Ako sa dnes máš? 2
Strana 18 z 84 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 51 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka napísal:OK, tak prepac.
To nič, Filipka.
Inak, už sa mám lepšie. Čo sa týka Tvojej otázky, Denisa, ohľadom toho, čo by som chcel, tak asi by som chcel, aby som vedel zvládať svoje negatívne emócie. Nabudúce to aj ku koncu júna predložím psychologičke na psychoterapii ako problém, ktorý by sme mohli riešiť. Snažím sa byť totiž dobrým človekom v rámci možností ľudskej bytosti a je to ťažké, keď vtedy, keď mám dobrú alebo normálnu náladu, som milý a prívetivý, a keď mám negatívne zlé stavy, tak som hrubý, vulgárny a nepríjemný. A viete, ako to je v živote, keď ľudia ukazujú dvojakosť svojej povahy... považujú automaticky tú zlú povahu za tú pravú, takže povedia: "Ty sa tu teraz hráš na zbožného svätuškára, ale v skutočnosti vieme, aký si, si zlý a urážaš ľudí." Nevedia si totiž predstaviť, že v skutočnosti práveže tá dobrá povaha je tá pravá, to som skutočný ja Matej, a nie tá zlá, tá zlá je len choroba a chyby v charaktere, ktoré sú úspešne potlačené, avšak choroba ich vie neblaho aktivizovať.
Zdá sa, že mne bolo zle len akurát v utorok a v stredu, čiže vtedy, keď som písal ten smutný diskusný príspevok. Mamina si všimla, že vždycky po včeličke Risperdal Consty na druhý deň je mi psychicky zle. Aj minule to tak bolo, aj teraz v utorok to tak bolo. Asi to súvisí s tou injekciou nejak, musím sa spýtať doktorky, aký má na to názor.
Ale ako som naznačil, od stredy večera sa mi zase polepšilo. Dokonca mám pocit, že som sa prehupol do nadpriemerného nadšenia, že som normálne začal uvažovať, že ten druhý odbor nezanechám, ale zatnem zuby a vyštudujem ho. Je to bláznovstvo, lebo dva odbory v polohe súbežných štátnicových ročníkov ma dostali naposledy do súčasného prerušenia a do nemocnice. Ale rozmýšľal som tak, že jeden odbor mám prerušený do septembra, to by som nastúpil do tretieho bakalárskeho štátnicového ročníka a druhý odbor mám prerušený do septembra 2012... keby sa mi podarilo nastúpiť už v roku 2011, tak by som bol na jednom odbore vtedy štvrták a na druhom tretiak, takže by som nerobil naraz dvojaké štátnice, naraz pedagogickú prax, naraz bakalárky, a teda by som mal väčšiu šancu nezosypať sa a zvládnuť to. Čo poviete?
Chcem sa v tejto súvislosti spýtať: Neviete náhodou, či sa dá predčasne "ukončiť prerušenie štúdia" ? Lebo ja to mám do roku 2012, a to je neskoro, to by som bol piatak na jednom odbore a tretiak na druhom, takže zase naraz súbežne štátnice a záverečné práce. To by som zaiste opäť nezvládol. Existuje niečo ako predčasný zápis na štúdium, aby som išiel na ten druhý odbor skôr, už v roku 2011? Odôvodnil by som to dekanovi tým, že som prerušil zo zdravotných dôvodov (čo mám aj v lajstroch, že je to pravda), a už sa mi akože polepšilo. Čo myslíte?
Chudnutie ide aj nejde. Začal som doma behať na mieste (susedia pod nami asi majú radosť ). Píšu, že keď upravím stravu (menej kalórií) a tri razy do týždňa 45 minút si udržiavať ideálnu tepovú zoštíhľovaciu frekvenciu, tak kilá pôjdu dole. Ja tak skúšam každý deň. A okrem toho chodím aj na ten spinning. Sprej Hoodia pomáha, aj keď nie dostatočne, ale je zaiste pravdou, že jem menej, než som jedol kedysi. Len ten rozdiel nie je až taký veľký, ako som čakal a ako propagovali. No aj za takúto pomoc som vďačny, kúpil som si už druhé balenie.
Mám 97 kg, čiže moc som nepokročil. Ale stále dúfam. Verím, že to pôjde dole.
Lieky mi upravila doktorka tak, že Rispen je vysadený, jediné AP mám depotne Risperdal Consta 37,5 mg. Antidepresívum Escitil 20 mg, Orfiril 500 ráno a 1000 večer. A Rivotril sa mi zvýšil, beriem ho už nielen, keď idem do potenciálnej hrozby, ale aj na večer na spanie, pretože mám problémy so zaspávaním, zaspávam aj dve-tri hodiny. S rivotrilom je to lepšie.
Držím Vám pršteky, vďaka za vypočutie. Držte sa.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Anonymný- Anonymný
prajem ti skore uzdravenie.
Mam pocit, ako keby si mal silne prechladnutie. Ak ano, tak skus coldrex, styri krat denne, mne to velmi pomaha.
Vela zdaru.
denisa- Anonymný
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahojka,som šokovaná z toho čo píšeš.Denisa Ti dobre napísala.Tvoj príspevok vrhá zlé svetlo na všetkých duševne chorých.Ak by som mohla,tak Ťa udám,že máš vodičák.Poznám veľa ľudí,čo prišlo pre psychiatrickú diagnózu o vodičák,aj sa mi zdali istý čas diskriminovaní,no po prečítaní Tvojho príspevku,by si mali dávať bacha na to,komu vodíčák nechajú.Ja viem,že mňa sa tušim ani nikto nepýtal či mám vodičák.Ja ho mám,ale odkedy mi ho pred 20timi rokmi ukradli,tak som si nový ani nevybavila.Samozrejme stratu som nahlásila,ale má toľko zodpovednosti,že za volant by som nesadla.Neviem,či je vobec zákon,že sa nesmie jazdiť pod vplyvom omamných látok.Triado z bývalého fóra o F20 zistil,že v zákone je,že sa nesmie jazdiť pri diagnóze F20.Diagnóza F25 však tušim v zákone nie je.Sama mám toľko zodpovednosti,že by som za volant nesadla.A to čo bolo,že : ani zase moc si sa zabiť nechcela Neviem potom,či si sa svojim príspevkom robila zaujímavá,no keď to tu číta niekto zdravý,asi ho hneď napadne ako sa dá sprísniť kontrola ľudí,čo šoférujú.Treba asi zabiť nejaké decko a potom vybavovať u psychiatrov,že som v tej chvíli nevedela čo robím,tak ako známy Tv hlásateľ.Na polutovanie sú ľudia,ktorí nemajú auto a nemá ich kto odviesť,ako mnohí starí nevládni dochodcovia a nie nezodpovední akože chorí ľudia ktorí sa preháňajú na aute a okrem svojho života,riskujú aj životy ostatných účastníkov premávky.
Tomas,rýchly pulz býva z antipsychotík,ale ak z veľa kávy,či cigariet.Aj ja beriem lieky na tlak,ktoré do istej miery aj spomaľujú pulz.Rivotril napríklad znižuje tlak aj spomaľuje pulz.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Anonymný- Anonymný
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455