Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 8

Strana 79 z 88 Previous  1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 83 ... 88  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 Empty Re: Ako sa dnes máš? 8

Odoslať  Tuto Ut 17 január 2017 - 16:08

Ahojte kamarátky a kamaráti!
Keď sa to tak zoberie mal som taký priemernejší deň. Tradičné záležitosti sú porobené ako bolo treba. Naviac som bol rád návšteve u kamaráta a jednému príjemnému telefonátu. Rátala sa mi štandardná prechádzka, ale myslím si, že už je aj načase, aby som s tým pohol smerom k vyššej náročnosti. Keď teda zrovna aj nie zmena t.j. predĺženie trasy, tak aspoň používanie záťaží čo tu doma na tieto účely mám.

Zdravotne stále celkom fajn, odkedy užívam mierne zvýšenú dávku Amisulpridu, pociťujem duševné zlepšenie. Mierne sa mi znížila produkcia slín, takže som často smädný, čomu neprospieva aj tabakizmus. Celkovo však pohoda.

S prianím bezpríznakovosti. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4792
Reputácia Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Meretseger Ut 17 január 2017 - 17:29

Ciao, vospolok,
dnes som sa celý deň preflákala, až by ma to mohlo štvať, keby ma to štvalo Very Happy Nebola som ani vonku
- a jé, veď ja som si pred nejakými 9 mesiacmi spísala plán dňa! Hm, dobré vedieť -
akurát som teda ešte nahadzovala cosplaye, kam sa dalo, lebo však musím byť všade a musí ma byť veľa Very Happy
Po psychickej stránke v poriadku ( Woow ), inak glykémie asi vyššie (moc som nemerala), bo mám celý deň podozrivý smäd. Ach, sakra.
Predvolanie stále nedošlo. Že yay! jumping
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Ut 17 január 2017 - 19:29

Zravím všetkých, mám sa dobre, takto opisujem svoj stav psychiatričke: "Chcete íst na preliečenie M****"? Možno áno...dnes som sa snažil a robil resp. chytal sa príležitosti niečo robiť, napr. som odzdoboval mini vian. strom v kuchyni potom pomáhal vonku dávať preč girlandy a sviečky-osvetlenie. Narúbal som za dve hrste dreva a pár triesok. Bol som v ZA s mamkou na jej nákup (už potrebovala nové topánky) a od 16tej som v posteli tak toľko polihujem affraid a hrám hry zadarmo (automaty) len tka zo srandy. Pomaly dofajčievam cigy z čoho niesom nadšený ale už sa mi toľko krát podarilo prestať aj som tuna vyhlásil že som nefajčiar Very Happy neberte si zo mňa príklad v tomto, silnú vôľu mám ale príde niečo ťažkého čo mi podrazí kolená a som v tom. Držte sa čo najlepšie.
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 567
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Bydlisko Bydlisko : ŽILINA

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 Empty sen ked spite

Odoslať  Jaro.BludnySlovak St 18 január 2017 - 6:50

Ahojte :Dnes som mal krasny sen vlastne dva najskour sa mi snivalo o tom ze som nasiel druhy bicykel taky brutalny a dal si ho k dalsim dvom a to som sa zobudil o pol noci dal cigu a siel spat a zacal sa mi snivat Krasny sen O Mladej babe ze som hu mal bola fakt krasna a dobra a vtom sne sme boli spolu ako partnery a bola fakt nadherna bol som statny ze hu mam az som sa rano o 6tej prebudil a dostala ma kruta realita baba krasna zena nikde diagnosa na krku a povedal som si ze tu na zemi to mam uz premarnene ze take stastie ma tu nepocka ale aspon po dlhej dobe sa mi nieco krajsieho snivalo hm dnes mozno bude dobry dufam
Citim sa dobre tak zdravotne je to dobre pravdepodobne budem meskat u doktora lebo najskour musim nieco vybavit tak sa zas nacakam objednany som doobeda len ja tam pridem asi kolo 12tej neviem este ako to vsetko postiham Shocked

Citam vase prispevky a drzte sa ps:Enusik aj ta druha rymovacka bola pekna dobra majte sa pa

