ma veeeľmi potešili a ako také mi urobili tento deň lepší, príjemnejší a celkovo do pohody.

Mám sa takmer bezpríznakovo. Z klasických aktivít som realizoval prechádzku v divnom počasí, robenie akp., dnes len trochu TV, Net, a aj čítanie bolo poslabšie. Vstávanie ma dosť "čertí", jednoducho dnes nevyšlo. Dúfam len, že to nebude mať až príliš veľký vplyv na zaspávanie.

Zdravotne momentálne "lenivosť", mierna vzťahovačnosť, ale aj radosť s telefonátov a akosi sa to dobré a zlé nejako vyvažovalo. Kľudne by som dal 1-. To mínusko je tam najmä pre tradične malé pohybové činnosti. Tie skôr drobnosti mi v zásade život nateraz nestrpčujú, trošku som z nich mohol spomenúť tabakizmus, ale to je už "obohraná pesnička"...

Myslím na vás a ešte raz ďakujem všetkým gratulantom. Mám vás všetkých rád, hoci každý sme pri obrazovke ďaleko od seba, ale to puto čo nás spája, priam cítim. Všetko dobré prajem. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4792
Reputácia Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 6 január 2017 - 10:08

Veľmi krásny príspevok, Tuto. Za mňa zelený bodík a palec hore. it is perfect

Ahoj priatelia.

Spal som asi od 4:30 do 8:30. Zdá sa, že mi to pomohlo na bolehlav, takže sa cítim trošku lepšie. Hlava zabolí, len keď zakašlem. Kašeľ je občasný, suchý, z nosa tečie oveľa menej. Dosť mi pomohlo viacnásobné nočné vetranie, odstránenie vlhkosti z izby, zníženie teploty v miestnosti, babušenie sa v župane pod duchnou. Celú noc som prakticky strávil okrem netu pri televízii, ktorú som sledoval na tablete. Možno sa z toho stane môj nový koníček, že budem sledovať nejaké programy, obzvlášť TA3, takto popri PC. Smile

Dávam si zvýšené množstvá vitamínu C, až 1000-1500 mg v postupne uvoľňujúcich sa guličkách. Podľa dr. Googla mi hrozí maximálne tak obličkové kamene, ale aj to len v prípade, že by som tak užíval dlhodobo. it is perfect

Psychicky sa cítim o dosť lepšie. Už som si dal aj Ginko s lecitínom na povzbudenie pamäte a kognitívnych funkcií. Plus som si prichystal energeťák zo špajzy, no žiaľ je strašne studený, tak čakám, kým sa ohreje prirodzene na izbovú teplotu. Tieto opatrenia naznačujú, že sa chystám na študijnú seansu a pôjdem trošku hltať informácie na zajtrajšiu skúšku. Ešte ani neviem, koľko toho sa mám učiť... nerobil som si sumár. Dívam sa na to tak, že koľko stihnem, toľko stihnem... hlavné je, aby ma nebolela hlava a aby mi ustavične netieklo z frňáku. Very Happy

Dosť si v týchto dňoch vážim fyzické zdravie. Dokonca až tak, že mám pocit, že keď mi je zle psychicky, tak to nie je také zlé, ako keď mi je zle fyzicky. Zírám Smile

Prajem Vám pekný sviatočný deň. Historik je tušim z pravoslávneho prostredia a tiež asi aj Enusik, tak oslavujú dnes Vianoce. Prajem týmto šťastné a veselé. santa

S úctou
Matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Pi 6 január 2017 - 11:43

Nuž Very Happy Nemala som dobrú náladu, to ste postrehli, ale práve som odstránila jeden problém a nateraz sa cítim lepšie Very Happy Totiž, kúpila som si nedávno dve stránky, to som písala, jednu ako blog, druhú na cosplay. Tá druhá zrazu prestala fungovať, nemohla som sa dostať do administrácie. Písala som im tam do sekcie Podpora (alebo teda Support, je to anglická záležitosť), nervovala sa, pomáhal mi i brat-programátor, až dnes som došla na to, že nejakým zázrakom mám dva účty a ten správny je zaregistrovaný pod úplne iným e-mailom, než som zadávala Very Happy Alias jak len môžem byť tak blbá? Laughing
To však nezmierňuje obavy zvané ARO a posudková kontrola, ktoré sú závažnejšie, no za toto sa potrestám (nemám byť idiot!) a budem sa snažiť pripravovať na to horšie, teraz opísané. Aspoň som sa však konečne zasmiala a nateraz ide život ďalej. Možno nie nadlho, ale to je otázka budúcnosti.
Tak zatiaľ welcome or bye
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0