Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Šachový denník

Strana 2 z 2 Previous  1, 2

Goto down

• Zaslať odpoveď

Šachový denník - Stránka 2 Empty Re: Šachový denník

Odoslať  kimi2028 So 9 december 2023 - 14:59

Už 10 dní v rade trénujem šachy, čo je na mňa skvelý výkon. Začínam zľahka. 25-50 diagramov každý deň a min. 2 partie denne na internete. V súčasnosti sú už aj zadrhele v praktickej hre. Darí sa mi už menej, ako som písal naposledy. Dnes trebárs 9 partií (6 výhier, 1 remíza, 2 prehry), čo nie je zle. Len ja sa neučím momentálne nič. Len tie 2 vecí robím, čo je škoda... Mal by som začať seriózne pracovať na šachových otvoreniach. Mám už aj podcast, ako by malo to vyzerať tak už len robiť podľa toho...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 4 august 2024 - 11:14

Ambiciózny šachista mal by mať založený šachový denník, do ktorého by si mal veľa písať. Niektoré vecí môžu byť hlavné, iné zase dosť vedľajšie. V šachovom denníku by malo byť, čo najviac poznatkov o tréningu, či praktickej hre. Na začiatok postačí nejaký cieľ alebo vízia. Vy budete už vedieť, že čo do šachového denníka máte si písať. Osobne odporúčam viacero predmetov šachového denníka, ktoré budete rozpisovať každý tréning:

1. O čom bol dnešný šachový tréning alebo šachová prax (splnil som svoj dnešný šachový plán)?
2. Čo mi dal dnešný šachový tréning alebo šachová prax?
3. Čo by som mohol už dnes zlepšiť vo svojom šachovom tréningu alebo v šachovej praxi?
4. Čomu sa budem venovať a na čo si dávať pozor pri šachovom tréningu alebo šachovej praxi?
5. Stručné závery z jednotlivého šachového dňa

Okrem toho môžete skúsiť:
1. Ciele a vízie
2. Prečo netrénujem šachy?
3. Hodnotenie šachového tréningu po 2 týždňoch
4. Šachový repertoár (odporúčam robiť zo zadu zošita)
5. Úvahy o šachovom tréningu a šachovej praxi
6. Herný denník
7. Inšpiratívne partie šachových klasikov
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Mous and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal Ne 4 august 2024 - 11:19

Úspešní ľudia riešia to, čo môžu ovplyvniť a nerieša to, čo nemôžu ovplyvniť
Úspešný človek robí to čo ho baví a má v tom talent, zábava, aktivita, činnosť je prínosom k času.

neÚspešní ľudia riešia to, čo nemôžu ovplyvniť a neriešia to, čo môžu ovplyvniť
ne/pešný človek robí to, čo ho baví, ale neMá v tom talent, zábava, aktivita, činnosť je tak stratou času.

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 222
Reputácia Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 4 august 2024 - 13:27

Ja si myslím, že žiadna činnosť pri šachu nie je strata času. Mám šachy rád, hoci talent nemám na ne. Podľa mňa je to super cesta, ako sa spoznať. Aj to poznanie samého seba môže byť veľmi užitočné. Chcel by som nabehnúť na každodenný šachový tréning. Moja cesta sú skôr šachové videá Smile
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Mous and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ut 3 september 2024 - 11:14

Ahojte, hlásim, že môj šachový program nefunguje stále (boli aj zdravotné dôvody - mal som virózu a nemohol som trénovať 3 týždne!, ale túžim to aspoň zmeniť teraz v septembri a venovať sa šachu každý deň. To je teraz môj sen. Naučiť sa pracovať v šachu riadne a samostatne, aby som bol so sebou spokojný. Dnes je to viac menej o šachových videách, ktoré si vždy pozriem nejaké. Chcel by som však viac pracovať sám na sebe. Chcel by som sa venovať tomu min. 4-5 hodín denne. Mám už aj nasledujúce kroky:

