Invalidný dôchodok
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Invalidný dôchodok
relouth napísal:Jasne, pardon, myslel som, ze myslis, ze je to pusudkovej sprave.
Samozrejme, ze mi to poslu, ale este neposlali, preto sa pytam na vase skusenosti s touto situaciou.
No, tak ja som bol tuším v januári a papier došiel v marci, tuším, že majú na to 60 dní, ale môže to byť aj viac, ak práve nestíhajú
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1325
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Ale je to mozne, ze 60 dni od rozhodnutia, ako pises, nieco sa mi uz mari.
Ono to bolo cele kus komplikovanejsie – zvysovali v tom konani 2x, raz od 2023 a raz od 2024, tak by zrejme este budu aj doplacat jednorazovo celkom fajn sumu.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
relouth napísal:Mne to chodi vsetko elektronicky cez slovensko.sk. Posudok bol vykonany bez mojej pritomnsoti. (co je tiez fajn )
Ale je to mozne, ze 60 dni od rozhodnutia, ako pises, nieco sa mi uz mari.
Ono to bolo cele kus komplikovanejsie – zvysovali v tom konani 2x, raz od 2023 a raz od 2024, tak by zrejme este budu aj doplacat jednorazovo celkom fajn sumu.
Jojo, ja keď v 2019 vybavoval, tak mi to uznali 3 roky dozadu, lebo mne choroba prepukla už v 2006
A vtedy mi spätne tiež vyplatili celkom slušnú pálku
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Peto2024- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 06.09.2024
Vek : 31
Peto2024 napísal:Ahoj, ja mám taký problém že bol som žiadať o invalidný dôchodok, ale neschválili mi ho vraj kvôli tomu že nemám odrobenych 5 rokov. Mám 31 rokov, schizofrénia vznikla pred rokom aj pól. Čítal som ale niekde že je možnosť doplatiť tie neodrobene roky, ale o tom poisťovňa mlčí v rozhodnutí. Preto zvažujem že pôjdem na sociálnu poisťovňu sa na to spýtať či sa to dá. Viete niečo o tom ? Či je to možné. Inak som vraj invalidný na 45%
Áno, malo by byť možné doplatiť poistné
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and Peto2024 like this post
Peto2024- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 06.09.2024
Vek : 31
Matej, motylek, dusan_fajnor.personal and Lucas like this post
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
» Invalidný dôchodok - F25.1
» F25 a Invalidny dochodok
» Schizofrenia a invalidny dochodok