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 152
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan St 18 január 2017 - 17:40

dnes je to o nervoch a sebaovladani sa,
mal som fb kontakt i telefonat so spoluziakom ktoreho som nevidel snad po sto rokoch od skoly,
zajtra sme si v trnave dohodli stretko v irisch pube,bude to drsne,dozvedel som sa ze mu diagnostikovali rakovinu,ked navrhol stretnutie ja miesto,tak vzdy ten prvy dojem so stretnutia,je jedno chlapom ci zenou,je nanic,naprd,v mysli sa mi vybavia bludne haluze typu,co tam budem robit?o com budem hovorit?s cim sa mu zverim?realita je ale ina,a mnohokrat sa aj potvrdila ze prvy dojem je len bludna haluz ktora sa nenaplni,dame si pivko a snad sa trochu uvolnim a opadne so mna ten sajrait,

dnes i po insie dni psychicky a fyzicky na 99%/50%

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro.BludnySlovak St 18 január 2017 - 18:14

Mam PARANOJE nemozem tu pisat. Dnesnej dobe dnesnom svete je sledovanost. Chcem mat sukromie som svami mozno sa este ozvem. Ked mi to nebude vadit. Ahoj Tuto meresteger fajny dzuli mischelll matej enusik tomas regina veronicka naozaj vsetci zaregistrovany tu. Majte sa a prajem vam Uzdravenie a bojovnost. Este sa za vas pri krizi pomodlim AHOJTE ps stretneme sa v bozom kralostve len majte vieruu Hi all ajojte

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 152
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 18 január 2017 - 19:53

@Jaro.BludnySlovak - Jaro, mrzí ma, že cítiš paranoje vo vzťahu k Schizofóru. Stáva sa to občas aj mne, tiež sa bojím, že to tu niekto chodí čítať, koho poznám náhodou aj osobne. Dosť by mi to vadilo, že niekto z offline-sveta by prišiel fyzicky ku mne a mal by tu naštudované moje príspevky z fóra. Ale tak nevyhneme sa tomu niekedy, fórum je z väčšej časti verejné, ideme tu s mačkou z vreca von s miernou snahou skomplikovať identifikáciu nickami. Želám Ti, aby si nadobudol znovu dôveru a odvahu nám písať. Teším sa už teraz, až opäť napíšeš. Drž sa, maj sa zatiaľ pekne. giving a hug Wink

@Fajny - Fajny, držím Ti silno palce na tom stretnutí. Je to super, že sám rozpoznávaš svoje obavy ako nepravdepodobné. Je to známka vysokej uvedomelosti, si myslím. Verím, že Ti to prispieva k celkovému zvládaniu ochorenia, o čom svedčí aj Tvoj denný plán a Tvoje akožepovinnosti, ktoré sú svojím psychohygienickým významom príbuzné k Tutovým. Smile Želám Ti všetko dobré, drž sa, nech Ti veci vyjdu. it is perfect Smile

@Faceless - Faceless, veru, je dôležité držať myseľ v určitom čase aktívnu a striedať to s odpočinkom. Som aj ja zástanca, aby sme sa snažili o určitú aktivitu a bol nejaký zvláštny rozdiel medzi dennou dobou a nočnou, medzi týždňovou a víkendovou, hoci by nemuselo ísť hneď o rozlíšenie na základe zamestnania. Tie akožepovinnosti a systém plánov sú dobre vhodné. Prajem Ti, nech sa Ti darí udržovať myseľ sviežu a aktívnu, nech máš rytmus dňa taký, ktorý by Ťa uspokojoval a naplňoval v zmysle Tvojich možností. Všetko dobré! Muzika Super!

@Chinaman - Chinaman, prečo sa Ti črtá vlastne hospitalizácia? Máš nejaké rozladenie v psychóze či nálade? Pýtam sa divne, len som zvedavý trošku. Prajem Ti skorú stabilizáciu stavu a dlhotrvajúcu remisiu. Keď budeš opäť raz v pohode, tak sa zaiste pustíš aj do boja s cigami. Zatiaľ hlavne drž myseľ v dobrom stave a prečisťuj si myšlienky pozitívnym myslením. K tomu môže dopomôcť vhodná motivačná knižka. Držím Ti palce, maj sa pekne. Vitaj giving a hug

Pozdravujem aj Meret (@Meretseger). Teším sa z lepšieho dňa, ktorý si mala. Zostáva mi len silno "vysielať pozitívnu energiu" smerom k Tebe, aby sa Ti ďalšie dni vyvíjali v podobnom duchu. Je vidno, že Ti dobre padne nejaký darček, hoci by si si ho mala kúpiť aj Ty sama sebe. Veru, môže to mať psychohygienický zmysel, pekne sa rozmaznávaj, híčkaj. Smile Daruj si, je to znak dobrého vývoja, lebo nadobúdaš zaujímavé skúsenosti, ktoré Ťa povzbudzujú k niečomu, čo by sme mohli nazvať pracovne že "pocity šťastia". cheers A to je super. Všetko dobré, Meret. farao