1. Taktika (min. 20 minút) – diagramy min. 10 denne
2. Stratégia (min. 60 minút) – min. 2 partie denne
3. Šachový repertoár biely a čierny
4. Koncovky (min. 60 minút) – min. 3 koncovky
5. Internetový šach + analýza partií (min. 60 minút)

Čiže za týždeň musím zvládnuť:
1. Taktika – min. 70 diagramov
2. Stratégia – min. 15 partií
3. Koncovky – min. 20 koncoviek
4. Internetový šach – min. 5 rapid partií

O mesiac:
1. Taktika - min. 300 diagramov
2. Stratégia - min. 60 partií
3. Koncovky - min. 80 koncoviek
4. Internetový šach - min. 20 rapid partií
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal St 4 september 2024 - 19:27

Ak si ohraničený, to znamená, že nikam šachovo nepostupuješ, a ani nezostupuješ, nemáš v tom talent, tak tréningy sú u teba ohromnou stratou času. Hrať šachy len pre zábavu a nové kontakty, či konexie, spoločnosť to áno, ale trénovať 4-5hod denne, tak to je blevajz. Šachy trénujú talentovaný ľudia, aby si udržali formu a postupovali šachovo ďalej.

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Št 5 september 2024 - 19:51

Máš možno pravdu, ale zase pre niekoho kto má rád neskutočne šachy, tak nemusí byť problém. Keď som bol zdravý, tak som sa venoval šachu 8-9 hodín denne v kuse. To je už vec, ktorú by som podstúpiť už nechcel a nemám ani na ňu objektívne vôľové schopností. Verím, že mám na to, aby som sa venoval šachu rozumne v 3 blokoch, lebo jeden blok naraz by som nedal - 1,5 hodiny ráno - Taktika, 1,5 hodiny poobede – Internetový šach (šachové otvorenia), 1,5 hodiny večer – Stratégia alebo koncovka. Viac nebudem už chcieť zrejme, ale uvidíme, že čo na to duša. Plány sú nejaké, ale či sa mi podarí naplniť toto celé svoje šachové minimum, tak neviem je to vo hviezdach… Tak je to v mojich rukách to celé... Chce to si určiť presný tréningový plán. Od budúceho týždňa začínam naplno a dovtedy budem rozpisovať deň po dni na jeden mesiac, že koľko diagramov, aké partie, koncovky, šachové otvorenia pozriem. Musím dať tomu aj systém...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal So 7 september 2024 - 16:39

ak nemáš inú aktivitu ako šachy, tak tréningy môžu byť dobrou terapiou na logiku

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 8 september 2024 - 15:54

Áno a navyše môžu byť veľmi dobre aj na koncentráciu. Zdá sa mi, že môžem žať ovocie v podobe lepšej koncentrácie. Napr. kedysi som nevedel prečítať ani nič z knihy a dnes si prečítam to ako drak. Dokážem sa už sústrediť na to a za nejakých 6-7 hodín prečítam úplne v pohode nejakých 300 strán. Dosť si aj pamätám už z toho, čo čítam. Aj preto šachu sa chcem venovať. Len tá duša sa obáva stále. Neviem ani, ako budú vyzerať moje tréningy. Či robiť niečo aj sám alebo nie. Pretože chcem písať o šachu články kamarátom. Tiež mám veľa šachových videí. Pribudla ešte ďalšia možnosť. Kamaráti sprístupnili mi všetky videá z akadémie (majú skoro každý deň tam nejaké hodinové video, niekedy sú tie videá aj 2 denne), ktorú majú. Nie je zatiaľ toho veľa, keďže funguje týždeň, ale bude toho pribúdať zas každý deň. Ku tomu z tej akadémie by som chcel robiť aj nejaké poznámky. Minimálne vytvoriť katalóg vzorových partií, čo sa prebral na tréningu tak, aby som sa mohol ku tomu kedykoľvek vrátiť...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej likes this post

hug0