Ako sa dnes máš? 8
Strana 70 z 88 • 1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 79 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Ahoj Tuto (@Tuto). Potešilo ma, že si sa mal u bratranca dobre a návšteva de-facto vyšla. Nič si nerob z nepokojných rúk, predsa len je to trochu sociálna záťaž a pravdepodobne Ti dosť záleží, aby to prebehlo dobre a aby si aj Ty zapôsobil príjemným dojmom, tak preto nervové parasympatikum reagovalo zvýšenou tenziou. Verím, že sa Ti to aj napokon podarilo a vcelku vo Vašej rodinke panujú dobré vzťahy. To je fajn. Prajem Ti hojne zdaru a sily do ďalších hodín, obzvlášť v spaní, ale isteže aj v nadchádzajúcu stredu. Maj sa pekne, Tuto.
Ahoj Chinaman (@Chinaman). Vidím, že Ťa momentálne diagnóza trošku viac trápi (plochosť emócií, hygiena) - skrátka manifestujú sa Ti mínusové príznaky. To ma mrzí, no jedným dychom sa teším, že nachádzaš vôľu si ísť zabehať a usilovať sa o lepšie terajšky a zajtrajšky. Posledné túry s krstnou, to som prednedávnom dosť obdivoval, klobúk dole. Ja turistiku mám síce ako takú rád, ale v takej zime by mi vyštípalo líca tak, že by som si dosť privolal pravdepodobne zhoršenie rúžovky a úzkosti. Zameraj sa aj Ty podobne na to, čo sa Ti darí a čo Ti zrovna možnosti a zdravotný stav umožňujú. Verím, že si takto nájdeš cestičku, aby si sa cítil vo svojich dňoch ako-tak dobre. K tomu Ti držím všetky palce.
Ahoj Jaro (@Jaro.BludnySlovak). Zdá sa mi to pekný film, autenticky zahratý. Ešte som si ho celý nepozrel, iba som na youtube skákal a prehrával skokovito kde-tu niektoré sekvencie, aby som zistil, ako sa to vyvíja. Možno sa raz odvážim si to celé pozrieť bez skákania od začiatku do konca, v súčasnosti mám pocit, že neviem pri takom sledovaní obsedieť. Vidím, že už pijatika bola ukončená, takže paráda. Prajem Ti do ďalších dní veľa zdravia, drž sa.
Ahoj Mischelll (@Mischelll). Teším sa aj ja čiastočne na arktické teploty. Ja preto, lebo to urýchli moje očakávania jari a ja sa začnem na prichádzajúcu jar/leto viacej a rýchlejšie tešiť. Ešte som túto zimu nejak extra nevymrzol, ani som si neužil poriadneho snehu pod botami pri kráčaní. Cítim, že to k sezóne patrí a že si ju tak akoby užijem, v zmysle že sa jej nasýtim, takže potom budem chcieť prevrátiť list a vhupnúť sa s nádejou do jari. Teraz mám ešte stále totiž pocit, že teplo bolo prednedávnom... Prajem Ti, Mischelll, zvládnutie zimy, ako aj to zdravíčko a šťastíčko, ktoré tak veľmi potrebuješ pri zoslaní Tvojich vytúžených zázrakov do života, čo si spomínala. Drž sa, nech sa Ti darí.
Ahoj Jožin (@xkrchnav). Teším sa, že dobre funguješ a aj organizuješ nové a nové zellá. Zdá sa, že si plne revitalizovaný a už máš aj dosť síl na nové snahy o znižovanie. Neviem, či Ťa v tom podporiť alebo nie, skôr by som chcel zostať akýsi neutrálny v zmysle, že si rozumieš Ty sám najlepšie a najlepšie sa Ty sám poznáš, takže ako naložíš s vecami, tak ja Ti len úprimne budem priať hojne sily, zdravia, stability, mieru a tiež kus šťastíčka. Myslím na Teba, si silný človek, dosť veľa ľudí vlastne na Teba myslí, lebo ovplyvňuješ spústu priateľov. Preto všetko dobré, drž sa, Jožin.
Veronicka (@veronicka), venovala si prianie všetkým, čiže aj mne - za seba ďakujem a želám podobne i Tebe, šťastný nový rok! Najmä zdravie a stabilitu (nálad) - to už teraz chcem priať všetkým ako prvé...