Ahoj Tuto (@Tuto). Som rád, že amisulprid stále zaberá a Tvoj duševný stav sa radí naďalej medzi tie lepšie. Čo sa týka sťaženia náročnosti akožepovinností, v tom si rozumieš vskutku najviac Ty sám, či áno, alebo nie - každopádne by som sa v Tvojom prípade priklonil k súhlasnému rozhodnutiu. Možno iba trošku, kde-tu. Ale ak nie, tak nie, lebo hlavné je nie sa naháňať za výkonom, ale skôr za pohodou a pokojom, jednoduchým šťastím v prítomných okamihoch. Že to vravím zrovna ja!  Very Happy Nie som v tomto ideálny radca asi. Nevyhnem sa záverom poprianiu všetkého dobrého, držím Ti silno palce, nech sa máš fajn, kamoš. Maj sa pekne.  it is perfect  giving a hug

@Xkrchnav - Jožin, zaujímavá skladba. Som samé ucho Muzika Maj sa pekne, bojovník. Dojatie 2

@Enusik - Enusik, Tvoj proaktívny život pokračuje smelo ďalej, padne mi to vhod a príjemne, keď o tom čítam. Vieš to napísať tak akosi optimisticky a sviežo, cítiť, že si "miestami" ba možno aj dlhšie dosť šťastná vo svojom vnútri. Alebo aspoň vyrovnaná a spokojná. Smile Neviem, či je to tak aj naozaj, ale z Tvojich príspevkov ide smerom na mňa takýto dojem Smile Želám všetko dobré do ďalších dní, pozdravujem aj ja Dannyho, nezabudni niekedy dať sem jeho fotku. Pridávaš fotku pomocou dvanásteho tlačidla zprava pri prispievaní. Ide o ikonku akéhosi miniobrázšteku a maličkej disketky. Tam si dáš načítať obrázok/fotku z pamäte počítača a potom už len skopíruješ do príspevku vygenerovaný odkaz (vygenerujú sa tri odkazy, odporúčam použiť ten stredný, druhý v poradí). Smile typing Maj sa pekne. winter

@Helena25 - Helenka, je mi ľúto, že cítiš takéto psychické obtiaže. Ide asi o syndróm depersonalizácie a derealizácie. Sú to relatívne bežné prejavy našich porúch, hoci nie každý ich zažíva. Teoreticky by si to mohla zvládnuť aj s nimi, pokiaľ budeš mať dostatočný nadhľad na vecou a budeš si jasne vsugerúvať, že Tvoje nevšedné pocity sú poruchou a že ide o tamtie syndrómy. Identifikácia problému ako zdravotnej poruchy vie dosť napomôcť k zvládaniu daných symptómov. Človek to vie viac ovládať. Nejde priamo o psychotický prejav, hoci sa to môže prehĺbiť až do bludov, si myslím. Veľa v tomto dúfam v Tvoju psychiatričku, budeš potrebovať jej podporu, prípadne aby Ti dala papier, že si môžeš zo zdravotných dôvodov niektoré predmety predĺžiť aj do letného semestra, teda že si skúškové v niektorých kurzoch natiahneš až časovo do letného semestra... Získala by si tak viac kľudu a času. Potrebuješ zvoľniť tempo a viacej si len tak polebediť sama so sebou. Môj lekár mi dával kedysi veľa papierov so svojím razítkom, aby mi v škole uznali zdravotné dôvody, prečo niečo nemám, alebo prečo s niečím meškám. Nádejam sa, že by to mohla byť aj Tvoja cesta. Prajem Ti úprimne zlepšenie stavu, drž sa, si veľmi silná, robíš mnoho dobra šírením osvety a viery na svojich blogoch a inde. Zaslúžiš si len to najlepšie. Drž sa, Helenka. giving a hug it is perfect

Pozdravujem všetkých píšucich a špecificky aj všetkých čítajúcich. it is perfect Wink

Matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5069
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 18 január 2017 - 20:29