Ahoj Enusik (@Enusik). Vítam Ťa aj ja na fóre. Aj by som sa Ťa rád spýtal, že ako si nás našla, teda aké slová si zadávala do googla a na koľkej strane googla si nás našla. Dlhodobo sa trápim s tým, že schizofórum nie je na googlových stránkach nejako extra v popredí a je spústa googlujúcich schizofrenikov, ktorí hľadajú na nete diskusie, ale sem ich to neodkáže. Vie ma to mrzieť. Každopádne Tvoje príspevky som si prečítal a teším sa, že sa snažíš a že ideš nachádzať ďalšie šance, ako napredovať vo vývoji svojho stavu. Držím Ti silno palce, maj sa pekne.
Ahoj Fajny (@fajny). Úplne to poznám, že niečo hodlám robiť, ale pritom mi telo protestuje a myseľ vehementne nástojí na tom, že sa jej nechce. Ja to poznám hlavne vo veci školy, kde som typický prokrastinátor, ktorý robí povinnosti na poslednú chvíľu. Je strašne ťažké sa donútiť, treba na to silnú motiváciu, obvykle externého pôvodu. Neviem Ti podať nejakú adekvátnu radu, keďže sám s tým protestom mysle ("Nechce sa mi!") zápasím. Tak aspoň nám držím palce, nech si vieme čiastočne budovať nové horizonty motivácie, trebárs pomocou motivačných kníh alebo nejakého dobrého seba-odmeňujúceho systému. Drž sa, fajny, prajem Ti všetko dobré.
Ahoj Meret (@Meretseger). Gratulujem k novému občianskemu, asi z dôvodu veku. Už máš v ňom aj ten čip? Vraj v ňom bude nahratá aj celá zdravotná dokumentácia a doma budeme mať voľne zakúpiteľné čítačky občianskych, takže si budeme môcť v počítači čítať naše "nálezy". Alebo iné záznamy, trebárs relevantné pre Sociálnu poisťovňu, jak to bolo kedysi za socializmu, keď tie záznamy písali do knižkového občianskeho ručne. Mne sa taký čip v občianskom pozdáva ako nápad dobrý... či? Prajem Ti všetko dobré, hojne zdravíčka, drž sa, Meret.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V tieto dni som sa mal zhoršene. Mával som emočné vyčerpania, depresívne výkyvy, menej som komunikoval. Včera som večer zjedol strašne veľké porcie číny, rajčinovej polievky a džúsu na večeru, čo ma spolu s depresívnym výkyvom a Orfirilom utlmilo tak, že som spal od 19:00 do 23:00. Potom som ešte behal po fóre a nete, až som pokračoval v buvačke až do rána. Výrazne sa mi zhoršilo prechladnutie - kašeľ sa síce vskutku zlepšil, necítim v hrdle hlieny. Ale za to sa mi katastrofálne rozvinula nádcha, tečie mi ustavične taký ten vodový sopeľ. Mám už aj červený vydratý ňufák, na ktorý používam indulonu s nechtíkom lekárskym. Na nos používam Muconasal Plus 4krát denne, občas vstreknem do hrdla Stopangin, asi už len 2krát za deň. Používam už aj šál vonku a s blížiacimi sa mrazmi začnem nosiť tielko a azda aj spodky. Vyhrievam izbu na stupni 3, niekedy na stupni 4 z piatich. Pravidelne vetrám. V robote sme všetci takto nakapatí, šéfka je, zdá sa, ešte viac než ja. Tak si tam v kancelárii soplíme, kýchame na seba a máčame sa v tých našich baciloch bez možnosti si vôbec miestnosť vyvetrať, nakoľko žijeme v nákupnom centre, kde v našej prevádzke nie sú okná. A tá klíma, to len cirkuluje dokolečka teplý vzduch aj s tými istými bacilmi a vírusmi hore-dolu.
Dávam smiace smajlíky, ale nie je mi úplne psychicky dobre. Trochu tieto fyzické zhoršenia zle znášam. Okrem toho cítim častejšie depresívne výkyvy, býva mi akoby duševne zle. Neviem, či to mám nazvať úzkosťou, ale je to skôr o tom, že mi je zle, teda cítim sa vo veľmi zlej nálade, podráždený, zamračený, všetko mi vadí, som negatívny vtedy, všetko vidím čierne. Ďalej som nervózny, chcem nekomunikovať, chcem byť sám a vadia mi pohľady ľudí, ako aj to, keď niekto reaguje na moju náladu a všíma si jej nenormálnosť.
Stav hodnotím asi na 2.
Teraz si trochu nalievam Semtex Granátové jablko, čo je pollitrový energeťák, pomerne drahý a veľmi sladký, kalorický. Cítim, že mi to príjemne robí na psychiku. Avšak či to prerastie do skutočnej študijnej seansy v rámci prebiehajúceho skúškového odobia, to neviem zaručiť. Veľmi sa teším, že v piatok je deň pracovného pokoja, takže budem doma a budem sa môcť učiť na sobotnú skúšku.
Ďakujem za vypočutie, kamaráti. Želám Vám hojne zdravia a stability nálad. Bodaj by sme (ste) mali len samú dobrú náladu, vtedy sa hneď aj tie najväčšie ťažkosti, problémy, traumy či spomienky zdajú riešiteľné a zvládnuteľné. Držme sa!
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Idem teda využiť tieto dni na liečenie sa, čajíčky, soplíky, čosi do nosa, hrdla. Teplotu ale nemám - resp. mám menšiu (36,0 C). A jem aj CETEBE, konkrétne vitamín C, ďalej B-komplex Forte, Betakarotén, Ginko+Lecitín. Rozpúšťam si aj šumivý multivitamín. Na vydraný ňufák používam Indulonu s nechtíkom lekárskym.
Držme sa, priatelia, prajem Vám hojne zdravia.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej prajem skoré uzdravenie a ostatným aby sa držali, som s vami.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Mrzí ma, že si okrem iného aj fyzicky ochorel. Niečo podobné dávnejšie "chytilo" našich aj mňa. Nepomáhali ani tradičné medecíny v chápaní, zelenina, ovocie, vitamíny, paracetamol... Jednoducho to chcelo čas, teplo a zvýšený pitný režim. Prajem Ti, aby si sa z toho čo najskôr dostal a aj v sobotu do školy aby si bol fit.
..................
Ahoj Jaro!
Hocijaké zranenie (aj malé) na nohách je nepríjemné. Vlastne stále ich používame, a ak je problém, cítime to dlhodobo. Prajem Ti tak skoré uzdravenia, aby si zase mohol navštevovať fitko, ako Ti vyhovuje.
..............
Ahojte píšuci aj čítajúci!
Ráno sa mi ťažšie preberalo, oproti tomu, ako bolo nedávno. Mierne ma to mrzelo. Trošku mi zdvihla náladu prechádzka, tentoraz som si dal také pohodovejšie tempo a tak trochu som sa kochal zasneženým mestom. Na obed som si dal len polievku ale celkom ma zasýtila. Otec išiel na poštu a tak som sa pridal, tentoraz však bol dosť "čľapkanica", takže nič moc. Inak to však bolo fajn a prehodili sme aj "slovo-dve". Teraz plánujem najmä takpovediac relax s knihou, Netom.
Psychopatologicky vyskakuje mierna vzťahovačnosť a tradične aj "lenivosť" v zmysle unavenosti. Celkovo však dobre, ostatné symptómy v úzadí. Lieky mi tradične spôsobujú sucho v ústach a zníženie slinotvorby, myslím si, že aj tá "lenivosť" je čiastočne spôsobovaná liekmi.
Majte sa čo najlepšie. Tuto
PS: V prípade času a chuti sa môžeme počuť na Zelle o 20:00
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tak k vasej stranke som sa dostala nahodne cez hladany vyraz "bipolarna porucha bez liekov", kde mi vyhodilo debaty na tuto temu na vasom fore. Kedze tie nazory a clanky ma dost zaujali, tak som sa potesila, ze mam konecne moznost sa tiez niekde vydiskutovat a poradit. Tiez ti zelam skore vyzdravenie aby si bol opat fit
Ahoj Tuto,
podobne "suchoty" mavam aj ja zaroven sprevadzane pocitmi lenivosti a necinnosti bude to zrejme tymi liekmi.
Tak a teraz nieco k dnesnemu dnu, budik som mala nastaveny na 7h rano, kedze som dnes mala termin u toho tzv. homeopata v Linzi(tzv Mind Trainer). Spolu so sestrou sme vyrazili skor, kedze sme 50km od Linzu a isli sme este do nakupneho centra, kde sme si v kniznici kapucinko a precitali par zaujimavych knih a nejake aj kupili. Cas ubehol ako voda a na obed sme uz boli na dohodnutom stretku. Prvych 40min sme len debatili a zistoval moj priebezny stav, pocity a nieco o mne. Potom som si lahla na lehatko a zacal mi robit akupunkturu na bodoch na usiach pomocou akehosi laseroveho pera, ktora trvala cca pol hodinku pri relaxacnej hudbe a po skonceni mi urobil stimulacnu hypnozu, bolo to dost zaujimave a citila som take mierne prudenie do koncatin. Uplne som sa uvolnila. Vravel, ze moja energia je nahromadena len v oblasti hrude a nerozplyva sa postupne do celeho tela. Po prvej navsteve, ktora bola zadarmo sme sa dohodli, ze sa ozvem po tom ako zistim ci mi to nieco pomohlo a urobime balik s piatimy seansami na zaciatok. Kedze tych navstev musi byt viac aby to malo trvalejsi ucinok. Tak sa teda zacnem teraz testovat, ci mi to v hlave dobre naprogramoval V ordinacii mal vela diplomov a praxis vykonava uz 8r tak verim, ze nejake skusenosti uz ma. Chcela som sa spytat, ci z vas uz niekto podobne veci na sebe skusil alebo pozna len ambulantnu liecbu liekmi. Po terapii sme isli na vydatny obed do cinskej restauracie, kde maju akcie "eat all you can" a potom na maly shopping a spat do nasej dedinky Cestou autom este trochu snezilo a ja som pozerala na vlocky roztapajuce sa na oknach a citila som uplny chill out, dosiel na mna akysi utlm a prijemna unava. Teraz neviem ci to bolo pocasim, jedlom alebo hypnozou ale asi vsetko to do kopy. Zatial sa citim fajn az na to, ze som mala totalne suchoty. Kupila som si knihu o liecivych kamenoch lebo nejake doma mam a celkom ma podobne veci zaujimaju tak si ju budem pred spankom trosku studovat. Prajem vam teda pekny nicim neruseny vecer a do skoreho citania
Enusik- Domáci člen
- Počet príspevkov : 51
Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol
pozri toto:
https://www.schizoforum.net/t563-topic
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000646/1370240/Odhalte-podvodnikov--Ako-rozpoznate-liecitela-od-sarlatana-
ja skorej nie k liecitelovy,ked si mam predstavit tie praktiky,snad len by pomohol exorcista ale ked som videl film tusim sa volal andele a demoni s Tomom Hanksom,tak ani to ne,chorobu som si privodil sam v sprievode obecenstava onoho sveta okolo mna,tak mi treba,raz sa mi ju podarilo prekonat na 99%,ale to jedno percento tiez vadilo,asi tak
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dakujem teda za tvoju reakciu ale tvoje linky mi praveze vobec nedali odpoved na moju otazku. Tie diskusie su onicom, nic som sa z nich nedozvedela a ten druhy link to bola strata casu citat. Podotykam, ze som vcera nebola pri nejakom "ludovom liecitelovi" ale pri "Mind trenerovi", ktory lieci pomocou akupunktury, prana cviceni a hypnoze. Pomaha fajciarom restat fajcit, vyliecil aj jedneho pacienta s rakovinou, schudnut a pomohol aj ludom s depresiami, ktori uz nie su na liekoch. Verim v sugesciu a v to, ze ked ti niekto do hlavy vsugeruje istu myslienku tak sa podla nej budes riadit a to on robi skrz hypnozu. Tak sa teraz budem sledovat a podla toho ako to na mna zabralo sa rozhodnem o dalsich navstevach unho.
Dnes rano som vstala o hodinu skor ako zvycajne, uz to sa mi zda ako kladny znak. Z kupelne som pozorovala stado jelenic a jelenov, ktore tu chovaju v ohrade zrejme na vyvoz masa. Vsetko je krasne biele ako v ruskej rozpravke, konecne tu mame sneh a dnes uz ani nefuka, tak mozno mojdem s neterkou sa vyblaznit do snehu. Tiez sa pustam do varenia a to bez frflania, citim ze sa menim na moje povodne ja, ktore poznam z minulosti. Takze mam pocit, ze pocit lenivosti ustupuje a mam cistu hlavu, akosi nevnimam ziadne myslienky ako kedysi, to ich bolo tolko, ze som nevedela na co skor mysliet. Preto mam pocit ze mi ta hypnoza predsa len upratala trochu moju hlavu Zacinam sa zaroven opat tesit z malickosti.
Prajem vam pekny a nicim neruseny den
Enusik- Domáci člen
- Počet príspevkov : 51
Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol
Matej-Ten film si pozri od zaciatku do konca ak chces ale aj skakano nieco si musel vidiet ta baba co to hra to hra fajn aj ta jej sestra vlastne celkovo je dobre spracovany tolko k tomu.Drz sa aj ty a prajem ti zlepsenie v zdravotnom stave,najlepsie uzdravenie drz sa a pekny den.
Pitam sa seba co dnes?vonku nasnezene behat po zime sa mi nechce v telke asi nic nedavaju neviem pozriem sa,vlastne vecer si kuknem hokej khl slovan,ale celkovo je to premna tieto zimne dny nuda,minuli rok som cez zimu cital knihy boloto super,mozno sa k tomu odhodlam aj teraz mam daco nedocitane.Na jar to bude lepsie viac budem travit vonku na bicykli aj v prirode aj na starej chalupe v jednej dedine to bude o niecom inom.takto v zime je to namna take ze nic moc nevymyslim keby uz nefajcim tak aspon by som cvicil,ale sak k tomu este dojde.
Drzte sa a pekny den vam vsetkim s fora prajem papa
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak no mám sa tiez nie moc dobre...myslim ze kombinacia liekov abilify, escitil a lieky na kozne problemi....mi nerobi dobre...do toho som este pred par dnami brala aj paralen....no neviem...je to teraz dost zle.....a to lieky na kozne problemi neberiem....inak vola sa to Methanonini a su robene v lekarni.....uz som si o nich citala a su na rast vlasov...ale ja ich mam kvoli nechtom...ale ku vsetkemu....tak mne je ked ich beriem fakt nie moc dobre...okrem toho ze ma bolia oci/ zmurkam hore dole...lebo mam v nich uplne sucho...a mam pocit ze mam nieco v oku....tak teraz sa uz citim ako mechom udreta...ale ze fakt....dlho som to nevedela ani pomenovat....a myslela si ze to je z chrptice predsa len mam skoliozu...ale ono sa to len zhorsovalo...tie lieky by mali byt len vitaminy co pomozu aj peceny ak som spravne pochopila...no ja uz mam pocit ze nieco v nich mi vadi...respektive neviem ale sem tam mi je na odpadnutie....a to ako neziaduci ucinok ani na nich nie je....tak som z toho vsetkeho zmetena....a nemam to komu povedat....tak sa stazujem len tu na forum....teraz ich od vcera neberiem ale hlava ma boli...nie ze neznesitelne ale trochu hej....viete mna ta reakcia udivuje...totiz mali to byt len vitaminy na nechty....a mne je tak blbo z nich....
Prajem pekny den
- Počet príspevkov : 639
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Prajem Ti v novom, tridsiatom štvrtom roku života samé dobré skúsenosti, hojne poslúchajúceho zdravia, veľa nočných buvajúcich hodín. Taktiež nech nechýba kus šťastia pri Tvojich snahách a cieľoch a akožepovinnostiach, ako aj pri hľadaní zárobku. Nech sa skrátka máš čo najlepšie a nový rok žitia bude pre Teba znamenať veľa, veľa pokoja, dobra a lásky v Tvojej duši, duševného mieru a určite čo najviac takej tej kvalitnej dobrej nálady a sviežosti v mysli.
Všetko dobré!
Tvoj fanda
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 70 z 88 • 1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 79 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 16