Ahojte, kamaráti. Rain 5

Dnes sa mám zhruba dobre. Stav hodnotím asi na 2. V práci sa to dá, predinventúrne prípravy napredujú... Náladovo to teraz zvládam lepšie, aj flush sa zlepšila (zahojili sa mi červené šupinky vďaka častému natieraniu Niveou krémom). Náladu mi prejasňuje aj solárium (v tento týždeň som bol už 2x, vždy po 7 minút), ďalej kofeín (cofi-tabs asi 300mg denne, dnes iba 200mg, ale zase som mal večer malý energeťák so zníženým obsahom cukru). Po večeroch čítam motivačnú knižku od Tracyho a tiež náboženskú knižku od sv. Tomáša Kempenského. Tieto literatúry sú dosť protistojné, čo sa týka prístupu k životu, ale vedia ma nejak obohatiť vlastne obidve. Sú to také moje "slepačie polievky" v Tutovom zmysle slova. Pretty good Negatívne podnety počas dní znášam aj dobre, aj zle, ako-kedy. Niekedy si sám pripadám ako silný, emočne odolný človek, ale potom je hneď na to kopec chvíľ, v ktorých ma všetko rozhádže na veľa hodín a ja sa ukážem ako veľmi citlivý, až hypersenzitívny jedinec. Takže nedá sa o mne nič jasného generalizovať, myslím. Embarassed Odkedy som šéfke naznačil, že mi vadia jej vulgarizmy, tak sa poctivo snaží nehrešiť, a hoci jej viackrát do dňa uletí z úst všeličo, už to nie je zďaleka také, ako voľakedy. it is perfect

So školou sa to vyvíja všelijak. Už mám robiť len písomnosti - 3 seminárky a diplomovku. Vážne premýšľam, či si dnes v stredu nespravím študijnú seansu, kedy by som dlhšie ponocoval a skúsil spráskať tú prácu na 10 strán. Možno by mi to išlo. Embarassed Ale ešte neviem, či sa naozaj donútim. Embarassed Už je osemnásteho, je to des. Zírám

Psychiatricky teda teraz ustálene. Veci sú skôr lepšie na tom. Keď som došiel dnes domov, tak som akoby išiel depkárčiť, ale teraz cítim, ako mi príjemne zaberá energeťák a dosť mi to vylepšuje náladu. Dúfam, že mi to vydrží. Dojatie 2 Ale tak či tak som si zapol nahlas rádio, aby mi to prehlušilo hlučnú myseľ, ktorej napadá pestrá zmes negatívneho balastu.  Šepkanie

Prajem Vám všetko dobré, priatelia. Smile
Ďakujem za vypočutie. Vitaj

Matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5069
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 19 január 2017 - 0:24

Ahoj Matej,
som rád, že si mi venoval celý odstavec, viem, že je to relatívne náročné každému osobne takto pekne odpísať. Na druhej strane mám dojem, že to skutočne poteší. Ďakujem.

....................

Ahojte všetci!
"Ráno", som vstával v nehodnom čase, teda som spal priveľa a !zasa! som si narušil ten chatrný režim spánku. Po akom-takom prebraní sa, som sa obul hodil na seba bundu a nahodil batoh na prípadný nákup, ktorý som aj v malom realizoval. Po návrate po dosť dobrých chodníkoch, som sa venoval akožepovinnostiam a následne bol "prihrievací" obed, ale zároveň chutný. Neskôr som sa venoval čítaniu, TV a trošku Net. Vybehol som ešte do mesta - do "centra". Pomaly som pochodil supermarket a kúpil som minerálku a ďalej som víkendovým krokom pokračoval. Troška mi vadili rozhovory všade okolo mňa, no jednoducho malá vzťahovačnosť. Doma tradične kniha, TV, Net... Momentálne sa chystám na spánok. Teda, ešte bude nejaká cereálna tyčinka ciga, Gerodorm, vetranie, zuby... spať!

Zdravotne sa mi to zvlášť netreba "rozprplávať", v tomto smere to ide OK. Len dúfam, že sa ten mech, či mešisko, drobností neroztrhne.

Prajem vám dobrú noc a do pohody pracovný štvrtok. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4792
Reputácia Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Št 19 január 2017 - 9:37

AHojte toto je moja havina ))

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 2qd1umv

Naposledy upravil Matej dňa Št 19 január 2017 - 18:26, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : úprava veľkosti fotky)
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Št 19 január 2017 - 9:41

akosi to nevyšlo veľkostne, nevadí. Zatiaľ mám dobrý deň som hore od 8-smej a zasa sa bavím s drevom trocha som aj narúbal a poukladal v pivnici.
Matej je to ponorkou doma ale uvidí sa na kontrole kde sa porozprávam so psychotetou ako píše dzulli. S tou literatúrou je to dobrý nápad mám rozčítanú jednu motivačnú knižku s pozitívnymi príbehmi...
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Št 19 január 2017 - 9:44

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 79 Amxwfo tak som upravil veľkosť a tu je v celej kráse môj maznák.
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 79 z 88 Previous  1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 83 ... 88  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: